Inbouw oven 45 cm hoog kopen? Bekijk de beste & koopgids

Last updated by Kaz on

inbouw oven 45 cm hoog

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe inbouw oven? Eén van de belangrijkste zaken waar je dan goed naar moet kijken, is naar de nishoogte.

Heb je in je keuken een nishoogte van 45 cm? Dan heb je een inbouw oven van 45 cm hoog nodig.

In dit artikel vertellen wij je alles over de beste inbouw ovens die 45 cm hoog zijn. We trappen dit artikel af met het benoemen van de 6 beste inbouw ovens 45 cm hoog:

  1. Siemens CM656NBS1
  2. Etna CM450ZT
  3. Miele DGM 7340
  4. Bosch CMG636BS2 – Serie 8
  5. ATAG CX4511C
  6. Bosch CBG675BS3

De 6 beste inbouw ovens van 45 cm hoog uitgelicht

Bij de aanschaf van een inbouw oven moet je op veel aandachtspunten letten. Op heel veel aandachtspunten zelfs. Eén van de belangrijkste punten daarvan is dus de hoogte.

De hoogte van de oven moet je afstemmen op de nishoogte in je keuken. Is deze nishoogte 45 cm? Kies dan voor één van onderstaande ovens.

1. Siemens CM656NBS1

De Siemens CM656NBS1 vinden wij de beste inbouw oven 45 cm hoog. Deze inbouw oven past perfect bij een nishoogte van 45 cm, is van de nieuwste technologieën voorzien en is van een topkwaliteit.

De totale inbouwmaten zijn overigens als volgt: 45 x 56 x 55 centimeter.

Deze oven heeft een inhoud van 45 liter; voor de meeste huishouden is dit meer dan voldoende. De oven biedt bovendien maar liefst 13 verwarmingssystemen, waaronder een speciale Eco stand.

Verder beschikt ‘ie over een handige magnetronfunctie. Door het vermogen van 900 Watt geniet je ook nog snel van de gewenste maaltijd.




2. Etna CM450ZT

Geef je liever minder geld uit aan je nieuwe combi oven inbouw 45 cm hoog? Kies dan voor de Etna CM450ZT. Deze oven lijkt veel op bovenstaande oven, maar is wel een heel stuk betaalbaarder.

Overigens is deze oven zelfs nog groter; hij heeft namelijk een inhoud van 50 liter. Uiteraard is de hoogte wel ‘gewoon’ 45 centimeter.

Deze oven heeft ook een vermogen van 900 Watt. Je geniet hierdoor snel van de gewenste maaltijd. Bovendien heb je de keuze uit 13 automatische kookprogramma’s en een prima magnetronfunctie.

Ook beschikt de Etna CM450ZT over 5 insteekniveaus voor de rekjes.




3. Miele DGM 7340

Wil je vooral een snelwerkende inbouw oven 45 cm hoog hebben? Dan kun je niet om de Miele DGM 7340 heen. Deze oven is erg krachtig, waardoor je snel heerlijk eten kunt bereiden.

Dit doe je ook nog eens met een maximale temperatuur van maar liefst 300 graden.

Deze oven is ook nog eens uniek te noemen. Dit betreft namelijk een stoomoven; je bent hierdoor in staat om maaltijden geheel naar wens te bereiden.

Opvallend is ook dat de Miele DGM 7340 energielabel A heeft. Hij is hiermee nóg zuiniger dan veel andere inbouw ovens die 45 cm hoog zijn.




4. Bosch CMG636BS2 – Serie 8

Gaat je voorkeur specifiek uit naar een inbouw combi oven 45 cm hoog? Dan kun je niet om de Bosch CMG636BS2 – Serie 8 heen.

Dit is een combinatie van een oven en magnetron met een hoogte van 45 cm. Mocht je een keuken met een nishoogte van 45 cm hebben, is dit dus één van de beste keuzes voor je.

Deze combi oven 45 cm hoog heeft nog veel meer te bieden. Zo heb je de keuze uit maar liefst 12 verwarmingssystemen. De deur is bovendien van een soft close sluiting voorzien; je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat de ovendeur hard dichtklapt.

Met dank aan het intuïtieve display behoud je de totale controle over deze inbouw oven 45 cm hoog.




5. ATAG CX4511C

Een andere inbouw oven 45 cm hoog waar wij enthousiast over zijn, is de ATAG CX4511C. Deze inbouw oven heeft veel te bieden en heeft een inhoud van 51 liter. Het is hiermee één van de grootste inbouw ovens uit deze top 6.

Deze inbouw oven is hiermee ook voor de net iets grotere huishoudens uiterst geschikt.

Met deze inbouw combi oven kun je alle kanten op. Je hebt namelijk de keuze uit veel standaard programma’s. Ook kun je van de magnetronfunctie gebruik maken. Verder valt op dat je de onder- en bovenwarmte tegelijkertijd kunt gebruiken.

De temperatuur stel je ook nog eens nauwkeurig in, waarbij de maximale temperatuur 250 graden is.




6. Bosch CBG675BS3

Tot slot willen wij je ook nog op de Bosch CBG675BS3 wijzen. Dit is geen overdreven dure inbouw oven 45 cm hoog, terwijl ‘ie zijn werk wel prima doet.

Dit is sowieso iets dat je aan het merk Bosch over kunt laten. Dit merk levert te allen tijde kwaliteit en voorziet haar ovens van handige extra’s.

Daar is bij de Bosch CBG675BS3 zeker sprake van. Deze oven beschikt bijvoorbeeld over de functie ‘AutoPilot’.

Met deze functie kun je één van de programma’s selecteren, waarna de functie de rest van het werk voor je doet. Goed om te weten: je hebt de keuze uit meer dan 80 verschillende programma’s!




Voor wie is een inbouw oven van 45 cm hoog geschikt?

Een inbouw oven 45 cm hoog is niet voor iedereen geschikt. Alleen als je een keuken met een nishoogte van 45 cm hebt, is zo’n oven voor je geschikt.

Is er sprake van een andere nishoogte? Dan heb je een inbouw oven met een andere hoogte nodig. Zo heb je voor een nishoogte van 60 cm een inbouw oven van 60 cm nodig.

Overigens moet je even goed naar de inhoud van zo’n oven kijken. Een inbouw oven 45 cm hoog heeft niet één standaard inhoud.

Nee, je kunt bijvoorbeeld uit een variant met een inhoud van 45 liter of een variant met een inhoud van 51 liter kiezen.

Dit verschil is aanzienlijk; je zou deze inhoud dan ook goed af moeten stemmen op het gewenste gebruik. En op de grootte van je huishouden.

Hoe groot is een inbouw oven 45 cm hoog?

Bij een inbouw oven 45 cm hoog heb je één zekerheid; deze oven heeft een hoogte van 45 cm. Wel hebben wij opgemerkt dat hier kleine verschillen bij bestaan.

Zo kun je ook kiezen voor een inbouw oven 45,5 cm hoog. Of een inbouw oven 46 cm hoog.

In veel gevallen kan dit geen kwaad; de nis kan dan door een vakman ongetwijfeld 0,5 of 1 centimeter hoger gemaakt worden.

De breedte en diepte zijn per inbouw oven 45 cm hoog verschillend. Dat resulteert ook in het hierboven benoemde punt: de inhoud is per inbouw oven 45 cm hoog verschillend.

Hoe vind je de beste inbouw oven van 45 cm hoogte?

Heb je in je keuken ruimte over voor een inbouw oven? En gaat het hierbij om een hoogte van 45 centimeter? Dan heb je dus een inbouw oven 45 cm hoog nodig. In het huidige aanbod vind je daar de nodige varianten van.

Fijn, aangezien je hierdoor een goede vergelijking kunt maken. Minder fijn, aangezien je hierdoor enige vorm van keuzestress kunt krijgen.

Om deze mogelijke stress zoveel mogelijk weg te nemen, neem je het beste deze koopgids even door.

In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste aandachtspunten van een inbouw oven 45 cm hoog.

Exacte afmetingen & inhoud

Het is erg belangrijk om goed naar de afmetingen van de inbouw oven 45 cm hoog te kijken. De hoogte staat dus min of meer vast, maar dit geldt niet voor de breedte en diepte. De breedte en diepte zijn per oven verschillend.

Dat geldt daarmee ook voor de inhoud. Wij raden je daarom het volgende aan:

  • Bekijk per inbouw oven 45 cm hoog wat de inhoud is. Dit kan aanzienlijk verschillen, zoals we hierboven al met voorbeelden aangeduid hebben.
  • Denk goed na over het gewenste gebruik. Je zou de inhoud af moeten stemmen op het gewenste gebruik. Dat gewenste gebruik moet je weer afstemmen op de grootte van je huishouden.

Aantal programma’s

Wij raden je ook aan om goed naar het aantal programma’s te kijken. Elke inbouw oven 45 cm hoog beschikt hoe dan ook over meerdere programma’s.

Wel hebben wij opgemerkt dat dit per oven 45 cm hoog erg kan verschillen. Bekijk daarom per oven goed van welke standaardprogramma’s je gebruik kunt maken.

Ook raden wij je aan om goed naar de magnetronfunctie te kijken. Wil je een inbouw combi oven 45 cm hoog hebben? Of wil je een ‘normale’ inbouw oven 45 cm hoog gaan?

Als wij je een vrijblijvende tip mogen geven: kies voor een combi oven inbouw 45 cm. Met de magnetronfunctie geniet je gewoonweg van nog meer mogelijkheden.

Type oven

In het verlengde van bovenstaand punt: kijk goed naar het type oven. Wil je voor een solo oven inbouw gaan? Of gaat je voorkeur toch uit naar een combi oven inbouw? Wij raden je dus de combi inbouw oven variant aan.

Een andere optie die je hebt, is een stoomoven. Een stoomoven beschikt over meerdere bak- en kookfuncties, maar ook over meerdere stoomfuncties. Dit is zo’n beetje de meest veelzijdige inbouw combi oven van dit moment.

Functies

Het is bij een inbouw oven 45 cm hoog ook goed om naar bijkomende functies te kijken.

Beschikt de oven inbouw bijvoorbeeld over zowel een boven- als onderwarmte? En kun je met de inbouw oven 45 cm hoog ook een maaltijd grillen? Check per inbouw oven 45 cm hoog even goed wat de functies zijn.

Merk

Eén van de belangrijkste aandachtspunten bij een inbouw oven 45 cm hoog is het merk. Wij raden je daarbij aan om alléén te kiezen voor een inbouw oven 45 cm hoog van een A-merk.

Merken als Siemens, Etna, Bosch en AEG leveren gewoonweg een geweldige kwaliteit. Dit merk je aan de manier hoe de oven werkt, maar ook aan de algehele levensduur.

Door voor een inbouw oven 45 cm hoog van één van deze oven merken te kiezen, heb je de komende jaren nergens meer omkijken naar.

Wat kost een goede inbouw oven van 45 cm hoog?

Voor een goede inbouw oven 45 cm hoog moet je vrij diep in de buidel tasten. Je kunt al snel rekenen op een investering van 800 tot zo’n 2000 euro.

Wat je uiteindelijk voor de oven moet betalen, hangt van meerdere facetten af. Onder meer het merk speelt hier een belangrijke rol bij. Kies je voor een inbouw oven van een A-merk? Dan kies je indirect voor een duurdere oven.

Maar, daarmee kies je ook voor een langere levensduur. Wij raden je daarom aan om te durven investeren in de beste inbouw oven 45 cm hoog.

Wat wij je ook aanraden, is om te wachten tot een aanbieding. Onze partners stunten regelmatig met forse aanbiedingen, waarmee je oprecht veel geld kunt besparen. Dit maakt de aanschaf van een goede inbouw oven 45 cm hoog des te interessanter.

Inbouw oven 45 cm hoog kopen: ons advies

Voor veel huishoudens is een inbouw oven 45 cm hoog de juiste soort oven.

Geldt dit ook voor jou?

Dan raden wij je één van bovenstaande varianten aan. Al deze varianten hebben veel te bieden, gaan jarenlang mee en hebben dus de perfecte hoogte.

Wij raden je vooral aan om goed naar je wensen te kijken. Wat verwacht je precies van je nieuwe inbouw oven 45 cm hoog? En hoeveel geld wil je idealiter uitgeven?

Alvast veel plezier gewenst met je nieuwe inbouw oven van 45 cm hoog!



Misschien ook interessant:

Categorieën: Keuken