Inductie kookplaat met oven inbouw kopen? De Top 7 beste!

Last updated by Kaz on

inductie kookplaat_met oven inbouw

Wil je in je keuken graag meerdere vliegen in één klap slaan? Dan is de aanschaf van een inbouw inductie kookplaat met oven aan te raden.

Je bouwt hierbij zowel de kookplaat als de oven in, waardoor het geheel relatief weinig ruimte in beslag neemt. Het geheel past ook nog fraai bij elkaar en vormt daarmee een mooi geheel.

Beste inductie kookplaten met oven inbouw uitgelicht

Wil je graag voor in je keuken een nieuwe kookplaat met oven aanschaffen? Dan raden wij je aan om onderstaande reviews even goed door te nemen.

In deze reviews laten wij je namelijk kennismaken met de 7 beste inductie kookplaten met oven inbouw. Door voor één van deze varianten te kiezen, voorzie je jezelf van veel gemak in je keuken.

1. ETNA FIV560ZWA

Wil je in je eigen keuken op de best mogelijke manier kunnen koken? Kies dan voor de ETNA FIV560ZWA. Met deze inductie kookplaat inclusief oven haal je een perfecte metgezel je keuken in.

Dit is onder meer te danken aan de oven met een inhoud van 65 liter, maar ook aan de kookplaat met 4 kookzones.

Dit betreft een fornuis met een breedte van 60 centimeter. Om dit fornuis aan te kunnen sluiten, heb je een 2 fasen aansluiting in je keuken nodig. Laat ‘m door een installateur aansluiten en geniet vervolgens van de vele mogelijkheden.

Zo heb je de keuze uit 10 kookstanden en een handige boostfunctie. De maximale temperatuur van 270 ºC van de oven biedt ook veel mogelijkheden.
2. SMEG C6IMXI9

Stel je hogere eisen aan je nieuwe inductie kookplaat met oven inbouw? Dan raden wij je graag de SMEG C6IMXI9 aan. Deze inductie kookplaat is voor de ware expert geschikt, mede door de flexibele kookzone.

Deze kookplaat beschikt over 4 kookzones, waardoor je de nodige kookmogelijkheden hebt.

De oven zelf is ook subliem te noemen. Dit is te danken aan de vele instelmogelijkheden, maar ook aan de inhoud van 70 liter. Houd wel rekening met een net iets lagere maximale temperatuur: 260 ºC.

Deze kookplaat hoef je amper schoon te maken, aangezien de zij- en achterwand katalytisch zijn.
3. Bosch HLR390020

Vind je een donkergekleurd geheel niet al te fraai? Dan kun je het beste voor de Bosch HLR390020 kiezen. Deze inductie kookplaat met oven is namelijk in een combinatie van wit en zwart uitgevoerd.

Het witte valt hierbij extra goed op, waardoor dit een prima optie is voor in een lichtgekleurde keuken.

Met deze inductie kookplaat met oven haal je een veelzijdig geheel in huis. Dit komt door de oven met een inhoud van 66 liter, de 4 kookzones en de boostfunctie.

Ongeacht wat voor maaltijd je klaar wilt maken, is dat met de Bosch HLR390020 een fluitje van een cent.
4. AEG CIB6646ABM

De AEG CIB6646ABM is ook volledig naar onze wens. Dit inductie fornuis met oven inbouw is fraai vormgegeven, biedt een topklasse bereidingskwaliteit en is veelzijdig inzetbaar.

Dit is onder meer aan de grote oven te danken; de oven heeft een inhoud van maar liefst 73 liter. En een bijkomend voordeel, de oven heeft een SteamBake functie.

De kookplaat is ook prima te noemen, met 4 kookzones. Jammer genoeg gaat het niet om een flexibele kookzone.

Voor deze inductie kookplaat met oven inbouw hoef je ook niet overdreven veel geld te betalen.
5. SMEG C9IMAN9

Gaat je voorkeur uit naar een retro keukenstijl? Dan sluit de SMEG C9IMAN9 perfect op je wensen aan.

Deze inductie kookplaat met oven is in een retro stijl uitgevoerd én wordt in twee kleurstellingen aangeboden. Ongeacht voor welke kleurstelling je kiest, geniet je van een prachtig geheel.

Het geheel is niet alleen fraai, maar ook nog praktisch. Zo is de inductie kookplaat van maar liefst 5 kookzones voorzien. Ook heb je de beschikking over een flexibele kookzone.

Daarnaast is de oven reusachtig te noemen; een inhoud van 115 liter. Houd wel rekening met een iets lagere maximale temperatuur: 260 ºC.
6. ETNA FIV760WIT

De ETNA FIV760WIT is eveneens een aanwinst voor in de meeste keukens. Deze inductie kookplaat met oven inbouw heeft een breedte van 60 cm en is van een 3 fasen stekker voorzien.

Om van deze kookplaat gebruik te kunnen maken, heb je dus een 3 fasen aansluiting in je keuken nodig.

Met deze kookplaat kun je in ieder geval alle kanten op. Dit komt door de boostfunctie, door de 4 kookzones en door de fijne bediening.

Ook is de oven volledig naar onze wens. Deze heeft een inhoud van 74 liter, waardoor dit een prima optie voor de grotere huishoudens is.
7. Bosch HLN39A060U

Heb je een compleet zwarte keuken? Dan is de aanschaf van de Bosch HLN39A060U een aanrader. Deze inductie kookplaat met oven inbouw is volledig in het zwart uitgevoerd.

Het is hierdoor een lust voor het oog, terwijl de kwaliteit ook nog meer dan prima is.

De oven heeft een inhoud van 66 liter. Dit had groter gekund, maar is voor de kleinere gezelschappen meer dan prima te noemen.

Het fornuis heeft een breedte van 60 centimeter en beschikt over 4 kookzones. Hierbij heb je ook nog de beschikking over een boostfunctie, waarmee je water nog sneller aan de kook kunt brengen.
Wat is voor jou de beste inductie kookplaat met oven inbouw?

Het uitkiezen van een inductie kookplaat met oven inbouw is niet makkelijk. Je moet namelijk op zowel het inductie fornuis als op de oven letten. Het is daarom aan te raden om goed over je wensen na te denken.

Hier helpen wij je graag een handje bij. Hoe we dit doen? Dit doen we door in deze koopgids de belangrijkste aandachtspunten te bespreken.

Aantal fasen

Je moet eerst achterhalen welke elektrische aansluiting je hebt. Als de meterkast een groep heeft met een vermogen van meer dan 7360 Watt, heb je een 3 fasen kookplaat nodig.

Bij een vermogen tussen 3680 en 7360 Watt heb je een 2 fasen kookplaat nodig.

Dit is één van de belangrijkste aandachtspunten. Als je bijvoorbeeld voor een 2 fasen inductie kookplaat kiest, heb je hier een 2 fasen aansluiting voor nodig. Dat is de enige manier om van zo’n kookplaat gebruik te kunnen maken.

Breedte

Wil je voor een grote inductiekookplaat gaan? Of wil je juist voor een compactere variant gaan? Het is belangrijk om goed naar de breedte van het geheel te kijken.

In de meeste gevallen gaat het om een inductie van 60 centimeter, maar je kunt ook voor een inductie van 90 centimeter kiezen.

Kookzones

Bij de inductie kookplaat moet je goed naar de kookzones kijken. Om hoeveel kookzones gaat het precies? Wil je bijvoorbeeld een inductiefornuis met 5 kookzones? En beschikt het inductie fornuis mogelijk ook nog over een flexibele kookzone?

Ga ook goed na of de kookzone over een boosterfunctie beschikt. Dankzij deze functie kun je het water nog sneller laten koken. Hierdoor kun je nóg sneller koken.

Inhoud van de oven

Je hebt uiteraard ook met de oven te maken. Ga goed na wat de inhoud van de oven is én bepaal of dit op jouw wensen aansluit. Het is daarbij goed om naar je kookgedrag te kijken, maar ook naar de samenstelling van je gezin of huisgenoten.

Kleur

Een inductie kookplaat met oven inbouw is een vrij groot geheel. Hij valt direct in je keuken op, waardoor je heel goed naar de uitstraling moet kijken. Het belangrijkste aandachtspunt hierbij is volgens ons de kleur.

Wat moet je voor een goede inductie kookplaat met oven inbouw betalen?

Voor een goede inductie kookplaat met oven inbouw moet je vrij diep in de buidel tasten. Voor de basismodellen betaal je al tussen de 500 en 700 euro.

Wil je voor één van de beste en meest uitgebreide varianten gaan? Dan kun je hier probleemloos ruim 2000 euro aan uitgeven.

Conclusie

Een inductie kookplaat met oven inbouw is een geweldig combinatieapparaat. Je slaat meerdere vliegen in één klap, waardoor de aanschaf absoluut aan te raden is.

Zet je wensen op een rijtje en maak een keuze tussen bovengenoemde varianten. Veel kookplezier en –gemak alvast gewenst!


Meer over inductie kookplaten/fornuizen:


Categorieën: Keuken