Beste inductie fornuis kopen? Bekijk de Top 7!

Last updated by Kaz on

beste inductie fornuis

Sta je het liefste elke avond in de keuken? Dan weet je als geen ander dat je gebaat bent bij de juiste apparatuur.

Als je met je huidige fornuis niet (meer) tevreden bent, is het advies om voor een inductie fornuis te kiezen. Met een inductie fornuis geniet je van oprecht veel voordelen.

Maar, wat is nou het beste inductie fornuis waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel.

In dit artikel maak je namelijk kennis met de 7 beste inductie fornuizen van dit moment. Als je voor één van deze fornuizen kiest, doe je volgens ons een meer dan prima aankoop.

Top 7 beste inductie fornuizen uitgelicht

Heb je interesse in de aanschaf van een nieuw fornuis? Kies dan absoluut voor een inductie fornuis. Zo’n fornuis is volledig van deze tijd, getuige de vele voordelen.

Om optimaal van de voordelen te profiteren, raden wij je één van onderstaande 7 inductie fornuizen aan. Deze fornuizen zijn namelijk als beste uit onze test gekomen en/of worden ook goed beoordeeld door de Consumentenbond.

1. ETNA FIV560ZWA

ETNA-FIV560ZWA-inductie-kookplaat-met-oven-inbouw

De ETNA FIV560ZWA vinden wij het beste inductie fornuis 60 cm. Dit fornuis is een lust voor het oog, mede door de opvallende draaiknoppen en zwarte kleur.

Dit fornuis is van een 2 fasen stekker voorzien en beschikt over een prima functionerende oven. Deze oven heeft een inhoud van 65 liter.

Door de oven kun je echt alle kanten op met dit inductie fornuis. Dit wordt nog verder versterkt door de kookzones. Dit fornuis beschikt over 4 kookzones, waarbij je tussen 10 kookstanden kunt kiezen.

Verder is het fornuis voorzien van een boostfunctie. De oven doet ook prima zijn werk, mede door de 5 inschuifhoogten voor de oven- en bakplaat.
2. SMEG CG90IXT9

De SMEG CG90IXT9 is het beste inductie fornuis 90 cm. Dit fornuis is 30 centimeter breder dan bovenstaand fornuis, waardoor dit fornuis zeker niet voor in alle keukens geschikt is.

Als je echter voldoende ruimte in je keuken hebt, is dit een geweldige optie.

Doordat het fornuis zo breed is, heb je de beschikking over vier grote pitten. Ook beschikt het fornuis over een boostfunctie, waardoor je snel een pan water aan kook brengt.

De oven is al helemaal subliem te noemen; deze heeft een inhoud van maar liefst 115 liter. De bediening is ook volledig naar onze wens.
3. SMEG C9IMAN9

SMEG-C9IMAN9-inductie-kookplaat-oven-combinatie

We blijven nog even bij de fornuizen met een breedte van 90 cm. De reden hiervoor is simpel: de SMEG C9IMAN9.

Dit inductie fornuis ziet er geweldig uit, is dus 90 centimeter breed en biedt veel kookmogelijkheden. Dit is onder meer aan de oven met een inhoud van 115 liter te danken.

Bij de inductie kookplaat heb je de beschikking over 5 kookzones. Wat ons hierbij erg aanspreekt, is dat het ook om een flexibele kookzone gaat.

Je kunt hierdoor een kookzone omturnen van één grote zone tot twee aparte zones. Uiteraard kun je dit ook andersom doen, waardoor je altijd op de gewenste manier kookt.
4. AEG CIB6641ABM

AEG-CIB6641ABM-inductie-kookplaat-oven-combinatie

Heb je een inductie fornuis met een breedte van 60 centimeter nodig? Dan is de AEG CIB6641ABM eveneens een geweldige optie voor je.

Dit inductie fornuis is door Coolblue uitgeroepen tot het beste inductie fornuis voor de hobbykok. Een eretitel waar wij ons bij aan kunnen sluiten.

Dit inductie fornuis biedt echt alle mogelijkheden. Dit komt onder meer door de 4 kookzones, de boostfunctie en de grote oven.

De oven heeft een inhoud van 73 liter en biedt onder meer een SteamBake functie aan. De uitstraling van dit fornuis is subliem, evenals de fijne bediening.
5. Bosch HLR390020

Bosch-HLR390020-inductie-kookplaat-met-oven-inbouw

Heb je het liefste een witgekleurd inductie fornuis? Dan kun je wat ons betreft niet om de Bosch HLR390020 heen. Als je naar dit fornuis kijkt, zie je direct dat je met iets bijzonders te maken hebt.

Dit inductie fornuis is namelijk grotendeels in het wit uitgevoerd.

Niet alleen de kleur spreekt ons aan, maar ook de samenstelling. Zo beschikt de kookplaat over 4 kookzones inclusief boostfunctie.

De oven is met een inhoud van 66 liter voor de meeste huishoudens groot zat. Overigens beschikt de oven over een emaille binnenkant, waardoor je ‘m probleemloos schoonhoudt.
6. Bosch HLN39A060U

Bosch-HLN39A060U-inductie-plaat-met-oven

Gaat je voorkeur uit naar een compleet zwart inductie fornuis? Dan raden wij je graag de Bosch HLN39A060U aan.

Zoals je op de foto kunt zien, is dit een prachtig inductie fornuis om te zien. Met dank aan de zwarte kleur, maar ook met dank aan de strakke vormgeving.

Met dit inductie fornuis kun je ook alle kanten op. De oven beschikt over een inhoud van 66 liter en is makkelijk te bedienen.

Onder de oven is nog een lade aangebracht, waardoor je extra opbergruimte tot je beschikking hebt. Het 60 centimeter brede fornuis beschikt over 4 kookzones inclusief een boostfunctie.
7. SMEG C6IMXI9

SMEG-C6IMXI9-inductie-kookplaat-met-oven-inbouw

Stel je hoge eisen aan je nieuwe inductie fornuis? En heb je een inductie fornuis 60 cm in je keuken nodig? Dan raden wij je van harte de SMEG C6IMXI9 aan.

Dit is een geweldig inductie fornuis voor de fanatieke hobbykok. Het design valt direct op, waarbij met name de fraaie draaiknoppen de aandacht op zich vestigen.

Dit 60 centimeter brede fornuis is van 4 kookzones voorzien. Deze kookzones kun je flexibel instellen, waardoor je echt alle touwtjes in handen houdt.

Ook is dit fornuis van een boostfunctie voorzien. De oven is met een inhoud van 70 liter ook groot genoeg voor de meeste huishoudens.
Redenen om voor een inductie fornuis te kiezen

Kun je nou beter voor een inductie kookplaat of inductie fornuis kiezen?

Er bestaan absoluut meerdere redenen om voor een inductie fornuis te kiezen:

  • Perfecte benutting van de ruimte. Een kenmerk van een inductie fornuis is de combinatie van inductie kookplaat met oven. Doordat deze twee onderdelen zich precies boven elkaar bevinden, ga je slim met de aanwezige ruimte in je keuken om.
  • Ideaal te bedienen. Ben je bezig met het bereiden van een culinair gerecht? Dan wil je niet alleen maar door je keuken heen te hoeven rennen. Doordat de oven en kookplaat zich bij elkaar bevinden, geniet je van een ideale bediening. Je bewaart hierdoor de gewenste rust tijdens het koken.
  • Fraai design. Over smaak valt niet te twisten, maar de meeste inductie fornuizen zijn een lust voor het oog. Dit komt wat ons betreft door de fraaie combinatie van de kookplaat en de oven. Deze twee onderdelen passen bovendien perfect bij elkaar, aangezien ze in dezelfde stijl uitgevoerd zijn.

De keuze voor een inductie fornuis is al met al een aanraden. Maar, het is niet makkelijk om het beste inductie fornuis aan te schaffen.

Als je eenmaal dit fornuis aangeschaft hebt, moet je bovendien nog meerdere extra kosten maken. Zo moet je in de juiste grillpannen voor de inductie kookplaat investeren.

Aandachtspunten

Voordat het zover is, moet je op zoek naar het beste inductie fornuis. Om dit beste fornuis te vinden, moet je goed op onderstaande aandachtspunten letten.

Breedte

Wil je een inductie fornuis 60 cm aanschaffen? Of wil je voor in je keuken een inductie fornuis 90 cm aanschaffen? Dit is één van de belangrijkste knopen die je op voorhand door moet hakken.

Wat de juiste keuze is, hangt volledig van je keuken af. Heb je niet al te veel ruimte in je keuken? Dan is de keuze voor een 60 cm breed fornuis snel gemaakt.

Mocht je wel meer ruimte tot je beschikking hebben, is een 90 cm breed fornuis de betere optie.

2 fasen of 3 fasen?

Het is zaak om goed naar de groep in je meterkast te kijken. Levert deze groep een vermogen van 3680 tot 7360 Watt? Dan heb je een 2 fasen inductie fornuis nodig.

Levert deze groep een vermogen van meer dan 7360 Watt? Dan heb je een 3 fasen inductie fornuis nodig. In beide gevallen is het aan te raden om een goede installateur in te schakelen. Het aansluiten van een inductie fornuis is simpelweg geen koud kunstje.

Kookzones

Bij een inductie fornuis moet je goed naar de kookzones kijken.

Wat ons betreft zijn drie factoren hierbij van belang:

  • Aantal kookzones. Nagenoeg alle inductie fornuizen waar je op dit moment voor kunt kiezen, zijn van 4 kookzones voorzien. Dit stelt je in staat om de nodige gerechten te bereiden.
  • Flexibele kookzone. Wil je alle touwtjes in eigen handen hebben? Dan heb je een inductie fornuis met flexibele kookzone nodig. Doordat zo’n kookzone flexibel is, kun je ‘m omtoveren van één grote zone tot twee aparte zones. Uiteraard is dit vice versa ook mogelijk.
  • Functies. Veel inductie fornuizen zijn van de nodige handige extra’s voorzien. Denk hierbij aan een braad- en boostfunctie. Met name laatstgenoemde functie kom je tegenwoordig op veel inductie fornuizen tegen.

Oven

Je hebt bij een inductie fornuis uiteraard ook nog met de oven te maken.

Ook bij de oven moet je op meerdere facetten letten:

  • Inhoud. Wij hebben opgemerkt dat de inhoud van de oven per inductie fornuis behoorlijk verschillend is. Ga daarom goed voor jezelf na hoe groot je nieuwe oven moet zijn.
  • Maximale temperatuur. Ook hebben wij opgemerkt dat de maximale temperatuur per oven verschillend is. Ga goed na wat de maximale temperatuur is, aangezien dit van invloed is op de gerechten die je in de oven kunt bereiden.

Vormgeving

Bij een inductie fornuis moet je ook goed naar de vormgeving kijken. Let goed op de gehele stijl van het fornuis, maar ook op bijvoorbeeld de kleuren.

Als je naar bovenstaande inductie fornuizen kijkt, zie je dat deze inductie fornuizen in verschillende kleuren aangeboden worden.

Ga ook goed na of er bij de vormgeving nog over handige extra’s nagedacht is. Zo zijn er inductie fornuizen met een lade onder de oven. Daarmee creëer je makkelijk meer opbergruimte in de keuken.

Bediening

Op welke manier wil je graag je nieuwe inductie fornuis kunnen bedienen? Ook dit is een belangrijke vraag om over na te denken. Je kunt het fornuis/oven bedienen met draaiknoppen, touchscreen en/of druktoetsen.

De kosten voor een goed inductie fornuis

Als je een nieuw inductie fornuis wilt kopen, moet je voor een variant van een A-merk kiezen. Dat raden wij je althans aan. Onder meer Etna, Bosch, Siemens, SMEG en AEG leveren prima inductie fornuizen.

Hierbij moet je wel goed naar de kosten kijken. Je hebt namelijk met de aanschafprijs van het inductie fornuis te maken, maar ook nog met bijkomende kosten.

Zoals eerder al aangegeven, heb je bijvoorbeeld de juiste inductie pannen nodig voor op de kookplaat.

Conclusie

Een inductie fornuis is een geweldige aanwinst voor in je keuken. Je bespaart veel ruimte, je geniet van een prachtig geheel en je bent van veel kookmogelijkheden verzekerd.

Kies voor één van bovengenoemde varianten en geniet met volle teugen van je nieuwe inductie fornuis!


Meer over inductie kookplaten:


Categorieën: Keuken