Beste inductie fornuis 90 cm kopen? Bekijk de Top 5 beste!

Last updated by Kaz on

beste inductie fornuis 90 cm

Heb je een vrij grote keuken? En ben je voor in je keuken op zoek naar een nieuw fornuis? Kies dan voor een inductie fornuis 90 centimeter.

Zo’n fornuis is lekker breed, waardoor je van de nodige kookpitten verzekerd bent. Ook geniet je van de aanwezigheid van een oven én vul je de aanwezige ruimte in je keuken perfect op.

Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de beste inductie fornuizen van 90 cm. Onze bevindingen delen we graag met je in dit artikel.

De 5 beste inductie fornuizen 90 cm

Heb je oren naar de aanschaf van een vrijstaand fornuis inductie van 90 cm? Of wil je voor een inbouw inductie fornuis 90 cm 5 pits gaan? Dit zijn slechts twee soorten fornuizen van 90 cm waar je voor kunt kiezen.

Zaak dus om op zoek te gaan naar de beste variant voor in jouw keuken. Wij raden je graag één van onderstaande 5 varianten aan.

1. SMEG C9IMAN9

SMEG-C9IMAN9-inductie-kookplaat-oven-combinatie

De SMEG C9IMAN9 is naar onze mening het beste inductie fornuis 90 cm. Dit fornuis is in het prachtige zwart uitgevoerd, is dus lekker breed en beschikt over nodige kookzones.

Je hebt 5 kookzones tot je beschikking, inclusief flexibele kookzones. Hierdoor kun je een grote kookzone omtoveren tot 2 aparte zones. Of vice versa.

Verder krijg je de beschikking over een 90 centimeter brede oven. Deze oven heeft hierdoor een inhoud van maar liefst 115 liter. Zeker als je een groot huishouden hebt, is de inhoud van deze oven subliem te noemen.

Over de bediening van zowel het fornuis als de oven zijn wij ook erg enthousiast. Al met al vinden wij dit het beste inductie fornuis met oven van 90 cm breed.
2. SMEG CG90IXT9

SMEG-CG90IXT9-beste-inductie-fornuis

Heb je liever een inductie fornuis in de kleur van RVS? Dan raden wij je graag de SMEG CG90IXT9 aan. Ook over dit inductie fornuis met een breedte van 90 centimeter zijn wij super enthousiast.

Dit is aan de gehele samenstelling te danken, maar ook aan het fraaie design. Wij vinden de kleurstelling erg fraai, maar ook de bedieningsknoppen.

Ook met dit fornuis & deze oven kun je alle kanten op. Het fornuis beschikt over 4 kookzones, inclusief een boostfunctie.

Verder is de oven met een inhoud van 115 liter super groot uitgevoerd. Dankzij dit fornuis en deze oven kun je in ieder geval alle mogelijke gerechten naar wens bereiden.
3. SMEG C9IMX9-1

We blijven nog even bij het merk SMEG. Ook over de SMEG C9IMX9-1 zijn wij namelijk super enthousiast. Dit inductie fornuis is 90 centimeter breed, is prachtig uitgevoerd en is van een grote oven voorzien.

Bij dit fornuis vallen direct de grote draaiknoppen op. Met die grote draaiknoppen bedien je zowel de kookplaat als de oven geheel naar wens.

De kookplaat is van maar liefst 5 kookzones voorzien. Dit stelt je in staat om meerdere gerechten tegelijkertijd te bereiden. Ook heb je nog de beschikking over een flexibele kookzone en een boostfunctie.

De oven is met een inhoud van 115 liter super groot, waardoor dit een prima inductie fornuis voor de grotere huishoudens is.
4. SMEG CG90IANT9

Eveneens raden wij je de SMEG CG90IANT9 aan. Dit is een vrij duur inductie fornuis 90 cm, maar dit prijskaartje is goed uit te leggen. Dit fornuis is namelijk een lust voor het oog, is volledig in het zwart uitgevoerd en is van de allerbeste kwaliteit.

Je geniet bovendien van veel kookmogelijkheden. Dit komt bijvoorbeeld door de oven met een inhoud van 115 liter.

Ook is de kookplaat van 4 kookzones voorzien, waarbij je elke kookzone geheel naar wens in kunt stellen. Daarbij doe je ook met veel plezier een beroep op de handige boostfunctie.
5. Boretti CFBI901AN

Deze top 5 sluiten we in stijl af. Dat doen we niet met een variant van SMEG, maar met de Boretti CFBI901AN. Dit vinden wij het mooiste inductie fornuis 90 cm.

Dit fornuis is prachtig vormgegeven, is van een fraaie oven voorzien en beschikt over meerdere draaiknoppen. Ook is aan de linkervoorzijde een duidelijk display te vinden.

Met dit inductie fornuis geniet je van een grote oven. Ook geniet je van vier kookzones, een vermogen tot wel 3000 Watt en maar liefst 11 ovenfuncties.

Het mooie is dat deze variant over een power management systeem beschikt. Hij is hierdoor voor zowel een 2 fasen- als 3 fasen aansluiting geschikt.
Hoe vind je het beste inductie fornuis van 90 cm?

Als je een inductie fornuis 90 cm aan wilt schaffen, sta je voor een leuke uitdaging. Je koopt namelijk niet dagelijks zo’n fornuis, terwijl het ook nog om een vrij forse investering gaat. Daarbovenop komt dat je zo’n aankoop niet dagelijks doet.

Let goed op onderstaande punten en maak daarmee de aankoop een stuk makkelijker voor jezelf:

  • Kookzones. Wil je voor een fornuis met 6 kookzones gaan? Of neem je ‘genoegen’ met 4 of 5 kookzones? De meeste inductie fornuizen van 90 centimeter breed zijn in ieder geval van 4 kookzones voorzien.
  • Oven. Het is ook belangrijk om goed naar de oven te kijken. Wat is bijvoorbeeld de exacte inhoud van de oven? Uit hoeveel oven functies kun je kiezen? En wat is de maximale temperatuur van de oven?
  • Kleurstelling. Kies je voor een inductie fornuis 90 cm? Dan kies je als het ware voor een nieuwe eyecatcher voor in je keuken. Het is daarom erg belangrijk dat de vormgeving naar je wens is. Let hierom erg goed op de kleur van het inductie fornuis 90 cm.
  • Bediening. Een inductie fornuis 90 cm kun je niet altijd op dezelfde manier gebruiken. De bediening is per variant namelijk verschillend, dus doe hier goed onderzoek naar.
  • Functies. Bij de meeste inductie fornuizen 90 cm kun je van meerdere handige functies gebruik maken. Denk hierbij aan een warmhoudfunctie, boosterfunctie of flexibele kookzones. Ga daarom per 90 cm inductie fornuis goed na over welke functies dit apparaat beschikt.

Waarom voor een inductie fornuis 90 cm kiezen?

Heb je oren naar de aanschaf van een 90 cm inductie fornuis? Twijfel je alleen of je verstandig doet aan de aankoop van zo’n grote inductie kookplaat? Of denk je dat je beter voor een inductie fornuis 60 cm kunt kiezen?

In meerdere situaties is een inductie fornuis van 90 cm de beste optie:

  • Als je voldoende ruimte in je keuken hebt. Als je veel ruimte in je keuken hebt, kun je maar het beste voor een 90 cm inductie fornuis kiezen. Dit is simpelweg het beste inductie fornuis voor in een grotere keuken.
  • Als je een groot huishouden hebt. Moet je dagelijks voor de nodige mensen koken? Ook dan heb je baat bij een inductie fornuis en inductie oven van 90 cm breed.

Bijkomend voordeel: je kunt uit veel varianten kiezen. Je kunt voor bijvoorbeeld bovenstaande varianten kiezen, maar ook voor een inductie fornuis 90 cm met afzuiging. De mogelijkheden zijn op dit gebied reuze.

Wat kost een goed 90 cm inductie fornuis?

fornuis inductie 90 cm

Hierboven heb je kunnen lezen op welke aandachtspunten je goed moet letten. Het blijft echter niet alleen bij bovenstaande aandachtspunten.

Het is namelijk ook belangrijk om goed naar de prijs en kwaliteit te kijken. Wij raden je in ieder geval aan om voor een inductie fornuis van een A-merk te kiezen.

Verder moet je dus goed rekening met je budget houden. Voor een goed inductie fornuis 90 cm betaal je al snel minimaal 1000 euro. Je kunt het echter net zo duur maken als je zelf maar wilt.

Sommige inductie fornuizen 90 cm kosten wel meer dan 2500 euro. Wil je het graag zo goedkoop mogelijk houden? Wacht dan op de outlet.

Koop in ieder geval het inductie fornuis 90 cm altijd bij een specialist. Bij Ikea kun je voor zo’n fornuis kiezen, maar dan is het de vraag hoe lang je daar precies mee doet. Kies daarom altijd voor een variant van een A-merk.


Ook interessant:


Categorieën: Keuken