Grote inductiekookplaat – De top 6 grote kookplaten

Last updated by Kaz on

grote inductiekookplaat

Heb je in je keuken de nodige ruimte voor een nieuwe kookplaat? Dan is het interessant om naar een grote kookplaat te kijken.

Met bijvoorbeeld een grote inductiekookplaat kun je moeiteloos meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden. Ideaal als je een groot gezin of meerdere huisgenoten hebt.

Wat verstaan wij onder een grote kookplaat?

Kookplaten worden momenteel in veel verschillende afmetingen uitgevoerd. Als we het over een grote kookplaat hebben, spreken we over een kookplaat van minimaal 80 centimeter breed.

Kijkende naar het aanbod komen meerdere breedtes direct naar voren. Zo kun je kiezen voor een kookplaat van 88 centimeter breed, maar ook van 80 centimeter of 90 centimeter breed.

Je kunt ook voor veel kookplaten met een breedte van 75 centimeter kiezen. Dat is volgens ons niet groot genoeg, hoewel het uiteraard een stuk groter is dan een gemiddelde inductiekookplaat.

Als je echter een grote kookplaat wilt hebben, raden wij je een variant van minimaal 80 centimeter aan.

De beste grote inductiekookplaten uitgelicht

Spreekt een grote inductiekookplaat je helemaal aan? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste inductiekookplaat voor in jouw keuken.

Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij alvast een top 6 voor je samengesteld. Met onderstaande inductiekookplaten haal je een geweldige en grote kookplaat in huis.

1. Siemens EH975LVC1E

De Siemens EH975LVC1E vinden wij de beste grote inductiekookplaat. Dit is onder meer te danken aan de immense breedte van 91,2 centimeter. Voor deze kookplaat heb je de nodige ruimte in je keuken nodig, maar daar krijg je dan ook een hoop voor terug.

Zo ben je bij deze kookplaat van maar liefst 5 kookzones verzekerd. Het gaat hierbij ook nog om kookzones die je geheel naar wens in kunt stellen, inclusief een boostfunctie.

De kookplaat is ook nog van een handige braadsensor voorzien. Deze Siemens inductie kookplaat is van een 3 fasen stekker voorzien.
2. Inventum IKI9021

Ook de Inventum IKI9021 vinden wij een geweldige grote inductiekookplaat. Deze kookplaat is 90 centimeter breed, beschikt over 5 kookzones en is een stuk goedkoper dan bovengenoemde variant. Voor de koopjesjagers is dit wat ons betreft de beste koop.

Met deze kookplaat geniet je van veel gemak. Dit komt door de 5 kookzones, de boostfunctie, de warmhoudfunctie en de extra grote kookzone.

Dankzij de extra grote kookzone kun je optimaal gebruik maken van bijvoorbeeld een grote inductie braadpan. Ook voor deze inductiekookplaat heb je een 3 fasen aansluiting nodig.
3. Bosch PIV975DC1E

In dit lijstje met grote inductie kookplaten hoort ook de Bosch PIV975DC1E thuis. Deze inductie kookplaat is 90 centimeter breed, beschikt over 5 kookzones en is van de nodige handige extra’s voorzien.

Zo wordt de kookzone automatisch teruggeschakeld, indien de gewenste temperatuur bereikt is.

Ook is deze inductie kookplaat van een braadsensor en boostfunctie voorzien. Ongeacht welke maaltijd je wilt bereiden, is dat met deze grote inductiekookplaat op een fijne manier mogelijk. Deze inductie kookplaat is van een 3 fasen stekker voorzien.
4. Bosch PXX975DC1E

Ben je op zoek naar de beste grote inductie kookplaat voor in je keuken? En vind je het geen probleem om hier net iets meer geld aan uit te geven? Kijk dan eens naar de Bosch PXX975DC1E.

Deze inductie kookplaat is ruim 91 centimeter breed en heeft onwijs veel te bieden.

Zo is deze kookplaat voorzien van een langwerpige braadzone. Op deze braadzone kun je perfect een braadslede of langwerpige pan neerzetten.

Ook is deze kookplaat voorzien van 5 kookzones, een flexibele kookzone en een geheugenfunctie. De boostfunctie maakt het plaatje volgens ons compleet.
5. Siemens EH875FVB1E

Mag het van jou net iets minder breed/groot zijn? Kijk dan eens naar de Siemens EH875FVB1E. Deze grote inductie kookplaat is ongeveer 81 centimeter breed.

Hij is hiermee 9 centimeter smaller dan bovenstaande variant, waardoor je ‘m mogelijk beter/makkelijker in je keuken kunt integreren.

Deze grote inductie kookplaat is voorzien van 5 kookzones en een boost functie. Door deze functie worden de pannen nog sneller opgewarmd. Verder is het fijn dat je per kookzone uit maar liefst 17 kookstanden kunt kiezen.
6. AEG IKE95454XB

Tot slot raden wij je ook de AEG IKE95454XB nog aan. Deze grote inductie kookplaat heeft een breedte van 89 centimeter, kost zo’n 1000 euro en is van 5 kookzones voorzien.

Wat hierbij een groot voordeel is, is dat je ook nog een flexibele kookzone tot je beschikking hebt.

Deze kookplaat beschikt bovendien over het Hob2Hood systeem. Dit betekent dat je deze kookplaat aan een Hob2Hood afzuigkap kunt koppelen. Nadat je dit hebt gedaan, communiceren de kookplaat en afzuigkap automatisch met elkaar.
Waarom voor een grote inductie kookplaat kiezen?

Er zijn meerdere redenen om voor een grote inductie kookplaat te kiezen:

  • Ideaal voor in een grote keuken. Als je een grote keuken hebt, is een grote inductiekookplaat perfect. Je vult hiermee je keuken perfect op, terwijl je ook de vele ruimte op een ideale manier benut.
  • Ideaal voor grotere gezinnen. Als je een groot gezin of groter huishouden hebt, heb je vaak meerdere pannen nodig. Dat is ook het geval als je culinaire maaltijd op tafel wilt zetten. Daarvoor komt de grote inductie kookplaat met meerdere kookzones uiteraard goed van pas.

Grote inductie kookplaat kopen: Waar moet je op letten?

Het aanbod van grote inductie kookplaten is vrij divers. Wij raden je daarom graag aan om in eerste instantie goed op de exacte breedte te letten. Een breedte van 80 of 90 centimeter is immers een fors verschil.

Ook moet je goed naar de aansluiting in je keuken kijken. Indien het om een 2 fasen aansluiting gaat, heb je een 2 fasen inductie kookplaat nodig. Indien je een 3 fasen aansluiting hebt, heb je een 3 fasen kookplaat nodig.

Uiteraard heb je ook nog met je wensen te maken. Sluit zo’n grote inductie kookplaat volledig op je wensen aan? Of kun je wellicht beter voor een inductie kookplaat met oven inbouw kiezen?

Verder raden wij je aan om goed naar de kookmogelijkheden te kijken. Ga goed na over hoeveel kookzones de grote kookplaat beschikt. Hierbij is het aan te raden om voor een inductie kookplaat 5 pits te kiezen.

Dankzij de 5 kookzones ben je in staat om altijd op de gewenste manier te koken. Wil je het helemaal goed doen? Kies dan voor een variant met 5 kookzones en flexibele kookzone.

Conclusie

Een grote inductie kookplaat is voor in de grotere keukens geweldig. Zo’n kookplaat neemt veel ruimte in beslag, maar biedt een hoop mogelijkheden en voordelen.

Check de bovenstaande 6 varianten en schaf direct de gewenste grote inductie kookplaat aan. Hiermee wordt het koken in je (grote) keuken nog leuker!Misschien ook interessant:


Categorieën: Keuken