Beste inductie fornuis 60 cm kopen? Bekijk de Top 5 beste!

Last updated by Kaz on

beste inductie fornuis 60 cm

Ben je voor in je keuken op zoek naar een nieuwe kookplaat? Wil je hierbij graag voor een combinatie van een kookplaat en oven gaan?

En heb je geen ruimte voor een relatief grote kookplaat? Dan kom je al snel bij een inductie fornuis 60 cm uit.

Met zo’n inductie fornuis van 60 cm geniet je van talloze voordelen. Eén van de voordelen is dat je de oven én de kookplaat altijd bij de hand hebt.

Deze bevinden zich immers boven elkaar en vormen één geheel. Dankzij dit geheel geniet je ook nog eens van een fraaie uitstraling.

Voldoende reden dus om het beste inductie fornuis van 60 cm te kopen!

Top 5 beste inductie fornuizen 60 cm uitgelicht

Heb je oren naar de aanschaf van een 60 cm inductie fornuis? Ga dan eerst goed na of zo’n inductie fornuis wel in je keuken past. Als dat het geval is, raden wij je aan om onderstaande reviews goed door te nemen.

In deze reviews vind je namelijk informatie over de 5 beste inductie fornuizen 60 cm. Deze fornuizen zijn als beste uit onze test gekomen en zijn de aanschaf meer dan waard.

1. SMEG C6IMXI9

SMEG-C6IMXI9-inductie-kookplaat-met-oven-inbouw

Stel je forse eisen aan je nieuwe inductie fornuis 60 cm? Dan raden wij je van harte de SMEG C6IMXI9 aan. Dit is volgens ons de beste koop voor de serieuze hobbykok.

Met dit fornuis kun je alle kanten op, mede door de 4 kookzones. Hierbij geniet je ook nog van een flexibele kookzone en een boostfunctie. Dit stelt je in staat om het eten op de gewenste manier te bereiden.

Dit wordt nog verder versterkt door de oven. De oven heeft een inhoud van 70 liter en kent meerdere programma’s. Ook is de oven makkelijk te bedienen, net zoals dit voor de verschillende kookzones geldt. De kwaliteit en uitstraling is ook geweldig te noemen.
2. ETNA FIV560ZWA

ETNA-FIV560ZWA-inductie-kookplaat-met-oven-inbouw

Geef je liever iets minder geld aan je inductie fornuis 60 cm uit? Dan is het verstandig om naar de ETNA FIV560ZWA te kijken. Dit fornuis is een stuk goedkoper dan bovenstaande variant, maar biedt minstens net zoveel voordelen.

Bij dit inductie fornuis 60 cm valt onder meer de vormgeving op. Het fornuis is volledig in het zwart uitgevoerd, maar is wel van grijsgekleurde draaiknoppen voorzien.

Dit komt de uitstraling ten goede, terwijl deze draaiknoppen ook voor de gewenste bediening zorgen. De oven heeft een inhoud van 65 liter en je hebt 4 kookzones tot je beschikking. Per kookzone heb je de keuze uit 10 kookstanden.
3. Bosch HLN39A060U

Bosch-HLN39A060U-inductie-plaat-met-oven

Spreekt een inductie fornuis 60 cm in het zwart je aan? Neem dan eens een kijkje bij de Bosch HLN39A060U. Dit inductie fornuis is in het zwart uitgevoerd, is van een handige bediening voorzien en biedt de nodige kookmogelijkheden.

Wat ook opvalt, is de lade aan de onderkant. Hiermee creëer je de nodige extra opbergruimte in je keuken.

Dit inductie fornuis is van een 66 liter grote oven voorzien. Deze oven heeft een hoge maximale temperatuur, waardoor je alle mogelijke gerechten kunt bereiden.

Dit geldt ook voor de inductie kookplaat, aangezien deze over 4 kookzones beschikt. Je hebt ook nog de beschikking over een Snelstart- en boosterfunctie.
4. AEG CIB6641ABM

AEG-CIB6641ABM-inductie-kookplaat-oven-combinatie

De AEG CIB6641ABM is een inductie fornuis 60 cm met een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Het is niet de duurste optie, maar het is wel één van de beste opties qua kookmogelijkheden.

Dit komt onder meer doordat de oven een flinke inhoud van 73 liter heeft. Als je een groter huishouden hebt, komt deze grote oveninhoud goed van pas.

Verder is de kookplaat van vier kookzones voorzien. Jammer genoeg gaat het niet om een flexibele kookzone, maar je kunt wel gebruik van de boosterfunctie maken. Qua uitstraling is dit wat ons betreft één van de mooiste inductie fornuizen 60 cm.
5. Bosch HLR390020

Bosch-HLR390020-inductie-kookplaat-met-oven-inbouw

Als laatste inductie fornuis 60 cm raden wij je de Bosch HLR390020 aan. Dit inductie fornuis heeft ten eerste een opvallende vormgeving. Het fornuis is namelijk in zowel het wit als het zwart uitgevoerd.

De kookplaat en het onderstel zijn in het wit, terwijl de oven in het zwart uitgevoerd is. Een prachtige combinatie.

Met dit inductie fornuis 60 centimeter geniet je van veel kookmogelijkheden. Dit is te danken aan de 4 kookzones, maar ook aan de oveninhoud van 66 liter.

Verder is het ideaal dat de oven aan de binnenkant van emaille voorzien is. Dit stelt je in staat om de oven makkelijk schoon te houden.
Hoe vind je het beste inductie fornuis 60 cm?

Wil je een inductie fornuis 60 cm aanschaffen? Dan moet je een goede vergelijking maken. Net zoals je dit bij het beste inductie fornuis 90 cm moet doen.

In het geval een 60 cm inductie fornuis moet je goed op de volgende punten letten:

  • Fasen. Als je een inductie kookplaat aan wilt sluiten, moet je goed naar de groep in je meterkast kijken. Het vermogen van die groep is bepalend voor de fasen van het inductie fornuis. Bij de meeste inductie fornuizen 60 cm gaat het om een 3 fasen variant.
  • Kookzones. Let bij een gasfornuis 60 cm heel goed op het aantal kookzones. In veel gevallen gaat het om 4 kookzones, maar het soort kookzones is wel per variant verschillend. Indien je voor een variant met flexibele kookzone kunt gaan, geniet dat absoluut de voorkeur.
  • Oven. De oven is bij een inductie fornuis 60 cm kleiner dan bij een inductie fornuis 90 cm. Dat is logisch, maar ook bij de 60 cm varianten bestaan de nodige verschillen op dit gebied. Check daarom goed wat de inhoud van de oven is. Let ook goed op de programma’s en de maximale temperatuur.
  • Functies. Ga goed na of het inductie fornuis nog over handige functies beschikt. Je kunt hierbij aan een instelbare timer denken, maar ook aan de zeer gewenste boosterfunctie.
  • Bediening & vormgeving. Tot slot moet je goed naar de bediening van het 60 cm inductie fornuis kijken. In de meeste gevallen kun je zo’n fornuis met draaiknoppen en/of touchscreen bedienen. Let ook goed op de vormgeving van het inductie fornuis. Aangezien een inductie fornuis 60 cm vrij goed in je keuken opvalt, is het wenselijk dat de vorm en kleur volledig naar je wens is.

Waarom voor een inductie fornuis van 60 cm kiezen?

Met een inductie fornuis 60 cm sla je meerdere vliegen in één klap. Ten eerste voorzie je jezelf van de nodige kookmogelijkheden. Je kunt immers gebruik van zowel de inductie kookplaat als de oven maken.

Ten tweede geniet je van het nodige gemak. Dit komt vooral doordat de kookplaat en oven direct onder elkaar geplaatst zijn. Dit betekent dat je niet meer de halve keuken door hoeft te rennen om een lekkere maaltijd op tafel te zetten.

Ten derde spring je perfect met de aanwezige ruimte om. Een inductie fornuis 60 cm is in de meeste keukens perfect in te bouwen, waarbij je ‘m naadloos integreert in de keuken. Het inductie fornuis en je keuken vormen vervolgens een fraai geheel.

Tot slot is het ideaal dat je uit meerdere varianten kunt kiezen. Neem bovenstaande reviews goed door en schaf direct het beste inductie fornuis 60 cm aan.

Wat moet je voor een goed 60 cm inductie fornuis betalen?

Wat ons vooral opgevallen is, is dat de prijzen uiteenlopen. Voor bijvoorbeeld 700 euro kun je al een prima inductie fornuis 60 cm kopen. Dit is dan wel een basismodel, waarbij je beschikking geen beschikking over een flexibele kookzone hebt.

Wil je graag voor het beste van het beste gaan? Dan kun je diep in de buidel tasten. Wij zijn bijvoorbeeld een 60 cm inductie fornuis tegengekomen met een prijskaartje van 1500 euro.

Dat is een aanzienlijk bedrag, niet waar? Met een goed inductie fornuis 60 cm krijg je gelukkig wel veel waar voor je geld.


Meer inductie kookplaten:


Categorieën: Keuken