Beste inductie kookplaat 5 pits kopen? Bekijk hier de beste!

Last updated by Kaz on

inductie kookplaat 5 pits

Ben je op zoek naar een nieuw inductie fornuis? Om tot de juiste koop te komen, moet je onder meer naar je kookgedrag en huisgenoten kijken.

Met des te meer mensen je samenwoont, des te groter de inductie kookplaat zou moeten zijn. Voor grotere huishoudens is een inductie kookplaat 5 pits aan te raden.

Wat een 5 pits inductie kookplaat precies inhoudt? Dit betekent dat de inductie kookplaat over maar liefst 5 pitten/kookzones beschikt.

Met een inductiekookplaat met 5 zones kun je op de gewenste manier koken. En geniet je van veel mogelijkheden.

De 7 beste inductie kookplaten 5 pits uitgelicht

Ga je voor een inductie fornuis met 4 kookzones? Of kies je voor een inductie kookplaat met 5 pits? Als je voorkeur naar een variant met 5 kookzones uitgaat, raden wij je één van onderstaande varianten aan.

Deze varianten zijn als beste uit onze test naar voren gekomen.

1. Bosch PXV875DC1E

Bosch-PXV875DC1E-inductie-kookplaat-2-fase

Wij vinden de Bosch PXV875DC1E met afstand de beste inductie kookplaat 5 pits. Deze kookplaat is van een uitmuntende kwaliteit, stelt je in staat om veel gerechten te bereiden en is fijn te bedienen.

Tijdens het koken heb je dus over maar liefst 5 kookzones de beschikking.

Hierbij gaat het ook nog om flexibele kookzones. Dit betekent dat je zones om kunt bouwen van één grote kookzone naar twee kleinere zones.

En vice versa uiteraard. Ook is deze inductie kookplaat van een boostfunctie voorzien. Dit betreft overigens een 2 fasen inductie kookplaat. Voor deze kookplaat moet je wel relatief veel geld betalen.
2. Inventum IKI9021

Inventum IKI9021_grote inductiekookplaat

Wil je een goedkopere inductie kookplaat inbouw 5 pits aanschaffen? Kies dan voor de Inventum IKI9021.

Deze kookplaat is een paar honderd euro goedkoper dan bovenstaande variant, maar biedt minstens net zoveel gemak. Ook deze inductie kookplaat 5 pits is bijvoorbeeld van een boostfunctie voorzien.

Doordat dit een kookplaat met 5 kookzones betreft, kun je de nodige gerechten tegelijkertijd bereiden. Wat hierbij wel jammer is, is dat deze kookplaat geen flexibele kookzone heeft.

Wel is de kookplaat van een warmhoudfunctie voorzien, waarmee je gerechten warm kunt houden. Hierbij hoef je uiteraard niet bang voor aanbakken te zijn.
3. Siemens EH975LVC1E

Siemens-EH975LVC1E-grote-inductiekookplaat

Ga altijd voor een inductie kookplaat 5 pits van een A-merk. Als we het over een A-merk hebben, hebben we het over het merk Siemens. Dit merk biedt meerdere interessante varianten aan, waarbij wij van de Siemens EH975LVC1E de hoogste pet ophebben.

Dit is een geweldige kookplaat voor de fanatieke thuiskok. Dit is te danken aan de 5 kookzones, maar ook aan de boostfunctie en fijne bediening.

Deze kookplaat is ook nog van een handige braadsensor voorzien. Ten opzichte van andere inductie kookplaten 5 pits is deze variant wel vrij prijzig.
4. Bosch PIV851FC5E

Eerder in dit artikel heb je al met een prima inductie kookplaat 5 pits van Bosch kennis kunnen maken. Ook plek 4 van deze top 7 hebben wij ingeruimd voor een kookplaat van Bosch.

De Bosch PIV851FC5E is wat ons betreft één van de beste 5 pits inductie kookplaten van het moment.

Deze kookplaat beschikt over 5 kookzones, is 75 centimeter breed, beschikt over een boostfunctie en beschikt over een braadsensor.

Ook is het mogelijk om per kookzone een timer in te stellen. Ideaal als je meerdere gerechten tegelijkertijd bereidt. De bediening van deze inductie kookplaat is een waar feestje.
5. Siemens EX851FVC1E

De Siemens EX851FVC1E is een prima inductie kookplaat 5 pits voor in de meeste keukens. Deze inductie kookplaat beschikt over 5 kookzones, maar ook over een flexibele kookzone.

Dit betekent dat je deze flexibele kookzone als één grote zone kunt gebruiken, maar ook als 2 aparte zones.

Deze Siemens inductie kookplaat 5 pits beschikt over meerdere handige functies. Zo beschikt deze kookplaat over een braadsensor, een boostfunctie en maar liefst 17 standen.

Deze kookplaat is 75 centimeter breed en van een 2 fasen stekker voorzien. De kookplaat is ook nog makkelijk schoon te maken.
6. AEG IKE95454XB

AEG-IKE95454XB-grote-inductie-kookplaat

Wil je een inductie kookplaat vrijstaand 5 pits aanschaffen? Die bestaan op dit moment niet. Gelukkig kun je wel voor de AEG IKE95454XB kiezen.

Dit vinden wij één van de beste inbouw inductie kookplaten met 5 pitten. Deze kookplaat beschikt ook nog over een flexibele kookzone en boostfunctie.

Deze kookplaat is ook van het Hob2Hood systeem voorzien. Je kunt deze kookplaat aan een bijbehorende afzuigkap koppelen, waarna de kookplaat en afzuigkap met elkaar communiceren.

Super handig. Voor de serieuze thuiskok is dit een geweldige optie, ondanks dat het één van de duurdere varianten is.
7. Siemens EX975LXC1E

Deze top 7 sluiten we af met de Siemens EX975LXC1E. Dit is zeker niet de goedkoopste inductie kookplaat 5 pits, maar het is wel één van de beste varianten.

Dit is aan de fraaie vormgeving te danken, de boostfunctie, de 5 kookzones en de flexibele kookzone.

Door de flexibele kookzone kun je altijd op de gewenste manier koken. Hierbij geniet je ook nog van een speciale braadzone.

Deze zone is uitermate geschikt voor braadsledes en langwerpige pannen. Ook is deze kookplaat fijn te bedienen, waardoor je makkelijk de controle over je kookkunsten behoudt.
Inductie kookplaat 5 pits kopen: Hier moet je op letten

Is voor jou de tijd aangebroken om een nieuwe kookplaat aan te schaffen? Dan zijn er tal van punten waar je goed op moet letten.

Wil je bijvoorbeeld een grote inductiekookplaat hebben? Of wil je voor een inductie kookplaat met oven inbouw gaan?

Als je voorkeur naar een 5 pits inductie kookplaat gaat, heb je in ieder geval voldoende mogelijkheden.

Om binnen het huidige aanbod tot de beste koop te komen, raden wij je aan om goed op onderstaande punten te letten.

Aantal fasen

Het is goed om te weten dat je uit twee soorten fasen kunt kiezen. Voor welke fasen je kunt kiezen, is afhankelijk van de groep in je meterkast.

Ga goed na of de betreffende groep meer of minder vermogen van 7360 Watt levert. Is het minder? Dan heb je een 2 fasen inductie kookplaat nodig. Bij een hoger vermogen heb je een 3 fasen inductie kookplaat nodig.

Nisbreedte

Het is ook goed om te weten dat de verschillende inductie kookplaten verschillende breedtes hebben. Om tot de juiste breedte te komen, moet je goed kijken naar de aanwezige nis in je keuken.

Deze breedte moet je afstemmen op de breedte van de inductie kookplaat.

Wij hebben opgemerkt dat deze breedtes nogal uiteenlopen. Sommige kookplaten zijn slechts 49 centimeter breed, terwijl andere kookplaten maar liefst 90 centimeter breed zijn.

Ook is het advies om met een schuin oog naar de nisdiepte te kijken.

Kookmogelijkheden

Op een inductie kookplaat 5 pits geniet je sowieso van veel kookmogelijkheden. Dit verschilt echter wel van kookplaat tot kookplaat.

Let daarom goed op onderstaande functies:

  • Flexibele kookzone. Een flexibele kookzone kun je geheel naar wens instellen. Dit betekent dat je hier één grote kookzone van kunt maken, maar ook twee aparte zones.
  • Boostfunctie. Met de boostfunctie werkt de kookplaat sneller, waardoor je pannen sneller op kunt laten warmen. Ook is het hiermee mogelijk om water sneller te laten koken.
  • Braadsensor of braadzone. Vind je het lekker om bepaalde gerechten te braden? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een kookplaat met braadsensor of braadzone.
  • Timer. Het is ook wenselijk dat de kookplaat over een timer beschikt. In een ideale wereld beschikt zelfs elke kookzone over een aparte timer.
  • Kookstanden. Je moet ook goed nagaan over hoeveel kookstanden de inductie kookplaat 5 pits beschikt. Des te meer kookstanden, des te fijner je kunt koken.

Wat kost een goede inductie kookplaat 5 pits?

Over het prijskaartje van een inductie kookplaat 5 pits kunnen we twee conclusies trekken:

  • Je moet vrij diep in de buidel tasten. Een goedkope inductie kookplaat 5 pits ga je niet vinden. Je moet al snel een bedrag van zo’n 600 euro uitgeven.
  • De prijzen lopen flink uiteen. Voor een bedrag van zo’n 600 euro kun je een inductie kookplaat 5 pits kopen, maar je kunt hier ook ruim 1500 euro aan uitgeven. We kunnen dus stellen dat de prijzen flink uiteenlopen.

Slotwoord

Is koken je hobby? Dan vind je het ongetwijfeld geen straf om lang en vaak in de keuken te staan. Om het koken nog leuker en fijner te maken, is een 5 pits inductie kookplaat absoluut aan te raden.

Door de 5e pit kun je de hobbykok in jezelf helemaal naar boven laten komen!


Meer inductie kookplaten:


Categorieën: Keuken