Beste 2 fasen inductie kookplaat kopen? De 7 beste op een rij!

Last updated by Kaz on

2 fasen inductie kookplaat

Ben je op zoek naar een nieuwe inductie kookplaat voor in je keuken? Dan is het allereerst zaak om goed te kijken naar de aansluiting in je keuken.

Indien je een stopcontact met 5 openingen in je keuken hebt, heb je een 2 fasen inductie kookplaat nodig.

Daarbij is overigens ook nog de vereiste dat er in je meterkast een groep zit die een vermogen tussen de 3.680 en 7.360 Watt levert.

Is dat ook het geval? Dan kun je niet om een 2 fasen inductie fornuis heen. Om te bepalen wat de beste 2 fasen kookplaat voor in je keuken is, moet je vooral over je wensen nadenken.

Als je vooral een moderne keuken wilt hebben, kun je niet om een inductie kookplaat met 2 fasen heen.

De 7 beste 2 fasen inductie kookplaten uitgelicht

Wil je een vrijstaande inductiekookplaat 2 fase aanschaffen? Of heb je in je keuken liever een inbouw inductie kookplaat 2 fase?

Dit zijn slechts twee varianten waar je op dit moment tussen kunt kiezen. Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf een goede vergelijking gaat maken.

Graag laten wij je kennismaken met de beste 2 fasen inductie kookplaten. Onderstaande 7 varianten zijn als beste uit onze test naar voren gekomen.

1. Samsung NZ64B5046FK/U1

De Samsung NZ64B5046FK/U1 vinden wij de beste koop van dit moment. Deze inductie kookplaat inbouw 2 fase is van een topkwaliteit en beschikt over meerdere handigheden. Zo beschikt deze inductie kookplaat over maar liefst 4 kookzones.

Hierbij heb je ook nog alle touwtjes in eigen handen. Zo kun je kiezen voor één grote zone of 2 aparte zones. Ook is het fijn dat je van bijvoorbeeld een boost- en sliderfunctie gebruik kunt maken.

Met de sliderfunctie kun je een keuze maken tussen één van de 15 kookstanden. Verder is deze inductie kookplaat van een warmhoudfunctie voorzien.
2. AEG IKB64411FB

Geef je liever iets minder geld aan je nieuwe inductie kookplaat 2 fasen uit? Dan raden wij je de AEG IKB64411FB aan. Deze kookplaat lijkt veel op bovenstaande variant, maar is wel een stuk goedkoper uitgevoerd.

Dit betekent dat je van het nodige gemak verzekerd bent, zonder de hoofdprijs te hoeven betalen.

Deze kookplaat beschikt over 4 kookzones. Je hebt daarbij de keuze uit 14 standen, waardoor je per kookzone nauwkeurig de instellingen kunt bepalen.

Deze inductie kookplaat 2 fasen is ook nog van een boostfunctie voorzien. Hiermee kun je een pan met water tot wel 50% sneller aan de kook brengen.
3. ETNA KIV360WIT

Gaat je voorkeur uit naar een inductie kookplaat vrijstaand 2 zones? Dan raden wij je graag de ETNA KIV360WIT aan.

Deze inductie kookplaat is uniek, is op een handige manier te gebruiken en is van één van de beste merken. Doordat dit een vrijstaande kookplaat is, kun je ‘m in principe overal in je keuken neerzetten.

Bij deze inductie kookplaat heb je de keuze uit 10 standen. Verder heb je een boostfunctie tot je beschikking, evenals 4 kookzones.

Het is jammer genoeg niet mogelijk om deze kookzones naar wens in te stellen. Deze inductie kookplaat 2 fasen is relatief voordelig en is beschikt over een veilig kinderslot.
4. ETNA KIF160ZT

Wil je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe 2 fasen inductie kookplaat uitgeven? Dan raden wij je graag de ETNA KIF160ZT aan.

Deze inductie kookplaat kost ongeveer 360 euro, waardoor de prijs-kwaliteitsverhouding echt subliem is. Coolblue geeft zelf aan dat dit de beste inductie kookplaat is als je wilt overstappen van gas naar inductie.

Met deze inductie kookplaat geniet je van veel gemak. Zo heb je de beschikking over 4 kookzones, waarbij je de kookzones nauwkeurig in kunt stellen.

Je kunt de flexibele kookzone bijvoorbeeld als één grote zone of als 2 aparte zones gebruiken. Ook is deze inductie kookplaat voorzien van een boostfunctie en maar liefst 10 standen per zone.
5. AEG IKB64301XB

Ook over de AEG IKB64301XB zijn wij uitermate te spreken. Deze 2 fasen inductie kookplaat is betaalbaar, biedt veel mogelijkheden en beschikt over 4 kookzones. Het enige jammere is dat deze kookplaat geen flexibele kookzone heeft.

Deze kookplaat beschikt over het Hob2Hood-systeem. Dit stelt je in staat om deze kookplaat automatisch te laten communiceren met een Hob2Hood afzuigkap.

De afzuiging wordt hierdoor automatisch aangepast op het kookgedrag. Deze inductie kookplaat biedt een instelbare timer en boosterfunctie als handig extra’s aan.
6. Bosch PXV875DC1E

Ga je graag voor het beste van het beste? Dan raden wij je van harte de Bosch PXV875DC1E aan. Deze inductie kookplaat 2 fasen is niet goedkoop, maar biedt wel zwaarwegende voordelen.

Zo is dit één van de weinige kookplaten die van maar liefst 5 kookzones voorzien is.

Deze 2 fasen inductie kookplaat beschikt ook nog over flexibele kookzones. Je hebt hierdoor alle touwtjes in eigen handen tijdens het koken.

Ook is deze kookplaat van een braadsensor voorzien, waarmee je uit maar liefst 5 braadstanden kunt kiezen. Per kookzone heb je ook nog eens de keuze uit 17 kookstanden.
7. Siemens EH675FEC1E

Deze top 7 sluiten we af met de Siemens EH675FEC1E. Deze inductie kookplaat 2 fasen is van 4 kookzones voorzien, is van de gewenste kwaliteit en is van een handige braadsensor voorzien. Hiermee ben je in staat om lekker mals en sappig vlees te maken.

Verder is deze kookplaat voorzien van een boostfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat de pannen nog sneller opgewarmd worden.

Ook is het fijn dat de inductiezones allemaal verschillende afmetingen hebben. Alle soorten pannen – van elke afmeting – kun je hierdoor op deze inductie kookplaat 2 fasen gebruiken.
Aandachtspunten bij het uitkiezen van de beste 2 fasen inductie kookplaat

Wil je een elektrische kookplaat 2 fase aanschaffen? Dan weet je op voorhand één ding zeker: je kunt uit heel veel soorten kookplaten kiezen. Gezien de voordelen is het toch aan te raden om voor een inductie kookplaat 2 fasen te kiezen.

Het uitkiezen van de beste inductie kookplaat 2 fasen is niet simpel. Je hebt namelijk met tal van aandachtspunten te maken, terwijl dit ook geen dagelijkse aankoop voor je.

Graag raden wij je daarom aan om goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Plaatsing

Je hebt ten eerste te maken met de plaatsing van de inductie kookplaat 2 fasen. Het is vrij gebruikelijk om voor een inbouw variant te gaan, maar je kunt ook voor een paar vrijstaande varianten kiezen.

Overigens kun je ook voor een inductie kookplaat met oven inbouw kiezen. Hiermee sla je meerdere vliegen in één klap.

Nisbreedte

Het is ook belangrijk om goed naar de nisbreedte in je keuken te kijken. Indien je voor een inbouw inductie kookplaat wilt gaan, is dit zelfs één van de belangrijkste aandachtspunten.

Het is zaak dat je deze nisbreedte opmeet, waarna je weet hoe groot de kookplaat kan worden. Je kunt in ieder geval uit meerdere breedtes kiezen.

Let overigens ook nog goed op de nisdiepte. Je hebt in ieder geval voldoende keuzes. Bepaal daarom goed of je een kleine- of grote inductiekookplaat wilt.

Aantal kookzones

Wil je een inductie kookplaat 4 pits aanschaffen? Of gaat je voorkeur toch uit naar een inductie kookplaat 5 pits? Ook dit is één van de belangrijkste zaken waar je goed over na moet denken.

Wij adviseren je om dit af te stemmen op het kookgedrag, maar ook op de grootte van je huishouden. Als je een groot huishouden hebt, is een extra pit mogelijk wel handig. Overigens bestaan er ook nog 6 pits inductie kookplaten.

Wil je voor het beste van het beste gaan? Kies dan voor een inductie kookplaat met flexibele kookzone. Dit stelt je in staat om de kookplaat helemaal naar je wens in te stellen.

Bediening & installatie

Bij een inductie kookplaat 2 fasen moet je goed naar de bediening kijken. Uit hoeveel kookstanden kun je bijvoorbeeld kiezen? En op welke manier kun je de gewenste stand instellen? Dit zijn belangrijke vragen om ook goed naar te kijken.

Daarbij is het ook belangrijk om goed naar de installatie te kijken. Het is in veel gevallen niet mogelijk om een 2 fasen inductie kookplaat zelf te installeren. Schakel daarom een goede installateur in.

Wat kost een goede inductie kookplaat 2 fasen?

Voor een 2 fase inductie kookplaat moet je met een bepaalde investering rekening houden. Gelukkig heb je wel uit meerdere prijsklassen de keuze. Je kunt voor 300 euro klaar zijn, maar je kunt hier ook zo’n 1000 euro aan uitgeven.

Belangrijk is om ook rekening met bijkomende kosten te houden. Zo moet je in de juiste inductie pannen investeren, waaronder een grillplaat inductie.

Conclusie

Een 2 fasen inductie kookplaat past in veel keukens.

Ga goed na of jouw keuken/woning aan de volgende eisen voldoet:

  • In de keuken moet een stopcontact met 5 openingen aanwezig zijn
  • In de meterkast moet en groep met een vermogen tussen de 3.680 en 7.360 Watt aanwezig zijn

Is dit het geval? Dan kies je het beste voor één van bovenstaande beste inductie kookplaten 2 fasen.


Meer inductie:


Categorieën: Keuken