Grillplaat inductie: De beste inductie grillpannen

Last updated by Desteney on

beste inductie grillpannen

Met een inductie kookplaat kun je geweldig koken. Het gebruik van een grillpan of grillplaat zorgt ervoor dat je ook nog eens een barbecue-ervaring kan hebben op je eigen fornuis.

Of het nou regent of sneeuwt buiten, jij kunt een lekker stukje vlees op de grill gooien!

Op zoek naar de beste inductie grillplaat? Dan hebben wij hier 6 toppers voor je op een rijtje gezet.

Wat is de beste inductie grillplaat / inductie grillpan?

1. Beste inductie grillpan van gietijzer – Le Creuset

beste inductie grillpan gietijzer

Lodge Cast Iron is een naam die staat voor veelzijdig en duurzaam kookgerei dat generaties mee kan gaan.

Deze gietijzeren grillpan is een van de bekendste en meest geprezen grillpannen voor inductiekookplaten. De smaak van je eten zal naar een hoger niveau getild worden.

Dit is een grillpan die zeker tegen een stootje kan. Je kunt hem in de zomer inzetten als buitengrill. Ook kun je hem boven het kampvuur houden.

De kers op de taart van deze grillpan, is het ingenieuze ontwerp. Je kunt ermee grillen, sauteren, frituren en bakken met een minimale hoeveelheid boter en olie.

👍 Voordelen:

 • Stevige en hoogwaardige grillpan die lang meegaat
 • Wordt geleverd met een ergonomisch ontwerp dat gelijkmatig kookt en grilt
 • Biedt uitstekende functionaliteit en veelzijdigheid.
2. Beste grillplaat voor inductieplaat zonder zones – Le Creuset

beste grillpan inductie zonder zones

Deze rechthoekige bakplaat is gemaakt van gietijzer met een zwart geëmailleerde binnenafwerking. Dit betekent dat het standaard seasoning proces niet zo noodzakelijk is, in tegenstelling tot een gewone gietijzeren pan. Als je een inductie kookplaat met bakplaat wilt, is dit een geweldige keuze.

Met een lengte van 39 cm en een breedte van 27 cm inch, bedekt de geëmailleerde bakplaat twee inductiekringen. Bij Le Creuset ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit.

Dit is een over het algemeen fantastische bakplaat die een waardevolle investering kan blijken te zijn. Als je deze goed verzorgt, kan hij jaren meegaan.

👍 Voordelen:

 • Stevig materiaal; een grillplaat die lang meegaat
 • Groot kookoppervlak
 • Gepast voor iedere warmtebron
3. Beste bakplaat voor inductie kookplaat met flexzone – Siemens Teppanyaki

beste bakplaat voor inductie met flexzone

Als je een flexzone hebt, dan is een inductie kookplaat met grillplaat van dit formaat een geweldige keuze. De roestvrijstalen plaat wordt overal even heet. Hierdoor maakt het niet uit of je je biefstukje in het midden of aan de zijkant van de grillplaat legt.

Op deze teppanyaki grillplaat van Siemens gril je heerlijke groenten, vis en vlees. Het materiaal zorgt ervoor dat de warmte behouden wordt. Zo blijft je eten lang op temperatuur.

Deze grillplaat heeft een afmeting van 21 x 38 cm. Hierdoor kun je koken voor meerdere mensen tegelijk.

👍 Voordelen:

 • Ideaal voor inductie kookplaat met flexzone
 • Groot kookoppervlak
 • Warmte wordt geleidelijk verdeeld over de hele plaat
4. Beste dubbelzijdige grillplaat inductie – Chefs Cuisine

beste dubbelzijdige grillplaat inductie

Deze dubbelzijdige inductie grillplaat is bedoeld voor op de barbecue, maar leent zich ook geweldig uit voor inductie kookplaten.

De bakplaat is dubbelzijdig. De ene kant heeft een vlakke bakplaat terwijl de andere kant als grill werkt. Beide zijden hebben een kleine wand om te voorkomen dat vet over de randen morst.

De grillplaat heeft ook handvatten. Deze kunnen echter tijdens gebruik heet worden, waardoor ovenwanten of pannenlappen nodig zijn.

De ronde vorm van de grillplaat zorgt ervoor dat deze makkelijk op een inductiekring past.

👍 Voordelen:

 • Stevig materiaal; een grillplaat die lang meegaat
 • Groot kookoppervlak
 • Gepast voor iedere warmtebron
5. Beste inductie grillpan met deksel – Cooklover

beste grillpan met deksel inductie

Op zoek naar een snelle en gelijkmatige warmteverdeling? Dan kun je de Cooklover wel gebruiken. Deze heeft een deksel, zodat je naast het grillen je eten ook kunt stomen. De dikke bodem zorgt bovendien dat er geen hotspots ontstaan in je pan.

Met de Cooklover inductie grillpan heb je maar weinig olie of boter nodig. Zo kun je gezonder koken voor jezelf, en de mensen om je heen.

Omdat de Cooklover snel warmte opneemt, staat het eten snel op tafel. De marmeren coating zorgt ervoor dat je de grillpan snel schoonmaakt.

👍 Voordelen:

 • Deksel zorgt voor grillen en stomen
 • Voorkomt hotspots in je grillpan
 • Marmeren coating zorgt voor snelle schoonmaak
6. Beste grillpan inductie met antiaanbaklaag – Westinghouse Grillpan Inductie

beste grillpan inductie antiaanbaklaag

De Westinghouse grillpan heeft een innovatieve antiaanbaklaag. Dit zorgt ervoor dat je stukken minder olie of vet nodig hebt om heerlijke gerechten op tafel te zetten. Denk aan vlees en vis, maar ook groenten.

De ribbels in de pan zorgen ervoor dat je eten niet in aanraking komt met de olie. Hierdoor is je maaltijd nog gezonder.

De inductie grillpan van Westinghouse heeft een diameter van 28 cm. De duurzame antiaanbaklaag zorgt ervoor dat er geen aangekoekte etensresten zijn. Dat zorgt voor een makkelijke schoonmaak. Beter nog: de grillpan is vaatwasserbestendig!

👍 Voordelen:

 • Innovatieve antiaanbaklaag
 • Bijna geen olie of vet nodig bij het grillen
 • Vaatwasserbestendig
Hoe vind ik de beste inductie grillpan?

Ben je van plan om een inductie grillpan of grillplaat aan te schaffen? Let dan goed op de volgende aspecten.

Antiaanbaklaag

Bij het grillen komen veel sauzen, hoge temperaturen en verkoling kijken. Hierdoor zal je eten wat residu achterlaten. Zorg er daarom voor dat je inductie grillpan die je koopt een geweldige antiaanbaklaag heeft om het schoonmaken helemaal moeiteloos te maken.

Warmteverdeling en behoud

inductie warmte

Sommige inductie grillpannen warmen sneller op dan andere. Dit komt voornamelijk door de materialen die zijn gebruikt bij het produceren van de inductie grill.

Controleer of de grill die je koopt, bekend staat om een ​​gelijkmatige warmteverdeling en een langer warmtebehoud.

Wanden

De wanden van je bakplaat voor inductie voorkomen bovendien dat vet wegvloeit. Deze zijkanten zijn ​​meestal 1 cm tot 2,5 cm hoog.

Als je kortere wanden hebt, is het gemakkelijker om ingrediënten om te draaien. Maar dit ondermijnt het vermogen om vet binnen te houden.

Aan de andere kant zal het hebben van hogere muren het omdraaien van gerechten moeilijker maken. Maar ze voorkomen wel dat er hete olie rondspat.

Terwijl de meeste inductie grillpannen stevige zijkanten hebben, hebben een paar bakplaten een kleine opening. Dit is bedoeld om gemakkelijk vet uit te gieten.

Kookoppervlak

grillpan ribbels inductie

De twee basiskeuzes hier zijn plat of met ribbels. Bakplaten met vlakke oppervlakken zijn het beste voor pannenkoeken, crêpes en eieren.

Inductie grillplaten zijn handig om de warmte gelijkmatig over de pan te verdelen, wat je goed kan gebruiken bij het maken van soortgelijke gerechten.

Aan de andere kant hebben moderne bakplaten ribbels op het oppervlak die vleessap en vet uitpersen. Deze creëren ook de illusie van grillstrepen.

Hoe onbeduidend ze voor sommigen misschien ook lijken, de ribbels op je pan zullen bijdragen aan het succes van je kookkunsten. Je vetten en sappen komen zo niet in contact met je eten. Ook verkoolde etensresten worden op deze manier gescheiden van je maaltijd.

Gewicht

Sommige materialen maken pannen zwaarder dan andere, zoals gietijzer. Als je op zoek bent naar duurzaamheid, kun je beter voor een zwaardere pan gaan.

Het is het beste om in gedachten te houden hoe je je verplaatst. Kook je alleen thuis, of wil je je inductie grillplaat meenemen naar je oma om daar wat lekkers klaar te maken? Ergonomie speelt daarom een belangrijke rol in het succes van je kookkunsten.

Materiaal

De kracht van de inductie hangt af van de magnetische eigenschappen van je bakplaat. Met andere woorden: een inductie grillplaat werkt niet op niet-magnetische materialen.

Metalen met magnetische eigenschappen zijn onder meer gietijzer, koolstofstaal en de magnetische roestvrijstalen modellen. Dit zijn metalen die van nature geschikt zijn voor inductie grillpannen.

Elk materiaal heeft zijn eigen unieke voordelen. Gewicht, duurzaamheid, snelheid van warmteabsorptie, warmteverdeling en warmtebehoud zijn de belangrijkste overwegingen.

Tussen deze opties zullen de nodige compromissen moeten worden gesloten. De duurzaamheid van gietijzer betekent bijvoorbeeld ook dat het zwaarder is dan andere materialen.

Wat betreft niet-metalen materialen zoals aluminium, is de oplossing is om een ​​laag metaallegering toe te voegen.

Grootte en vorm

inductieplaat

Inductie grillplaten zijn er in vele soorten en maten. Van de traditionele ronde vorm tot de meer eigentijdse vormen zoals vierkant of rechthoekig. Grillplaten zijn ook te koop in verschillende diameters en lengtes.

De warmteverdeling voor ronde bakplaten zal waarschijnlijk beter zijn in vergelijking met rechthoekige bakplaten.

Ook vermeldenswaard is dat de grote rechthoekige bakplaten twee branders kunnen bedekken. Dit zou eventueel ongelijkmatige warmteverdeling kunnen opleveren.

Het voordeel is natuurlijk dat je met grotere bakplaten grotere hoeveelheden tegelijk kunt koken. Dit kan leiden tot een aanzienlijke verkorting van de kooktijd. Deze tijdwinst is vooral zinvol als je voor meerdere mensen kookt.

Basisgrootte en vlakheid

Een kleine grillplaat kan natuurlijk gewoon werken op een grote inductiekring. Toch zijn er voordelen aan het kopen van een inductie grillplaat die precies past.

Ten eerste zal een inductie grillplaat die precies hetzelfde formaat heeft als je inductiekring, energiezuiniger zijn.

Ten tweede vereist een kleinere grillpan op een grote inductiekring dat je constant de kookstand moet aanpassen om te voorkomen dat je voedsel verbrandt. Dit is bovendien de reden dat er überhaupt verschillende groottes in de inductiekringen zijn.

De vlakheid van je basis is een andere overweging. Als een groter oppervlak van je grillplaat in contact is met de inductiekookplaat, zal deze sneller opwarmen. Daarom is een platte basis van je inductie grillpan waarschijnlijk beter voor inductiekoken.

Handvat

handvat grillpan

Kleine bakplaten zijn meestal met één hand te bedienen. Grote grillplaten of bakplaten met dubbele brander hebben twee handvatten aan tegenovergestelde uiteinden. Sommige bakplaten hebben helemaal geen handvatten.

Handgrepen kunnen ook lang of kort, slank of stevig zijn. Ze kunnen van blank metaal zijn of bedekt zijn met hittebestendige materialen zoals rubber, bakeliet, siliconen of hout.

Budget

Natuurlijk moet er ook rekening gehouden worden met je budget. Er zijn hier zekere afwegingen die je kunt maken. Grote investeringen in een inductie grillplaat kunnen leiden tot een betere gebruikerservaring. Ook gaan deze hoogstwaarschijnlijk langer mee.

Natuurlijk zijn er ook opties die geen bakken met geld kosten. Wat je krijgt, hangt af van je voorkeur.Meer voor de keuken:


Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *