Smoothie maker kopen? De 10 beste smoothie blenders

Last updated by Kaz on

smoothie maker kopen

Bij een gezonde leefstijl hoort het drinken van smoothies. Smoothies zitten boordevol groenten, fruit en gezonde voedingsstoffen.

Wil je daarom zelf ook thuis smoothies kunnen maken? Dan heb je de beste blender voor smoothies nodig.

Een goede smoothie blender neemt veel werk voor je uit handen. Het enige dat je eigenlijk nog hoeft te doen, is een lekkere combinatie van groente en fruit te maken.

Dit kun je vervolgens in de smoothie maker doen. De smoothie mixer doet de rest voor je, waardoor je snel van een gezonde smoothie geniet.

De beste smoothie makers / smoothie blenders

Heb je oren naar de aanschaf van een goede blender voor smoothies? Dan kun je je borst alvast natmaken. Het aanbod van smoothie machines is bijzonder divers. Wij raden je daarom aan om direct voor één van onderstaande smoothie blenders te kiezen.

De onderstaande smoothie blenders zijn als beste uit onze test naar voren gekomen. Deze fruit blenders voldoen aan de eisen, zijn van een prima kwaliteit en bieden handige extra’s. Juist door de handige extra’s is het een waar feestje om smoothie te maken!

1. Nutribullet 900 Pro

Als je het over een goede smoothie machine hebt, heb je het over een blender van Nutribullet. Onder meer over de 900 Pro zijn wij uitermate te spreken. Dit smoothie apparaat doet zijn werk perfect, is handig te gebruiken en biedt meerdere handige extra’s.

Wat bij de Nutribullet 900 Pro direct opvalt, is het vermogen van 900 Watt. Dankzij dit hoge vermogen kun je binnen mum van tijd harde ingrediënten laten mixen. Ook is het super handig dat deze blender over een blendbeker beschikt.

In deze beker kun je niet alleen mixen, maar je kunt hier ook nog eens uit drinken. Deze smoothie blender heeft overigens een inhoud van 0,7 liter.
2. Magimix Power Blender 3

Is het voor jou geen probleem om veel geld aan je nieuwe smoothie blender uit te geven? Dan raden wij je van harte de Magimix Power Blender 3 aan.

Deze blender is fors duurder dan bovenstaande variant, maar is op veel zaken nog beter. Zo heeft deze blender een vermogen van maar liefst 1.000 Watt.

Met deze blender zet je met één druk op de knop een heerlijke smoothie. Dit is onder meer aan het automatische smoothie programma te danken.

Ook is het handig dat deze blender erg groot is; 1,2 liter om precies te zijn. Als je grotere hoeveelheden smoothie wilt maken, is dat met de Magimix Power Blender 3 een waar feestje.
3. Nutribullet Pro

Ben je op zoek naar een on the go smoothie maker? Kijk dan eens naar de Nutribullet Pro. Deze blender heeft een vermogen van 900 Watt, is van een handige blendbeker voorzien en handig schoon te houden.

En doordat deze blender zo compact is, is ‘ie ideaal voor smoothies to go.

Wil je graag bevroren fruit in je smoothie verwerken? Ook dat is mogelijk met deze krachtige blender. Deze blender is klein qua afmetingen, maar groots qua prestaties. Uiteraard geniet je bij deze smoothie blender ook van de gekende kwaliteit van Nutribullet.
4. Ninja Blender BN495EU

Wil je hoe dan ook een krachtige blender hebben? Dan is de Ninja Blender BN495EU een geschikte blender voor je. Deze blender heeft een vermogen van maar liefst 1000 Watt.

Dankzij dit vermogen is deze blender in staat om snel bevroren fruit te mixen. Ook vers fruit, groenten en ijs kan perfect gemixt worden door deze smoothie maker.

Bij aanschaf krijg je twee blendbekers geleverd. Uit deze bekers kun je drinken, maar je kunt ze ook meenemen onderweg. Tevens is het in deze bekers mogelijk om alle ingrediënten te laten mixen.

Wil je graag harde ingrediënten laten mixen? Dan komt de pulsestand goed van pas. Deze blender heeft ook een inhoud van 0,7 liter.
5. Philips ProBlend 5000 serie HR3571/90

Ook bij het merk Philips kun je terecht voor een goede blender. Dit blijkt onder meer uit de Philips ProBlend 5000 serie HR3571/90. Deze blender is ideaal voor thuisgebruik, heeft een inhoud van maar liefst 2 liter en is lekker krachtig (1000 Watt).

Hoe je deze blender gebruikt, is volledig aan jou. Je kunt namelijk de snelheid traploos instellen, waardoor je de snelheid perfect aanpast aan de bereiding.

Door de grote blender kan kun je tot wel 6 glazen smoothies tegelijkertijd maken. Gemak dient de mens met deze krachtige smoothie blender.
6. Princess 212092

Heb je interesse om een smoothie blender aan te schaffen? Zie je het alleen niet zitten om hier veel geld aan uit te geven? Dan is de Princess 212092 mogelijk de beste optie voor je. Deze smoothie blender kost nog geen 50 euro, maar doet zijn werk meer dan prima.

Wat direct opvalt, is het hoge vermogen van 1000 Watt. Ook is de inhoud van 1,5 liter lekker groot, waardoor je tot wel 4 glazen smoothies in één keer kunt maken.

De RVS behuizing is tegen een stootje bestand, terwijl de glazen blender kan ook nog hittebestendig is. En dankzij de verschillende standen mix je de ingrediënten op een snelle én perfecte manier.
7. Philips 3000 Series HR2291/01

We blijven nog even bij goedkope smoothie makers. Ook voor de Philips 3000 Series HR2291/01 hoef je niet de hoofdprijs te betalen.

De adviesprijs van deze smoothie maker ligt iets meer dan 10 euro boven bovenstaande variant, terwijl ook deze variant zijn werk prima doet.

Deze variant levert een vermogen van 800 Watt, heeft een inhoud van 1,25 liter en beschikt over meerdere standen. Je kunt bijvoorbeeld voor de pulsestand kiezen, maar ook tussen meerdere snelheden.

Nadat je de gewenste smoothie gemaakt hebt, reinig je deze smoothie maker makkelijk in de vaatwasser.
8. SMEG BLF01PBEU

Hecht je veel waarde aan het design van je nieuwe smoothie blender? Dan sluit de SMEG BLF01PBEU het allerbeste op je wensen aan.

Zoals je duidelijk op de foto’s kunt zien, is deze smoothie maker een lust voor het oog. De smoothie maker ziet er geweldig uit én is in een fraaie kleur uitgevoerd.

Dat is echter niet het enige voordeel. Nee, deze blender is krachtig (800 Watt), beschikt over meerdere standen en is ook in staat om ijs te crushen. Bovendien kun je gebruik maken van een speciaal programma voor smoothies.

Dit programma stopt automatisch, zodra de bereiding klaar is. Dit komt de smaak van de blender alleen maar ten goede.
9. DOMO DO700BL X-power

Met de DOMO DO700BL X-power maak je razendsnel verse smoothies klaar. Dit is te danken aan de krachtige motor (1000 Watt) en de verschillende standen.

Je oefent bovendien veel invloed op de dikte van de smoothie uit, dankzij het mes dat je meegeleverd krijgt.

Met deze blender kom je in principe niks tekort. Zo krijg je maar liefst 3 blendbekers meegeleverd. En de antislipvoetjes zorgen ervoor dat de blender tijdens het blenden stevig op zijn plek blijft staan. Ook deze smoothie maker heeft een inhoud van 0,7 liter.
10. Tefal Blendforce II BL439D

Deze top 10 sluiten we af met een smoothie maker van het merk Tefal. Met de Tefal Blendforce II BL439D om precies te zijn.

Deze smoothie blender heeft een vermogen van 800 Watt, heeft 5 snelheden en beschikt over een pulsestand. Dankzij deze eigenschappen maak je snel een heerlijke smoothie klaar.

Tefal heeft bij deze smoothie maker voor een glazen kan gekozen. Dit is op zich fijn, aangezien je hierin ook warme sauzen en soepen kunt maken. Nadeel is alleen dat de glazen blender kan relatief zwaar is.
Wat is voor jou de beste smoothie maker?

Heb je interesse om een smoothie maker aan te schaffen? Als je een dergelijk keukenapparaat aan wilt schaffen, moet je de juiste knopen voor jezelf doorhakken. Net zoals je dit doet bij de aanschaf van een hetelucht friteuse en luxe koffiezetapparaat.

Maar, waar moet je dan precies opletten bij het uitkiezen van een smoothie maker? De belangrijkste aandachtspunten zetten we graag in deze koopgids voor je uiteen.

Geschiktheid van de blender

Ten eerste moet je heel goed naar de geschiktheid van de blender kijken. Alle bovenstaande blenders zijn in ieder geval geschikt voor het blenden van een smoothie. Maar, met veel blenders kun je meer.

Zo zijn veel blenders geschikt voor bevroren fruit, eiwitpoeder en vers fruit. Mogelijk is de blender ook nog geschikt voor warme ingrediënten en/of het crushen van ijs.

Ga dit allemaal goed na én denk goed na over het gewenste gebruik van de smoothie blender.

Vermogen

Ten tweede moet je goed naar het vermogen van de blender kijken. Des te hoger het vermogen ligt, des te sneller de smoothie maker zijn werk doet.

Dit brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • Je kunt sneller van een lekkere smoothie genieten
  • Je hoeft niet onnodig veel tijd te besteden aan het maken van de smoothie

Ga daarom bij voorkeur voor een krachtige blender. Hierbij raden wij je een variant van 1000 Watt aan. Die apparaten zijn krachtig genoeg en bieden veelal andere handige voordelen.

Inhoud

Ten derde moet je goed naar de inhoud van de blenderkan kijken.

Hierbij kun je eigenlijk kiezen tussen meerdere gradaties:

  • Kleine blenderkan. Een kleine blenderkan is een kan van bijvoorbeeld 0,7 liter groot.
  • Middelgrote blenderkan. Een middelgrote blenderkan is een kan van bijvoorbeeld 1,2 liter groot.
  • Grote blenderkan. Een grote blenderkan is een kan van bijvoorbeeld 2 liter groot.

Naar welke kan gaat jouw voorkeur uit? Ook dat is iets waar je goed over na moet denken. Houd hierbij in ieder geval rekening met de hoeveelheid smoothies die je in één keer wilt kunnen maken.

Bijkomende tip: kijk goed naar het materiaal van de blenderkan. Veel fabrikanten kiezen voor een blenderkan van glas, terwijl ook een variant van kunststof populair is. Onze voorkeur gaat uit naar een variant van kunststof.

Extra opties

Ten vierde is het belangrijk om goed naar extra opties te kijken. Beschikt de blender bijvoorbeeld over een handige maataanduiding? Beschikt de blender over een deksel met vulopening?

En beschikt de blender over een pulsestand? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke zaken waar je even naar moet kijken. Ook dit zijn weer zaken die je af moet stemmen op het gewenste gebruik.

Meegeleverde accessoires

Ten vijfde zou je goed naar de meegeleverde accessoires moeten kijken. Krijg je bijvoorbeeld meerdere blendbekers geleverd? Dat is uitermate handig, aangezien je in deze bekers een smoothie to go mee kunt nemen. 

Uitstraling

Ten zesde kan het geen kwaad om goed naar de uitstraling van de blender te kijken. Spreekt de vormgeving van de blender je aan?

Spreekt de kleurstelling van de blender je aan? En zijn ook de overige eigenschappen van de smoothie maker naar je wens? Dan heb je de perfecte smoothie maker gevonden!

Bediening

Ten zevende is het aan te raden om goed naar de bediening te kijken. Op welke manier moet je de blender precies bedienen?

En heb je mogelijkheden om invloed op het blendproces uit te voeren? Zo is het wenselijk dat je uit meerdere standen kunt kiezen. Ga dit per smoothie maker goed na.

Kwaliteit

Als laatste punt wijzen wij je graag op de kwaliteit. Als je een goede smoothie blender wilt hebben, moet je altijd voor een variant van een A-merk gaan. Denk hierbij aan Nutribullet, Philips en de andere merken die we in de top 10 besproken hebben.

Met de blenders van deze merken geniet je simpelweg van veel voordelen. De blenders zijn van een goede kwaliteit, bieden handige extra’s en zijn jarenlang te gebruiken. Dat je voor deze blenders mogelijk iets meer moet betalen, is daardoor niet zo belangrijk.


Meer voor in de keuken:


Categorieën: Keuken