Elektrische peper- en zoutmolen: Top 10 beste uit de test

Last updated by Kaz on

elektrische peper en zoutmolen

Ben jij een ware fijnproever? Dan vind je het ongetwijfeld lekker om zout en peper aan je eten toe te voegen. Dit doe je – wat ons betreft – het beste met een elektrische peper- en zoutmolen.

Met een elektrische peper- en zoutmolen ben je simpelweg van veel gemak verzekerd:

  • Je strooit snel het peper en zout over je eten
  • Je hoeft niet al te veel zelf te doen, behalve de molen(s) te bedienen
  • Je kunt de hoeveelheid zout en peper perfect doseren

Spreken deze voordelen je aan? Ga dan direct op zoek naar de beste automatische peper- en zoutmolen. Daar helpen wij je graag een handje bij!

De beste elektrische peper- en zoutmolens uitgelicht

Met een elektrische pepermolen en zoutmolen geniet je van veel gemak. Voordat het zover is, moet je op zoek gaan naar een set die aan je eisen voldoet. Check daarvoor direct onderstaande reviews van de 10 beste elektrische peper- en zoutmolens.

1. Hermanos Pepermolen en Zoutmolen Set Elektrisch

De Hermanos Pepermolen en Zoutmolen Set Elektrisch vinden wij de beste set van dit moment. Zowel de zout- als de pepermolen werken elektrisch, waardoor je van veel gemak verzekerd bent.

Beide molens zien er bovendien fraai uit en zijn geheel naar wens in te stellen. Zo kun je bij beide molens de maalgraad zelf instellen.

Wij zijn ook te spreken over de uitstraling van de molens. De molens zien er strak uit en zijn in een fraaie zwarte tint vormgegeven.

Dankzij de LED verlichting kun je deze molens ook nog eens in het donker gebruiken. En de bediening is helemaal subliem; met slechts één druk op de knop breng je je gerechten op smaak.
2. Toivo Kitchen Elektrische Zout en Pepermolen

Heb je het liefste een zout- en pepermolen in de kenmerkende RVS kleur? Dan raden wij je graag deze set van Toivo aan. Beide molens zien er geweldig uit en stellen je in staat om je gerechten op smaak te brengen.

Hiervoor hoef je slechts één keer op de knop te drukken. Overigens is het ook nog mogelijk om zelf de maalgraad in te stellen.

Bij aanschaf krijg je alle benodigde batterijen meegeleverd. Stop deze batterijen in de peper- en zoutmolen en geniet van veel gemak. De beide molens zijn 21 centimeter hoog en hebben een diameter van 6 centimeter.
3. Russell Hobbs Peper- & Zoutmolen

De Russell Hobbs Peper- & Zoutmolen vinden wij ook een ware aanrader. Bij deze molens valt met name de vormgeving op.

Ze zijn van een soort bolvorm voorzien, waardoor ze een ware eyecatcher in je keuken vormen. Deze zout- en pepermolen hebben een diameter van 6 centimeter en zijn 23 centimeter hoog

Ook bij deze molens kun je volledig zelf de maalgraad instellen. Dit is te danken aan het keramische maalsysteem, waarmee je van extra veel gemak geniet.

De molens zijn volledig in RVS uitgevoerd en van een handig kijkvenster voorzien. Je ziet daarmee in één oogopslag wanneer je de zout of peper bij moet vullen.
4. FlinQ Elektrische Peper- en Zoutmolen

Gaat je voorkeur uit naar een elektrische peper- en zoutmolen met prachtig design? Dan kun je eigenlijk niet om deze variant van FlinQ heen.

Deze molens zien er prachtig uit, zijn lekker groot (diameter van 7 centimeter) en zijn van een unieke structuur voorzien. Dankzij deze structuur zijn deze molens een lust voor het oog.

De werking is ook nog eens subliem. Je hebt voor deze molens 6 AAA batterijen nodig, waarna je van de gewenste elektrische werking geniet. Hierbij heb je de keuze uit drie maalstanden en maak je met veel plezier gebruik van het ingebouwde LED licht.
5. Kitchen Deluxe Elektrische Zout- en Pepermolen Set

Heb je het liefste een goedkope elektrische zout- en pepermolen? Dan kies je het beste voor deze set van Kitchen Deluxe. Voor deze set betaal je nog geen 25 euro, terwijl de set zijn werk meer dan prima doet.

Zo ben je in staat om de maalgraad zelf in te stellen. Uiteraard verloopt ook de bediening van deze set erg fijn.

Deze molens hebben ook nog een unieke vormgeving. Dit geldt met name voor de bovenzijde van de molens. Druk de knop aan de bovenzijde in en breng daarmee je gerechten op smaak.

Doordat de molens vrij klein zijn, berg je ze makkelijk in je keuken op.
6. PROKING Elektrische pepermolen en zoutmolen

Heb je het liefste een compleet zwarte set van peper- en zoutmolens? Dan kun je voor deze set van PROKING kiezen. Deze molens zien er fraai uit, zijn met slechts één hand te bedienen en zijn geheel naar wens te verstellen.

Je bepaalt zelf de maalgraad, waardoor je je maaltijden perfect op smaak kunt brengen.

Deze twee molens zijn ook nog van ingebouwd LED licht voorzien. Met dank aan dit LED licht kun je ook in het donker zout en peper naar wens ‘strooien’. De molens zijn 22,5 centimeter hoog en zijn geheel van RVS vervaardigd.
7. DD pepermolen en zoutmolen elektrisch

De DD Elektrische pepermolen en zoutmolen zijn wat ons betreft de beste goedkope peper- en zoutmolen. Hier betaal je net iets meer dan 20 euro voor.

Een geweldige prijs, zeker met het oog op de samenstelling van beide molens. Wat te denken van het fraaie design?

Deze beide molens zijn van geborsteld RVS vervaardigd. Dit komt de uitstraling ten goede, evenals de levensduur. Met deze automatische peper- en zoutmolen geniet je jarenlang. Van de molens zelf, maar ook van je heerlijke eten.
8. Aye Kitchen Peper en Zout Molen Set

Ook over de Aye Kitchen Peper en Zout Molen Set zijn wij uitermate te spreken. Deze set van peper- en zoutmolen ziet er geweldig uit, is op een fijne manier te gebruiken en kun je geheel naar wens instellen.

Het is mogelijk om zelf de maalgraad in te stellen, waardoor je je gerechten tot in perfectie op smaak kunt brengen.

Deze beide molens kun je met slechts één druk op de knop bedienen. Je hebt hierdoor altijd een hand vrij, bijvoorbeeld om door je eten heen te roeren.

Deze set kun je dan ook prima tijdens het koken gebruiken. Evenals op het moment als de maaltijd eenmaal op tafel staat.
9. Peugeot Geschenkset Zeli

Heb je het liefste een kleine set van peper- en zoutmolen? Dan lijkt deze set van Peugeot perfect op je wensen aan te sluiten.

Beide molens zijn slechts 14 centimeter hoog, waardoor ze niet overdreven opvallen. De molens zien er ook nog eens fraai uit en zijn op een fijne manier te bedienen.

Met deze molens geniet je van veel gemak. Dat is onder meer te danken aan de eenknopsbediening. Druk één knop in en er komt direct peper of zout uit de molen. Uiteraard heb je ook bij deze molens de mogelijkheid om de maalgraad in te stellen.
10. GOV Elektrische Peper- en Zoutmolen Set Hout

Wist je dat je ook een peper- en zoutmolen set van hout kunt bestellen? Mocht dit je voorkeur geniete, is deze set van GOV de beste koop. Deze set van peper- en zoutmolen is volledig van hout – en deels van doorzichtig materiaal – vervaardigd.

Met name door het hout hebben de beide molens een prachtige vormgeving. Overigens gaat het niet om echt hout, maar om ABS met de uitstraling van hout.

Sowieso werken beide molens erg fijn. Dit is te danken aan de makkelijke bediening, evenals aan de instelbare maalgraad. De molens zijn bovendien makkelijk op te laden en voorzien van handige verlichting.
Wat is voor jou de beste elektrische peper- en zoutmolen?

Voor welke van bovengenoemde zout en pepermolen elektrisch kun je het beste kiezen? Het antwoord op deze vraag is niet zo 1,2, 3 te geven. Het antwoord is namelijk van meerdere factoren afhankelijk. In deze koopgids bespreken we graag de belangrijkste factoren.

Design

Het is bij een elektrische zout en pepermolen aan te raden om naar het design te kijken.

Let hierbij goed op de volgende punten:

  • Materiaal. De materiaalkeuze is bepalend voor de uitstraling van de molens.
  • Kleur. Wil je het liefste een zwart zout- en pepermolen hebben? Of gaat je voorkeur uit naar een variant die de gekende RVS kleur heeft?
  • Afmetingen. Je moet uiteraard ook goed naar de hoogte en diameter van de elektrische zout- en pepermolen kijken.

Bediening

Het is uiteraard ook belangrijk om goed naar de bediening te kijken. Op welke manier moet je de elektrische zout- en pepermolen precies bedienen?

Het is wat ons betreft erg wenselijk dat je dit met slechts één hand kunt doen. Je andere hand heb je dan vrij om bijvoorbeeld door het eten heen te roeren.

Maalgraad

Is het mogelijk om de maalgraad zelf in te stellen? Dat is ook een belangrijke vraag waar je even goed naar moet kijken. Bij de meeste elektrische zout- en pepermolens is dit gelukkig wel het geval.

Batterijen

Wist je dat alle elektrische zout- en pepermolens op batterijen werken?

Ga hierbij twee zaken goed na:

  • Kun je de batterijen opladen? Dit is bij lang niet alle molens het geval.
  • Krijg je de batterijen meegeleverd? Ook dit is bij niet alle molens het geval.

Merk & prijs

Tot slot zou je goed naar het merk en de prijs moeten kijken. Koop in ieder geval de elektrische zout- en pepermolen bij een gerenommeerde partij.

Laat de molens van Action links liggen en kies echt voor één van bovengenoemde varianten. Deze varianten leveren gewoonweg jarenlang het gewenste gebruiksgemak op.


Meer voor de keuken:


Categorieën: Keuken