BBQ thermometer: Top 10 vleesthermometers voor de BBQ

Last updated by Kaz on

bbq thermometer

Ben je gek op barbecueën? Dan stel je ongetwijfeld hoge eisen aan je BBQ. Als je eenmaal een goede barbecue hebt, is het ook zaak om in accessoires te investeren.

Eén van de onmisbare accessoires is zonder twijfel een vleesthermometer. Met een BBQ thermometer kun je nauwkeurig de temperatuur van het vlees opmeten.

Is dit belangrijk? Ja, dit is absoluut belangrijk. Veel vleessoorten, maar ook andere voedingsmiddelen, zouden op de juiste temperatuur geserveerd moeten worden.

Dan is de smaak nog beter en komen de aroma’s perfect tot hun recht. De meeste fanatieke mensen maken dan ook graag gebruik van een temperatuurmeter voor de BBQ.

Beste BBQ vleesthermometers (Draadloos, Bluetooth & Wifi)

Heb je interesse om een vleesthermometer aan te schaffen? Als je naar het huidige aanbod kijkt, zie je tal van varianten naar voren komen. Het gaat hierbij om analoge vleesthermometers, maar ook om digitale vleesthermometers.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Wij adviseren je vooral om voor één van onderstaande 10 varianten te kiezen. Deze varianten zijn als beste uit onze test naar voren gekomen. En dat is uiteraard niet zonder reden.

1. Claire BF-5 Vleesthermometer

De Claire BF-5 Vleesthermometer vinden wij een echte aanrader. Deze BBQ thermometer werkt draadloos, is erg nauwkeurig en biedt enkele handige extra’s.

Zo is de thermometer van 2 meetsondes voorzien, waardoor je 2 stukken vlees tegelijkertijd op kunt meten.

Bijkomend voordeel is dat deze thermometer aan je smartphone te bedienen is. Tot op een afstand van 60 meter hou je hiermee perfect de garing in de gaten.

Het display is bovendien verlicht en je kunt zelf de kerntemperatuur instellen. Deze vleesthermometer BBQ is ook nog handig en compact vormgegeven.
2. Mancor Vleesthermometer Met Bluetooth en App

De Mancor Vleesthermometer is een van de beste high-end vleesthermometers. Deze thermometer werkt volledig draadloos en is aan je smartphone te koppelen.

Bovendien kun je deze thermometer veelzijdig gebruiken. Hij is ideaal voor tijdens het barbecueën, maar ook voor andere kookgelegenheden. Denk hierbij aan de oven, grill en pan.

Met deze thermometer geniet je van veel gemak. Je kunt namelijk een meetsonde in het vlees prikken en vervolgens de gewenste temperatuur instellen. Als deze temperatuur bereikt is, krijg je hier een melding van op je smartphone
3. Inkbird IBT-4XS Bluetooth Thermometer

Maak je graag veel vlees tegelijkertijd klaar op de BBQ? Dan heb je baat bij een vleesthermometer met meerdere sondes.

Daarvoor raden wij je deze variant van Inkbird aan. Deze vleesthermometer beschikt over 4 sondes, is ideaal te bedienen en is van een prima kwaliteit.

Op het grote LED display zie je precies wat de vleestemperatuur is. Ook is deze thermometer aan je smartphone te koppelen, waarna je tot op 50 meter afstand inzicht houdt in de temperatuur van het vlees.

Hierbij kun je ook de gewenste temperatuur instellen. Bereikt het vlees deze temperatuur? Dan krijg je hier een melding van op je smartphone. Subliem!
4. Nomestic Smart Vleesthermometer

Wij vinden de Nomestic Smart Vleesthermometer een van de beste vleesthermometers voor de BBQ. Deze bluetooth thermometer BBQ werkt feilloos en is ook aan je smartphone te koppelen. Op je smartphone kun je precies inzien wat de actuele temperatuur van het vlees is.

Deze thermometer is bovendien voor alle soorten vlees en bereidingen beschikt. Je kunt ook nog eens uit 5 garingniveau’s kiezen.

En het in de gaten houden van het vlees doe je hiermee op een ideale én gezellige manier. Het bereik is 200 meter, waardoor je met je smartphone op 200 meter de temperatuur perfect in de gaten houdt.
5. Hermanos Digitale BBQ Thermometer Draadloos

Gaat je voorkeur uit naar een BBQ thermometer met wifi? Dan komt de Hermanos BBQ thermometer het dichtste in de buurt.

Deze thermometer werkt niet volledig op wifi, maar op bluetooth. Dankzij de bluetooth verbinding gebruik je deze BBQ thermometer draadloos. En op een super handige manier dus.

Deze thermometer is ook nog aan je smartphone te koppelen. Tot op een afstand van 30 meter hou je perfect inzicht in de temperatuur van het vlees.

Zodra de ingestelde temperatuur bereikt is, krijg je hier op je smartphone een melding van. Super handig. Wat wij ook handig vinden, is dat de meetsondes lekker groot uitgevoerd zijn.
6. Vulpes Goods 2-in-1 Vleesthermometer

De Vulpes Goods 2-in-1 Vleesthermometer is één van de meest veelzijdige thermometers. Deze thermometer kun je voor de BBQ inzetten, maar ook als oven- en kernthermometer. De mogelijkheden met dit apparaat zijn dan ook erg divers.

Net zoals bovenstaande varianten kun je deze variant aan je smartphone koppelen. Door dit te doen, behoud je het perfecte inzicht in de temperatuur van het vlees.

Je bent hierdoor in staat om het allerlekkerste vlees op de BBQ te maken. Daarbij geniet je ook van een oneindige hoeveelheid aan handige functies.
7. Auctic DT-1000

Hoef je niet per sé een draadloze vleesthermometer te hebben? Dan is de aanschaf van de Auctic DT-1000 aan te raden. Deze vleesthermometer werkt niet draadloos, maar werkt wel heel handig.

Steek de meetsonde in het vlees en stel de thermometer naar wens in. Je kunt hierbij de temperatuur, tijd en eenheid instellen. Dankzij de ingebouwde timer gaat op het juiste moment het alarm af. Ideaal!

Wat bij deze vleesthermometer voor de BBQ ook erg fijn is, is het prijskaartje. Dit is de goedkoopste variant uit deze top 10. Voor net iets meer dan 2 tientjes maak je al gebruik van deze fijne vleesthermometer.
8. FoodBuddy PRO ++ Vleesthermometer Draadloos

Heb je toch liever een vleesthermometer die volledig draadloos werkt? Dan is dit een prima én betaalbare variant. Deze variant kost ongeveer 35 euro, beschikt over twee meetsondes en over bluetooth.

Je kunt ook met deze vleesthermometer dus op afstand het vlees in de gaten houden.

Het bereik van deze thermometer is maar liefst 100 meter. Aan tafel kun je gezellig kletsen, terwijl je niet in hoeft te zitten over het vlees.

Zodra het vlees de benodigde temperatuur bereikt heeft, krijg je hier een melding van. En doordat deze vleesthermometer over 2 sondes beschikt, kun je 2 individuele metingen uit laten voeren.
9. Inkbird IBBQ-4BW Vleesthermometer Wifi + Bluetooth + App

Wil je per sé een BBQ thermometer met wifi hebben? Kies dan voor de Inkbird IBBQ-4BW Vleesthermometer.

Deze waanzinnige vleesthermometer is aan de wifi te koppelen, beschikt over bluetooth en is via een app te bedienen. Met deze vleesthermometer kun je dus echt alle kanten op.

Wat hierbij ook subliem is, is dat deze thermometer over 4 meetsondes beschikt. Je kunt hiermee dus vier stukjes vlees afzonderlijk van elkaar opmeten.

Elk stukje vlees maak je hierdoor in perfectie klaar. Middels de app ben je ook nog eens in staat om tal van instellingen naar wens in te stellen.
10. Orthex Kernthermometer

Tot slot raden wij je ook de Orthex Kernthermometer van harte aan. Deze digitale vleesthermometer voor de BBQ valt vooral door de eenvoud op. Deze thermometer is compact uitgevoerd, beschikt over één sonde en is niet op afstand te bedienen.

Wel is het mogelijk om deze thermometer geheel naar wens in te stellen. Nadat je dit hebt gedaan, geeft de thermometer vanzelf een seintje als het vlees naar wens is.

De meetsonde is opvallend lang uitgevoerd, waardoor het vlees tot in de gewenste diepte opgemeten kan worden. Op het duidelijke display lees je de actuele temperatuur perfect af.
Wat is voor jou de beste BBQ thermometer?

Naar welke van deze 10 varianten gaat jouw voorkeur uit? Om dit te bepalen, zijn er meerdere zaken waar je goed naar moet kijken. Ten eerste is het aan te raden om goed naar je BBQ te kijken.

Heb je bijvoorbeeld een elektrische BBQ? Of heb je een thermometer in de BBQ deksel zitten? In deze gevallen is de aanschaf van een BBQ vleesthermometer niet per sé noodzakelijk.

Heb je een ander soort BBQ? Of wil je de bereidingen echt tot in perfectie bereiden? Dan is het wel aan te raden om voor één van bovenstaande vleesthermometers te kiezen. Om tot de beste koop te komen, is het zaak om goed op onderstaande punten te letten.

Soort vleesthermometer

Ten eerste moet je goed kijken naar het soort vleesthermometer. Zoals eerder al gesteld, kun je tussen een analoge- en digitale variant kiezen.

Ons advies is om altijd voor een digitale vleesthermometer te kiezen. De digitale varianten werken nu eenmaal een stuk fijner. En zijn ook nog eens een stuk nauwkeuriger.

Draadloos of bedraad

Ten tweede moet je goed naar de communicatiemogelijkheid kijken. Er zijn voldoende vleesthermometers die bedraad werken, waardoor je deze niet aan je smartphone kunt koppelen.

Wil je dat juist wel doen? Dan moet je kiezen voor een bluetooth thermometer BBQ die je draadloos kunt bedienen. Je houdt hiermee op afstand perfect in de gaten wat de vleestemperatuur in.

Met zo’n draadloze variant geniet je van meerdere voordelen:

  • Het bereik is vaak tientallen meters. Je kunt hierdoor gezellig aan tafel plaatsnemen, terwijl de vleesthermometer het vlees goed in de gaten houdt.
  • Je kunt de gewenste temperatuur instellen. Als de gewenste temperatuur bereikt is, krijg je hier een melding van op je smartphone. Dat is het moment om het vlees om te draaien of om het vlees te serveren.

Ons advies mag duidelijk zijn: kies voor een draadloze variant. Met een draadloze BBQ vleesthermometer geniet je nu eenmaal van veel gemak. Je kunt overigens ook nog kiezen voor een BBQ thermometer die op wifi werkt. De werking hiervan is hetzelfde.

Aantal meetsondes

Ten derde moet je goed kijken naar het aantal meetsondes. Beschikt de vleesthermometer over 1 meetsonde? Dan kun je 1 stukje vlees opmeten.

Beschikt de thermometer echter over 4 meetsondes? Dan is het mogelijk om 4 stukjes vlees afzonderlijk van elkaar te meten.

Dit is dan ook één van de belangrijkste punten waar je even goed naar moet kijken. Het verschil tussen 1 of 4 meetsondes is simpelweg aanzienlijk qua gebruiksgemak.

Metingen

Ten vierde is het belangrijk om naar de metingen te kijken.

Je moet hierbij op meerdere punten letten:

  • Aantal metingen. Dit is dus afhankelijk van de hoeveelheid meetsondes.
  • Nauwkeurigheid. Als je voor één van de beste BBQ vleesthermometers kiest, ben je van de gewenste nauwkeurigheid verzekerd.
  • Maximale temperatuur. Elke vleesthermometer heeft met een maximale temperatuur te maken. Check goed wat deze maximale temperatuur is.

Met of zonder display

Ten vijfde moet je goed naar de samenstelling van de thermometer kijken. Beschikt de thermometer over een display? Dan ben je dus voor een digitale variant gegaan. Een verstandige keuze, maar je moet wel goed naar het display kijken.

Hoe groot en duidelijk is dit display bijvoorbeeld? Wat kun je precies op het display aflezen? En is het display ook nog verlicht? Dat zijn stuk voor stuk zaken die je op je eigen wensen af moet zien te stemmen.

Prijs-kwaliteitverhouding

Tot slot is het belangrijk om goed naar de kwaliteit te kijken. Ga je voor een digitale vleesthermometer van bijvoorbeeld Action? Dan kun je niet van de gewenste kwaliteit en nauwkeurigheid gaan.

Durf daarom te investeren in de beste BBQ vleesthermometer. Dat je hier meer geld aan kwijt bent, merk je overduidelijk aan het gebruiksgemak. Dit merk je echter ook aan de algehele kwaliteit en daarmee aan de levensduur.


Meer voor in de keuken:


Categorieën: Keuken