Vrijstaande heteluchtoven kopen? Bekijk de Top 6 & Koopgids

Last updated by Kaz on

heteluchtoven vrijstaand

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe vrijstaande oven? Dan zijn er meerdere knopen die je moet doorhakken.

Zo moet je een keuze maken tussen een vrijstaande elektrische oven en een vrijstaande heteluchtoven.

De heteluchtoven vrijstaand is in veel gevallen de betere keuze. Dat is zéker het geval als je voor één van onderstaande vrijstaande heteluchtovens kiest.

De top 6 beste heteluchtovens vrijstaand:

 1. Inventum OV207B
 2. Princess 112754
 3. Tristar OV-3640
 4. Inventum OV607S
 5. Tomado TEO3000B
 6. PRIMO PR252OV

Top 6 beste vrijstaande heteluchtovens uitgelicht

Een vrijstaande heteluchtoven is een absolute aanrader. Doordat het om een heteluchtoven gaat, wordt het eten vanaf twee kanten ‘opgewarmd’.

Bij een elektrische oven vrijstaand komt de warmte alleen vanaf de onderzijde, maar bij een heteluchtoven vrijstaand dus van beide kanten.

Wil je daar optimaal van genieten? Kies dan voor één van de 6 beste heteluchtovens vrijstaand die wij in dit artikel bespreken.

1. Inventum OV207B

De Inventum OV207B vinden wij de beste elektrische vrijstaande oven van dit moment. Het sterkste punt van deze oven is de compactheid; hij heeft een inhoud van slechts 20 liter.

Door deze inhoud is deze heteluchtoven vrijstaand vooral voor de kleinere huishoudens geschikt. Maar, tegelijkertijd kun je deze oven door zijn afmetingen moeiteloos overal mee naar toe nemen.

Deze kleine heteluchtoven vrijstaand heeft veel te bieden. Zo kun je uit maar liefst 6 ovenprogramma’s kiezen. Bij elk ovenprogramma geniet je van een snelle bereiding, mede door de 4 verwarmingselementen.

Ook beschikt de Inventum OV207B over een handige timer, een kruimelplaat en veel andere extra’s. Het ontbreekt eigenlijk alleen aan een draaispit.
2. Princess 112754

Princess-112754-vrijstaande-oven-groot

Wil je liever een iets grotere vrijstaande elektrische oven hebben? Dan wijzen wij je graag op de Princess 112754.

Deze elektrische oven heeft een inhoud van 45 liter, waardoor ‘ie voor de grotere huishoudens geschikt is. Hij is hierdoor overigens wel fors groter qua afmetingen dan bovenstaande variant.

Door de inhoud van 45 liter kun je hier in ieder geval alle kanten mee op. Je geniet van de forse inhoud, van het hoge vermogen (1800 Watt) en de 5 verwarmingsfuncties.

Ook de maximale temperatuur van 230 graden is een belangrijk voordeel. Onder aan de streep geniet je van de gekende Princess kwaliteit!
3. Tristar OV-3640

Tristar-OV-3640-vrijstaande-Convectieoven-60-liter-XXL

De Tristar OV-3640 is een geweldige heteluchtoven. Deze oven heeft een inhoud van 60 liter, waardoor ‘ie ook voor de grotere huishoudens geschikt is.

De oven beschikt bovendien over een convectiefunctie. Door die functie is het mogelijk om meerdere maaltijden tegelijkertijd te bereiden in de oven.

De Tristar OV-3640 beschikt over 3 grote draaiknoppen. Met deze draaiknoppen stel je onder meer de tijd en de temperatuur naar wens in. Ook is het met deze knoppen mogelijk om de gewenste ovenstand te kiezen.

De maximale temperatuur is in ieder geval 230 graden, terwijl je ook nog uit 5 ovenstanden kunt kiezen. Geweldig!
4. Inventum OV607S

Wil je een écht grote elektrische oven vrijstaand hebben? Dan wijzen wij je graag op de Inventum OV607S. Dit is de beste vrijstaande oven met een inhoud van 60l.

Door deze inhoud is deze grote vrijstaande oven vooral voor de grotere huishoudens of gezelschappen geschikt.

Deze forse inhoud biedt een hoop mogelijkheden. Zo kun je in principe elke maaltijd in/met deze oven bereiden. Hierbij geniet je van een maximale temperatuur van 230 graden, 6 ovenprogramma’s en veel handige extra’s.

Zo beschikt ‘ie over een draaispit, bakplaat, ovenrooster en kruimelplaat. Door de draaiknoppen is de Inventum OV607S ook nog eenvoudig te bedienen.
5. Tomado TEO3000B

De Tomado TEO3000B is voor veel huishoudens een geschikte vrijstaande elektrische oven. Deze oven is niet al te prijzig, heeft een inhoud van 30 liter en is op een handige manier te bedienen. Dat laatste is hoofdzakelijk aan de grote draaiknoppen te danken.

Door de inhoud van 30 liter neemt de Tomado TEO3000B niet al te veel ruimte in beslag. Je kunt ‘m hierdoor ook prima op bijvoorbeeld de camping gebruiken.

Verder is het ideaal dat ‘ie van 3 insteekniveaus voorzien is. Ook de instelbare temperatuur, de instelbare timer en het grillrooster zijn handige aanvullingen.
6. PRIMO PR252OV

De PRIMO PR252OV is wat ons betreft ook een prima elektrische oven vrijstaand. Deze oven staat op vrij hoge pootjes, waardoor je de ruimte onder de oven goed schoon kunt houden.

Met dank aan de inhoud van 38 liter is deze vrijstaande elektrische oven bovendien voor veel mensen/huishoudens geschikt.

Met deze elektrische oven vrijstaand bereid je je eten op de gewenste manier. Dit is te danken aan de temperatuurinstellingen, de vele functies/programma’s, de snelle opwarming en de handige timer. Je kunt de timer tot maximaal 90 minuten instellen.

De snelle opwarming is te danken aan het hoge vermogen, waardoor de oven binnen 5 minuten de maximale temperatuur bereikt.
Waarom voor een vrijstaande heteluchtoven kiezen?

Overweeg je de aanschaf van een vrijstaande oven? Dan moet je eerst een keuze maken tussen een elektrische oven vrijstaand en een heteluchtoven vrijstaand.

Om meerdere redenen is de keuze voor een vrijstaande heteluchtoven de juiste keuze:

 • Het eten wordt vanaf beide kanten verwarmd/bereid. Bij een heteluchtoven komt de warme lucht zowel vanaf de boven- als de onderzijde. Bij een elektrische oven komt de lucht alleen vanaf de onderzijde, waardoor de bereiding zich op één punt richt. Dit komt over het algemeen de smaak en de warmte van de maaltijd niet ten goede.
 • Je geniet van een snellere bereiding. Bij een heteluchtoven smaakt het eten niet alleen beter, maar geniet je ook nog van een snellere bereiding. Dit komt ook puur doordat de warme lucht vanuit twee kanten op het eten terechtkomt.

Binnen het aanbod van heteluchtovens heb je voldoende om uit te kiezen. Zo is het ook mogelijk om voor een inbouw heteluchtoven te gaan. Zo’n oven moet je in je keuken in laten bouwen; daar heb je maar net ruimte voor nodig.

Heb je deze ruimte niet? Of ben je op zoek naar de gewenste flexibiliteit/veelzijdigheid? Dan is een vrijstaande heteluchtoven de betere keuze.

Hoe kies je de beste heteluchtoven die vrijstaand is uit?

Een heteluchtoven vrijstaand heeft veel te bieden. Je geniet van veel gemak, een ultieme bereiding en eventuele veelzijdigheid.

Voordat het zover is, moet je op zoek gaan naar de beste heteluchtoven vrijstaand. Daarvoor zou je goed onderstaande tips op moeten volgen.

Tip 1: bepaal waar je de heteluchtoven neer wilt zetten

Je moet allereerst bepalen wat de gewenste plaatsing van de heteluchtoven vrijstaand is. Weet je dat? Dan weet je ook hoe groot de vrijstaande heteluchtoven maximaal kan zijn.

Tip 2: kijk goed naar de inhoud

Het is belangrijk om goed naar de inhoud van de heteluchtoven vrijstaand te kijken. Je zou deze inhoud goed af moeten stemmen op het gewenste gebruik. Uiteraard heb je hierbij ook met bovenstaande tip te maken.

Als je niet al te veel ruimte over hebt, kom je al snel bij een kleine heteluchtoven uit. Bij zo’n oven heb je met een kleinere inhoud te maken.

De verschillen op dit gebied lopen in ieder geval uiteen. Je kunt voor een vrijstaande heteluchtoven van 25 liter kiezen, maar ook een oven van 70 liter. Aan jou dus de taak om te bepalen hoe groot de oven moet zijn.

Tip 3: kijk goed naar de bereidingsmogelijkheden

Met een heteluchtoven vrijstaand geniet je van een ultieme bereiding. Maar, het is daarvoor wel belangrijk om naar de bereidingsmogelijkheden te kijken:

 • Aantal ovenprogramma’s. De meeste heteluchtovens vrijstaand beschikken over meerdere ovenprogramma’s. Ga goed na om hoeveel programma’s het gaat en wat voor programma’s dit zijn.
 • Accessoires. Meerdere heteluchtovens vrijstaand worden met accessoires geleverd, zoals een draaispit. Dit is echter niet bij alle varianten het geval, dus check goed welke accessoires je meegeleverd krijgt.
 • Maximale temperatuur. Bij een heteluchtoven vrijstaand heb je ook nog met de maximale temperatuur te maken. Het is belangrijk om deze temperatuur af te stemmen op het gewenste gebruik.
 • Timer. Wil je op een ideale manier gebruik van de heteluchtoven vrijstaand maken? Kies dan voor een variant met een timer. Dankzij de timer geniet je simpelweg van nog meer gemak.

Tip 4: kijk goed naar de prijs-kwaliteitverhouding

Het is ook belangrijk om goed naar de prijs-kwaliteitverhouding te kijken. Bepaal allereerst het budget dat je over hebt voor je nieuwe vrijstaande heteluchtoven. De prijzen lopen nogal uiteen, dus dit is een belangrijk aandachtspunt.

Ten tweede is het verstandig om goed naar het merk te kijken. Kies je voor bijvoorbeeld een Inventum, Princess of Tristar heteluchtoven vrijstaand? Dan geniet je van een prima kwaliteit.

Check ook even de reviews van andere kopers over de heteluchtoven vrijstaand. Die reviews leveren je vaak waardevolle inzichten op.

Is een vrijstaande heteluchtoven een aanrader?

Ja, een vrijstaande heteluchtoven is zeker een aanrader. De bereiding van een maaltijd verloopt nog sneller en beter, ten opzichte van een elektrische oven vrijstaand.

Bovendien heb je de keuze uit meerdere interessante varianten, getuige bovenstaande heteluchtovens vrijstaand.

Wij raden je vooral aan om goed over het gewenste gebruik na te denken. Waar, hoe en waarvoor wil je je nieuwe vrijstaande heteluchtoven gebruiken? Als je dat weet, kun je snel een keuze tussen bovenstaande heteluchtovens vrijstaand maken.


Categorieën: Keuken