Halogeenoven kopen? Top 7 & Koopgids

Last updated by Kaz on

halogeenoven

Van welke keukenapparaten maak je op dit moment gebruik? Grote kans dat je door de jaren heen andere soorten keukenapparaten bent gaan gebruiken.

Zo is onder meer de airfryer in veel huishoudens de vervanger van de frituurpan geworden. Een andere optie die je nu hebt, is een halogeenoven.

In dit artikel vertellen wij je graag alles over halogeenovens in zijn algemeenheid. Daarnaast laten wij je kennismaken met de 7 beste halogeen ovens.

Onze top 7 beste halogeenovens:

 1. LUND Professional heteluchtoven
 2. Esperanza EKO003 Halogeenoven
 3. TZS First Austria 5030-1
 4. Botti Lewis Heteluchtoven
 5. Botti Clark Heteluchtoven 12L
 6. Camry CR6305
 7. VidaXL Halogeen heteluchtoven

De 7 beste halogeenovens uitgelicht

Een halogeenoven is een uniek soort keukenapparaat. Het apparaat is niet al te groot, maar werkt wel een heel stuk sneller dan een traditionele oven.

Bovendien is ‘ie qua werking enigszins vergelijkbaar met een airfryer. Bij zowel een airfryer als bij een halogeenoven is er immers sprake van bereiding middels warme lucht.

Met een halogeenoven geniet je al met al van veel voordelen. Daar komen we verderop in dit artikel graag nader op terug. Eerst willen wij je graag kennis laten maken met de 7 beste halogeenovens.

Kies je voor één van deze ovens? Dan geniet je optimaal van de mogelijke voordelen van een dergelijke oven.

1. LUND Professional heteluchtoven

De LUND Professional heteluchtoven is de beste halogeenoven van dit moment. Zoals de naam al aangeeft, is deze oven zelfs voor professioneel gebruik in te zetten.

Ook als je het leuk vindt om thuis lekker te koken, is dit een geweldige uitkomst. Dit is onder meer aan de veelzijdigheid te danken. Deze halogeenoven kan grillen, bakken, koken, stomen, ontdooien en verwarmen.

Dit doet de LUND Professional heteluchtoven ook nog eens heel snel. Het merk LUND geeft aan dat ‘ie meerdere malen sneller werkt dan een normale oven.

Dat geloven wij absoluut. Doordat deze halogeenoven een inhoud van 17 liter heeft, is ‘ie ook voor grotere huishoudens uiterst geschikt.
2. Esperanza EKO003 Halogeenoven

Ook de Esperanza EKO003 Halogeenoven is een geweldige halogeenoven. Deze halogeenoven is maar liefst 18 liter groot; hij is hierdoor geschikt voor de grotere huishoudens. Ook als je veel eten in één keer wilt bereiden, doet deze oven precies wat je wilt.

Deze oven is ook nog eens veelzijdig te gebruiken. Hij kan braden, bakken, braden, grillen, stomen, stoven, ontdooien en verwarmen.

Hierbij stel je nauwkeurig zelf de gewenste temperatuur in; deze kan oplopen tot 250 graden Celsius. Verder werkt deze oven sneller dan een normale oven én verbruikt ‘ie tot wel 45% minder energie.
3. TZS First Austria 5030-1

De halogeenoven die ook op het podium staat, is de TZS First Austria 5030-1. Deze halogeenoven is eveneens veelzijdig inzetbaar, naar wens in te stellen en van de gewenste kwaliteit.

Net zoals bij bovenstaande oven zet je deze halogeenoven voor veel verschillende bereidingen in. Het enige dat niet mogelijk is, is stomen.

Dankzij de geïntegreerde binnenverlichting geniet je van nog meer gemak. Ook geniet je van de forse inhoud; deze halogeenoven heeft een inhoud van maar liefst 17 liter.

Met dank aan de handige fysieke knoppen aan de bovenzijde stel je de oven moeiteloos naar wens in. Volgens TZS verbruikt deze oven tot 70/80% minder energie dan een traditionele oven.
4. Botti Lewis Heteluchtoven

De Botti Lewis Heteluchtoven is één van de handigste halogeenovens van dit moment. Dit komt door de veelzijdigheid, maar ook door het hoge vermogen.

Deze halogeenoven heeft een vermogen van 1400 Watt, waardoor ‘ie zijn werk opvallend snel doet. Dit betekent dat je snel van de gewenste maaltijd geniet.

Wat ook geweldig is, is het zelfreinigende vermogen. Deze halogeenoven reinigt zichzelf na elk gebruik; ook daar heb je dus helemaal geen omkijken naar.

Deze oven is met de meegeleverde ophoogring te vergroten; daarmee komt de maximale inhoud op 18 liter uit. Onder meer de timer is ook een geweldige toevoeging.
5. Botti Clark Heteluchtoven 12L

In deze top 7 heb je vooral grotere halogeenovens kunnen vinden. Deze ovens hebben allemaal een inhoud van 17 of 18 liter. Vind je dat echter iets te groot? Kies dan voor de Botti Clark Heteluchtoven 12L.

Door de inhoud van 12 liter is deze halogeenoven meer geschikt voor de net iets kleinere huishoudens.

Met deze halogeenoven kom je helemaal niks tekort. Hij is veelzijdig inzetbaar, is makkelijk te bedienen, is opvallend krachtig (1400 Watt) en heeft ook een zelfreinigende functie.

Ook naar het schoonmaken heb je hierdoor weinig tot geen omkijken. Al met al een absolute aanrader.
6. Camry CR6305

Het merk Camry mag in deze top 7 ook niet ontbreken. Dit merk biedt meerdere prima halogeenovens aan, waarvan wij de Camry CR6305 de beste variant vinden. Deze halogeenoven heeft een inhoud van 12 liter, waardoor ‘ie ook geschikt is voor de kleinere huishoudens.

Deze halogeenoven is uiteraard multifunctioneel. Je kunt je eten op elke gewenste manier bereiden, waarbij de sterke ventilator zijn werk perfect doet.

Deze ventilator verdeelt de hitte perfect, waardoor je snel van een lekkere maaltijd geniet. Ook blijft deze maaltijd zijn natuurlijke smaak behouden; de hete lucht is immers niet van invloed op de smaak van het eten.
7. VidaXL Halogeen heteluchtoven

Tot slot zijn wij ook over de vidaXL Halogeen heteluchtoven te spreken. Deze halogeenoven doet precies wat ‘ie moet doen, doet dat bijzonder goed en is veelzijdig te gebruiken. Je kunt ‘m onder meer gebruiken voor het stomen, braden en bakken van maaltijden.

Daarbij geniet je van het nodige gemak. Dit komt mede door het grote temperatuurbereik, de handige timer en de eenvoudige bediening.

Nadat je van deze halogeenoven gebruik hebt gemaakt, reinig je ‘m ook nog eens zonder enig probleem. Deze halogeenoven heeft overigens een inhoud van 17 liter; prima voor veel huishoudens!
Wat is een halogeenoven precies?

Een halogeenoven is eigenlijk een combinatie van een normale oven en airfryer. De oven maakt namelijk gebruik van circulerende lucht én van halogenen. Deze combinatie zorgt ervoor dat je snel elke maaltijd naar wens kunt bereiden.

Binnen een halogeenoven vervult de ventilator een hoofdrol. De lucht in de halogeenoven wordt verhoogd, waarna de ventilator deze warme lucht door de oven verdeeld.

Dit zorgt ervoor dat het eten op een snelle en gelijkmatige manier bereid wordt. Net zoals in een airfryer gebeurt dus.

Halogeenoven of traditionele oven: wat is de beste keuze?

Een halogeenoven lijkt op meerdere vlakken op een traditionele oven. Feit is echter ook dat tussen beide ovens grote verschillen bestaan. De belangrijkste verschillen sommen we graag even voor je op:

 • Verschil in afmetingen. Een normale oven is vrij groot uitgevoerd. Dit geldt met name voor de inbouwovens in keukens. Die ovens zijn vaak erg groot uitgevoerd, waardoor ze voor grote ovenschalen geschikt zijn. Daar is bij een halogeenoven geen sprake van. Deze ovens zijn vrij klein én zijn ook nog eens vrijstaand.
 • Verschil in bereidingssnelheid. Eén van de grootste voordelen van een halogeenoven is de hoge bereidingssnelheid. Voordat je het doorhebt, is je maaltijd al klaar. Daar is bij een normale oven minder sprake van. Die oven moet zich eerst lange tijd opwarmen, waarna het ook nog lang duurt om de maaltijd op te warmen c.q. te bereiden.
 • Verschil in energieverbruik. Een gekend aandachtspunt bij een traditionele oven is het hoge energieverbruik. Met name in de tijden van de hoge energieprijzen is dit een groot nadeel. Daar heb je bij een halogeenoven juist géén last van. Mede door de halogenen is een halogeenoven super zuinig te noemen.
 • Verschil in bereidingsmogelijkheden. Een halogeenoven is veelzijdiger inzetbaar dan een traditionele oven. Dit komt onder meer doordat je met een halogeenoven kunt stomen, braden, bakken, ontdooien, verwarmen, stoven en grillen. Sommige halogeenovens bieden zelfs 10 verschillende bereidingsmogelijkheden. Daar is bij een traditionele oven uiteraard geen sprake van.

Het mag duidelijk zijn: beide ovens zijn significant anders. Het is daarom aan jou om te bepalen waar je precies naar op zoek bent. In onze ogen kun je ook prima voor een traditionele oven én halogeenoven kiezen.

Beide ovens bieden immers unieke voordelen aan. Mocht je deze voordelen met elkaar combineren, kun je je als thuiskok helemáál uitleven.

Halogeenoven of airfryer: wat is de beste keuze?

De werking van een halogeenoven is deels op de werking van een airfryer gebaseerd. Ga maar na; in een airfryer is ook sprake van hete lucht.

Deze hete lucht bereidt de inhoud op de gewenste en snelle manier. Daar is bij een halogeenoven dus ook sprake van, maar toch werkt het allemaal net iets anders.

De belangrijkste verschillen tussen een halogeen en airfryer zetten we ook op een rijtje:

 • Verschil in bereidingssnelheid. Wil je bijvoorbeeld patatjes bakken? Dan kun je dit met zowel een halogeenoven als met een airfryer doen. De realiteit is echter dat een airfryer nóg sneller werkt dan een halogeenoven. Daarbij geven meerdere mensen ook aan dat de airfryer de temperatuur nog beter weet te verdelen.
 • Verschil in inhoud. Ook qua inhoud is een groot verschil waarneembaar tussen een halogeenoven en een airfryer. Als je voor een XXL airfryer kiest, heeft deze airfryer een inhoud van 4 liter. Kies je echter voor een halogeenoven? Dan heeft deze inhoud van bijvoorbeeld 12 of 18 liter. Dit verschil in inhoud is dus aanzienlijk te noemen.
 • Verschil in bereidingsmogelijkheden. Qua bereidingsmogelijkheden zijn ook grote verschillen waarneembaar. Met een airfryer kun je veel, maar met een halogeenoven kun je nog veel meer doen. Een halogeenoven is al met al multifunctioneler.
 • Verschil in bediening. Het bedienen van een airfryer en halogeenoven is ook een ander verhaal. Bij een airfryer kun je bijvoorbeeld nauwkeurig de temperatuur instellen. Dit is bij een halogeenoven in mindere mate mogelijk. Bij een halogeenoven heb je vaak ook niet de beschikking over meerdere programma’s, terwijl dit bij een airfryer wél het geval is.

👍 Wat zijn de voordelen van een halogeenoven?

Zo, je weet nu precies wat een halogeenoven is. Ook weet je de verschillen met een traditionele oven en een airfryer. Om je van nog meer informatie te voorzien, zetten we graag de belangrijkste voordelen van een halogeenoven voor je op een rijtje:

Multifunctioneel inzetbaar

Bij sommige halogeenovens heb je uit maar liefst 10 bereidingsmogelijkheden de keuze. Je kunt elke gewenste maaltijd dus op de gewenste manier bereiden.

Een halogeenoven werkt super snel

Normaal gesproken is een halogeenoven binnen 2 á 3 minuten volledig voorverwarmd. Dit betekent dat je ‘m veel sneller kunt gebruiken dan bijvoorbeeld een traditionele oven.

Een halogeenoven is voor veel maaltijden geschikt

Doordat je uit zoveel bereidingsmogelijkheden kunt kiezen, is een halogeenoven ook nog voor veel maaltijden geschikt. In principe zou je dit keukenapparaat elke avond kunnen gebruiken.

Handig vormgegeven

Een normale halogeenoven is alles behalve groot te noemen. Doordat ‘ie relatief compact is, geef je ‘m makkelijk een plekje in je keuken. Dat wordt nog verder versterkt door het feit dat een halogeenoven volledig vrijstaand is.

Energiezuinig

Maak je een vergelijking tussen een traditionele oven en een halogeenoven? Dan valt direct op dat een halogeenoven veel energiezuiniger is. Bij sommige varianten kan dit verschil tot wel 70 á 80% oplopen!

Een halogeenoven bakt gelijkmatig

De halogeenlamp warmt de oven op, terwijl de ventilator voor een prima verdeling van deze warme lucht zorgt. Dit betekent dat een dergelijke oven je eten gelijkmatig bakt. Eet smakelijk!

Is een halogeen oven slecht voor je gezondheid?

Nee, een halogeenoven is niet slecht voor je gezondheid.

Het is zelfs een heel gezond keukenapparaat; er komen namelijk geen vetten bij kijken. Ten opzichte van een frituurpan is een halogeenoven hierdoor een stuk gezonder.

Bijkomend voordeel: het eten behoudt ook nog zijn natuurlijke smaak. Door de warme lucht blijven onder meer vitaminen en voedingsstoffen behouden. Doordat er helemaal geen vet of oliën gebruikt worden, geniet je al met al van een gezonde maaltijd.

Wil je graag gezond eten? Dan kun je ook eens naar een hetelucht friteuse kijken.

Halogeenoven kopen: waar kun je dit doen?

Je kunt een halogeenoven bij meerdere aanbieders kopen. Onder meer Blokker en Action stunten regelmatig met flinke aanbiedingen op een halogeenoven. Het lastige is alleen dat die ovens niet altijd van de beste kwaliteit zijn.

Je kunt natuurlijk ook altijd bij Bol.com of Coolblue kijken. Bij die aanbieders vind je de beste halogeenovens van dit moment. Koop je zo’n oven in de aanbieding? Dan ben je al helemaal spekkoper.

Je geniet dan van alle mogelijke voordelen van een halogeenoven én van een voordeligere prijs.

Halogeenoven kopen: wat kost dit?

Wil je een traditionele oven kopen? Met name als je voor een inbouwoven wilt gaan, moet je behoorlijk diep in de buidel tasten. Daar is bij een halogeenoven absoluut geen sprake van.

Voor één van de beste halogeenovens betaal je nog geen 100 euro. In veel gevallen ben je voor 60 á 70 euro al klaar!

Halogeenoven kopen: een aanrader of niet?

Ja, een halogeenoven is absoluut een aanrader.

Het is niet zo’n specifiek apparaat als een keramiekoven, maar het is juist een veelzijdig keukenapparaat. Met sommige halogeenovens kun je een maaltijd op wel 10 verschillende manieren bereiden.

De snelheid, de vele mogelijkheden en de energiezuinigheid zijn grote voordelen. Ook is het ideaal dat je een halogeenoven makkelijk kunt reinigen. Het relatief voordelige prijskaartje én de gezondheid van de maaltijden zijn ook grote voordelen.

Al met al doe je verstandig aan de aankoop van een halogeenoven!


Categorieën: Keuken