Beste elektrische kookplaat camping kopen? De Top 5 beste!

Last updated by Kaz on

elektrische kookplaat camping

Vind je het heerlijk om veel tijd op de camping door te brengen? En wil je tijdens deze periodes ook op een aangename manier je eten klaar kunnen maken?

Dan heb je baat bij een goede elektrische kookplaat voor op de camping. In dit artikel maak je kennis met de 5 beste elektrische kookplaten voor op de camping.

De 5 beste elektrische kookplaten camping uitgelicht

Heb je interesse om een camping kookplaat elektrisch aan te schaffen? Zorg er dan voor dat je erg kritisch bent. Wij hebben namelijk opgemerkt dat lang niet alle elektrische kookplaten voor op de camping van de gewenste kwaliteit zijn.

Kies daarom voor één van onderstaande camping kookstellen. Met één van deze camping kookstellen doe je volgens ons een meer dan verstandige aankoop.

1. ETNA KIV12ZIL

De ETNA KIV12ZIL is de beste elektrische kookplaat. Het klopt dat we een beetje valsspelen, aangezien dit geen echte elektrische kookplaat is.

Dit is namelijk een inductie kookplaat, waarmee je snel en veilig de gewenste maaltijden kunt bereiden. Met deze kookplaat doe je dit op een ideale manier op de camping.

Deze kookplaat beschikt over 2 pitten. Je kunt hierdoor met 2 pannen tegelijkertijd de gewenste maaltijd bereiden. Hierbij komt de overkookbeveiliging goed van pas; deze beveiliging schakelt de pit automatisch uit als de pan overkookt.
2. Emerio HP-114482.1

Wil je het graag zo goedkoop mogelijk houden? Kies dan voor de Emerio HP-114482.1. In tegenstelling tot bovenstaande variant is wel een volledig elektrische kookplaat.

Dit betekent dat je ‘m op een stopcontact aan moet sluiten, waarna je middels elektriciteit de gewenste maaltijd kunt bereiden.

Zoals je op de foto al kunt zien, gaat het om een 2 pits kookplaat. Je kunt 2 pannen tegelijkertijd gebruiken, waarbij je met de draaiknoppen van een ideale bediening verzekerd bent.

Door het vermogen van 2500 Watt is dit een lekker krachtige elektrische kookplaat voor op de camping.
3. Inventum KP602B

De Inventum KP602B vinden wij een geweldige camping kookplaat. Deze kookplaat beschikt over twee kookzones en een onwijs simpele bediening.

Je hebt namelijk over 2 draaiknoppen met de beschikking. Met deze draaiknoppen stel je beide kookzones geheel naar wens in.

Bij deze kookplaat valt onder meer de beperkte breedte op. Doordat deze kookplaat slechts 47 centimeter breed is, geef je ‘m makkelijk een plekje op de camping.

Ook is het fijn dat deze kookplaat van antislipvoetjes voorzien is. Dankzij deze voetjes staat deze kookplaat stevig en veilig in bijvoorbeeld je voortent.
4. Domo DO310KP

Als je zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn, kun je ook eens naar de Domo DO310KP kijken. Wat bij deze elektrische kookplaat voor op de camping opvalt, is de kleurstelling. In tegenstelling tot bovengenoemde varianten is deze variant namelijk in het wit uitgevoerd.

Met deze elektrische kookplaat zet je makkelijk een lekkere maaltijd op je campingtafel. Dit komt doordat je 2 kookzones tot je beschikking hebt, maar ook doordat deze kookplaat makkelijk te bedienen is.

De hittebestendige handvatten en antislipvoetjes maken het plaatje voor ons compleet.
5. Domo DO30210KP

Wil je snel, makkelijk en handig op de camping een maaltijd bereiden? Dan doe je dit op de gewenste manier met de Domo DO30210KP.

Deze elektrische camping kookplaat is vrij goedkoop, is 45,5 centimeter breed en is van 2 kookzones voorzien. Deze 2 kookzones kun je op een makkelijke bediening bedienen.

Wat opvalt, is dat beide kookzones een andere diameter hebben. De linker kookzone is 15 centimeter groot en de rechter kookzone is 18 centimeter breed.

Met deze afmetingen ben je in staat om alle mogelijke maaltijden op de camping te bereiden. Eet smakelijk alvast.
Waar moet een goede elektrische camping kookplaat aan voldoen?

Elektrisch koken op de camping? Het is een aanrader. Met een elektrische- of inductie kookplaat zet je snel de gewenste maaltijden op de campingtafel.

Maar, voor welk camping kookstel kun je nou het beste kiezen? Wij zijn van mening dat een goede elektrische kookplaat voor op de camping aan een paar eisen moet voldoen.

Compacte uitvoering

Ten eerste is het wenselijk dat de kookplaat compact uitgevoerd is. Des te smaller de kookplaat is, des te handiger wat ons betreft. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld een camping vaatwasser, een mini wasmachine voor op de camping en een camping airfryer.

Makkelijk in gebruik

Ten tweede moet de kookplaat zo makkelijk mogelijk werken. Onder andere een keramische kookplaat met afzuiging valt hierdoor direct af.

Een elektrische kookplaat op de camping hoeft bijvoorbeeld geen afzuiging te hebben. Ook zijn wij van mening dat een elektrische kookplaat beter is voor op een camping dan een keramische kookplaat.

De grootte van de kookplaat

Ten derde moet de kookplaat groot genoeg zijn. Dit betekent dat ‘ie compact uitgevoerd zijn, maar dat ‘ie wel over 2 pitten moet beschikken.

Althans; daar gaat onze voorkeur naar uit. Denk jij genoeg aan een elektrische kookplaat 1 pit te hebben? Dan kun je uiteraard voor zo’n variant voor op de camping kiezen.

Lengte van de stroomkabel

Ten vierde is het wenselijk dat je de kookplaat makkelijk kunt gebruiken. Hiermee doelen we onder meer op de stroomkabel. Deze moet lang genoeg zijn, zodat je niet loopt te stunten op de camping.

Uiteraard kan het wel handig zijn om een lang verlengsnoer naar de camping mee te nemen. Verder hechten wij veel waarde aan een makkelijke bediening. Onze voorkeur gaat uit naar een bediening met draaiknoppen.

Veiligheid

Ten vijfde moet je de camping kookplaat op een veilige manier kunnen gebruiken. Kies daarom altijd voor een camping kookplaat met antislipvoetjes. Deze voetjes zorgen ervoor dat de kookplaat niet weg kan schuiven.

Ook raden wij je aan om te kiezen voor een kookplaat met hittebestendige handvatten. En kies je voor een camping kookplaat met overkookbeveiliging? Dan geniet je al helemaal van de gewenste veiligheid.

Wat kost een goede elektrische kookplaat voor op de camping?

Tijdens ons onderzoek hebben wij meerdere dingen opgemerkt. Eén van deze zaken is dat de prijzen nogal uiteenlopen. Kies je bijvoorbeeld voor een goede inductie kookplaat voor op de camping? Dan betaal je hier al snel zo’n 150 euro voor.

Geef je liever een stuk minder geld uit? Dan kun je beter voor een ‘normale’ elektrische camping kookplaat kiezen. Voor zo’n 2 pits kookplaat betaal je tussen de 40 en 80 euro.

Ook op dat gebied lopen de prijzen dus behoorlijk uiteen. Wij raden je daarom aan om goed over je budget na te denken. Hoeveel geld wil je uitgeven?

En hoeveel geld kun je uitgeven aan je nieuwe camping kookplaat? Durf in ieder geval te investeren. Van de beste elektrische camping kookplaat geniet je namelijk jarenlang.

Is een elektrische camping kookplaat aan te raden?

Als je regelmatig op de camping verblijft, is een elektrische camping kookplaat absoluut aan te raden:

  • Je kunt op een snelle, makkelijke en veilige manier een maaltijd bereiden
  • Een elektrische kookplaat biedt veel mogelijkheden
  • De hierboven besproken kookplaten zijn qua afmetingen en mogelijkheden ideaal voor op de camping


Categorieën: Keuken