Camping vaatwasser kopen? De 3 beste camping vaatwasmachines!

Last updated by Kaz on

camping vaatwasser kopen

Ga je graag met je caravan naar de camping toe? En ben je voor je komende vakantie op zoek naar een geschikte camping vaatwasser?

Dan zit je goed in dit artikel. In dit artikel doen wij de beste camping vaatwasmachines uit de doeken, evenals handige tips.

Wat is een camping vaatwasser precies?

Een camping vaatwasser is simpelweg een mini vaatwasser voor op de camping. Dit is een kleine vaatwasser die je op een handige manier kunt gebruiken.

En het is een vaatwasser die je niet met al te veel spullen kunt vullen. Net zoals je dit bij een mini wasmachine voor op de camping niet kunt doen.

De beste camping vaatwassers vergeleken

Ben je voor op de camping op zoek naar een geschikte vaatwasser? Dan raden wij je één van onderstaande camping afwasmachines aan. Deze afwasmachines doen hun werk geweldig, zijn lekker compact en staan goed aangeschreven.

1. Salora DWR4200

De Salora DWR4200 is de beste mobiele vaatwasser voor op de camping. Deze vaatwasser gaat jarenlang mee, is ideaal vormgegeven en beschikt over handige extra’s.

In deze mini vaatwasser is bovendien een handig rekje te vinden. Met dank aan dit rekje kun je allerlei soorten servies handig neerzetten of leggen.

Deze vaatwasser biedt bovendien 3 wasprogramma’s aan. Ongeacht hoeveel vaat je hebt (of hoe vies deze vaat is), kies je voor een geschikt programma.

Als je één van de programma’s gekozen hebt, gaat de mini vaatwasser direct voor je aan de slag. De vaatwasser produceert slechts 58 dB geluid.
2. Bomann TSG 5701

De Bomann TSG 5701 is volgens ons ook een geweldige vaatwasser voor op de camping. Deze vaatwasser is anders vormgegeven, waardoor ‘ie meer ruimte in beslag neemt.

Maar, hij is wel in staat om meer vaat in één keer te wassen. Bovendien is de vormgeving vrij handig, waardoor je ‘m makkelijk bij je caravan kunt gebruiken.

Deze vaatwasser beschikt over maar liefst 5 programma’s. Ook is ‘ie van interieurverlichting voorzien en van een handig LED display. Via dat display stel je deze vaatwasser geheel naar wens in. Het enige dat je verder nog hoeft te doen, is de watertank (5 liter) te vullen.
3. Klarstein Amazonia 6

Deze top 3 sluiten we af met deze camping vaatwasser van Klarstein. Deze vaatwasser is opvallend fraai, op een handige manier vormgegeven en behoorlijk betaalbaar.

Daarnaast is het laadvermogen vrij fors, onder meer doordat het een relatief grote vaatwasser is. Neemt niet weg dat je ‘m alsnog prima op de camping kunt gebruiken.

Deze vaatwasser beschikt ook nog over handige extra’s. Denk hierbij aan maar liefst 6 couverts, een geluidsniveau van 49 dB en een bestekkorf. Al met al is het met deze vaatwasser een feestje om de vaat op de camping te doen.
Hoe vind je de beste camping vaatwasser?

Wil je het doen van de afwas op de camping zo makkelijk mogelijk maken? Kies dan voor één van bovenstaande varianten. Met zo’n mini vaatwasser zonder wateraansluiting geniet je simpelweg van veel gemak.

Maar, wat is dan de beste camping vaatwasser voor jóu? Om dat te bepalen, zou je op meerdere aandachtspunten moeten letten. Deze aandachtspunten bespreken we hieronder graag.

Inhoud & afmetingen

Bij een mobiele vaatwasser voor op de camping moet je goed naar de inhoud kijken. Hoeveel borden en overig servies kun je in de vaatwasser reinigen? En hoe groot is de vaatwasser in zijn totaliteit? Een camping vaatwasser kan uiteraard niet al te groot zijn.

Denk overigens alvast goed na over het gewenste gebruik. Als je weet hoe je ‘m wilt gebruiken, weet je ook hoe groot ‘ie maximaal kan zijn. Dit maakt de zoektocht naar de beste camping afwasmachine des te makkelijker.

Bediening & programma’s

Je moet ook goed naar de bediening van de vaatwasser kijken. Het is hoe dan ook zaak om eerst de watertank van de vaatwasser te vullen.

Nadat je dit hebt gedaan, kun je veelal uit meerdere programma’s kiezen. Ga wel goed na over hoeveel programma’s de mini vaatwasser precies beschikt.

Verbruik & geluidsniveau

Bij een camping vaatwasser moet je goed naar het verbruik kijken. Hoeveel energie verbruikt de vaatwasser? En hoe is dit bijvoorbeeld ten opzichte voor een airfryer voor op de camping? Door zo’n vergelijking te maken, krijg je hier een beter beeld van.

Let ook goed op het geluidsniveau. Als je de vaatwasser in of direct naast je caravan neerzet, wil je uiteraard niet dat deze veel lawaai maakt.

Kwaliteit

Tot slot is het belangrijk om goed naar de kwaliteit te kijken. Laat de aanbiedingen van Lidl links liggen, maar kies altijd voor een variant van een A-merk. De vaatwasser merken die in dit artikel de revue gepasseerd zijn, bieden in ieder geval de gewenste kwaliteit.Meer voor op de camping:


Categorieën: Keuken