Mini vaatwasser kopen? Top 7 mini afwasmachines

Last updated by Kaz on

mini vaatwasser kopen

In nagenoeg alle huizen is een vaatwasser gemeengoed. De vaatwasser zit netjes in de keuken weggewerkt en biedt veel gemak.

Zo is het niet meer nodig om met de hand alle borden, servies en bestek af te wassen.

Wil je ook op andere plekken van dit voordeel genieten? Dan is de aanschaf van een mini vaatwasser aan te raden. Of beter gezegd: een mini vaatwasser zonder wateraansluiting.

Doordat deze vaatwasser geen wateraansluiting heeft, kun je ‘m in principe overal gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de camping.

Beste mini vaatwassers (zonder wateraansluiting)

Heb je wel oren naar een mini vaatwasser zonder wateraansluiting? Wil je deze mini vaatwasser in bijvoorbeeld een keukenkastje wegwerken?

Of zou je de mini vaatwasmachine graag op de camping willen gebruiken? Ongeacht waar je ‘m wilt gebruiken, is het aan te raden om onderstaande 7 reviews door te nemen.

In deze 7 reviews laten wij je kennismaken met de 7 beste mini vaatwassers. Kies je voor één van deze tafel vaatwassers? Dan doe je wat ons betreft een prima aankoop.

1. Klarstein Aquatica

Wil je in bijvoorbeeld je caravan een compacte vaatwasser hebben? Dan sluit de Klarstein Aquatica prima op je wensen aan.

Deze mini afwasmachine is overal neer te zetten en behoeft geen aansluiting op het water. Deze vaatwasser zonder aansluiting is hierdoor op meerdere plekken te gebruiken.

Deze vaatwasser ziet er ook nog eens fraai uit. Dit is onder meer te danken aan de witte kleur, maar ook aan de compactheid.

Daarnaast verbruikt deze vaatwasser slechts 5 liter per spoelbeurt, terwijl ‘ie qua energieverbruik ook zuinig is. En de vaatwasser is groot genoeg voor het wassen van de nodige vaat.
2. KOFZ Mini Vaatwasser

Als je een tafel vaatwasser zonder wateraansluiting wilt kopen, is dit zeker een verstandige koop. De KOFZ Mini Vaatwasser hoef je niet op een waterleiding aan te sluiten, maar biedt wel ongekend veel gemak.

Dit is onder meer aan de compactheid van de vaatwasser te danken. Ondanks dat ‘ie zo compact is, ben je wel in staat om veel vaat in deze vaatwasser te reinigen.

Deze vaatwasmachine is op een simpele manier te bedienen. Je hebt hier slechts één knop voor, waardoor dit snel tot de verbeelding spreekt.

Het waterreservoir is bovendien groot genoeg en de mini vaatwasser heeft zelf een capaciteit van 6 couverts. Ook het prijskaartje is interessant!
3. Bomann TSG 5701

De Bomann TSG 5701 is volgens ons één van de beste mini vaatwassers. Deze vaatwasser zonder afvoer werkt prima dankzij het waterreservoir.

Dit reservoir vul je met kraanwater, waarna je de vaatwasser zijn werk kunt laten doen. Je kunt in deze compacte vaatwasser opvallend veel vaat kwijt.

Deze vaatwasser biedt maar liefst 5 programma’s aan. Zo kun je voor een extra droog- of anti bacterieel programma kiezen.

Ook is deze vaatwasser makkelijk te bedienen, vanwege het LED display. De interieurverlichting maakt dit – volgens ons – één van de handigste mini vaatwassers.
4. Klarstein Amazonia

Wil je zo min mogelijk omkijken naar je vaatwasser met waterreservoir hebben? Dan sluit de Klarstein Amazonia perfect op je wensen aan. Deze vaatwasser is erg compact, makkelijk te gebruiken en produceert slechts 49 dB aan geluid.

Zoals je op de foto al kunt zien, is deze vaatwasser bijzonder compact. Tegelijkertijd zie je dat er ook de nodige vaat in de machine zit.

Dit is te danken aan de slimme vormgeving van deze compacte vaatwasser. Wat ook erg fijn is, is de sublieme bediening. De fraaie kleurstelling maakt deze mini vaatwasser helemaal af.
5. Salora DWR4200

Ben je op zoek naar een vaatwasser met een klein formaat die je overal kunt gebruiken? Dan is de Salora DWR4200 een meer dan prima optie.

Deze mini vaatwasser is voor in huis geschikt, maar ook voor op de camping of in een vakantiewoning. Deze vaatwasser is groot genoeg en behoeft dus geen vaste wateraansluiting.

Deze machine is bovendien van handige extra’s voorzien. Zo kun je uit meerdere programma’s kiezen en is de bediening meer dan prima.

De energie-efficiëntieklasse is ook nog eens A. Deze machine verbruikt al met al weinig water, weinig energie én is ook nog fraai vormgegeven.
6. Klarstein Oceana

De Klarstein Oceana is één van de beste mini vaatwassers. Deze vaatwasser heeft geen vaste wateraansluiting nodig, is fraai vormgegeven en behoorlijk krachtig.

Mede hierdoor is deze mini vaatwasmachine in staat om de vaat snel te doen. En per spoelbeurt verbruikt deze vaatwasmachine slechts 6 liter.

Je hebt hierbij ook nog eens de beschikking over meerdere programma’s. Kies het gewenste programma, vul het waterreservoir en laat de rest aan deze compacte vaatwasser over.

Met deze camping vaatwasser zonder wateraansluiting geniet je van héél veel gemak.
7. Merax WQP4-6204

Ben je op zoek naar een kleine vaatwasser zonder wateraansluiting? En zou je deze vaatwasser op meerdere plekken willen gebruiken?

Dan is de Merax WQP4-6204 een prima optie. Deze vaatwasser is als camping vaatwasser ontworpen, maar kun je ook op andere plekken gebruiken.

De vaatwasser is handig vormgegeven, opvallend groot qua inhoud en biedt 5 programma’s aan. Je kunt hierbij ook nog uit twee reinigingstemperaturen kiezen.

De mini vaatwasser is ook nog handig te bedienen, mede door het duidelijke LED display. Al met al een heuse aanrader.
Wat kenmerkt een mini vaatwasser zonder wateraansluiting?

Een mini vaatwasser zonder wateraansluiting is een speciaal soort vaatwasser.

Dat is vooral aan de onderstaande twee eigenschappen van de vaatwasser te danken:

  • Een mini afwasmachine is, niet geheel verrassend, klein. Daarbovenop komt dat zo’n vaatwasser altijd vrijstaand is. Je kunt dus geen mini vaatwasser zonder wateraansluiting inbouw kopen. Voor de inbouw vaatwassers is altijd een wateraansluiting benodigd.
  • Een mini afwasmachine zonder wateraansluiting is overal te gebruiken. Dit komt gewoonweg doordat je geen aan- of afvoer nodig hebt. Je bent hierdoor in staat om de mini vaatwasser in je woning, op de camping, in je camper en op allerlei andere plekken te gebruiken.

Wat is voor jou de beste mini vaatwasser?

Ga je graag met je caravan naar de camping? Dan heb je wellicht al een mini wasmachine. Wil je graag aan je arsenaal ook nog een camping vaatwasser toevoegen? Dan raden wij je één van bovenstaande vaatwassers aan.

Dit zijn de kleinste vaatwassers zonder wateraansluiting. Doordat je geen aansluiting nodig hebt, kun je de vaatwassers echt overal gebruiken.

Maar, wat is nou voor jou de beste mini vaatwasser? Om het antwoord op die vraag te vinden, zijn er meerdere punten waar je op moet letten. Wat de belangrijkste punten zijn, zetten we graag in deze uitgebreide koopgids uiteen.

Plek van gebruik

Ten eerste moet je nadenken over de gewenste plek van gebruik. Wil je de vaatwasser bijvoorbeeld op de camping gebruiken? Dan kun je voor één van de camping vaatwassers kiezen.

Dat is ook het geval als je de vaatwasser op een andere plek wilt gebruiken. Waar je wel goed naar moet kijken, is naar de exacte plek van de vaatwasser. Wil je de vaatwasser in een keukenkastje zetten?

Wil je de vaatwasser onder de gootsteen zetten? Of wil je de vaatwasser op het aanrechtblad zitten? Dit zijn enkele plekken waar je een mini vaatwasser in je woning kunt gebruiken/neerzetten.

Exacte afmetingen

Weet je waar je de vaatwasser wilt gebruiken? Dan moet je goed opmeten hoeveel ruimte je op die plek over hebt. Aan de hand daarvan kun je bepalen wat de exacte afmetingen van de vaatwassers moeten worden.

Goed om te weten: je hebt kleine vaatwassers en je hebt héle kleine vaatwassers. Het is daarom belangrijk om tussen de verschillende varianten een goede vergelijking te maken.

Inhoud

Bij een mini vaatwasser kijk je ongetwijfeld goed naar de afmetingen. Iets dat je ook goed in de gaten moet houden, is de inhoud. Om de inhoud goed te achterhalen, kun je naar het aantal couverts kijken.

Wat je ook kunt doen, is goed naar de product foto’s kijken. Op deze foto’s zie je precies hoeveel borden, bestek en glazen er in de mini vaatwasser passen.

Ons advies is om heel goed naar deze foto’s te kijken. Deze foto’s geven niet alleen een hoop duidelijkheid, maar helpen je ook in de toekomst met het inrichten van de vaatwasser. Kijk in ieder geval goed naar de afmetingen én in de inhoud.

Programma’s

Bij een mini vaatwasser is het ook verstandig om naar de programma’s te kijken. Bij sommige varianten is er slechts één programma voorhanden, terwijl je bij andere vaatwassers uit wel 5 programma’s kunt kiezen.

Bediening

Let ook heel goed op de bediening van de mini vaatwasser. Bij de meeste vaatwassers gaat dit met fysieke drukknoppen, maar er bestaan ook meerdere vaatwassers met een display.

Onze voorkeur gaat uit naar een vaatwasser met display. Dankzij het display ben je in staat om de vaatwasser nog makkelijker te bedienen. En op he display zie je ook nog relevante informatie staan.

Verbruik

Zou je graag van een mini afwasser gebruik willen maken? Besef dan even goed dat deze vaatwasser wel ‘gewoon’ water en energie verbruikt. Het is daarom aan te raden om goed naar dit verbruik per mini vaatwasser te kijken.

Je had het mogelijk al verwacht, maar het verbruik moet zo gunstig mogelijk zijn. Let daarom goed op de energieklasse, maar ook op de hoeveelheid liter water per spoelbeurt. Idealiter verbruikt de mini vaatwasser slechts een paar water per spoelbeurt.

Waterreservoir

Kies je voor een mini vaatwasser zonder wateraansluiting? Dan betekent dit automatisch dat deze vaatwasser over een waterreservoir beschikt.

Je moet goed op meerdere eigenschappen van dit reservoir letten:

  • Inhoud: hoe groot is het waterreservoir precies? Wij raden je aan om voor een mini vaatwasser met een vrij groot waterreservoir te kiezen. Dat zorgt ervoor dat je het reservoir niet al te vaak bij hoeft te vullen. Wel zo gemakkelijk, toch?
  • Manier van bijvullen: ga ook goed na op welke manier je het waterreservoir bij kunt vullen. Is het reservoir bijvoorbeeld afneembaar? En kun je het reservoir gewoon met kraanwater bijvullen? Dit zijn twee vragen waar je even goed naar moet kijken.

Opties

Wij raden je ook graag aan om bij een mini vaatwasser goed op de opties te letten. Wij hebben namelijk het volgende opgemerkt: er zijn kleinere vaatwassers die over opvallend veel opties beschikken.

Met deze opties geniet je van veel mogelijkheden. Zo kun je de spoelbeurt geheel naar wens instellen en kun je ook invloed op het verbruik uitoefenen.

Dankzij deze opties geniet je bovendien van extra gemak. Ga daarom goed na over welke opties een mini afwasmachine precies beschikt.

Geluidsniveau

Waar wil je je nieuwe mini vaatwasser precies gebruiken? Als je ‘m bijvoorbeeld in je caravan wilt gebruiken, is de kans groot dat de vaatwasser in de buurt van je bed staat.

In zo’n situatie is het belangrijk om goed naar het geluidsniveau te kijken. Des te minder decibel de vaatwasser produceert, des te beter wat ons betreft.

Prijs-kwaliteitverhouding

Als laatste punt wijzen wij je graag op de prijs-kwaliteitverhouding. Qua prijs raden wij je aan om te durven investeren in de beste mini afwasmachine. Er zijn voldoende goede vaatwasser merken.

Met zo’n mini vaatwasser geniet je van veel gemak, een blinkend schone vaat en een lange levensduur.

Ben je niet in staat om veel geld uit te geven? Dan kun je het beste tot een interessante aanbieding wachten. Zorg er wel voor dat je kritisch bent.

Van een aanbieding van Lidl of Aldi word je niet al te blij. Deze vaatwassers zijn wel goedkoop, maar voldoen niet aan de gewenste eisen.

Koop daarom je nieuwe mini vaatwasser altijd bij een specialist. Je kunt hierbij denken aan Bol.com, maar ook andere elektronicazaken. Bij dergelijke aanbieders heb je veelal ook nog de keuze uit meerdere mini vaatwassers. 


Meer keukenapparatuur:


Categorieën: Keuken