Dit zijn de beste vaatwasser merken van 2024

Last updated by Kaz on

beste merk vaatwasser

Ben je toe aan een nieuwe vaatwasser? Ga dan altijd voor een vaatwasser van één van de beste vaatwasser merken.

Een goed vaatwasser merk levert kwaliteit, biedt veelal meerdere soorten aan en hanteert een prima after sales service.

Spreekt dit je aan? Ontdek in dit artikel wat het beste vaatwasser merk is én schaf direct de gewenste vaatwasser aan.

1. Miele

Miele-vaatwasser-merk

Wil je voor het beste van het beste gaan? Binnen het aanbod van vaatwasser merken betekent dit dat je bij het merk Miele uitkomt. Dit merk levert een ongekende kwaliteit en biedt ook nog eens veel soorten vaatwassers aan.

Wil je een grote- of juist een kleine vaatwasser aanschaffen? Je kunt hiervoor altijd terecht bij het merk Miele.

Een ander groot voordeel van dit merk is de verkrijgbaarheid. Als je een Miele vaatwasser wilt kopen, kun je hier bij veel aanbieders voor terecht. Dat stelt je in staat om een goede prijsvergelijking te maken.

Want ja, dat Miele het beste merk is, is wel aan de prijzen terug te zien. Voor een Miele vaatwasser moet je relatief diep in de buidel tasten, maar dat is de moeite méér dan waard!
2. Bosch

Bosch-vaatwasser-merk

Het op één na beste vaatwasser merk is wat ons betreft Bosch. Bij dit Duitse merk geniet je eveneens van een divers aanbod en van de gewenste kwaliteit.

Dat je dit aan het merk Bosch over kunt laten, hebben wij reeds bij meerdere soorten producten opmerkt. Dit Duitse merk weet als geen ander wat kwaliteit is.

Goed om te weten: de Consumentenbond geeft zelf ook aan dat Bosch één van de beste merken is. Ten opzichte van de Miele vaatwassers valt op dat de Bosch vaatwassers over het algemeen sneller werken.

Keerzijde is echter dat een Miele vaatwasser zijn werk nét iets beter doet. Vandaar ook dat Miele nummer 1 in deze lijst is en Bosch nummer 2. Over deze beide beste vaatwasser merken zijn wij in ieder geval erg te spreken.
3. Siemens

Siemens-vaatwasser-merk

Ben je op zoek naar de beste vaatwasser voor in je keuken? Richt je pijlen dan sowieso op een Duits merk.

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat juist de Duitse merken hoog scoren op het gebied van kwaliteit en levensduur. Die vlieger gaat ook op voor het merk Siemens. Dit is wat ons betreft het op twee na beste vaatwasser merk van dit moment.

Met een Siemens vaatwasser zit je eigenlijk altijd goed. De vaatwassers doen hun werk feilloos, werken relatief snel en beschikken over tal van (extra) programma’s. Ook zijn de vaatwassers van Siemens veelal van de nieuwste technologieën voorzien.

Siemens is één van de beste merken op het gebied van innovatie en technologieën.
4. AEG

AEG-beste-merk-vaatwasser

Als je een nieuwe vaatwasser aan wilt schaffen, zou je ook naar het aanbod van AEG moeten kijken. Dit merk behoort tot de topklasse van vaatwasser merken. Dat is het geval op het gebied van de prijsstelling, maar ook op het gebied van kwaliteit.

Het gezegde ‘voor kwaliteit moet je betalen’ is absoluut van toepassing op AEG.

Met een divers aanbod is AEG voor veel huishoudens geschikt. Heb je specifieke wensen met betrekking tot je nieuwe vaatwasser? Of wil je simpelweg voor het beste van het beste gaan? In beide gevallen vind je in het aanbod van AEG de gewenste vaatwasser.
5. Whirlpool

Whirlpool-vaatwasser-merk

Het merk Whirlpool is in de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden. Dat komt onder meer doordat dit één van de ‘middenklasse’ merken is. Whirlpool is niet overdreven duur, maar is ook weer niet de goedkoopste aanbieder.

Tegelijkertijd levert Whirlpool wel vaatwassers van een geweldige kwaliteit. Die combinatie spreekt veel mensen aan.

Binnen het aanbod van Whirlpool valt de diversiteit direct op. Zo kun je kiezen voor inbouw- en vrijstaande vaatwassers.

Waar gaat je voorkeur naar uit? Ongeacht waar je voorkeur naar uit gaat, heb je binnen het aanbod van Whirlpool de keuze uit een paar varianten. Daarbij is het ook mogelijk om een smalle vaatwasser van 45 cm te kiezen.

Dit geeft duidelijk aan dat Whirlpool veel soorten vaatwassers aanbiedt. Maak een goede vergelijking en schaf één van de beste vaatwassers tegen een relatief zacht prijsje aan. Met alle dank aan het merk Whirlpool.
6. Inventum

Inventum-vaatwasser-merk

Het merk Inventum ken je mogelijk van andere huishoudelijke apparaten, zoals koelkasten en kleine keukenapparaten. Behalve deze apparaten biedt Inventum ook nog interessante vaatwassers aan.

Deze vaatwassers behoren qua kwaliteit tot de top en qua prijsstelling tot de middenmoot. De prijs-kwaliteitverhouding van een Inventum vaatwasser is zodoende erg interessant.

Wat wij ook interessant vinden, is de verkrijgbaarheid van Inventum vaatwassers. Een vaatwasser van dit merk kun je bij verschillende aanbieders kopen, waardoor je een goede prijsvergelijking kunt maken.

Wat wil je nog meer? Een bijkomend voordeel is dat Inventum veel soorten vaatwassers aanbiedt.
7. ETNA

Etna-vaatwasser-merk

Wat voor soort vaatwasser wil je aanschaffen? Ongeacht wat je voorkeuren zijn, kun je terecht bij het merk ETNA. Dit van origine Nederlandse keukenmerk biedt verschillende soorten vaatwassers aan.

Deze vaatwasser zijn van een top kwaliteit en kosten niet de hoofdprijs.

Bijkomend voordeel: je kunt ook voor andere keukenapparaten van het merk ETNA kiezen. Je kunt hierdoor je hele keuken ‘vullen’ met keukenapparaten van dit Nederlandse merk. Je geniet daarbij van een prima kwaliteit en de gewenste service.

Als er onverhoopt iets met je ETNA vaatwasser aan de hand is, staat een ETNA monteur graag voor je klaar.
8. ATAG

atag vaatwasser merk

Eén van de beste vaatwasser merken in zijn algemeenheid. Maar, tegelijkertijd ook één van de duurdere vaatwasser merken. Dit is één van de manieren waarop we het merk ATAG kunnen omschrijven. Dit merk biedt simpelweg interessante vaatwassers aan.

Keerzijde is echter dat je wel diep in de buidel moet tasten voor deze vaatwassers.

Van origine is ATAG een Nederlands keukenmerk. Dit merk je overduidelijk aan bijvoorbeeld de kwaliteit, de afwerking en de beschikbaarheid. Een ATAG vaatwasser is bij veel aanbieders te koop.

Maak een goede prijsvergelijking en schaf de beste ATAG vaatwasser aan. Daar ga je absoluut geen spijt van krijgen.
9. Beko

Beko vaatwasser merk

Heb je oren naar de aanschaf van een goedkope vaatwasser? Dan is Beko één van de beste vaatwasser merken voor je. Dit merk is van origine Turks en is aan een flinke opmars bezig.

Dit is duidelijk zichtbaar in het aanbod van meerdere apparaten voor in huis, waaronder koelkasten en vaatwassers.

Met een Beko vaatwasser ga je vooral voor een voordelige vaatwasser. De vaatwassers zijn op zich van een goede kwaliteit, maar kunnen niet tippen aan de vaatwassers van de beste merken. Daar is het prijskaartje gelukkig ook volledig naar.

Feit is dat het aanbod van Beko steeds interessanter begint te worden. Houd dit vaatwasser merk daarom goed in de gaten.
10. Tomado

Tomado vaatwasser merk

In het aanbod van vaatwassers vind je meerdere budget modellen terug. Sommige van deze modellen zijn van het merk Tomado.

Dit merk is qua naamsbekendheid niet het grootste merk, maar toch zijn wij fan van de Tomado vaatwassers. Dit is voornamelijk aan de voordelige prijsstelling te danken.

Met een Tomado vaatwasser ga je voor een zeer scherpe prijsstelling. De vaatwassers van dit merk zijn vele malen goedkoper dan vaatwassers van andere merken. Dat zie je overigens wel aan bijvoorbeeld de kwaliteit en technologieën terug.

Voor een goede basis vaatwasser zit je bij Tomado in ieder geval goed.
11. Sharp

Sharp vaatwasser merk

Deze lijst met beste vaatwasser merken sluiten we graag in stijl af. Dat doen we met het merk Sharp. Dit merk ken je mogelijk al van audioproducten, televisies en magnetrons.

Binnen die productgroepen heeft Sharp naam en faam gemaakt. Dat geldt echter ook voor de wereld van vaatwassers.

Sharp is niet het grootste merk qua aanbod, maar levert wel pure kwaliteit. Bovendien vind je in het aanbod van Sharp unieke vaatwassers terug.

Doordat de prijs ook dik in orde is, kan een Sharp vaatwasser voor jou interessant zijn. Bekijk vooral even de vaatwassers van Sharp. Mogelijk verrast dit merk je!
Topklasse vaatwasser merken

De merken Miele, Bosch, Siemens en AEG zijn volgens ons de topklasse vaatwasser merken:

  • Topklasse qua kwaliteit. Met een vaatwasser van één van deze beste vaatwasser merken geniet je van een sublieme kwaliteit.
  • Topklasse qua technologieën. Deze vaatwasser merken zijn voortdurend aan het innoveren. Dit zie/merk je overduidelijk aan de technologieën waar de Miele-, Bosch-, Siemens- en AEG vaatwassers over beschikken.
  • Topklasse qua prijskaartje. Je moet voor de Miele-, Bosch-, Siemens- en AEG vaatwassers relatief diep in de buidel tasten. Voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen.

Middenklasse vaatwasser merken

merken vaatwasser

Hoef je niet per sé een vaatwasser van één van de topklasse merken te hebben? Vind je het bijvoorbeeld fijner om zo min mogelijk geld uit te geven? Kies dan voor één van de middenklasse vaatwasser merken.

Wij hebben hierbij opgemerkt dat meer en meer merken tot de middenklasse behoren. Dit geldt voor Whirlpool, Inventum, ETNA, ATAG, Beko, Tomado en Sharp.

Binnen deze merken zijn overigens wel grote verschillen waarneembaar, dus maak voor jezelf een goede vergelijking.

Wil je voor het beste van het beste gaan? Kies dan voor een vaatwasser van één van de beste vaatwasser merken.

Wil je iets minder geld uitgeven? Dan ben je het beste uit met een vaatwasser van bijvoorbeeld Tomado en Beko. Je hebt in ieder geval meer dan voldoende keuze!


Categorieën: Keuken