Kleine vaatwasser kopen? De top 7 beste kleine vaatwassers

Last updated by Kaz on

kleine vaatwasser kopen

Woon je als student op een kleine kamer? Vind je het zonde om een grote vaatwasser in je keuken te verwerken?

Of wil je graag op de camping van een vaatwasser genieten? In al deze situaties is de aanschaf van een kleine vaatwasser aan te raden.

Een kleine vaatwasmachine biedt simpelweg veel gemak. Het apparaat is klein, makkelijk in gebruik en voor in bepaalde situaties ideaal.

Daarbovenop komt dat een kleine, zuinige vaatwasser weinig energie verbruikt. Lees snel verder!

De beste kleine vaatwassers van klein formaat

Heb je interesse om een compacte vaatwasser aan te schaffen? Voordat je de knoop door kunt hakken, is het zaak om goed over je wensen na te denken.

Waar wil je de kleine vaatwasmachine gebruiken? Hoe wil je de mini afwasmachine gebruiken? En welke eisen stel je aan je kleine vaatwasser?

Aan de hand van je wensen kun je gericht op zoek naar de beste kleine vaatwasser. Dáár helpen wij je graag een handje bij.

Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de beste kleine vaatwassers van dit moment. Neem onderstaande reviews door en schaf de beste kleine vaatwasser aan.

1. Medion MD 37217

Gaat je voorkeur uit naar een kleine vaatwasser vrijstaand? Dan raden wij je van harte de Medion MD 37217 aan.

Deze aanrecht vaatwasser zet je op de gewenste plek neer, waarna je ‘m op de gewenste manier kunt gebruiken. Deze vaatwasser is met name ideaal voor een 1- of 2-persoons huishouden.

Belangrijk voordeel: dit betreft een kleine vaatwasser zonder wateraansluiting. Dit stelt je in staat om ‘m altijd en overal te gebruiken. Wil je bijvoorbeeld je nieuwe vaatwasser op de camping gebruiken?

Met de Medion MD 37217 is dit mogelijk. De inhoud en mogelijkheden sluiten prima aan op de wensen van een 1- of 2-persoons huishouden.
2. Bomann TSG 5701

Bomann-TSG-5701-kleine-vaatwasser

Heb je het liefste een eenpersoons vaatwasser? En wil je deze kleine vaatwasser in bijvoorbeeld je keukenkastje verwerken?

Als je voor de Bomann TSG 5701 kiest, behoort dit tot de mogelijkheden. Deze vaatwasser is dusdanig klein dat je ‘m makkelijk in je keukenkastje kwijt kunt.

Met deze vaatwasser geniet je bovendien van veel gemak. Dit komt onder meer doordat deze kleine vaatwasser geen wateraansluiting nodig heeft.

Je kunt ‘m hierdoor overal gebruiken, inclusief op bijvoorbeeld de camping. Deze kleine afwasmachine beschikt over 5 programma’s, een LED display en interne verlichting.
3. Klarstein Aquatica

Klarstein-Aquatica-mini-vaatwasser

De Klarstein Aquatica is volgens ons ook een prima afwasmachine. Deze machine is dankzij een vermogen van 860 Watt in staat om de vaat snel te doen.

De machine verbruikt bovendien slechts 5 liter water per spoelbeurt. Ook is dit één van de meest zuinigere machines; dit betreft een kleine afwasser met energielabel A.

Deze tafelvaatwasser biedt veel mogelijkheden. Zo kun je ‘m op verschillende programma’s instellen. Ook hoef je voor deze afwasmachine geen vaste wateraansluiting te hebben.

Je kunt deze vaatwasser overigens wel aansluiten op de keukenkraan, mocht je hier interesse in hebben. Deze vaatwasser tafelmodel is ook nog eens goedkoop te noemen.
4. Salora DWR4200

Salora-DWR4200-mini-afwasmachine

De Salora DWR4200 is volgens ons één van de beste kleine vaatwassers. Deze vaatwasser heeft energieklasse A, is fijn te bedienen en biedt 3 wasprogramma’s aan. Het enige waar je rekening mee moet houden, is het vrij forse geluidsniveau.

Wat daarentegen wel geweldig is, is het design. Deze vaatwasmachine in klein formaat is op een fraaie manier vormgegeven en afgewerkt.

Je kunt deze vaatwasser hierdoor een prominente plek in je keuken geven. Of in de voortent van je caravan bijvoorbeeld. Dit betreft namelijk een kleine vaatwasmachine zonder wateraansluiting.
5. Klarstein Amazonia

Klarstein-Amazonia-mini-vaatwasmachine

Het vaatwasser merk Klarstein biedt meerdere interessante kleine vaatwassers. Dit geldt voor de eerder genoemde Aquatica, maar ook voor deze Amazonia.

Bij deze mini vaatwasser valt de vormgeving op, evenals de kleurstelling. Ook is het super dat je bij deze vaatwasmachine uit 6 verschillende programma’s kunt kiezen.

Dit betreft een vaatwasser met waterreservoir. Zodra je dit reservoir met 5 liter water vult, kun je gebruik maken van deze kleine vaatwasmachine.

Je hebt hier dus géén wateraansluiting voor nodig. Door de compacte afmetingen neem je deze afwasmachine ook overal mee naar toe.
6. Salora DWC5500

Wil je een kleine vaatwasmachine inbouw hebben? Dan is het aanbod vrij beperkt. Gelukkig zijn we tijdens ons onderzoek bij de Salora DWC5500 uitgekomen.

Dit is namelijk de beste kleine vaatwasmachine die je in kunt bouwen. Dit doe je makkelijk in je keuken, waarna je van veel gemak geniet.

Zo is deze vaatwasser groot genoeg voor 6 couverts. Ook beschikt deze vaatwasser over een speciaal ECO programma.

Nadat de vaatwasser het programma gedraaid heeft, gaat de deur automatisch open. Op die manier zorgt de vaatwasser ervoor dat het resultaat van de vaat nóg droger.
7. Merax WQP4-6204

Merax-WQP4-6204-mini-vaatwasser

De lijst met beste kleine vaatwassers sluiten we graag af met de Merax WQP4-6204. Deze vaatwasmachine is ideaal voor de kleine huishoudens, maar ook voor op de camping. De vaatwasser is namelijk erg compact en heeft geen wateraansluiting nodig.

De indeling van deze kleine vaatwasmachine vinden wij overigens erg handig. Zoals je op de foto kunt zien, beschikt de Merax WQP4-6204 bijvoorbeeld over een bestekkorf.

Ook kun je meerdere bordjes, koppen, mokken en glazen in deze vaatwasmachine kwijt. Een heuse aanrader dus.
Hoe vind je de beste kleine vaatwasser?

Zie je de aanschaf van een mini vaatwasser al helemaal zitten? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Met name als je voor één van bovenstaande kleine vaatwassers kiest, ben je van veel gemak verzekerd. Ook zijn de gebruiksmogelijkheden behoorlijk divers.

Maar, je moet eerst bepalen wat voor jou de beste kleine vaatwasmachine is. Om dat te kunnen bepalen, zijn er tal van belangrijke punten waar je goed op moet letten.

Hier vertellen we je in deze koopgids graag meer over. Neem de belangrijkste criteria goed door, let hier vervolgens goed op en vind daarmee snel de beste kleine vaatwasser.

Gewenste gebruik

Ten eerste moet je heel goed over het gewenste gebruik nadenken. Zo moet je goed kijken naar de momenten waarop je van de mini vaatwasser gebruik wilt maken.

Wil je dit bijvoorbeeld elke dag in je woning doen? Dan moet je eerst goed nagaan of een kleine vaatwasser wel op je wensen aansluit. Mogelijk is een grotere vaatwasser gezien jouw situatie toch de betere keuze.

Of wil je de mini vaatwasser graag op de camping gebruiken? Dan is het aan te raden om voor een camping vaatwasser te kiezen. Zo’n vaatwasser is niet al te groot, is handig mee te nemen en heeft geen wateraansluiting nodig.

In plaats daarvan beschikt de vaatwasser over een waterreservoir. Nadat je dit reservoir gevuld hebt, is het mogelijk om direct gebruik te maken van de vaatwasser.

Je moet dus goed naar de gewenste plek van gebruik kijken. Maar, je moet ook goed naar de gebruikers kijken. Wil je bijvoorbeeld voor je gezin van 4 personen een kleine vaatwasmachine gebruiken?

Dan kun je dit idee direct uit je hoofd zetten. Deze vaatwassers zijn dusdanig klein, waardoor ze niet geschikt zijn voor grotere huishoudens.

Al met al moet je dus goed over het gebruik nadenken. Waar wil je van de kleine vaatwasser gebruik maken? Hoe wil je van de vaatwasmachine gebruik maken?

En met hoeveel personen wil je van deze vaatwasser gebruik maken? Deze vragen moet je jezelf overigens ook stellen als je een mini wasmachine aan wilt schaffen.

Afmetingen

Ten tweede is het advies om goed naar de afmetingen van de vaatwasser te kijken. In onze ogen spelen drie afmetingen een belangrijke rol: de diepte, hoogte en breedte. Ja, inderdaad. Dat zijn alle afmetingen van de vaatwasser.

Wil je de vaatwasser bijvoorbeeld op je aanrecht neerzetten? Dan moet je goed kijken naar de aanwezige ruimte. Als je op je aanrechtblad weinig ruimte hebt, kun je wellicht beter voor een smalle vaatwasser kiezen. Bijvoorbeeld een vaatwasser van max. 45 cm.

Daarnaast moet je goed naar de hoogte kijken. Dit is van belang als je ‘m bijvoorbeeld in een keukenkastje neer wilt zetten. Mocht je die optie hebben, is het in ieder geval een aanrader.

De vaatwasser valt hierdoor een stuk minder op. Het keukenkastje weet bovendien het geluidsniveau van de vaatwasmachine te beperken.

Vrijstaand of inbouw

Ten derde moet je naar het soort vaatwasser kijken.

Je hebt in het aanbod van kleinere vaatwassers de keuze uit twee varianten:

  • Vrijstaande vaatwasser. Een vrijstaande kleine vaatwasser kun je in principe op elke mogelijke plek gebruiken. Deze vaatwassers hebben geen wateraansluiting nodig, waardoor je ‘m ook prima op de camping kunt gebruiken.
  • Inbouw vaatwasser. Wil je graag de kleine vaatwasser in je keuken inbouwen? Dan heb je hier een speciale inbouw vaatwasser voor nodig. Mocht je zo’n vaatwasmachine willen hebben, is het des te belangrijker om naar de afmetingen te kijken. De inbouw vaatwasser moet immers naadloos passen in je keuken.

Inhoud

Ten vierde zou je goed naar de inhoud moeten kijken. De inhoud gaat logischerwijs gepaard met de afmetingen. Des te groter de vaatwasser, des te groter de inhoud.

Het is echter ook zaak om goed naar de indeling te kijken. Beschikt de vaatwasser bijvoorbeeld over een bestekkorf? Of beschikt de vaatwasser over een handig rekje waarin je de borden kunt zetten? Zowel de inhoud als de indeling zijn van essentieel belang.

Wij wijzen je ook hierbij graag op het gewenste gebruik. Weet je hoe en waar je van de mini vaatwasmachine gebruik wilt maken?

Dan weet je ook welke inhoud hier passend bij is. Het is vervolgens zaak om op zoek te gaan naar een vaatwasser met een geschikte inhoud.

Programma’s

Ten vijfde zou je goed naar de programma’s van de kleine afwasmachine moeten kijken. In een ideale wereld kun je in ieder geval uit meerdere programma’s kiezen. Waarom? Omdat je daarmee in staat bent om allerlei soorten vaat op de juiste manier af te wassen.

Wij hebben opgemerkt dat de verschillen op dit gebied groot zijn. Sommige kleine vaatwassers beschikken over weinig programma’s, terwijl je bij andere varianten uit 6 programma’s kunt kiezen.

Het is aan jou om te bepalen waar op dit gebied jouw voorkeur naar uitgaat.

Verbruik

Ten zesde wijzen wij je heel graag op het verbruik van de vaatwasser.

Dit verbruik heeft betrekking op twee soorten verbruik:

  • Waterverbruik. Het is belangrijk om goed naar het waterverbruik per spoelbeurt te kijken. Je wilt uiteraard dat dit waterverbruik zo laag mogelijk ligt. Dat betekent onder meer dat je het reservoir mogelijk niet al te vaak bij hoeft te vullen.
  • Energieverbruik. Uiteraard speelt ook het energieverbruik een belangrijke rol. Zeker met de energieprijzen van de afgelopen tijd is het belangrijk om voor een energiezuinige vaatwasser te gaan. Ook op dit vlak hebben wij opgemerkt dat de verschillen gigantisch zijn.

Waterreservoir

Ten zevende moet je goed naar het waterreservoir kijken. Als je voor een mini vaatwasser zonder wateraansluiting kiest, is het reservoir van essentieel belang.

Zo moet je goed kijken naar de inhoud van het reservoir. Ons advies is om voor een vaatwasser met een groot waterreservoir te kiezen, maar dit is mogelijk voor jou minder handig. Ook de inhoud van het reservoir moet je goed afstemmen op het gewenste gebruik.

Verder moet je goed kijken naar het vullen van het reservoir. Op welke manier kun je dit reservoir vullen? In een ideale wereld is het reservoir uitneembaar. Dat zou betekent dat je het reservoir uit kunt nemen en vervolgens onder de kraan kunt vullen.

Bediening

Ten achtste is het belangrijk om goed naar de bediening te kijken. Op welke manier kun je de kleine vaatwasmachine bedienen? Beschikt de vaatwasser bijvoorbeeld over een handig display? Of kun je de vaatwasser middels drukknoppen bedienen?

Op dit vlak bestaat volgens ons geen ‘goed’ of ‘slecht’. Het is simpelweg aan jou om te bepalen hoe je je nieuwe vaatwasser wilt kunnen bedienen.

Opties

Ten negende is het aan te raden om goed naar de opties te kijken. Over welke handige opties en extra’s beschikt de mini vaatwasser? En aan welke handige opties en extra’s hecht je waarde?

Feit is dat veel mini vaatwassers over handige extra’s beschikken. Dit geldt bijvoorbeeld voor een deur die automatisch openspringt, zodra het programma afgerond is. Dit is slechts één van de vele voorbeelden van handige opties.

Geluid

Ten tiende wijzen wij je graag op het geluidsniveau van de vaatwasser. Met name als je de kleine afwasmachine dicht bij bijvoorbeeld je bed hebt staan, is het wenselijk dat de vaatwasser zo min mogelijk lawaai maakt.

We vallen mogelijk in herhaling, maar de verschillen op dit gebied zijn groot. Het is daarom des te belangrijker om heel goed naar het geluidsniveau te kijken.

Prijs-kwaliteitverhouding

Als laatste punt wijzen wij je graag op de prijs én kwaliteit. Ten eerste raden wij je aan om de kleine vaatwasser alleen bij een specialist aan te schaffen.

Hierbij kun je denken aan Bol.com, Coolblue en MediaMarkt. De varianten onder andere Ikea, Aldi en Blokker kun je beter links laten liggen.

Ten tweede raden wij je aan om te durven investeren. Door net iets meer geld uit te geven, kun je genieten van een kleine afwasmachine die volledig naar je wens is.

Die variant is waarschijnlijk ook van de gewenste kwaliteit, waardoor je van een lange levensduur verzekerd bent.

Tot slot is het advies om een aanbieding goed in de gaten te houden. Als je van een aanbieding kunt profiteren, geniet je immers van een nog betere prijs-kwaliteitverhouding.


Categorieën: Keuken