Smalle 45 cm vaatwasser kopen? Smalste vaatwassers (tot 45 cm breed)

Last updated by Kaz on

smalle vaatwasser 45 cm

Heb je een relatief kleine keuken? Dan is de keuze voor een smalle vaatwasser een logische keuze. Een vaatwasser van 45 cm is voor in de kleinere keuken ideaal.

Je kunt ‘m perfect in de kleine keuken verwerken, maar hij biedt wel voldoende ruimte voor je vaat.

Overigens kun je op dit moment uit meerdere soorten smalle vaatwassers kiezen. Zo kun je voor een vrijstaand model kiezen, maar ook voor een smalle vaatwasser inbouw.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? In dit artikel maak je in ieder geval kennis met de beste smalle vaatwasmachines!

Beste smalle vaatwassers uitgelicht

Wat is een smalle afwasmachine? Wij zijn van mening dat dit een vaatwasser van 40 cm of 45 cm breed is. Als je een vaatwasser met een dergelijke breedte hebt, verwerk je ‘m moeiteloos in je keuken.

Spreekt dat je aan? Dan raden wij je graag één van onderstaande varianten aan. Dit zijn naar onze mening de beste smalste vaatwassers van dit moment.

1. Whirlpool WSIO 3T223 PE X

Wil je voor een smalle vaatwasser inbouw gaan? Dan raden wij je graag de Whirlpool WSIO 3T223 PE X aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste smalle inbouw vaatwasser is.

Deze 45 cm vaatwasser heeft een nishoogte van 82 tot 90 centimeter en biedt meer dan voldoende ruimte.

Wat hierbij ook ideaal is, is de mogelijkheid om ‘m slechts half te vullen. Door de halve belading functie bespaart de vaatwasser vervolgens veel energie en water. Tijdens het wassen hoor je ‘m in principe niet.

Deze smalle vaatwasser maakt slechts 43 dB geluid. Doordat dit een inbouw model is, werk je ‘m naadloos weg in je keuken. Een absolute aanrader dus.
2. Bosch SPS4HKW53E

Ga je liever voor een vrijstaand model? Dan raden wij je graag de Bosch SPS4HKW53E aan. Deze vrijstaande vaatwasser is precies 45 centimeter breed en hierdoor voor in veel ruimtes geschikt.

Dit wordt nog verder versterkt door de diepte van 60 cm en de hoogte van 84,5 centimeter.

Met deze vaatwasser doe je de vaat op een aangename manier. Dit is onder meer te danken aan de app waarmee je deze vaatwasser kunt bedienen.

Je bent bovendien van een perfect schoonmaakresultaat verzekerd. Wat alleen wel jammer is, is het energielabel E. Het is hierdoor niet de zuinigste smalle vaatwasser.
3. Siemens SR65ZX23ME

Een volledig geïntegreerde vaatwasser van 45 cm breed? Dan kom je al snel bij de Siemens SR65ZX23ME uit.

Deze vaatwasser is precies 45 centimeter breed, heeft een nishoogte van 81,5 tot 87,5 cm en is voor in veel keukens geschikt. Dit komt door de compacte afmetingen, maar ook door het beperkte geluidsniveau.

Wat wij erg sterk aan deze smalle vaatwasser vinden, is het fraaie design. Dit is simpelweg een absolute aanwinst voor in je keuken. Wel is dit een vrij prijzige vaatwasser, maar daar krijg je wat ons betreft meer dan voldoende voor terug.
4. Siemens SR25ZW11ME

We blijven nog even bij het merk Siemens. Ook over de Siemens SR25ZW11ME zijn wij namelijk uiterst te spreken. Deze vaatwasser is 45 centimeter breed, is volledig vrijstaand en doet zijn werk meer dan prima.

Dit komt onder meer doordat je bij deze vaatwasmachine uit 6 vaatwasprogramma’s kunt kiezen.

Tijdens het reinigen hoor je deze vaatwasser amper. Hij maakt slechts 43 dB geluid. Bovendien is het mogelijk om de vaatwasser op afstand te bedienen.

Deze vaatwasser is bovendien relatief voordelig, zeker in verhouding tot de inbouw vaatwassers met een breedte van 45 cm.
5. Miele G 5690 SC Vi

Vind je het niet erg om relatief veel geld aan je nieuwe smalle vaatwasser uit te geven? En stel je hoge eisen aan je nieuwe vaatwasser? Dan sluit de Miele G 5690 SC Vi mogelijk het beste op je wensen aan.

Deze vaatwasser kost veel geld, maar je krijgt wel heel veel waar voor je geld. Zo ben je van de gekende Miele kwaliteit verzekerd, terwijl deze vaatwasser ook nog een lust voor het oog is.

Met deze vaatwasser geniet je bovendien van alle vaatwasmogelijkheden. Dit komt onder meer doordat je uit meerdere vaatwasprogramma’s kunt kiezen. Ook geniet je van een topklasse bouwkwaliteit en een relatief energiezuinige vaatwasser.
6. Bosch SPV6ZMX23E

Ook over de Bosch SPV6ZMX23E zijn wij uiterst te spreken. Deze smalle vaatwasser is eveneens 45 centimeter breed en betreft een inbouw model.

Het apparaat is strak vormgegeven en is daardoor naadloos te integreren in je keuken. De nishoogte hiervoor is 81,5 tot 87,5 centimeter.

Ook met deze vaatwasser ben je van het gewenste schoonmaakresultaat verzekerd. Dit komt onder meer door het HygienePlus programma.

Dit programma werkt met een nog hogere temperatuur, waardoor de vaat echt 100% schoon wordt. Bovendien heb je de keuze uit 7 andere vaatwasprogramma’s.
Wat verstaan wij onder een smalle vaatwasser?

In dit artikel heb je kennis kunnen maken met de beste 45 cm vaatwassers. Is dat nou de enige breedte die wij onder een smalle vaatwasser vinden vallen? Nee, dat is niet het geval.

De verschillende mogelijkheden die je op dit gebied hebt, zetten we graag op een rijtje:

  • Vaatwasser van 45 cm: dit zijn alle varianten die we hierboven besproken hebben. Bij deze modellen heb je de keuze tussen vrijstaand of inbouw, waarover later iets meer in dit artikel.
  • Vaatwasser 50 cm breed: je kunt ook kiezen voor een vaatwasser van 50 cm breed. Je hebt met zo’n vaatwasser net iets meer ruimte in je keuken nodig, maar de vaatwasser heeft uiteraard wel een grotere inhoud. Je kunt hierdoor meer vaat in één keer laten reinigen.
  • Vaatwasser 55 cm breed: je kunt ook nog voor een vaatwasser van 55 cm breed kiezen. Zo’n vaatwasser is 10 cm breder dan een smalle vaatwasser van 45 cm, waardoor je van fors meer ruimte verzekerd bent. Maar, je hebt voor deze vaatwasser wel de nodige ruimte in je keuken nodig.

Bestaat er ook nog een smalle vaatwasser van 40 cm breed? Ja, die bestaan wel, maar dit zijn wat ons betreft geen volwaardige afwasmachines.

Doordat die vaatwassers echt smal zijn, bieden ze eigenlijk te weinig ruimte om als volwaardige afwasmachine in te kunnen zetten.

Met andere woorden: een smalle afwasmachine is wat ons betreft smaller dan 60 cm. Je kunt een smalle afwasmachine echter niet direct als een mini vaatwasser of camping vaatwasser zien.

Bovenstaande varianten zijn echt als volwaardige vaatwasser in je keuken te gebruiken.

Waarom voor een smalle vaatwasser kiezen?

Er zijn absoluut meerdere situaties waarin een smalle vaatwasser de beste keuze is:

  • Als je alleen woont, bijvoorbeeld op een studentenkamer. Als je in je eentje woont, heb je niet al te veel vaat. Het is dan ook zonde om hier een grote vaatwasser voor te kopen. Met een smalle vaatwasser doe je in zo’n situatie een prima aankoop.
  • Als je een kleine keuken hebt. Heb je een nogal compacte keuken? Dan is het ook logisch om voor een smalle vaatwasser te gaan. Met een vaatwasser van bijvoorbeeld 45 cm bespaar je de nodige ruimte in je keuken. Die bespaarde ruimte kun je vervolgens benutten als bijvoorbeeld opbergruimte.

Hoe vind je de beste smalle vaatwasser voor in jouw woning?

Heb je interesse om een smalle vaatwasser aan te schaffen? Dan raden wij je sowieso aan om het aanbod van Bol.com en Coolblue te bekijken.

Deze webshops bieden vaatwassers van de beste merken aan. Laat bijvoorbeeld de vaatwassers van Ikea daarentegen links liggen.

Ook raden wij je aan om goed naar je budget te kijken. Als we naar de prijzen van smalle vaatwassers kijken, zien we dat de prijzen flink uiteenlopen.

De prijsverschillen zijn honderden euro’s, waardoor je echt kritisch naar je budget moet kijken. Vervolgens kun je binnen je budget op zoek naar de beste koop gaan.

Om tot de beste koop te komen, moet je ook goed op onderstaande punten letten.

Vrijstaand of inbouw

Dit is eigenlijk de belangrijkste keuze die je moet maken. Ga je voor een vrijstaande vaatwasser van 45 cm breed? Of kies je voor een inbouw vaatwasser van 45 cm breed?

Op dit gebied bestaat geen goed of slecht. Wat voor jou de juiste keuze is, hangt vooral van je keuken en gewenste gebruik af.

Feit is dat je met zowel een vrijstaande- als een inbouw smalle vaatwasser van veel gemak verzekerd bent. Ga daarom goed voor jezelf na waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Exacte afmetingen

Je hebt bij een smalle vaatwasser ook nog met de exacte afmetingen te maken. Zoals we eerder al besproken hebben, moet je even goed naar de exacte breedte van de afwasmachine kijken.

Ook moet je goed naar de hoogte kijken. Met name als je voor inbouw vaatwassers gaat, speelt de nishoogte een cruciale rol. Let dus ook hier goed op.

Functies en eigenschappen

Tot slot moet je goed naar de functies en eigenschappen van de vaatwasser kijken:

  • Geluidsniveau: het is wenselijk dat een vaatwasser niet al te veel lawaai maakt. Bij meerdere smalle vaatwassers hebben wij opgemerkt dat het geluidsniveau erg mee valt. Ideaal dus!
  • Inhoud: je hebt uiteraard ook nog met de exacte inhoud van de vaatwasser te maken. Ga goed na voor hoeveel couverts de vaatwasser geschikt is. Check ook goed wat de indeling van de vaatwasser is. Onder andere een bakje voor het bestek is onmisbaar.
  • Energieklasse: ga voor een zo’n zuinig mogelijke vaatwasser. Met name als je vaak van je vaatwasser gebruik maakt, is een zuinige vaatwasser zeer wenselijk. Gelukkig zijn meerdere smalle vaatwassers energiezuinig te noemen.

Is een smalle vaatwasser aan te raden?

Een smalle vaatwasser is in bepaalde situaties absoluut aan te raden. Dit is het geval als je niet al teveel ruimte in je keuken hebt.

Maar, dit is ook het geval als je bijvoorbeeld alleen woont. Zet de bovenstaande smalle vaatwassers voor jezelf op een rijtje en schaf direct de beste variant aan.


Categorieën: Keuken