Kleine droger kopen? Bekijk de top 3 mini drogers

Last updated by Kaz on

kleine droger kopen

Breng je graag veel tijd op de camping door? Dan heb je waarschijnlijk al een mini wasmachine en een kleine vaatwasmachine.

Deze twee apparaten kun je prima aanvullen met een kleine droger. Ook met een kleine wasdroger geniet je van veel gemak.

Dit doe je op de camping, maar ook in andere situaties. Heb je bijvoorbeeld niet al te veel ruimte in je woning? Dan is de keuze voor een smalle wasdroger aan te raden.

En dat is ook het geval als je in een studentenhuis woont. Voor studenten is een mini droger ook een prima optie.

Maar, wat is nou de beste smalle droger waar je voor kunt kiezen? En waar moet je opletten bij het uitkiezen van een wasdroger met klein formaat?

De antwoorden op deze twee vragen vind je in dit artikel.

De 3 beste mini drogers uitgelicht

Heb je oren naar de aanschaf van een kleine wasdroger? Als je de kleinste wasdroger aan wilt schaffen, is het belangrijk om kritisch te zijn. Dat zijn wij ook geweest tijdens onze test, waardoor wij de 3 beste mini drogers aan hebben kunnen wijzen.

Over deze 3 varianten vertellen wij je hieronder graag meer. Op voorhand kunnen we alvast één ding verklappen: deze mini drogers zijn prima voor 1 persoon of 2 voor personen.

Heb je echter een groter gezelschap? Dan is het beter om voor een normale wasdroger te kiezen. Of om voor meerdere kleine condensdrogers te kiezen.

1. Klarstein Jet Set Wasdroger 1020W

De Klarstein Jet Set Wasdroger 1020W is wat ons betreft de beste mini wasdroger. Deze kleine wasdroger heeft een vulgewicht van 3 kg, is handig te gebruiken en is geheel naar wens in te stellen.

Dat komt onder meer doordat je uit meerdere programma’s en 2 warmtestanden kunt kiezen.

Daarnaast is deze wasdroger erg slim vormgegeven. Het betreft een voorlader model, waarbij de trommel van RVS gemaakt is.

Dit komt niet alleen de droogsnelheid ten goede, maar ook de algehele kwaliteit en levensduur. Al met al is dit een kleine wasdroger waar je veel plezier aan gaat beleven.
2. Klarstein Jet Set 2500 850W EEK

Vind je bovenstaande mini droger eigenlijk nog net iets te groot? Dan kun je beter kijken naar de  Klarstein Jet Set 2500 850W EEK. Deze mini wasdroger heeft een laadvermogen van 2,5 kilogram, waardoor deze wasdroger nog compacter is.

Opvallend is dat ook deze mini wasdroger over 2 standen beschikt. Je bent hierdoor in staat om het wasgoed op de gewenste manier te laten drogen.

En dankzij het vermogen van 850 Watt gaat dit ook nog eens behoorlijk snel. Deze wasdroger is wat ons betreft ook van een prima kwaliteit én interessant geprijsd.
3. AEG T6DB72GP

Deze top 3 sluiten we af met de AEG T6DB72GP. Dit is wat ons betreft geen mini wasdroger, maar wel een kleine wasdroger. Waar dit mee te maken heeft? Met het vulgewicht van 7 kilogram.

Ten opzichte van bovenstaande varianten is dat een fors vulgewicht, maar ten opzichte van veel andere wasdrogers is dit relatief beperkt.

Met de AEG T6DB72GP geniet je in ieder geval van veel gemak. De droging gaat perfect, de machine is makkelijk in te stellen en je kunt uit heel veel programma’s kiezen.

Daarnaast is het fijn dat je een afvoerslang meegeleverd krijgt, waardoor je het reservoir niet zelf hoeft te legen.
Aanbod van mini wasdrogers & kleine wasdroger

Wil je een mini wasdroger voor op de camping aanschaffen? Dan kom je eigenlijk bedrogen uit. Het aanbod van mini wasdrogers voor op de camping is héél beperkt.

Het beste wat je kunt doen, is een kleine wasmachine kopen. Deze kleine wasmachine kun je op de camping gebruiken, waarna je op de camping het natte wasgoed uit kunt hangen.

Dat is eigenlijk de beste manier om het natte wasgoed op de camping te laten drogen.

Ben je voor in je woning op zoek naar een mini wasdroger? Dan kun je het beste voor één van de twee varianten van Klarstein kiezen. Die twee varianten zijn compact, bieden het nodige gemak en zijn voor kleinere gezelschappen geschikt.

Heb je een groter gezelschap? Dan kom je al snel bij een grotere wasdroger uit. Daarbij is het belangrijk om goed naar het vulgewicht te kijken. Onder een kleine wasdroger scharen wij een maximaal vulgewicht van 7 kilogram.

Moraal van het verhaal: het aanbod van mini wasdrogers is erg beperkt. Je kunt je daarom ook afvragen of je wel een mini wasdroger nodig hebt. Is het bijvoorbeeld niet handiger om het natte wasgoed in de buitenlucht te laten drogen?

Dat is niet alleen gratis, maar biedt ook nog eens meer mogelijkheden. De mogelijkheden op het gebied van een mini wasdroger zijn immers behoorlijk beperkt.

Hoe kies je de beste mini wasdroger?

Heb je interesse om een mini wasdroger aan te schaffen? Dan zijn er meerdere punten waar je even goed op moet letten. Om welke punten dit precies gaat, bespreken we graag in deze koopgids.

Neem deze koopgids op je gemakje door en schaf de gewenste mini wasdroger direct aan.

Gewenste gebruik

Je zou goed over het gewenste gebruik na moeten denken. Wil je de mini wasdroger op de camping gebruiken? Dan moet je gaan voor een mini wasdroger van 4 kg of van 3 kg.

Wil je de mini wasdroger thuis gebruiken? Dan kun je voor een iets grotere variant gaan. Zoals hierboven al aangegeven, is het aanbod jammer genoeg relatief beperkt. Voor in huis kom je al snel uit bij een variant met een vulgewicht van 7 kilogram.

Vulgewicht

Het vulgewicht is één van de belangrijkste zaken waar je naar moet kijken.

Het lastige is alleen dat je op dit gebied niet al teveel keuze hebt:

  • Mini wasdroger. Bij een mini wasdroger kom je uit op een vulgewicht van 2,5 kilogram, 3 kilogram of 4 kilogram. Als je voor een wasdroger met een groter vulgewicht gaat, kom je eigenlijk bij een kleine wasdroger uit.
  • Kleine wasdroger. De stap tussen 4 kilogram en 7 kilogram is erg groot, maar is jammer genoeg wel de waarheid. Tussen deze twee vulgewichten bestaat eigenlijk geen tussenstap, terwijl we dit wel graag gezien hadden. Je moet daarom voor jezelf de keuze maken tussen een vulgewicht van 4 kilogram óf van 7 kilogram.

Aantal standen

Wil je graag een mini wasdroger kopen? Kijk dan goed naar de standen van de droger. In een ideale wereld beschikt de machine over meerdere standen, waardoor je de mini wasdroger geheel naar wens in kunt stellen.

Is dit bij alle mini wasdrogers het geval? Nee, zeker niet. Er zijn ook varianten die over slechts één stand beschikken.

Dat is wat ons betreft niet ideaal, aangezien je daarmee je wasgoed niet op de gewenste manier kunt drogen. Bij een wasdroger met meerdere standen heb je die mogelijkheid gelukkig wel.

Afmetingen & gewicht

Ben je op zoek naar een mini wasdroger voor op de camping? Dan wil je uiteraard dat je deze wasdroger makkelijk mee kunt nemen. Let daarom heel goed op de afmetingen en het gewicht van de wasdroger.

Dit is belangrijk voor het transporteren van de wasdroger, maar ook voor het gebruiken van de droger.

Heb je de wens om de mini wasdroger thuis te gebruiken? Ook dan moet je uiteraard goed naar de afmetingen kijken. Besef in ieder geval dat de afmetingen en het vulgewicht hand in hand met elkaar gaan.

Kwaliteit

Als laatste punt wijzen wij je graag op de kwaliteit van de mini wasdroger. Kom je bijvoorbeeld een mini wasdroger voor een prijs van 100 euro tegen?

Dan kun je je ernstig afvragen of de kwaliteit wel naar wens is. Wij zetten hier in ieder geval onze vraagtekens bij.

Wij raden je daarom het volgende aan:

  • Kies voor een mini wasdroger voor één van de varianten van Klarstein. Dit merk heeft inmiddels bewezen dat het pure kwaliteit levert.
  • Kies bij een kleine wasdroger voor een A-merk. Wil je een kleine wasdroger voor thuisgebruik aanschaffen? Kies dan voor een variant van een A-merk. Die merken vind je in het aanbod van Coolblue en Bol.com.


Meer voor op de camping:


Categorieën: Huishouden