Kleine reisstrijkijzer kopen? Top 7 mini strijkijzers

Last updated by Kaz on

reisstrijkijzer mini

Ben je vaak op reis voor je werk? Of geniet je meerdere keren in het jaar van een heerlijke vakantie? In beide gevallen biedt een reis strijkijzer uitkomst.

Zo’n reisstrijkijzer is bijzonder compact uitgevoerd, waardoor je ‘m moeiteloos in je koffer/tas meeneemt.

Eenmaal op plek van bestemming aangekomen geniet je van veel gemak. Je kunt met het kleine strijkijzer netjes je kleding strijken, waardoor je ook op vakantie de show weet te stelen.

Heb je wel oren naar zo’n vakantie strijkijzer? Kies dan voor één van de 7 varianten die we in dit artikel bespreken.

Top 7 mini reisstrijkijzers voor op vakantie

Als je een mini reisstrijkijzer wilt kopen, zijn er meerdere zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet je rekening met de afmetingen houden, maar ook met het gewenste gebruik.

Heb je onbeperkt de beschikking over een stopcontact op je vakantieadres? Dan kun je prima voor een bedraad strijkijzer kiezen. Mocht je echter op de camping verblijven, is een camping strijkijzer de betere keuze.

Met andere woorden: bepaal goed hoe je je reis strijkijzer wilt gebruiken. En maak vervolgens een keuze tussen de 7 kleine strijkijzers die we hieronder bespreken.

1. Severin BA 3234

De Severin BA 3234 is volgens ons een prima klein reisstrijkijzer. Dit strijkijzer is bijzonder compact uitgevoerd, is makkelijk mee te nemen en biedt enkele handige functies.

Daarnaast is het super dat dit strijkijzer slechts een paar tientjes kost. Mocht je onverhoopt je koffer kwijtraken, is dat geen al te groot probleem.

Met dit fijne strijkijzer maak je op reis gemakkelijk je kleding kreukvrij. Dit doe je snel en handig, mede dankzij de druppelstop en de sprayfunctie. Ook is het ideaal dat je de temperatuur traploos in kunt stellen.
2. Princess 328000 Iron and Travel

Gaat je voorkeur uit naar een strijkijzer zonder stroom? Dan kun je niet om de Princess 328000 Iron and Travel heen.

Dit draadloos strijkijzer doet volledig draadloos zijn werk en is ook nog eens multifunctioneel inzetbaar. Zo ben je ook in staat om dit strijkijzer als powerbank in te zetten. Hoe handig?

Dit kleine strijkijzer neem je probleemloos in je koffer mee. Ook is het ideaal dat je uit drie standen kunt kiezen.

Op je vakantieadres – of tijdens je zakenreis – strijk je hiermee snel je kleding op de gewenste manier. Dit draadloze strijkijzer laad je vervolgens makkelijk op met de USB kabel.
3. SOKANY Snoerloos Stoomstrijkijzer

Ook over het SOKANY Snoerloos Stoomstrijkijzer zijn wij erg te spreken. Dit kleine strijkijzer is ideaal voor op reis, is bijzonder compact uitgevoerd en is opvallend krachtig. Met een vermogen van 2400 Watt is dit een strijkijzer waar je écht iets aan hebt.

Dit strijkijzer biedt ook meerdere handige extra’s. Zo beschikt ‘ie over een anti druppel functie, over een instelbare snelheid en over een anti kalk functie. Al deze functies komen het gebruiksgemak van dit reis strijkijzer alleen maar ten goede.
4. Tefal FS4020

Geef je de voorkeur aan een reis strijkijzer met draad? Dan is de Tefal FS4020 een prima optie. Dit reis strijkijzer is van een magnifieke kwaliteit, is op een fijne manier te gebruiken en is erg licht van gewicht.

Bovendien is dit strijkijzer voor alle soorten textiel geschikt, dankzij de PTFE-antikleefzool.

Met dit droogstrijkijzer hoef je geen gebruik van stoom te maken. Volgens sommigen is dit een voordeel, terwijl anderen de voorkeur aan een stoomfunctie geven. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Met dit Tefal reis strijkijzer geniet je hoe dan ook van veel gemak!
5. Esperanza – Reisstrijkijzer

Ben je graag zo goedkoop mogelijk uit? Dan loont het de moeite om naar het Esperanza – Reisstrijkijzer te kijken. Voor dit strijkijzer betaal je nog geen 20 euro, terwijl ‘ie zijn werk meer dan prima doet.

Je bent bijvoorbeeld in staat om op een snelle en handige manier allerlei kledingsoorten netjes te strijken.

Daarbij geniet je ook van het compacte formaat. Je behoudt hierdoor makkelijk de controle over het apparaat en je neemt ‘m dus makkelijk overal mee naar toe. Ondanks dat het een klein reisstrijkijzer is, is ‘ie opvallend krachtig.
6. ViaMondo Reis Strijkijzer

Wil je je nieuwe reisstrijkijzer graag zo makkelijk mogelijk mee kunnen nemen? Dan is het ViaMondo Reis Strijkijzer de beste optie voor je. Dit strijkijzer beschikt over een inklapbaar handvat, waardoor je ‘m probleemloos in je koffer meeneemt.

Tijdens het strijken zelf geniet je ook van veel mogelijkheden. Zo is het mogelijk om gebruik van een stoom- en sproeifunctie te maken. Ook is het mogelijk om de temperatuur makkelijk aan te passen. Het reservoir van 60 ml is bovendien makkelijk bij te vullen.
7. Beper P204FER200

Tot slot raden wij je ook nog van harte de Beper P204FER200 aan. Dit reis strijkijzer is bijzonder compact en slim vormgegeven.

Zo ben je in staat om het handvat in te klappen, waardoor dit strijkijzer nog minder ruimte in beslag neemt. Nadat je het handvat weer uitgeklapt hebt, geniet je van veel strijkmogelijkheden.

Het mooie hierbij is dat je de temperatuur helemaal zelf in kunt stellen. Ook is het reservoir met een inhoud van 80 ml groter dan gemiddeld. En dankzij de dubbele stekker is dit reis strijkijzer ook nog eens voor in alle landen geschikt!
Wat is voor jou het beste reis strijkijzer?

Naar welke van bovengenoemde mini strijkijzers gaat je voorkeur uit? Om tot het beste vakantie strijkijzer te komen, zijn er meerdere zaken waar je goed op moet letten.

De belangrijkste zaken/eigenschappen/aandachtspunten bespreken we graag hieronder.

Aandrijving

Het is allereerst belangrijk om goed naar de aandrijving te kijken. Gaat je voorkeur uit naar een strijkijzer met draad? Dan heb je op je vakantiebestemming altijd een stopcontact nodig.

In een hotel is dit geen probleem, maar op de camping kan dit uiteraard wel een probleem vormen.

Je kunt gelukkig ook voor een draadloze variant kiezen. De draadloze reis strijkijzers zijn gemakkelijk in gebruik én zijn overal te gebruiken. Wel moet je uiteraard met een beperkte accuduur rekening houden.

Wat voor jou de beste keuze is? Ja, dat hangt vooral van het gewenste gebruik af. Bepaal daarom op voorhand goed waar én hoe je het reis strijkijzer wilt gebruiken. Als je dat weet, maak je snel een keuze tussen de twee soorten aandrijvingen.

Afmetingen

Wil je een reis strijkijzer gebruiken? Dan wil je deze uiteraard zo makkelijk mogelijk in je koffer mee kunnen nemen. Dat krijg je voor elkaar door voor een compact model te kiezen.

De 7 hierboven besproken reisstrijkijzers zijn allemaal compact te noemen. Dit geldt voor de afmetingen zelf, terwijl sommige van deze ijzers ook nog over handige extra’s beschikken.

Zo is bij meerdere varianten het handvat inklapbaar. Nadat je dit handvat ingeklapt hebt, ben je nóg makkelijker in staat om het reisstrijkijzer met je mee te nemen.

Stoomproductie

Je moet ook goed naar de stoomproductie van het reisstrijkijzer kijken.

Op dit gebied spelen twee verschillende zaken een belangrijke rol:

  • Wel of geen stoomfunctie? Je moet sowieso nagaan of het strijkijzer wel over een stoomfunctie beschikt. Dit is niet bij alle varianten het geval, maar het is ook niet altijd noodzakelijk. Bepaal in ieder geval voor jezelf of je hier wel of geen behoefte aan hebt.
  • Stoomproductie per minuut. Kies je voor een variant met stoomfunctie? Dan zou je goed naar de stoomproductie per minuut moeten kijken. Des te hoger deze stoomproductie ligt, des te sneller je met het reisstrijkijzer je kleding kunt strijken.

Handige extra’s

Heb je al naar bovenstaande 7 reisstrijkijzers gekeken? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat veel varianten van handige extra’s voorzien zijn. Je kunt hierbij denken aan een kalkverzamelaar en een druppelstop.

Check in ieder geval goed over welke handige extra’s het reisstrijkijzer beschikt. En ga goed na aan welke handige extra’s je behoefte hebt.

Waterreservoir

Bij een reisstrijkijzer moet je ook goed naar het waterreservoir kijken. Hoe groot is dit reservoir precies? En hoe kun je dit reservoir bijvullen?

In een ideale wereld doe je dit zo makkelijk mogelijk, maar dat is geen gegeven bij alle reisstrijkijzers. Ga dit daarom even goed na.

Aantal standen

Het is ook aan te raden om goed naar de standen te kijken. Bij meerdere reis strijkijzers kun je namelijk uit meerdere standen kiezen.

Dat stelt je in staat om altijd met de gewenste temperatuur te strijken. Je kunt hierdoor perfect de temperatuur afstemmen op bijvoorbeeld de textielsoort.

Kwaliteit

Wil je een vakantie strijkijzer kopen? Zorg er dan voor dat je heel kritisch bent. Je moet kritisch naar bovengenoemde punten kijken, maar ook naar de algehele kwaliteit.

Net zoals bij een handstoomreiniger raden we je daarom het volgende aan:

  • Kies voor een reisstrijkijzer van een A-merk. A-merken zijn in staat om de gewenste kwaliteit te leveren. Dit merk je elke keer weer tijdens het strijken, maar merk je ook aan de levensduur.
  • Koop het strijkijzer bij een specialist. Het is niet aan te raden om het reis strijkijzer te kopen bij Action, Hema, Kruidvat of Lidl. Deze firma’s bieden goedkope reis strijkijzers aan, maar dat merk je jammer genoeg aan de kwaliteit. Kies daarom altijd voor een A-merk reis strijkijzer die je bij een specialist kunt kopen.


Meer kleine producten:


Categorieën: Huishouden