Handstoomreiniger kopen? Top 7 voor auto, bank, vloer & eleding

Last updated by Kaz on

beste handstoomreiniger

Zit er een vlek in de bekleding van je auto? Of zit er een vlek in je bank of vloerkleed?

Hier zit je uiteraard niet op te wachten, maar gelukkig kun je zo’n vlek makkelijk verwijderen. Dat doe je met een goede handstoomreiniger.

Een goede hand stoomapparaat biedt veel voordelen. Je kunt allerlei vlekken op een snelle en handige wijze uit bepaalde materialen krijgen.

Hierbij is ook de veelzijdigheid subliem. Zoals al gesteld, kun je een mini stoomreiniger gebruiken voor je auto, kleding, de vloer en bank. En andere meubelstukken uiteraard.

De 7 beste handstoomreinigers vergeleken

Ben je op zoek naar een geschikte handstoomreiniger? Dan raden wij je aan om voor één van onderstaande handstoomreinigers te kiezen. Uit onze test is gebleken dat dit de beste kleine stoomreinigers van dit moment zijn.

1. Beste Stoomreiniger auto – Mivida Stoomreiniger

Wil je voor de bekleding in je auto een stoomreiniger aanschaffen? Dan kun je niet om de Mivida Stoomreiniger. Dit is met afstand de beste stoomreiniger voor in de auto.

Dit is onder meer te danken aan de afmetingen, de handige werking en de vele opzetstukken. Met deze opzetstukken kun je de bekleding in je auto perfect reinigen.

Overigens is deze reiniger ook voor andere zaken geschikt. Zo kun je ‘m ook gebruiken voor kleding, tapijt, meubelstukken en andere zaken.

Deze handstoomreiniger heeft een reservoir van 0,35 liter, is krachtig (1050 Watt) en is zeer handig te gebruiken. Dankzij de korte opwarmtijd maak je bovendien snel gebruik van deze handstoomreiniger.
2. Beste stoomreiniger vloer – InnovaGoods – Stoomreiniger

Ben je op zoek naar de beste handstoomreiniger voor je vloer? Kies dan voor deze stoomreiniger van InnovaGoods. Deze stoomreiniger doet zijn werk geweldig, is veelzijdig inzetbaar en is voor alle vloertypes geschikt.

Wil je bijvoorbeeld een stoomreiniger voor laminaat aanschaffen? Dan is dit ook de aangewezen variant.

Deze stoomreiniger beschikt over een reservoir van 0,35 liter, een vermogen van 1000 Watt en wordt met 9 accessoires geleverd. Onder meer vet, schimmel en vlekken verwijder je razendsnel uit allerlei vloeren.
3. Beste stoomreiniger kleding – Novity X10 Stoomreiniger

Je kleding snel en makkelijk stomen doe je met de Novity X10 Stoomreiniger. Deze reiniger ligt heerlijk in de hand, is lekker compact en ideaal voor het reinigen van kleding. Dit is onder meer aan de vele meegeleverde opzetstukken te danken.

Heb je een vervelende vlek in je kledingstuk(ken) zitten? Met deze stoomreiniger behoort deze vlek snel tot de verleden tijd.

Deze stoomreiniger is krachtig (1050 Watt), wordt met 9 accessoires geleverd en is in staat om je kleding netter te laten ogen. Deze stoomreiniger doet ook dienst als soort van strijkijzer!
4. Betrouwbaarste stoomreiniger bank – Cleanrite Compact Multipurpose

Wil je graag die vervelende vlek uit je bank halen? Of heb je een ander meubelstuk dat je graag met een handstoomreiniger wilt bewerken? Dan raden wij je van harte deze Cleanrite Compact Multipurpose Stoom Reiniger aan.

Het belangrijkste voordeel is dat deze stoomreiniger met 10 accessoires geleverd wordt. Je kunt ‘m hierdoor prima voor je bank gebruiken, maar ook voor allerlei andere zaken in je woning.

Wel moet je er rekening mee houden dat deze variant niet draadloos werkt. Dat neemt echter niet weg dat deze stoomreiniger veel gebruiksgemak biedt.
5. Stoomreiniger professioneel – BLACK+DECKER FSMH13151SM

Gaat je voorkeur uit naar een professionele stoomreiniger? Dan kun je niet om deze handige variant van Black & Decker heen.

Dit is zeker geen goedkope stoomreiniger, maar hij sluit wel prima op de wensen van een professional aan. Dit komt onder meer door de veelzijdigheid; hij is voor alle oppervlakken in huis geschikt.

Tevens is het handig dat deze stoomreiniger een reservoir van 0,5 liter heeft. Vul dit reservoir met water, wacht slechts 15 seconden en maak gebruik van deze krachtige stoomreiniger.

Daarbij geniet je ook nog van een ideale bediening; dit is een soort van steelstofzuiger. Maar, dan in de vorm van een stoomreiniger!
6. Meest veelzijdige handstoomreiniger – Kärcher SC 1

Wil je allerlei soorten reinigingsklussen in je woning uitvoeren? Dan sluit de Kärcher SC 1 prima op je wensen aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste veelzijdige handstoomreiniger is.

De reiniger is geschikt voor allerlei oppervlakten en doet met name prima dienst voor de kleinere klussen.

Het gaat hierbij niet alleen om klussen in huis. Dit is namelijk ook een prima stoomreiniger voor de autobekleding.

Het reservoir is 0,20 liter groot, de stoomreiniger is krachtig (1200 Watt) en de stoomreiniger ligt heerlijk in de hand. De veelzijdigheid wordt verder versterkt door de meegeleverde opzetstukken.
7. De beste vlekkenreiniger – BISSELL 1558N – Spot Clean Pro

Ben je specifiek op zoek naar een vlekkenreiniger? Dan raden wij je de BISSELL 1558N – Spot Clean Pro aan. Deze vlekkenreiniger til je met één hand op, waarna je met de andere hand de reiniger kunt bedienen.

Door de stoom die deze reiniger levert, maak je binnen mum van tijd korte metten met vervelende vlekken.

Wat bij deze vlekkenreiniger opvalt, is het grote reservoir van 2,9 liter. Hierdoor kun je talloze klussen uitvoeren, waaronder grotere klussen. Dat is ook nog te danken aan de kracht van 650 Watt. Wel is dit een dure handstoomreiniger.
Wat is voor jou de beste handstoomreiniger?

Heb je wel oren naar de aanschaf van een nieuwe handstoomreiniger? Dan is het zaak om voor jezelf een goede vergelijking te maken. Ons advies is om hierbij op meerdere punten te letten. De belangrijkste punten bespreken we graag hieronder.

Gewenste gebruik

Het is allereerst zaak om over het gewenste gebruik na te denken. Wil je de handstoomreiniger voor je auto, woning of andere zaken gebruiken?

En hoe zou je de kleine stoomreiniger idealiter willen gebruiken? Dit zijn belangrijke vragen waar je op voorhand over na moet denken.

Accessoires

Bij elke stoomreiniger moet je goed op de accessoires letten. Des te meer accessoires er worden geleverd, des te veelzijdiger je het apparaat kunt gebruiken.

Wij adviseren je dan ook om altijd te kiezen voor een variant waarbij je veel accessoires meegeleverd krijgt.

Specificaties

Het is ook belangrijk om goed naar de specificaties te kijken. Let bijvoorbeeld op het wattage (het vermogen), de grootte van het waterreservoir, de opwarmtijd en de maximale gebruiksduur.

Aandrijving

Wil je een handstoomreiniger hebben die draadloos werkt? Of wil je een bedrade handstoomreiniger hebben? Ook dit is een belangrijke knoop die je goed door moet hakken. Denk hiervoor goed na over het gewenste gebruik.

Opties

Bij elke handstoomreiniger moet je goed naar de opties kijken. Betreft het bijvoorbeeld een handstoomreiniger met afzuiging? Beschikt de handreiniger over een afneembaar waterreservoir?

Kun je het water continu bijvullen? En kun je bij de handstoomreiniger zelf de stoom regelen? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van mogelijke opties van een handstoomreiniger.

Kwaliteit

Wil je een nieuwe handstoomreiniger kopen? Dan is het zaak om erg kritisch naar de kwaliteit te kijken. Wij hebben namelijk opgemerkt dat lang niet alle handstoomreinigers aan de gewenste kwaliteitseisen voldoen.

Koop daarom je handstoomreiniger altijd bij een goede partij. Hierbij kun je denken aan Praxis, Gamma, Karwei, Bol.com en Coolblue. Laat het aanbod van Lidl, Action en Aldi bij voorkeur links liggen.

Verdiep je daarnaast goed in het actuele aanbod. Dit doe je onder meer door naar de ervaringen van andere kopers te kijken.

Ook is het raadzaam om de bevindingen van de Consumentenbond even goed door te nemen. Veel plezier in ieder geval met je nieuwe handstoomreiniger!
Meer voor het huishouden:


Categorieën: Huishouden