Stoomapparaat kopen? Dit zijn de beste stoomapparaten (2024)

Last updated by Kaz on

stoomapparaat

Kun je je ook zo irriteren aan de kreukels in je kleding? Of wil je graag je gordijnen kreukvrij krijgen? Voor dergelijke werkzaamheden gebruik je het best een stoomapparaat.

Door het stoom dat zo’n apparaat afgeeft, herstellen kreukels binnen mum van tijd.

Is er een verschil tussen een stoomapparaat en bijvoorbeeld een handstoomreiniger? Nee, dat is niet zozeer het geval.

Met beide apparaten kun je onder meer kleding stomen. Het enige verschil is eigenlijk de benaming.

5 beste stoomapparaten uitgelicht

Sluit een stoomapparaat volledig op je wensen aan? Dan raden wij je graag aan om onderstaande 5 reviews op je gemakje door te nemen.

In deze reviews ontdek je wat de 5 beste stoomapparaten van dit moment zijn. Neem de reviews goed door en schaf vervolgens het beste stoomapparaat direct aan.

1. STEAMSTORY Kledingstomer & Reiniger

De STEAMSTORY Kledingstomer & Reiniger is volgens ons het beste stoomapparaat. Dit apparaat stelt je in staat om meerdere klussen uit te voeren, waaronder het verwijderen van de kreukels op je kleding.

Je hoeft, dankzij dit stoomapparaat, in principe nooit meer te strijken.

Daarnaast kun je dit apparaat gebruiken om oppervlakten te reinigen. Het apparaat geeft daarvoor stoom af, waardoor je bijvoorbeeld vlekken uit kleding kunt reinigen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is het reservoir met 250 ml water te vullen.

Zet de STEAMSTORY Kledingstomer & Reiniger aan en geniet vervolgens van de snelle werking.
2. Philips Steam&Go GC362/80

Gaat je voorkeur toch uit naar een Philips stoomapparaat? Dan raden wij je van harte de Philips Steam&Go GC362/80 aan. Dit is een handheld kledingstomer. Oftewel: een draagbare kledingstomer die je overal mee naar toe kunt nemen.

Hij is lekker compact vormgegeven, maar is bovenal opvallend krachtig.

Wil je de kreukels uit je kleding halen? Met dit Philips stoomapparaat is dat binnen een mum van tijd voor elkaar.

Je geniet van een snelle werking, duurzame stoombeurt en een fijne bediening. Dat komt onder meer doordat je met dit stoomapparaat zowel horizontaal als verticaal kunt stomen.
3. Fineza Stoomapparaat

Ben je op zoek naar een veelzijdig stoomapparaat? Kijk dan eens naar het Fineza Stoomapparaat. Dit stoomapparaat is uitermate geschikt voor het stomen van je kleding, maar je kunt ‘m ook voor andere doeleinden inzetten.

Zo is het ook mogelijk om de meubels en lichte vlekken uit meubels te halen.

Wat bij dit apparaat verder opvalt, is de fijne bediening. Dit stoomapparaat ligt heerlijk in de hand, waardoor je gericht je kleding kunt stomen. Doordat dit ook nog een krachtige stoomreiniger is, neem je snel afscheid van de kreukels in je kleding.

Dit is onder meer aan de stoomdruk van 30 gram per minuut te danken. Het reservoir is met een inhoud van 260 ml ook lekker groot.
4. Add To Life E01Pro Kledingstomer

De Add To Life E01Pro Kledingstomer vinden wij eveneens een prima stoomapparaat. Dit apparaat stelt je in staat om makkelijk en snel je kleding kreukvrij te maken. je doet hierbij een beroep op de hoge stoomdruk van 28 gram per minuut.

Doordat het reservoir 250 ml groot is, hoef je dit reservoir ook niet al te vaak bij te vullen. Handig.

De samenstelling van dit apparaat is sowieso handig. Het apparaat beschikt namelijk ook over een ingebouwd reinigingssysteem.

Dankzij dit systeem ben je in staat om ook vlekken uit bijvoorbeeld je kleding of tapijt te halen. Bij aanschaf krijg je ook nog een beschermende reistas meegeleverd.
5. TibaGoods Luxe Stoomapparaat

Heb je het perfecte stoomapparaat nog niet gevonden? Kijk dan eens naar het TibaGoods Luxe Stoomapparaat.

Dit stoomapparaat is makkelijk in gebruik, beschikt over een krachtige 1600 Watt motor en werkt hierdoor razendsnel. Dit komt onder meer doordat dit stoomapparaat zichzelf super snel opwarmt.

Bij aanschaf krijg je ook nog 2 opzetborstels geleverd. Door deze opzetborstels kun je verschillende klussen met dit apparaat uitvoeren.

Doordat het reservoir een inhoud van 250 ml heeft, zet je ‘m ook voor de grotere klussen in. Dat is bijvoorbeeld handig als je meerdere kledingstukken kreukvrij wilt krijgen.
Wat is een stoomapparaat precies?

Een stoomapparaat is een compact apparaat waarmee je bijvoorbeeld kleding kunt stomen. Het is ook mogelijk om tapijt te stomen, waardoor je bijvoorbeeld vlekken uit tapijt kunt halen.

In de basis is een stoomapparaat vooral geschikt voor het kreukvrij maken van kleding. Dat is ook het geval bij een handstoomreiniger.

Wil je echter vooral vlekken uit tapijt en bekleding kunnen halen? Dan ben je beter uit met een vlekkenreiniger of een tapijtreiniger. Die apparaten zijn echter een stuk groter, zwaarder en duurder.

Wat zijn de voordelen van een stoomapparaat?

Een stoomapparaat brengt unieke voordelen met zich mee:

  • Een stoomapparaat werkt snel. Vul het reservoir met water, stop de stekker in het stopcontact en wacht een korte tijd. Na deze korte tijd is het water opgewarmd, waardoor je je kleding kreukvrij kunt maken. Wil je een stoomapparaat voor je gordijnen kopen? Dan werkt het apparaat op precies dezelfde manier. Je haalt ook probleemloos de kreukels uit je gordijnen.
  • Een stoomapparaat is veelzijdig inzetbaar. Een stoomapparaat is ook nog voor meerdere doeleinden gebruiken. In de meeste gevallen wordt ‘ie gebruikt voor het kreukvrij maken van kledingstukken. Je kunt ‘m echter ook gebruiken voor het kreukvrij maken van gordijnen of meubels. Ook is het mogelijk om kleine/lichte vlekken te verwijderen, bijvoorbeeld uit tapijt.
  • Een stoomapparaat is lekker compact. Een ander groot voordeel is in de compactheid te vinden. Doordat dit apparaat zo compact is, kun je ‘m op meerdere plekken gebruiken. Zo is het eventueel ook mogelijk om een stoomapparaat mee op reis te nemen.
  • Een stoomapparaat is fijn te bedienen. Door de compactheid is een stoomapparaat ook nog fijn te bedienen. Houd hem op een korte afstand van het kledingstuk en laat het apparaat al het werk doen. Door het stoom zie je de kreukels als sneeuw voor de zon verdwijnen. Wat wil je nog meer?

Brengt een stoomapparaat nadelen met zich mee?

Ja, je moet bij een stoomapparaat met een paar aandachtspunten rekening houden:

  • Niet voor grotere klussen geschikt. Een stoomapparaat is met name voor de kleinere klussen geschikt, puur door de compactheid. Voor de grotere klussen heb je baat bij een tapijtreiniger of vlekkenreiniger.
  • Je moet het reservoir regelmatig bijvullen. Het grootste reservoir dat wij tegengekomen zijn, is 260 ml groot. Zeker als je meerdere kledingstukken kreukvrij wilt maken, houdt dit in dat je het reservoir regelmatig bij moet vullen.

Wat is voor jou het beste stoomapparaat?

Spreken de voordelen van een stoomapparaat je wel aan? Dan raden wij je aan om goed over onderstaande vragen na te denken. Aan de hand van deze vragen vind je snel het beste stoomapparaat.

Waar en waarvoor wil je het stoomapparaat gebruiken?

Als je het stoomapparaat vooral thuis wilt gebruiken, kun je ook voor een net iets groter exemplaar kiezen. Wil je ‘m vooral onderweg gebruiken? Kies dan voor een draagbaar stoomapparaat.

Ook moet je goed nadenken over het gewenste gebruik. Niet alleen de plek is van belang, maar ook het exacte doel.

Wil je alleen je kleding ontkreuken? Of wil je je kleding ook verfrissen? Of wil je ‘m eventueel ook voor gordijnen, tapijt of meubels gebruiken? De mogelijkheden zijn divers.

Hoeveel geld wil je uitgeven?

De prijzen van de beste stoomapparaten lopen enigszins uiteen. Je moet daarom goed over je beschikbare budget nadenken.

Hoeveel geld wil je precies uitgeven? Doordat de prijzen zo uiteenlopen, vind je met elk budget wel een geschikt stoomapparaat.

Welke eisen stel je aan het stoomapparaat?

Het is ook goed om over je wensen en eisen na te denken:

  • Wil je bijvoorbeeld dat het stoomapparaat erg snel oplaadt? Kies dan voor een apparaat met een hoger vermogen.
  • Wil je het stoomapparaat makkelijk kunnen bedienen? Kies dan voor een stoomapparaat met een ergonomische vorm en een beperkt gewicht.
  • Wil je het stoomapparaat langdurig achtereen gesloten kunnen gebruiken? Kies dan voor een stoomapparaat met een groter reservoir.

Met andere woorden: je kunt de nodige eisen aan je nieuwe stoomapparaat geven. Zet deze wensen op een rijtje en ga vervolgens op zoek naar de beste koop.

Is een stoomapparaat een verstandige aankoop?

Ja, een stoomapparaat is zeker een verstandige aankoop. Met name als je snel de kreukels uit je kleding wilt halen, is een stoomapparaat een geweldige aanwinst.

Zo’n apparaat werkt snel, is fijn te bedienen en werkt ook nog eens goed. Zeg maar gedag tegen de kreukels in je kleding.


Categorieën: Huishouden