Mini kachel kopen? Top 7 kleine verwarmingen

Last updated by Kaz on

mini kachel

Je woning met de centrale verwarming opwarmen? Dat is geen feestje meer.

Je betaalt je scheel aan de energie- en gasrekening, waardoor het interessant is om naar alternatieven op zoek te gaan.

Een mini kachel is hoe dan ook een prima alternatief. Een mini verwarming brengt meerdere voordelen met zich mee.

Zo brengt zo’n kachel weinig ruimte met zich mee, valt het gas- en energieverbruik mee en geniet je van een aangename warmte.

Bovendien kun je een kleine kachel op meerdere plekken gebruiken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een mini houtkachel voor in de camper?

De kachel die je daar uiteindelijk voor koopt, kun je ook prima in huis gebruiken.

De 7 beste kleine verwarmingen uitgelicht

Heb je interesse om een klein kacheltje te kopen? Dan is het allereerst goed om te weten dat je uit veel varianten kunt kiezen.

Je kunt voor een kleine pelletkachel kiezen, maar ook voor een kleine elektrische kachel. En uiteraard kun je ook voor de eerder genoemde mini houtkachel kiezen.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Wij raden je hoe dan ook aan om voor één van onderstaande kleine verwarmingen te kiezen. Deze 7 kleine kachels zijn als beste uit onze test naar voren gekomen.

1. Mill IB600DN

Ben je op zoek naar een compacte kachel voor in je woning? En wil je deze kleine kachel graag op een fraaie manier in je woning wegwerken?

Dan raden wij je van harte de Mill IB600DN aan. Deze kleine convectorkachel hang je aan de muur op, waarna je van een heerlijke warmte geniet.

Deze kachel is voor de kleinere ruimtes geschikt. Denk hierbij aan een ruimte tot 11 vierkante meter. Een dergelijke ruimte warm je snel, gemakkelijk en voordelig met deze kachel op. Deze kachel ziet er ook nog eens strak uit, is zuinig en is erg betaalbaar!
2. AMG Mignon

Heb je interesse om een mini pelletkachel aan te schaffen? Kijk dan eens naar de AMG Mignon. Deze kachel is ongeveer 70 bij 40 centimeter groot, waardoor ‘ie niet al te veel ruimte in beslag neemt.

Deze compacte kachel warmt je woning bovendien op een hele snelle manier op.

Met deze mini kachel geniet je bovendien van een flinke kostenbesparing. Voor deze kachel heb je namelijk alleen pellets nodig.

Deze pellets zijn gelukkig een heel stuk voordeliger dan gas en energie. Bijkomend voordeel: deze kleine pelletkachel ziet er ook nog eens erg fraai uit.
3. Zvezda Retro

Wil je graag een mini houtkachel voor binnen kopen? Dan kom je al snel bij deze Zvezda Retro kachel uit. Deze mini houtkachel is ideaal voor in huis, maar ook op bijvoorbeeld de boot of op de camping.

Met deze mini kachel zonder stroom geniet je overal van een aangename warmte.

Doordat deze kachel zo compact is, is het de ideale verwarming voor een kleine ruimte. Hij neemt zelf niet al te veel ruimte in beslag, maar je geniet wel van een fijne hitte.

Uiteraard moet je bij deze mini houtkachel voor binnen wel even rekening met de afvoerpijp houden. De verbrandingsgassen en rook moeten wel afgevoerd kunnen worden.
4. Good lifehacks Energie Besparende Ventilatorkachel

Wil je het verwarmen van je woning zo goedkoop mogelijk laten verlopen? Dan is het aan te raden om voor deze draagbare kachel te kiezen. Deze draagbare kachel werkt onwijs snel, verbruikt weinig energie en is in elke ruimte in je woning te gebruiken.

Het mooie is dat je ook nog invloed op het verbruik uit kunt oefenen. Dat doe je door te variëren tussen de drie standen.

Met deze drie standen varieer je tussen een vermogen van 900 tot 1100 Watt. Elke stand levert in ieder geval een fijne warmte af. En deze draagbare kachel is ook nog eens heel betaalbaar.
5. ICQN Infrarood Kachel

Heb je oren naar de aanschaf van een mini infrarood verwarming? Dan is deze variant van ICQN de beste optie. Dit klein elektrisch kacheltje is makkelijk te gebruiken, is erg compact en is opvallend zuinig.

Bovendien is deze kachel voor in veel ruimtes geschikt, aangezien je ‘m relatief makkelijk kunt verplaatsen.

Wat bij deze infrarood kachel ook opvalt, is het prijskaartje. Voor slechts 5 tientjes kun je met deze kachel je woning al snel en efficiënt verwarmen.

Het maximale verwarmingsbereik is 16 vierkante meter. Ook dat is wat ons betreft meer dan prima te noemen!
6. EVON BLAUW 2 Elektrische Kachel

Ben je vooral op zoek naar een fraaie elektrische kachel voor in je woning? Kijk dan eens naar de EVON BLAUW 2 Elektrische Kachel.

Bij deze kachel valt direct de fraaie vormgeving, kleurstelling en afwerking op. Met deze kachel verwarm je je woning bovendien op een snelle en fijne manier.

Waar wil je deze elektrische kachel gebruiken? In principe maakt het antwoord op deze vraag niet uit. Je kunt deze elektrische kachel namelijk makkelijk verplaatsen, waardoor je ‘m op meerdere plekken in je woning kunt gebruiken.

Deze kachel beschikt over meerdere standen en levert een vermogen van 1200 Watt.
7. Kesser Infrarood verwarmingspaneel

Tot slot raden wij je ook nog dit Infrarood verwarmingspaneel aan. Deze draagbare elektrische kachel is geschikt voor kleinere ruimtes, doet zijn werk meer dan prima en is opvallend zuinig.

Doordat dit een infraroodkachel is, geniet je in je woning ook nog van een hele aangename warmte.

Belangrijk voordeel is uiteraard de compactheid. Deze kleine kachel neemt amper ruimte in beslag, waardoor je ‘m makkelijk een plekje in je woning geeft.

Voor deze mini kachel heb je bovendien alleen een stopcontact nodig. Het energieverbruik valt gelukkig héél erg mee!
Wat is voor jou de beste mini kachel?

Welke van bovenstaande kleine verwarmingen spreekt je het meeste aan? Als je de korte reviews doorgenomen hebt, heb je in ieder geval op kunnen merken dat de verschillen immens zijn. Let daarom bij je zoektocht heel goed op onderstaande punten.

Soort kachel

Wil je een mini kachel op accu? Wil je een mini pelletkachel? Wil je een mini gaskachel? Wil je een kleine infraroodkachel? Of wil je een kleine houtkachel?

Dit zijn slechts enkele soorten kachels waar je tussen kunt kiezen. Probeer tussen deze soorten kachels voor jezelf de juiste keuze te maken.

Gewenste gebruik

Om tot de juiste keuze te komen, moet je ook goed over het gewenste gebruik nadenken.

Geef daarom voor jezelf antwoord op onderstaande vragen:

  • Waar wil je de kachel gebruiken? Wil je ‘m in één vaste ruimte in je woning gebruiken? Of wil je ‘m bijvoorbeeld op de camping of op je boot kunnen gebruiken?
  • Hoe groot is de ruimte die je op wilt warmen? Des te groter deze ruimte is, des te krachtiger de mini kachel zou moeten zijn. Let daarom ook heel goed op het vermogen van de kleine verwarming.
  • Wil je de kachel kunnen verplaatsen? Je moet ook goed nadenken over de eventuele verplaatsbaarheid van de kachel. Bij bijvoorbeeld een houtkachel met afvoer gaat dit een stuk minder makkelijk dan bij een infrarood verwarmingspaneel.

Brandstof

Bij een mini verwarming moet je ook goed naar de aandrijving kijken. Wil je de kachel gewoon op energie of gas aansluiten? Of wil je voor een mini kachel op pellets, hout of accu gaan?

De keuzes op dit gebied zijn reuze. Doe hier daarom goed onderzoek naar en zet je wensen goed op een rijtje.

Afmetingen

Wat versta jij onder een kleine kachel? Dit is uiteraard per persoon verschillend. Bepaal daarom goed voor jezelf hoe groot de kleine kachel maximaal moet/mag zijn.

Kwaliteit

Wil je graag een kleine verwarming voor in je woning aanschaffen? Ga dan altijd voor kwaliteit. Kies voor één van bovenstaande varianten. En laat bijvoorbeeld varianten van Action links liggen.

Die varianten zijn erg betaalbaar, maar voldoen absoluut niet aan de gewenste kwaliteitseisen. Durf bovendien te investeren in de beste kleine kachel.


Meer voor thuis:


Categorieën: Huishouden