Tafelhaard binnen kopen? De beste tafelhaarden met bio-ethanol

Last updated by Kaz on

tafelhaard binnen

Wil je in je woning van een aangename warmte genieten? Dan kun je ‘gewoon’ de centrale verwarming aanzetten.

Nadeel van die vorm van verwarming is dat het geen gezelligheid met zich mee brengt. Als je thuis van veel gezelligheid verzekerd wilt zijn, is een tafelhaard voor binnen de betere keuze.

Heb je wel eens van een vuurtafel voor buiten gehoord? Dat principe kan ook binnen toegepast worden, maar dan in de vorm van een tafelhaard.

Dit is als het ware een tafel met in het midden een vuurelement. Dit element werkt op basis van bio-ethanol, waardoor een aangename warmte verkregen wordt.

Ondertussen geniet je ook nog van de gewenste gezelligheid thuis.

De beste tafelhaarden voor binnen

Spreekt het principe van een tafelhaard voor binnen je aan? Dan is het de hoogste tijd om het huidige aanbod eens te bekijken. Graag helpen wij je hier een handje bij.

Wij hebben namelijk alvast een top 5 van tafelhaarden voor binnen samengesteld. Hierbij hebben we naar de samenstelling, werking, prijs, kwaliteit en uitstraling gekeken. Op basis daarvan zijn wij bij onderstaande 5 tafelhaarden voor binnen uitgekomen.

1. Gaia Limitless Bio Ethanol Sfeerhaard

De Gaia Limitless Bio Ethanol Sfeerhaard vinden wij de beste en mooiste tafelhaard voor binnen. Deze tafelhaard is zowel binnen als buiten te gebruiken.

Zodra je ‘m binnen gebruikt, geniet je in je woning van twee voordelen. Je geniet van een aangename warmte en van de nodige gezelligheid. Tussen de twee platen ontstaan namelijk een fraai vlammenspel.

Deze vuurhaard is niet voor de grotere ruimtes geschikt. Het merk Gaia geeft zelf aan dat het maximale verwarmingsbereik 25 vierkante meter is.

Over de veiligheid hoef je niet in te zitten. Het fraaie vlammenspel blijft volledig tussen de glazen wanden. Bijkomend voordeel is dat deze sfeerhaard vrij compact is.
2. Fain – Bio ethanol sfeerhaard

Geef je liever iets minder geld uit? Dan is de tafelhaard van Fain mogelijk een prima optie. Deze variant is goedkoper dan bovenstaande variant, maar werkt net zo goed.

Vul het reservoir met 300 ml bio ethanol, zet de vuurhaard aan en geniet van talloze voordelen. Je geniet van een aangename warmte, maar ook van veel gezelligheid.

Qua samenstelling lijkt deze tafelhaard veel op bovenstaande variant. Ook deze variant is compact, veilig in gebruik en biedt een fraai vlammenspel. Dankzij dit vlammenspel is het super leuk om deze tafelhaard elke avond aan te doen.
3. Louvera Bio Ethanol Sfeerhaard

Ben je op zoek naar een unieke tafelhaard voor binnen? Kijk dan eens naar deze Louvera Bio Ethanol Sfeerhaard.

Deze haard is een lust voor het oog, is uniek vormgegeven en biedt een heerlijke warmte. Bovendien zorgen de prachtige vlammen voor de gewenste gezelligheid in je woning.

Deze tafelhaard is 100% veilig te gebruiken. Dit is te danken aan de vormgeving, maar ook aan de brandstof. Net zoals bovenstaande tafelhaarden werkt deze haard op bio-ethanol. Door de vormgeving kun je ‘m overigens op elke tafel in je woning neerzetten.
4. EMC Profi Line Wit

Wil je graag een fraaie tafelhaard voor binnen hebben? Zie je het alleen niet zitten om een zwarte tafelhaard in je woning te zetten? Dan raden wij je graag de EMC Profi Line Wit aan. Dit is naar onze mening de beste tafelhaard voor binnen in het wit.

Deze tafelhaard is een lust voor het oog en geeft een fraai vlammenspel af. Volgens het merk EMC is deze tafelhaard ook in staat om grotere ruimtes aangenaam op te warmen.

Het reservoir voor bio ethanol is jammer genoeg wel vrij klein; 135 ml om precies te zijn. Deze ethanol zorgt in ieder geval voor een aangename warmte.
5. Jago – Tafelhaard

Wil je op je tafel in je woning graag meer sfeer creëren? Dat doe je met deze tafelhaard van het merk Jago. Door de unieke vormgeving is dit een tafelhaard die je op elke tafel kwijt kan. Dit is ook te danken aan de afmetingen; 25 bij 21 bij 28 centimeter groot.

Deze tafelhaard is van een prima kwaliteit en werkt op bio-ethanol. Dat betekent dat je op een duurzame manier een aangename warmte in je woning creëert.

Dankzij de fraaie vormgeving is het qua uitstraling ook nog een aanwinst voor je woning. Tot slot is ook het prijskaartje erg interessant te noemen.
Hoe vind je de beste tafelhaard voor binnen?

Een aangename warmte in je woning creëren; dat doe je met een tafelhaard. Het vlammenspel geeft een heerlijke warmte af, maar is uiteraard zelf ook een lust voor het oog.

Wij kunnen in ieder geval urenlang kijken naar het vlammenspel van een tafelhaard voor binnen.

Wil je dit zelf ook graag doen? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste tafelhaard voor binnen.

Wij raden je daarvoor bovenstaande varianten aan, maar deze varianten zijn uiteraard behoorlijk verschillend. Je moet daarom een goede vergelijking maken, waarbij je op onderstaande punten moet letten.

Vormgeving & design

Ten eerste moet je heel goed naar de vormgeving kijken. Kijk je bijvoorbeeld naar vijf bovenstaande tafelhaarden voor binnen?

Dan zit je twee soorten tafelhaarden naar voren komen:

  • Langwerpige varianten. Deze varianten nemen relatief veel ruimte in, maar staan wel prachtig bij een langwerpige tafel. Mocht je een dergelijke tafel hebben, lijkt dit de beste keuze te zijn.
  • Ronde varianten. Deze varianten zijn volledig rond uitgevoerd en zijn hierdoor op eigenlijk elke tafel te gebruiken. Met het oog op de uitstraling is zo’n tafelhaard met name op een ronde tafel erg fraai.

Het is uiteraard ook zaak om goed naar het design te kijken. Let bijvoorbeeld heel goed op de kleurstelling van de tafelhaard. De meeste tafelhaarden zijn in het zwart uitgevoerd, maar je kunt ook voor een witte variant kiezen.

Kies je voor een langwerpige variant? Ga dan goed na of de variant daadwerkelijk over glazen wanden aan de bovenzijde beschikt.

De glazen wanden houden het vuur als het ware tegen, waardoor je op een veilige manier van de tafelhaard gebruik kunt maken. Ook komen deze glazen wanden de uitstraling ten goede.

Afmetingen

Het is uiteraard ook zaak om naar de afmetingen te kijken. Let niet alleen op de afmetingen van de tafelhaard, maar ook op de afmetingen van je tafel. Stem deze afmetingen op elkaar, zodat de tafelhaard en je tafel een fraaie combinatie vormen.

Brandstof

Kies je voor een tafelhaard voor binnen? Kies dan sowieso voor een variant die met bio-ethanol werkt. Deze brandstof zorgt voor een fraai vlammenspel, maar ook voor een schone verbranding. Dit betekent dat je niet met bijvoorbeeld as of roet komt te zitten.

Het is wel zaak om goed naar de exacte werking te kijken. Hoe en waar moet je bijvoorbeeld de bio-ethanol bijvullen? En hoe groot is het reservoir voor de bio-ethanol precies?

Wij vinden zelf een reservoir van minimaal 200 ml fijn. Dit betekent dat je het reservoir niet al te vaak bij hoeft te vullen.

Veiligheid

Bij een tafelhaard voor binnen moet je goed op de veiligheid letten.

Dit doe je door deze tips goed op te volgen:

  • Ga goed na of de tafelhaard voor binnen geschikt is. Niet alle tafelhaarden die aangeboden worden, zijn voor binnengebruik geschikt. Kies alleen voor varianten waarbij dit expliciet benoemd staat.
  • Pas op met kinderen en/of huisdieren. Heb je een kind of huisdier in je woning rondlopen? Dan is het des te belangrijker om goed op de veiligheid te letten.
  • Zet de tafelhaard op een vlakke tafel. Het is niet verstandig om een tafelhaard op een niet-vlak oppervlakte te zetten. De kans dat de tafelhaard ten val komt, is simpelweg veel te groot. Zet ‘m daarom altijd stabiel op een vlakke tafel neer.

Materiaal

Eerder gaven we je het advies om goed naar het design te kijken. Dit design wordt bepaald door de vormgeving en kleurstelling, maar ook door het materiaal.

Ga daarom heel goed van welk materiaal de tafelhaard voor binnen vervaardigd is. De meeste zijn in ieder geval metaal of RVS vervaardigd.

Kwaliteit

Tot slot moet je goed naar de kwaliteit kijken. Aangezien een tafelhaard voor binnen niet geheel zonder risico in gebruik is, moet je altijd voor een tafelhaard van een A-merk gaan.

Laat daarom de varianten van bijvoorbeeld Intratuin en Action links liggen. Kies in plaats daarvan altijd voor een goede tafelhaard voor binnen.

Moet je voor zo’n tafelhaard meer geld betalen? Dat is dan maar zo. Je kunt maar het beter investeren in de beste tafelhaard voor binnen.

Daar heb je nu het meeste aan, maar ook in de komende jaren. Zowel met het oog op de veiligheid als met het oog op de algehele levensduur.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Huishouden