Vuurtafel voor buiten in de tuin? Top 7 tuintafels met haard

Last updated by Kaz on

vuurtafel-buiten-tuin

Breng je graag veel tijd in je tuin door? Grote kans dat je dit dan ook in het voor- en najaar wilt doen.

Om dit mogelijk te maken, is de aanschaf van een vuurtafel voor buiten aan te raden. Zo’n tafel met haard brengt namelijk een heerlijke warmte met zich mee.

In dit artikel vind je alle informatie over de beste tuintafels met vuur. We laten je ook direct kennismaken met de 7 beste varianten van dit moment.

De 7 beste vuurtafels voor in de tuin uitgelicht

Het uitkiezen van een tuintafel met haard is niet makkelijk. Het aanbod is vrij divers en je kunt uit meerdere varianten kiezen.

Zo kun je kiezen voor een vuurtafel op gas, maar ook voor een vuurtafel waar je hout voor nodig hebt. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Dit is slechts één van de vele vragen waar je goed over na moet denken. Om je een handje te helpen, hebben wij alvast de 7 beste vuurtafels voor in de tuin geselecteerd.

Neem onderstaande reviews door en schaf direct de gewenste buitentafel met vuur aan.

1. Garden Impressions Cozy Living Faro

Ben je op zoek naar een relatief kleine vuurtafel voor buiten? Wil je deze vuurtafel bijvoorbeeld op een compact terras of balkon zetten?

Dan raden wij je de Garden Impressions Cozy Living Faro Terraskachel aan. Deze vuurtafel is 60 bij 60 bij 61 centimeter groot en neemt hierdoor niet al te veel ruimte in beslag.

Bovendien doet deze vuurtafel op gas zijn werk prima. Dit is aan de fraaie vormgeving te danken, aan de makkelijke bediening en aan de snelle opwarming. Met deze vuurtafel op gas geniet je binnen mum van tijd van een heerlijke warmte in je tuin.
2. Teamson Home Ronde Steeneffect Propaan Gas Vuurtafel

Wil je vooral een hele fraaie vuurtafel voor buiten aanschaffen? Dan kun je niet om de Teamson Home Ronde Steeneffect Propaan Gas Vuurtafel heen. Als je naar de foto van deze vuurtafel kijkt, word je al blij.

De vuurtafel is prachtig vormgegeven en is van een steeneffect voorzien. Doordat deze vuurtafel rond is, geef je ‘m ook nog makkelijk een plekje bij je tuinset.

Bij deze vuurtafel op gas krijg je alle toebehoren geleverd. Hierbij kun je aan onder meer de glazen ombouw en de lavastenen denken.

Mede door de lavastenen oogt deze vuurtafel nóg fraaier Je hebt bovendien geen last van rookontwikkeling, maar je geniet wel van een aangename warmte.
3. Easyfires Vuurtafel Milano

De Easyfires Vuurtafel Milano is een prachtige vuurtafel voor buiten. De ombouw van de tafel is in het zwart uitgevoerd, terwijl de tafel zelf een betonlook heeft.

Deze combinatie staat prachtig en kun je perfect in je tuin verwerken. Bovendien is deze vuurtafel lekker groot: 120 bij 80 bij 53 centimeter.

De bediening van deze vuurtafel op gas is subliem te noemen. Dankzij de elektronische ontsteking zet je de vuurtafel snel aan, waarna je al snel van een aangename warmte geniet.

Dit komt overigens ook door het vrij hoge vermogen van deze prachtige tuintafel met haard.
4. Cosi Fires Cosipure Black / Grey

Spreekt bovengenoemde vuurtafel je aan? Wil je alleen een compleet zwarte variant hebben? Dan kun je het beste voor de Cosi Fires – Cosipure Black / Grey kiezen.

Deze variant bestaat voor 95% uit zwarte onderdelen, waarbij alleen het donkergrijze bovenblad van de tafel in een andere kleur uitgevoerd is.

Bij aanschaf van deze vuurtafel krijg je een glazen ombouw geleverd. Deze ombouw maakt deze vuurtafel nog veiliger en nog aangenamer te gebruiken.

Ook is het mogelijk om de glasfles op een fraaie manier weg te werken. Dit komt de algehele uitstraling uiteraard alleen maar ten goede.
5. Teamson Home Vierkant Rotan Propaan Gas Vuurtafel

De Teamson Home Vierkant Rotan Propaan Gas Vuurtafel is één van de beste goedkope vuurtafels van dit moment. Voor deze vuurtafel betaal je veel minder geld dan voor bovenstaande varianten.

Dit blijkt echter niet uit de samenstelling. Ook deze tuintafel met haard is prachtig uitgevoerd en van handige extra’s voorzien.

Wat bij deze vuurtafel direct opvalt, is het deurtje in de behuizing. Dankzij dit deurtje kun je makkelijk de gasfles vervangen.

Door het windscherm en de lavastenen geniet je van een fraai design en aangename warmte. Op de tafel aan de bovenzijde kun je ook nog een glas drinken neerzetten.
6. Happy Cocooning Vuurtafel Ovaal

Vuurtafels voor buiten worden in allerlei vormen aangeboden. Eén van de meest unieke vormen is toch wel ovaal. Vandaar ook dat wij erg te spreken zijn over deze Happy Cocooning Vuurtafel Ovaal.

Deze vuurtafel oogt prachtig, is fijn te bedienen en is op een handige manier in je tuin te verwerken.

Over de uitstraling van deze vuurtafel kunnen we kort zijn; prachtig. Dit komt door de ovale vorm, maar ook door de zwarte kleur.

De gehele tafel is in het zwart uitgevoerd, met uitzondering van de houtblokken aan de bovenzijde. Bij deze houtblokken geniet je al snel van een fraaie vlammenspel.
7. Happy Cocooning Hestia

Ook over de Happy Cocooning Hestia zijn wij enthousiast. Deze vierkante vuurtafel op gas is een lust voor het oog en heeft het nodige te bieden.

Zo is het mogelijk om de gasfles op een handige manier te verwerken, terwijl de tafel helemaal niet zo hoog is. Dit is dan ook een geweldige salontafel voor bijvoorbeeld de loungeset in je tuin.

De gehele tafel is in het zwart uitgevoerd, waardoor de uitstraling zeer strak is. Deze tuintafel met haard is ook nog groot uitgevoerd; 107 bij 107 centimeter. Alleen de hoogte van 36 centimeter valt qua afmetingen mee.
Verschillende soorten vuurtafels voor buiten

Naar welk van bovenstaande vuurtafels voor buiten gaat je voorkeur uit? Als je naar deze 7 varianten kijkt, zie je al snel grote verschillen naar voren komen.

De belangrijkste verschillen tussen de vuurtafels voor buiten lichten we hieronder graag toe.

Aandrijving

Je hebt bij een vuurtafel voor buiten altijd met een bepaalde aandrijving te maken. In 99% van de gevallen gaat het om gas.

Met een vuurtafel op gas geniet je van een snelle opwarming, de gewenste veiligheid en een makkelijke bediening.

Zo ben je in staat om de vuurtafel met één druk op de knop aan en uit te zetten. Ook hoef je geen brandhout in je tuin te bewaren. Dit bespaart een hoop ruimte en zorgt ervoor dat je niet met de zware houtblokken hoeft te tillen.

Vorm

Bij een vuurtafel voor buiten moet je heel goed naar de vorm kijken. De reden hiervoor is in bovenstaande varianten terug te vinden: elke variant heeft zo zijn eigen vorm.

Wil je een vuurtafel in het rond aanschaffen? Of gaat je voorkeur toch uit naar een vierkante- of ovale vuurtafel voor buiten? Dit zijn slechts enkele mogelijkheden waar je tussen kunt kiezen.

Ons advies is om vooral goed naar je tuin te kijken. Bepaal waar je de vuurtafel op gas neer wilt zetten en bepaal vervolgens wat de meest ideale vorm is.

Afmetingen

Bij een vuurtafel voor buiten speelt de vorm een belangrijke rol, samen met de afmetingen. Je moet immers een tuintafel hebben die op de gewenste plek neergezet kan worden.

Bepaal daarom eerst waar je de vuurtafel voor buiten neer wilt zetten. Als je dat weet, kun je de aanwezige ruimte voor de tuintafel met haard opmeten. Dit stelt je in staat om direct een flinke schifting in het aanbod te maken.

Bediening

Hoe je een vuurtafel voor buiten moet bedienen, hangt puur van de aandrijving af. Mede hierom geven wij de voorkeur aan een vuurtafel op gas.

Zo’n tafel kun je veelal met een elektronische ontsteking aanzetten, waardoor je weinig omkijken naar de bediening hebt. Binnen mum van tijd geniet je bovendien van een aangename warmte.

Design

Eerder gaven we je al de tip om goed naar de vorm en afmetingen te kijken.

Hier willen we graag nog het volgende aan toevoegen:

  • Kijk goed naar het materiaal van de tuintafel met haard. Een houten tuintafel met haard oogt heel anders dan een tuintafel met betonlook. Het is daarom belangrijk dat je goed naar je wensen op het gebied van materiaal kijkt.
  • Kijk goed naar de kleur van de tuintafel met haard. Je hebt uiteraard ook nog met de kleur van de tuintafel te maken. Dit gaat in veel gevallen in ieder geval hand in hand met het materiaal van de tuintafel met haard.

Complete samenstelling

Let goed op het complete design, maar ook op de complete samenstelling. Ga bijvoorbeeld goed na welke accessoires je bij de tuintafel met haard geleverd krijgt.

Onder andere een beschermhoes vinden wij erg fijn; hiermee kun je de tuintafel met haard makkelijk en goed afdekken. Dit komt het design evenals de levensduur ten goede.

Is een vuurtafel voor buiten een aanrader?

Ja, zonder enige twijfel. Met een vuurtafel voor buiten geniet je van een aangename warmte in je tuin. Hierdoor kun je meer en meer tijd in je tuin doorbrengen, ook buiten de warme zomermaanden om.

Bovendien geniet je met een vuurtafel voor buiten van de nodige gezelligheid én een prachtige uitstraling.


Ook interessant:


Categorieën: Outdoor