Beste draadloze intercom voor thuis

Last updated by Joni on

Draadloze intercoms

Woon je in een complex met meerdere appartementen? Bij de voordeur is dan voor alle appartementen een deurbel te vinden.

Zodra er op deze deurbel gedrukt wordt, gaat er in jouw appartement een geluidje af. Dat is althans wat je wilt; dat is immers de enige manier waardoor je weet dat er iemand bij je voor de deur staat.

Om dit mogelijk te maken, is de aanschaf van een draadloze intercom aan te raden. Met zo’n intercom geniet je van veel gemak, van een makkelijke installatie én van talloze bijkomende voordelen.

In dit artikel vertellen wij je graag meer over de voordelen van een draadloos intercom systeem. Tevens laten wij je kennismaken met de drie beste intercoms die volledig draadloos werken.

De 3 beste draadloze intercoms voor thuis

Ben je voor je appartement op zoek naar een draadloze intercom? Of wil je in je huis van de mogelijkheden van een draadloze intercom profiteren?

In beide gevallen raden wij je één van onderstaande drie varianten aan. Deze drie varianten zijn als beste uit onze test gekomen.

Bij deze test hebben wij op meerdere punten gelet. Zo hebben wij goed naar de intercom gekeken, maar ook naar talloze randzaken.

Hoe kun je de intercom bijvoorbeeld ophangen? Wat moet je voor de intercom betalen? En wat zeggen andere kopers over de betreffende intercom?

Dat zijn vragen waar wij tijdens onze test ook uitvoerig naar gekeken hebben. Uiteindelijk zijn wij op onderstaande drie intercoms voor in huis uitgekomen.

1. Eufy by Anker Video Doorbell

Eufy by Anker Video Doorbell Battery Set

Om talloze redenen geven wij de absolute voorkeur aan de Eufy by Anker Video Doorbell Battery Set.

Deze set van Eufy by Anker bestaat uit een video deurbel en een draadloze intercom ontvanger. Je hangt de video deurbel bij de voorkant van het appartementencomplex op óf bij de voordeur van je woning. 

Dankzij de intercom hoor je de deurbel afgaan en kun je de deur openen. Met dank aan de video deurbel zie je ook nog eens wie er precies bij je voor de deur staat.

Doordat je ook nog deze deurbel aan je smartphone kunt koppelen, geniet je van nóg meer gemak.

Check regelmatig de verschillende aanbieders en je komt vanzelf een goede Eufy deurbel aanbieding tegen!
2. Shine Video deurbel

Shine Video Deurbel Camera Wifi

Ga je liever voor een iets goedkopere optie? Dan is de Shine Video deurbel wellicht de beste optie voor je.

Voor deze video deurbel betaal je slechts 79 euro, waarvoor je óók nog meerdere accessoires meegeleverd krijgt. Zo beschikt deze video deurbel ook nog over een basisstation.

Hoogtepunt van dit product is toch wel de intercomfunctie. Je kunt middels deze functie communiceren met de personen die voor je deur staan.

Ideaal als je bijvoorbeeld op 7 hoog woont; je hoeft dan niet helemaal naar beneden te lopen.

Leuk detail: bij deze video deurbel heb je ook nog uit 52 melodieën de keuze.
3. LECTEC wifi deurbel

Lectec wifi slimme deurbel

De LECTEC Slimme wifi deurbel is volgens ons een prima wifi deurbel mét intercomfunctie. Dankzij deze intercomfunctie communiceer je met andere personen.

Tevens is het mogelijk om een vooraf opgenomen spraakbericht af te laten spelen. Op deze manier geef je snel een antwoord op de momenten dat je niet beschikbaar bent om te praten.

Deze video deurbel werkt volledig via de wifi, waardoor je altijd op de hoogte bent. Je weet precies wie er bij je voordeur staan.

Tevens is deze deurbel in staat om bewegingen te detecteren. Met name in de late avonduurtjes is dit een fijn voordeel.
Wat is een draadloze intercom?

Draadloze intercom deurbel

Een draadloze intercom is een onwijs handig systeem. Met dit systeem ben je in staat om op afstand te communiceren met personen die voor je deur staan.

Je hebt hierbij de keuze uit twee soorten intercomsystemen:

  • Zelfstandige intercom. In bijvoorbeeld een appartementencomplex is het logisch om voor een zelfstandige intercom te kiezen. Dit betekent dat bij de voordeur iemand op je bel drukt, waarna je in je appartement de bel hoort gaan. Je kunt nu met één druk op de knop de voordeur openen. In sommige gevallen is het hierbij ook nog mogelijk om te communiceren met de persoon die voor de deur staat.
  • Intercom met deurbel. Het is ook mogelijk om voor een intercom met deurbel te kiezen. Met zo’n systeem geniet je van twee voordelen: van de voordelen van de intercom en van de voordelen van een video deurbel. Door de deurbel aan je smartphone te koppelen, blijf je van alles op de hoogte wat zich rondom je woning afspeelt.

Door de jaren heen zijn er veel intercomsystemen op de markt gebracht. De oude intercom zoals we deze al jarenlang kennen, is dan ook gaandeweg uit het aanbod verdwenen.

Als je nu een draadloze intercom voor thuis aan wilt schaffen, kom je al snel bij een combinatie met een video deurbel uit.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, bieden deze combinaties juist héél veel voordelen aan.

Waarom zou je een draadloze intercom kopen?

De keuze voor een draadloze intercom is om meerdere redenen aan te raden.

Veelzijdig

Ten eerste is het systeem veelzijdig te gebruiken.

Je kunt ’t systeem gebruiken om de deur te openen, maar je kunt ’t systeem ook gebruiken om te communiceren met mensen die voor de deur staan.

Makkelijke montage

Montage videodeurbel

Ten tweede is het ideaal dat je een intercom systeem makkelijk kunt monteren. Maar, let wel op: dit is alléén het geval als je voor een draadloze intercom kiest.

Als je voor een bekabelde intercom kiest, krijg je met vervelende kabels te maken. Dát brengt meerdere uitdagingen met zich mee.

Slimme deurbel

Ten derde zijn de deurintercoms tegenwoordig erg slim. Zo is het mogelijk om de intercom – en deurbel – aan je smartphone te koppelen.

Op het moment dat de deurbel iets voor je woning detecteert, krijg je hier een melding van op je smartphone. 

Communicatie

Communicatie videodeurbel

Ten vierde is het mogelijk om met de intercom te communiceren. Je kunt rechtstreeks communiceren, maar je kunt ook een spraakbericht af laten spelen.

Op deze manier geef je direct duidelijkheid aan de persoon die voor de deur staat. Met name als je in een appartement woont, is dit een erg belangrijk voordeel.

Eenvoudig in gebruik

Ten vijfde is een intercomsysteem erg simpel in gebruik. Als dit systeem eenmaal in je woning hangt, heb je nagenoeg nergens meer omkijken naar.

Dit is zéker het geval als je kiest voor een draadloos intercomsysteem. De installatie hiervan is erg makkelijk, waarna het echte genieten kan beginnen!

Wat zijn punten om rekening mee te houden?

Spreken de voordelen van een draadloze intercom voor thuis je aan? En wil je graag daarom een geschikte draadloze intercom aanschaffen?

Let dan heel goed op onderstaande punten. Dit zijn de belangrijkste punten waar je tijdens je zoektocht (heel) goed rekening mee moet houden.

Soort intercom systeem

Slimme intercom met camera

Heb je dit artikel volledig doorgenomen? Dan heb je kunnen lezen dat je tegenwoordig uit meerdere intercom systemen kunt kiezen.

Je moet daarom in eerste instantie een goede vergelijking tussen de verschillende intercom systemen maken.

Ga hierbij goed na wélke wensen je precies hebt. Wil je precies kunnen zien wie er voor je deur staat? Kies dan voor een draadloze intercom met camera.

Wil je direct vanaf boven de deur open kunnen doen? Kies dan voor een draadloze intercom met deuropener.

Maar, let wel hierbij heel goed op je veiligheid. Verwacht je geen bezoek en gaat de bel? Doe dan uiteraard niet zomaar de deur open, maar vraag wie het voor de deur is. 

Montage

Ons advies is om altijd voor een draadloze intercom te kiezen. Zo’n intercomsysteem werkt op een accu of op batterijen die uiteraard op te laden zijn.

Belangrijk voordeel is echter dat je geen kabels door je huis hoeft te trekken. Bij een bekabeld intercom systeem moet dit wél en dat is alles behalve fijn.

Mogelijkheden

Het is erg belangrijk om goed naar alle mogelijkheden te kijken. Enkele mogelijkheden zetten we graag voor je op een rijtje, inclusief een korte toelichting:

  • Melodieën. Bij een goed intercom systeem met deurbel kun je uit meerdere melodieën kiezen. Op het moment dat de bel gaat, word je door de gekozen melodie in ieder geval direct blij.
  • Spraakbericht. Ben je overdag in principe nooit thuis? Dan kan het interessant zijn om een spraakbericht af te laten spelen. Zodra iemand op de bel van je voordeur drukt, krijgt die persoon met een spraakbericht te horen dat je niet thuis bent. 
  • Direct open doen. Als je voor een intercom systeem met deuropener kiest, kun je met één druk op de knop de deur open doen. Hier hebben we eerder in dit artikel al het een en ander over verteld.

Video deurbel

Deurbel met videobellen

Kies je voor een set van een intercom systeem en een video deurbel? Dan zou je heel goed naar de video deurbel moeten kijken.

Is deze deurbel bijvoorbeeld voorzien van een bewegingssensor? Kun je met de video deurbel beelden opslaan? Zo ja, op welke manier gaat dit precies? En hoe goed is de camera van de deurbel?

Dit zijn enkele vragen waar je (heel) goed naar moet kijken.

Wij geven sowieso de voorkeur aan een intercom én video deurbel in één. Deze set is volledig van deze tijd en sluit op nagenoeg alle wensen aan!


Misschien ook interessant:


Categorieën: Huishouden