CO2 meter kopen? De Top 7 beste voor in huis (Test)

Last updated by Kaz on

co2 meter kopen

In je woning is het belangrijk dat de luchtkwaliteit goed is. De lucht moet niet te droog en te vochtig zijn en moet voldoende zuurstof bevatten.

Daarbij is het ook de wens dat de lucht niet teveel CO2 bevat. Hoe je dit achterhaalt? Door gebruik van een CO2 meter te maken.

Met een goede CO2 meter werk je gericht toe naar een gezonde leefomgeving.

Op het moment dat de hoeveelheid CO2 te hoog is, zie je dit direct op de CO2 meter. Je kunt daardoor snel de juiste stappen zetten.

Maar, wat is nou de beste CO2 meter voor in huis? Het antwoord vind je in deze CO2 meter test.

Wij hebben een uitgebreide test achter de rug, waardoor we een top 7 samengesteld hebben. Met de 7 beste CO2 meters laten wij je in dit artikel graag kennismaken.

De beste CO2 meters vergeleken

Wil je graag een goede CO2 meter voor in huis kopen? En wil je hiermee graag de CO2 waarde in huis inzichtelijke krijgen? Dan raden wij je graag één van onderstaande 7 varianten aan. Deze varianten zijn als beste in onze test naar voren gekomen.

1. Rovary RV2000P CO2 meter

De Rovary RV2000P CO2 meter is de beste CO2 meter met display. Op dit display zie je duidelijk de CO2 waarde, maar ook andere belangrijke waarden. Deze meter meet namelijk ook de luchtvochtigheid en temperatuur in je woning op.

Met deze meter geniet je van het nodige gemak. Dat komt meer door de fijne bediening en de draadloze werking. Hij werkt volledig op batterijen, waardoor je ‘m overal in huis kunt gebruiken.

En op het display zie je ook nog eens de meetwaarden van de afgelopen 7 dagen. Op die manier hou je perfect bij wat het verloop van de luchtkwaliteit in je woning is.
2. Netatmo Slimme Indoor CO2 meter

Wil je graag de CO2 waarde in huis inzichtelijk krijgen? En doe je dat graag met een CO2 meter die erg fraai is? Dan raden wij je graag deze CO2 meter van Netatmo aan. Deze CO2 meter ziet er geweldig uit en meet allerlei waarden op.

Het gaat hierbij om de CO2 hoeveelheid, maar ook om de luchtvochtigheid, temperatuur en het geluidsniveau. Deze metingen worden direct naar de mobiele app doorgestuurd.

Via je mobiele telefoon hou je hierdoor exact alle waarden bij. Bijkomend voordeel is dat je in deze app duidelijke tips krijgt. Met deze tips kun je de luchtkwaliteit in je woning snel verbeteren.
3. Nomestic CO2 Meter & Hygrometer voor Binnen

Geef je liever minder geld uit aan je nieuwe CO2 meter? Dan is deze variant van Nomestic een prima optie. Deze CO2 meter kost slechts een paar tientjes en doet zijn werk meer dan prima.

Dit is onder meer te danken aan de diverse metingen. Deze meter meet het CO2 gehalte op, maar ook de temperatuur en luchtvochtigheid.

Al deze waarden zie je duidelijk op het display afgebeeld staan. En deze metingen blijven ook nog nauwkeurig. Ook deze CO2 meter is namelijk zelfkalibrerend. 
4. Mill Sense CO2 meter

Wil je graag de beste CO2 meter kopen? Dan raden wij je van harte deze variant van Mill Sense aan. Toen wij deze meter analyseerden, viel het ons op dat deze aan al onze eisen voldoet. De aanschaf hiervan is dan ook absoluut aan te raden.

Deze draagbare CO2 meter werkt volledig draadloos. Je kunt ‘m hierdoor overal in het huis ophangen. De accu laad je op middels de USB kabel. Tevens is het mogelijk om deze CO2 meter aan een app te koppelen.

Daarmee krijg je via je smartphone perfect inzicht in de luchtkwaliteit in huis. Dat komt ook doordat deze CO2 meter óók de luchtvochtigheid, VOS en temperatuur in je woning opmeet.
5. uHoo Home CO2 meter

Wil je graag voor het beste van het beste gaan? En vind je het prijskaartje hierbij minder van belang? Dan is de uHoo Home CO2 meter de beste optie voor je. Deze CO2 meter is een lust voor het oog, doet zijn werk prima en is behoorlijk duur.

Dat neemt niet weg dat dit een ware aanrader is. Dit komt onder meer door de veelzijdigheid van deze meter. Dit is niet alleen een CO2 meter, maar ook een kooldioxide meter.

Met deze koolstofdioxidemeter krijg je perfect inzicht in de volledige luchtkwaliteit van je woning. Uiteraard is deze fraaie CO2 meter aan je smartphone te koppelen.
6. ELRO FCO2400 CO2 Meter

Gaat je voorkeur uit naar een CO2 meter die zelfkalibrerend is? Dan sluit de ELRO FCO2400 CO2 Meter prima op je wensen aan. Deze meter kalibreert zichzelf, waardoor je continu van de perfecte metingen verzekerd bent.

Deze meter doet zijn werk bovendien erg nauwkeurig. Dit is onder meer te danken aan de hoogwaardige sensoren.

Deze sensoren meten de hoeveelheid CO2 op, maar ook de luchtvochtigheid en de temperatuur. Deze waarden lees je vervolgens makkelijk af van het handige (en compacte) display.
7. Xorizon CO2 meter

Deze top 7 sluiten we graag af met deze variant van Xorizon. Deze CO2 meter ziet er wellicht niet al te fraai uit, maar biedt wel veel handige voordelen.

Zo werkt ‘ie op netstroom, maar ook draadloos. Voor dat laatste zou je alleen de batterijen af en toe op moeten laden.

Met deze meter krijg je perfect inzicht in de luchtkwaliteit. Dit is te danken aan de nauwkeurige sensoren en de vele metingen.

Op het grote verlichte display lees je de verschillende waarden bovendien makkelijk af. Al met al een prima én betaalbare CO2 meter voor in huis.
Wat is voor jou de beste CO2 meter?

Wil je meer inzicht krijgen in de luchtkwaliteit in je woning? Dan kun je eigenlijk niet om een CO2 meter heen. Met zo’n meter krijg je duidelijk inzicht in het CO2 gehalte.

Mocht dit gehalte veel te hoog zijn, kun je direct in actie komen. Daarmee verhoog je het wooncomfort in je woning.

Een terechte vraag is wel voor welke CO2 meter je het beste kunt kiezen. Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je goed naar onderstaande punten kijken.

Metingen

Ten eerste moet je heel goed naar de metingen van de CO2 meter kijken. Wil je dat de meter alleen het CO2 luchtgehalte opmeet? Of wil je dat de meter ook andere waarden nauwkeurig opmeet? Je kunt hierbij denken aan de luchtvochtigheid en temperatuur.

Onze voorkeur gaat uit naar een veelzijdige CO2 meter. Met alleen zo’n compacte CO2 meter krijg je inzicht in de gehele luchtkwaliteit in je woning. Dit stelt je des te meer in staat om het wooncomfort te verhogen.

Met of zonder display

Je moet ook goed kijken naar de samenstelling van de meter. Wil je een meter met display hebben? Of gaat je voorkeur uit naar een CO2 meter zonder display?

Wij kunnen alleen maar stellen dat beide varianten hun voors en tegens hebben. Met display lees je de waarden makkelijk af, maar neemt de meter wel meer ruimte in beslag. Als je een compacte variant wilt, kies je daarom beter voor een variant zonder display.

Aandrijving

Het is ook belangrijk om goed naar de aandrijving te kijken. Heb je het liefste een draadloze CO2 meter? Of gaat je voorkeur toch uit naar een CO2 meter op netstroom? Dit is eigenlijk één van de belangrijkste knopen die je door moet hakken.

Nauwkeurigheid

Bij een CO2 meter wil je uiteraard van een prima nauwkeurigheid uitgaan. Dat krijg je voor elkaar door voor een variant van een A-merk te kiezen. En ook is het wenselijk dat de CO2 meter zelfkalibrerend is.

Kies tevens voor een variant met hoogwaardige sensoren. Deze sensoren zijn nog beter in staat om nauwkeurige metingen uit te voeren.

Handige opties

Je moet bij een CO2 meter ook goed naar handige opties kijken. Is het bijvoorbeeld mogelijk om je smartphone aan de meter te koppelen? Erg wenselijk, aangezien je daarmee het gewenste inzicht in de metingen krijgt.

Design

Een ander punt waar je naar kunt kijken, is het design. Hoe groot is de CO2 meter? In welke kleur is de CO2 meter uitgevoerd? En hoe is de algehele samenstelling/vormgeving van de CO2 meter?

In het verlengde hiervan moet je ook kijken naar het gewenste gebruik. Waar wil je de CO2 meter bijvoorbeeld gebruiken of ophangen? En welk design sluit dan het beste op je wensen aan?

Kostenplaatje

Bij een CO2 meter moet je ook goed naar het kostenplaatje kijken. Wat kost een CO2 meter? Dat hangt volledig af van je eigen wensen.

Feit is dat de prijzen nogal uiteenlopen. Je kunt voor 50 euro een prima CO2 meter kopen, maar ook voor bijna 400 euro. Denk daarom goed over je budget na.

Ervaringen van andere kopers

Tot slot adviseren wij je om goed naar ervaringen van andere kopers te kijken. Aan de hand van deze ervaringen krijg je een duidelijke indruk van de werking van de CO2 meter.

Ook kun je de onderzoeken van instanties bekijken. Denk hierbij aan een onderzoek van de Consumentenbond. Uiteraard vormt ook dit artikel een prima leidraad als je de beste CO2 meter voor thuis wilt kopen!


Meer voor in huis:


Categorieën: Huishouden