Elektrische kachel met vlammen kopen? Bekijk hier de top 5!

Last updated by Kaz on

elektrische kachel met vlammen

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische kachel? Wil je echter ook van een fraai vlammenspel kunnen genieten? Je denkt dan mogelijk dat er geen geschikte kachel voor je bestaat.

Nou, niks is minder waar. Je kunt tegenwoordig namelijk voor een elektrische kachel met vlammen kiezen! In dit artikel bekijk je de 5 beste varianten en lees je meer over de aanschaf hiervan.

Lees snel verder!

5 beste elektrische kachels met vlammen

Een elektrische kachel met vlammen biedt talloze voordelen. Zo geniet je van een aangename warmte, bespaar je op je gas- en energierekening en geniet je van het fraaie vlammenspel.

Voordat het zover is, moet je een geschikte nep kachel aanschaffen. Daarvoor raden wij je onderstaande 5 varianten aan.

1. MOA ES180

De MOA ES180 vinden wij de beste elektrische kachel met vlammen. Deze staande kachel ziet er fraai uit, is voor grotere ruimtes geschikt en brengt de nodige sfeer met zich mee.

Dit is te danken aan de LED lampjes aan de binnenzijde. Door deze LED lampjes heb je het idee dat je naar echte vlammen zit te kijken.

Deze elektrische kachel is ook nog makkelijk te bedienen. Je krijgt namelijk bij aanschaf een afstandsbediening meegeleverd. Met deze afstandsbediening stel je onder meer de vlammen in, maar uiteraard ook de temperatuur.

Deze kachel is in 2 warmtestanden in te stellen.
2. Klarstein Bormio S

Gaat je voorkeur uit naar een retro kachel met vlammen? Dan kom je al snel bij de Klarstein Bormio S uit. Deze kachel heeft een ietwat retro design, maar maakt wel gebruik van de nieuwste technologieën. Dit zorgt voor een super fraaie combinatie.

Een combinatie waarbij onder meer de ruimte onder het vlammenspel opvalt. Deze ruimte kun je vullen met haardhout, zoals je op de foto ziet.

Deze kachel is eveneens in 2 warmtestanden in te stellen. Doordat deze elektrische kachel een vermogen van 1900 Watt heeft, is de kachel voor meerdere ruimtes geschikt.

Deze kachel is fijn te bedienen, schakelt zich automatisch uit en heeft een ingebouwde thermostaat.
3. MOA EFS82B

Heb je het liefste een liggende elektrische kachel met vlammen? Dan raden wij je van harte de MOA EFS82B aan. Deze kachel kun je prachtig in bijvoorbeeld een schouw of muur in laten bouwen.

Nadat je dat hebt gedaan, geniet je van het fraaie vlammenspel. Deze elektrische kachel geeft ook nog een heerlijke warmte af.

Met deze kachel kleed je elke ruimte op een geweldige manier aan. Wil je ‘m in een iets grotere ruimte plaatsen? Ook dat is mogelijk, dankzij het maximale verwarmingsbereik tot 22 vierkante meter.

Qua design is dit één van de mooiste elektrische kachels met vlammen.
4. Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Chicago

De Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Chicago is volgens ons één van de beste inbouw elektrische kachels met vlammen.

Nadat deze kachel ingebouwd is, hoef je ‘m alleen maar aan te zetten. Vanaf dat moment geniet je van een aangename warmte én het fraaie vlammenspel. De ervaring leert dat het vlammenspel bij deze elektrische kachel echt super fraai is.

Deze kachel kan bovendien tot 50 graden Celsius verwarmen. De kachel is met een vermogen van 1800 Watt ook nog krachtig te noemen.

De kachel is ook nog makkelijk te bedienen, dankzij de meegeleverde afstandsbediening. Al met al een ware aanrader als je naar een inbouw kachel met vlammen op zoek bent.
5. MOA ES18D

Wil je graag een goedkope elektrische kachel met vlammen kopen? Graag raden wij je dan de MOA ES18D aan. Deze elektrische kachel kost nog geen 100 euro, maar biedt wel heel veel vermaak, een gezellige sfeer en een aangename warmte.

Deze staande elektrische kachel met vlammen is geschikt voor ruimtes tot 20 vierkante meter.

Met de afstandsbediening zet je de kachel op een makkelijke manier aan. Nadien geniet je van een fijne warmte en van het fraaie vlammenspel. Eigenlijk aan niks is te merken dat deze elektrische kachel zo voordelig is. Een heuse aanrader dus.
Waarom voor een elektrische doorkijkhaard met verwarming kiezen?

Met een elektrische kachel met vlammen geniet je van meerdere voordelen:

  • Je kunt je huis elektrisch verwarmen. Doordat zo’n kachel op elektriciteit werkt, hoef je de centrale verwarming niet meer te gebruiken.
  • Je bespaart hier geld mee. Met een elektrische kachel met vlammen bespaar je ook nog eens geld. Dit komt puur doordat je je gasrekening flink omlaag brengt.
  • Je geniet van een fraai vlammenspel. Met een elektrische kachel met vlammen geniet je van een fraai vlammenspel. Dit komt de sfeer en gezelligheid in je woning alleen maar ten goede.
  • Je geniet van een aangename warmte. Bijkomend voordeel van een elektrische kachel is de snelle opwarming. Zet de kachel aan en je geniet binnen mum van tijd van een aangename warmte.

Is een elektrische kachel met vlammen altijd de beste optie? Nee, dat is niet het geval. Bepaal voor jezelf wat voor jouw situatie de beste optie is.

Hoe kies je de beste elektrische kachel met vlammen uit?

Graag raden wij je één van bovenstaande kachels aan. Om tussen deze 5 kachels de juiste keuze te maken, moet je op onder meer onderstaande punten goed letten.

Gewenste gebruik

Je moet allereerst kijken naar wáár je de kachel neer wilt zetten. Als je dat weet, weet je ook wat het maximale verwarmingsbereik van de elektrische kachel moet zijn. Dit gegeven gaat overigens hand in hand met het vermogen van de kachel.

Staand model of inbouw model

Ga je voor een staand model? Of heb je het liefste een inbouw model? Ook dit is een belangrijke overweging die je moet maken.

Feit is dat je in beide gevallen van de nodige voordelen verzekerd bent. Wat voor in jouw situatie de beste keuze is, hangt dan ook volledig van jouw situatie (en voorkeuren) af.

Aantal standen

Bij een elektrische kachel met vlammen moet je goed naar het aantal standen kijken. Bij sommige kachels stel je niet alleen de temperatuur in, maar ook de felheid van het vlammenspel.

Indien je uit meerdere standen kunt kiezen, behoud je de totale controle over de elektrische kachel én de vlammen.

Bediening

Waar je ook goed naar moet kijken, is naar de bediening. Als je op de bank ligt, wil je uiteraard niet opstaan om de kachel aan te zetten. Het is daarom wenselijk dat je bij de elektrische kachel met vlammen een afstandsbediening geleverd krijgt.

Design

Eén van de belangrijkste aandachtspunten is het design. Waarom? Omdat je door de vlammen vaak en lang naar de kachel kijkt. Het is daarbij erg wenselijk dat het gehele design van de kachel naar je wens is.

Wat kost een goede elektrische kachel met vlammen?

Voor een goede elektrische kachel met vlammen betaal je tussen de 100 en 500 euro. Je kunt het zo gek maken als je zelf maar wilt. Zo is het ook mogelijk om hier duizenden euro’s aan uit te geven.

Is een elektrische kachel met vlammen een aanrader?

Ja, zonder enige twijfel. Met zo’n kachel creëer je zowel aangename warmte als een gezellige sfeer. Van het vlammenspel kom je mogelijk ook nog eens heerlijk tot rust.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Huishouden