Elektrische kachel met wifi kopen? Bekijk hier de top 5 beste!

Last updated by Kaz on

elektrische kachel met wifi

Wil je je woning graag op een alternatieve manier verwarmen? De beste mogelijkheid die je hebt, is om een elektrische kachel te gebruiken.

Wil je daarbij van het nodige gemak verzekerd zijn? Kies dan bij voorkeur voor een elektrische kachel met wifi.

In dit artikel vertellen wij je graag meer over de beste elektrische kachels met wifi. Zo vertellen we je alles over de voordelen hiervan, maar óók laten wij de 5 beste varianten zien.

5 beste elektrische kachels met wifi uitgelicht

De aanschaf van een elektrische kachel is aan te raden.

Kies je voor een elektrische kachel met wifi? Dan doe je al helemaal een verstandige aankoop. En kies je voor één van de onderstaande 5 varianten? Dan ga je voor een elektrische kachel met app die als beste uit onze test naar voren is gekomen.

1. Eurom Alutherm 2500 Wifi

De Eurom Alutherm 2500 Wifi is de beste elektrische kachel met wifi. Deze kachel is via je smartphone of tablet te bedienen, waardoor je van veel gemak verzekerd bent. Overigens kun je deze kachel ook nog met de meegeleverde afstandsbediening bedienen.

Deze convectorkachel met wifi is voor in de meeste ruimtes geschikt. Het vermogen van 2500 Watt zorgt namelijk voor een maximaal verwarmingsbereik van 30 vierkante meter.

Doordat ‘ie over een thermostaat en timer beschikt, geniet je overigens van nog veel meer gemak. Deze kachel kun je zowel staand als hangend gebruiken.
2. Eurom Sani 600 Wifi

Wil je een badkamer kachel met wifi hebben? Kies dan voor de Eurom Sani 600 Wifi. Dit is volgens ons de beste smart kachel voor in de badkamer.

Via je smartphone zet je deze kachel aan, waarna je in een lekker warme badkamer terechtkomt. Met name in de koude wintermaanden is dit een groot voordeel.

Dat deze kachel voor in de badkamer geschikt is, heeft meerdere redenen. Zo is deze kachel volledig waterdicht, terwijl dit voor veel andere kachels een ander verhaal is. Ook is de vormgeving van deze kachel geoptimaliseerd voor de badkamer.

Het is eigenlijk net een normale radiator om te zien. In werkelijkheid is het een elektrische radiator met wifi.
3. Mill PA600WIFI3

Wil je een relatief kleine ruimte verwarmen? Dan is de Mill PA600WIFI3 de beste wifi kachel. Deze kachel is niet al te groot en te krachtig.

Dit betekent dat je ‘m makkelijk een plekje geeft, bijvoorbeeld in je kleine slaapkamer. In dat geval bedien je ‘m gewoon terwijl je in je bed ligt. Hoe ideaal is dat?

Het maximale verwarmingsbereik van deze kachel is 11 vierkante meter. Zolang je een kamer hebt die kleiner is, is dit de beste smart kachel waar je voor kunt kiezen.

Deze kachel is betaalbaar, beschikt over een timer, beschikt over een thermostaat en is van een uitmuntende kwaliteit. Dankzij de eco stand is dit ook nog een relatief zuinige kachel.
4. Eurom Mon Soleil 450 Glass wifi

Wil je graag een zuinige kachel met wifi hebben? Kies dan voor de Eurom Mon Soleil 450 Glass wifi. Dit betreft een zogeheten infraroodkachel. Deze technologie warmt niet de lucht op, maar alleen de objecten en personen in een ruimte.

Je hebt het hierdoor al snel lekker warm in een ruimte. Door deze manier van verwarmen werkt deze kachel een stuk efficiënter dan veel andere kachels. Dit merk je overduidelijk aan het beperkte energieverbruik.

Deze kachel hang je moeiteloos aan de wand op. Doordat ‘ie lekker dun is, neemt ‘ie aan de wand zo min mogelijk ruimte in beslag. Deze kachel is ook nog voor veel ruimtes geschikt, dankzij het maximale verwarmingsbereik van 18 m2.
5. Eurom Alutherm 1500 Wifi

Heb je een ruimte tot 15 vierkante meter die je wilt verwarmen? En wil je hierbij graag genieten van de fijne bediening van een smart wifi kachel? Dan raden wij je de Eurom Alutherm 1500 Wifi aan. Dit kun je zien als de kleinere variant van de nummer 1 uit deze lijst.

Deze kachel is opvallend betaalbaar en opvallend fraai. Daarbij is het ook nog een groot voordeel je dat je ‘m zowel vrijstaand als hangend kunt gebruiken. Deze elektrische kachel met wifi beschikt ook nog over een timer en thermostaat.
Waarom voor een elektrische kachel met wifi kiezen?

  • De kachel is zeer eenvoudig te bedienen. Je hoeft niet meer uit je luie stoel te komen om een elektrische kachel met wifi te bedienen. Nee, je doet dit gewoon vanuit je luie stoel met je smartphone of tablet.
  • Veel handige extra’s. De meeste elektrische kachels met wifi beschikken ook nog over veel handige extra’s. Elke elektrische kachel met wifi is bijvoorbeeld ook een elektrische kachel met thermostaat.

Wat is voor jou de beste elektrische kachel met wifi?

Spreken de voordelen van een elektrische kachel met wifi je aan? Dan is het zaak om goed op onderstaande punten te letten.

Plaatsing van de kachel

Je moet eerst goed naar de plaatsing van de kachel kijken:

  • In welke ruimte? Niet alle kachels met wifi zijn namelijk geschikt voor in de badkamer. Ook moet je goed het verwarmingsbereik van de kachel afstemmen op de ruimte waarin je de kachel wilt gebruiken. Als je niet zoveel ruimte hebt, is een mini kachel de beste optie.
  • Hangend of staand. Wil je je nieuwe elektrische kachel met wifi staand gebruiken? Of wil je ’m graag aan de muur of het plafond ophangen?

Soort kachel

Je hebt ook nog met het soort kachel te maken. Indien je een stille elektrische kachel wilt hebben, kies je het beste voor een convectorkachel. Dat is sowieso de populairste soort elektrische kachel.

Deze kachel warmt een ruimte snel op, is relatief zuinig in gebruik en wordt in grote getale aangeboden.

Je kunt ook voor een infraroodkachel kiezen. Dit is de beste zuinige elektrische kachel, aangezien deze kachel zéér efficiënt een ruimte opwarmt.

De manier van warmteafgifte is wel anders, dus je moet eerst nagaan of dit wel of niet iets voor jou is. Andere opties zijn onder meer een keramische kachel en ventilatorkachel.

Handige functies

Een elektrische kachel met wifi is in de basis al handig. Maar, je kunt zo’n kachel nog een stuk handiger voor jezelf maken. Dat doe je door te kiezen voor een elektrische kachel met de nodige handige functies.

Wat te denken van een timer, thermostaat en eco stand? Ook bestaan er kachels die zichzelf omschakelen op het moment dat ze omvallen. Tevens is het mogelijk om voor een kachel te kiezen met een dag- en nachtmodus.

Kijk al met al goed naar de totale samenstelling van de elektrische kachel met wifi.

Prijs + kwaliteit

Kijk ook nog even naar de prijs en de kwaliteit. Ons advies is om sowieso in de beste elektrische kachel met wifi te investeren. Daarmee geniet je jarenlang optimaal van de handige bediening en bijkomende voordelen.

Onder andere Eurom en Mill leveren geweldige elektrische kachels met wifi.

Is een elektrische kachel met wifi aan te raden?

Ja, zonder enige twijfel. Deze soort kachel is volledig van deze tijd. Dit komt doordat ‘ie een stuk minder grondstoffen verbruikt dan een normale kachel, maar ook door de moderne bediening. Als je eenmaal een elektrische kachel met wifi hebt, wil je nooit meer anders.Meer warmte in huis:


Categorieën: Huishouden