Elektrische mini fiets kopen: De beste elektrische mini e-bikes

Last updated by Kaz on

elektrische mini fiets kopen

Een elektrisch vervoermiddel is volledig van deze tijd. Dit geldt voor bijvoorbeeld een elektrische step, een elektrische scooter én een elektrische fiets.

Als je naar het huidige aanbod van e-bikes kijkt, zie je tal van varianten naar voren komen.

Sinds enige tijd worden er ook kleine elektrische fietsen aangeboden. Een kleine elektrische fiets is niet zozeer voor kinderen geschikt, maar komt in specifieke situaties goed van pas.

Zo’n mini e-bike staat namelijk ook wel te boek als een elektrische vouwfiets.

Juist; zo’n elektrische mini fiets kun je hierdoor makkelijk met je meenemen.

Handig als je naar het station wilt fietsen, de trein wilt pakken en op een nadere bestemming je fietsrit vervolgen. Met een elektrisch fietsje is dit dus mogelijk.

De beste elektrische mini fietsen uitgelicht

Is een mini e-bike precies het soort fiets waar je naar op zoek bent? En wil je daarom graag één van de beste varianten aanschaffen? Dan is het verstandig om onderstaande reviews even door te nemen.

In deze reviews vind je namelijk alle informatie over de vijf beste elektrische mini fietsen van dit moment.

1. Legend Monza

De Legend Monza is volgens ons de beste kleine elektrische fiets. Dit is niet per sé de kleinste fiets, maar je kunt ‘m wel heel handig opvouwen.

Nadat je dat hebt gedaan, neem je deze fiets moeiteloos met je mee. De samenstelling van de fiets is ook nog eens subliem.

Wat wij ook super vinden, is het design. Het lijkt op het eerste gezicht niet eens een vouwfiets te zijn. Zoals uit de andere foto’s blijkt, is het wel degelijk een fiets die je (makkelijk) op kunt vouwen.

Deze kleine mini fiets weegt nog geen 20 kilogram, beschikt over 20 inch banden en een lage instap. Mede daardoor is deze mini fiets voor veel mensen geschikt.
2. Bluewheel BXB55

Een andere mini fiets waar we enthousiast over zijn, is deze Bluewheel BXB55. Deze mini fiets is een stuk goedkoper dan bovenstaande variant, heeft een unieke vormgeving en beschikt over enkele handigheden.

Zo valt onder meer het vrij hoge stuur op, maar ook de intelligente app-besturing. Het is hiermee mogelijk om deze fiets op afstand te bedienen.

Met het rijcomfort en de veiligheid zit het ook goed. Deze elektrische mini fiets is super veilig en beschikt over 20 inch banden. Nadat je ‘m met veel plezier gebruikt hebt, klap je ‘m ook nog makkelijk in.
3. Bad Bike BAD 250 W

Gaat jouw voorkeur uit naar een stoere elektrische mini fiets? Dan sluit de Bad Bike BAD 250W het beste op je wensen aan. Deze elektrische vouwfiets is eigenlijk de combinatie van een mini fiets en fatbike.

Je geniet van de compactheid van de fiets, maar ook van de grote banden en stoere uitstraling.

De fiets beschikt over een krachtige accu, waardoor de maximale actieradius 80 kilometer is. Ook is deze fiets licht van gewicht, voorzien van 20 inch banden en voorzien van 7 versnellingen.

De kwaliteit is meer dan prima, maar dit zie je wel aan het relatief forse prijskaartje terug.
4. Hitway 14F005

Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe elektrische mini fiets uit? Kijk dan eens naar de Hitway 14F005. Deze mini e-bike is bijzonder compact uitgevoerd, makkelijk op te vouwen en voorzien van een krachtige motor.

Wat ook opvalt, is dat deze fiets 16 inch banden heeft. Hij is hiermee compacter en een stuk beter te manoeuvreren.

Deze fiets beschikt over 3 versnellingen, over een accu in het frame weggewerkt en een vrij hoog stuur. Je zit dankzij dit stuur en zadel op een comfortabele manier op de fiets.

En het prijskaartje doet uiteraard op voorhand al een hoop goed. Deze kleine elektrische fiets kost niet eens 1000 euro!
5. Eovolt Afternoon

De Eovolt Afternoon vinden we ook één van de beste kleine e-bikes. Deze fiets beschikt over brede 20 inch banden, waardoor je van de gewenste grip verzekerd bent.

Tijdens het fietsen geniet je ook van de voorvorkvering en het feit dat je de beschikking over 7 versnellingen hebt.

Deze fiets heeft een actieradius van maar liefst 100 kilometer. Je kunt hierdoor de nodige tochten afleggen op deze e-bike.

Hierbij geniet je uiteraard van de opvouwmogelijkheid. Je vouwt deze elektrische mini fiets erg makkelijk op, waarna je ‘m probleemloos mee kunt nemen. 
Wat is voor jou de beste elektrische mini fiets?

Heb je oren naar de aanschaf van een elektrisch vervoermiddel? Dan zou je allereerst een keuze tussen de verschillende varianten moeten maken. Mogelijk sluit een elektrische step met zadel beter op je wensen aan. Of een ander soort elektrische fiets.

Kom je uiteindelijk toch bij de elektrische mini fiets uit? Dan is het zaak om een goede vergelijking te treffen. Bij het treffen van deze vergelijking zijn er meerdere punten waar je goed op moet letten.

Samenstelling van de fiets

Ten eerste is het belangrijk om goed naar de samenstelling van de fiets te kijken:

  • Wielmaat. De meeste fietsen zijn van 20 inch banden voorzien, maar je kunt ook voor een variant met kleinere banden kiezen.
  • Versnellingen. Ga ook goed na over hoeveel versnellingen de e-bike precies beschikt. Dit is iets dat je goed op het gewenste gebruik af moet stemmen.
  • Vormgeving. Het is uiteraard ook zaak om naar de vormgeving van de fiets te kijken. Waar bevindt de motor/accu zich bijvoorbeeld? Betreft het wellicht een fiets met een lage instap?

Afmetingen & gewicht

Ten tweede moet je bij een kleine elektrische fiets goed naar de afmetingen kijken. Hoe groot is de fiets precies? En hoe groot is de fiets precies als je ‘m opgevouwen hebt? Ga ook goed na hoe je ‘m op moet vouwen en hoe je de fiets vervolgens kunt tillen.

Daarbij is het ook aan te raden om goed naar het gewicht te kijken. Des te lichter de kleine e-bike is, des te handiger uiteraard. Een gewicht van minder dan 20 kilogram is eigenlijk prima te noemen.

Accu

Ten derde zou je goed naar de accu moeten kijken. Waar bevindt de accu zich precies? En wat is de maximale actieradius die de accu kan leveren?

Ga hierbij ook goed na of je de fiets mogelijk in meerdere standen in kunt stellen. En ga ook goed na hoe je de accu op kunt laden en hoelang dit duurt.

Het kan ook geen kwaad om even goed naar de maximale snelheid te kijken. De meeste elektrische fietsen gaan in ieder geval maximaal 25 kilometer per uur.

Handige eigenschappen

Tot slot is het aan te raden om goed op handige eigenschappen te letten. Is de fiets bijvoorbeeld van veilige voor- en achter verlichting voorzien? Kun je het stuur van de fiets in hoogte verstellen?

En kun je de accu uit de fiets nemen, zodat je ‘m makkelijker op kunt laden? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van handige opties/eigenschappen waar een kleine e-bike over kan beschikken.

Daarbij raden wij je ook aan om even goed naar de kwaliteit te kijken. Sowieso adviseren wij je om een elektrisch fietsje altijd bij Bol.com of Vansprint.nl te bestellen.

Deze twee webshops leveren kwaliteit en hebben verstand van zaken. Je kunt hier dan ook met een gerust hart je nieuwe elektrische mini fiets kopen!


Meer elektrische voertuigen:


Categorieën: Outdoor