Drift trike kopen? De Top 5 (elektrische) drift trikes!

Last updated by Kaz on

drift trike kopen

In de loop der jaren zijn veel elektrische vervoermiddelen op de markt gebracht, waaronder de drift trike.

Een drift trike is een zogeheten driewieler. Het vervoermiddel beschikt over twee wielen aan de achterzijde en één wiel aan de voorzijde.

Door deze vormgeving geniet je van een uitermate fijne wegligging.

Bovendien kun je een drift trike in twee varianten kopen. Je kunt voor een normale drift trike gaan, maar ook voor een elektrische drift trike.

De normale trike is absoluut de meest voorkomende variant. En daarmee ook de populairste variant.

De beste drift trikes uitgelicht

Heb je interesse om een drift kart aan te schaffen? Kies dan bij voorkeur voor één van onderstaande varianten. Deze varianten zijn als beste uit onze test naar voren gekomen. En aan deze drift trikes ga je absoluut veel plezier beleven.

1. Sullivan Junior Big Wheel Slider Drift Trike

Met de Sullivan Junior Big Wheel Slider Drift Trike haal je een geweldige drift trike voor je kind in huis. Deze variant is uitsluitend voor kinderen geschikt en is op een unieke manier vormgegeven.

Dat blijkt duidelijk uit de wielen. Aan de voorzijde is voor een groot wiel gekozen, terwijl aan de achterzijde twee apart vormgegeven wielen aangebracht zijn.

Dankzij deze wielen ben je in staat om met deze drift trike te driften. Bovendien zorgen deze wielen – samen met het grote voorwiel – voor de gewenste wegligging. De zitpositie is verstelbaar, waardoor deze drift trike voor veel kinderen geschikt is.
2. Madd Gear Mini Drift

Ook over de Madd Gear Mini Drift zijn wij erg te spreken. Ook dit is een drift trike voor kinderen, waarbij je kind met de trappers zichzelf voort kan bewegen.

De twee unieke achterwielen zorgen er vervolgens voor dat je kind heerlijk kan driften op/met deze drift driewieler.

Verder valt op dat deze drift trike weinig onderdelen kent. Er kan hierdoor ook weinig aan kapot gaan, waardoor je kind jarenlang van deze drift trike gebruik kan maken. Dat is overigens ook te danken aan het maximaal belastbare gewicht van 75 kilogram.
3. Razor RipRider 360 Lightshow

Ben je voor je kind op zoek naar een gave drift kart? Dan kun je ook prima kiezen voor deze Razor RipRider 360 Lightshow. Deze drift kart ziet er geweldig uit, is van unieke wielen voorzien en stelt je kind in staat om op een super leuke manier te driften.

Deze drift trike beschikt over een uniek voorwiel met daarin LED lichtjes. Deze lichtjes kun je in 3 standen instellen, waardoor je deze drift trike volledig naar wens kunt maken.

De drift trike is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en voor kinderen met een maximum gewicht van 73 kilogram.
4. Huffy Green Machine Drift Trike

We blijven nog even bij leuke drift trikes voor kinderen. Ook deze Huffy Green Machine Drift Trike is namelijk een ware aanrader.

Deze drift trike ziet er geweldig uit, is van een groot voorwiel voorzien en beschikt over twee unieke achterwielen. Mede dankzij deze achterwielen kan je kind op een geweldige manier driften.

Met deze drift trike beleeft je kind hoe dan ook veel plezier. Dit is te danken aan de wegligging, aan de achterwielen en aan de geweldige controle.

Aan het begin vergt het enige oefening, maar je kind heft deze drift trike ongetwijfeld al snel volledig onder controle.
5. Triad Counter Measure 3 Junior

Deze top 5 sluiten we af met nog een variant voor kinderen. Ook over de Triad Counter Measure 3 Junior zijn wij uitermate te spreken.

Deze drift driewieler beschikt over een groot voorwiel, twee unieke achterwielen en een fijn zitje. Je kind neemt op dit zitje plaats, waarna hij/zij veel plezier gaat beleven aan/met deze drift trike.

Deze drift trike is keurig afgewerkt, ziet er fraai uit en is ook voor ouderen kinderen geschikt. Het merk Triad geeft zelf aan dat deze drift trike te gebruiken is voor kinderen tot en met 12 jaar oud.

Ten opzichte van andere drift trikes is deze variant overigens wel relatief prijzig.
Wat is de beste drift trike voor jou of je kind?

Heb je interesse om een drift trike elektrisch voor volwassenen aan te schaffen? Jammer genoeg is het aanbod daarvan heel beperkt. Tijdens onze test zijn wij nagenoeg geen elektrische varianten tegengekomen die geschikt zijn voor volwassenen.

Overigens verwachten we hier op korte termijn meer van. We hebben het vermoeden dat meerdere fabrikanten bezig zijn met het ontwikkelen van meer en meer drift trikes voor volwassenen.

Als je een drift trike wilt kopen, zijn er in ieder geval veel punten waar je op moet letten. De belangrijkste punten zetten we hieronder graag voor je op een rijtje.

Voor wie is de drift trike bestemd?

Ten eerste moet je bepalen voor wie de drift trike bestemd is. Wil je de drift trike voor jezelf aanschaffen? Of wil je de drift trike voor je kind aanschaffen? De varianten voor kinderen zijn uiteraard niet te vergelijken met de varianten voor volwassenen.

Voor kinderen heb je in ieder geval de nodige keuze. Daarbij raden wij je aan om voor één van bovenstaande varianten te gaan.

Deze varianten zijn van de gewenste kwaliteit, zitten aangenaam en stellen je kind in staat om hier veel plezier aan te beleven.

Wil je voor jezelf een drift trike aanschaffen? Dan zou je dus goed moeten zoeken. Daarbij hebben wij opgemerkt dat sommige drift trikes voor volwassenen door ietwat dubieuze aanbieders aangeboden worden.

Ons advies is echter om altijd te kiezen voor een drift trike van een bekende en goede aanbieder.

Elektrisch of niet elektrisch

Ten tweede moet je goed naar de aandrijving kijken:

  • Drift trike elektrisch. Een elektrische variant biedt onwijs veel plezier, maar kent ook zijn haken en ogen. Zo moet je op zo’n drift trike rekening houden met een hoge snelheid en met bijbehorende gevaren. Voor je kind is het daarom aan te raden om níet voor een elektrische drift trike te kiezen.
  • Niet elektrische drift trike. Uiteraard kun je ook voor de niet elektrische varianten kiezen. Daar heb je hierboven al kennis mee kunnen maken. Deze varianten gaan vooruit dankzij de trappers; je kind moet het werk dus helemaal zelf doen.

Wil je per sé een elektrische drift trike aanschaffen? Dan moet je dus een flinke zoektocht afleggen. Het aanbod van elektrische drift trikes is niet al te uitgebreid, terwijl ook niet alle varianten aan de eisen voldoen. Zorg er daarom voor dat je heel kritisch bent.

Samenstelling

Ten derde is het belangrijk om goed naar de samenstelling te kijken. Wat we hiermee bedoelen? Hiermee doelen we met name op de wielen van de drift trike. Ga goed na hoe groot de wielen van de drift trike precies zijn.

Ga ook goed na hoe de wielen precies werken. De achterwielen moeten je bijvoorbeeld in staat stellen om een mooie drift te leggen. En het voorwiel moet groot genoeg zijn om de gewenste stabiliteit te kunnen bieden.

Wil je voor het beste van het beste gaan? Kies dan voor een drift trike met vering. Dankzij het veringsysteem geniet je op de drift trike van nóg meer comfort.

Kleurstelling

Ten vierde is het aan te raden om goed naar de kleurstelling te kijken. In welke kleur is de drift trike uitgevoerd? En is de drift trike wellicht van leuke extra’s voorzien, zoals LED verlichting in de wielen? De mogelijkheden op dit gebied zijn eindeloos.

Uiteraard is ook dit een punt dat je af moet stemmen op de eindgebruiker. Een drift trike voor kinderen oogt immers heel anders dan een drift trike voor volwassenen.

Kwaliteit

Tot slot is het advies om voor een drift trike van een A-merk te gaan. Deze merken vind je alleen bij de beste aanbieders.

En dus niet bij onbekende webshops of discountketens. Zorg er echt voor dat je op dit punt heel kritisch bent. Daarmee voorkom je dat je een kat in de zak koopt.

Ben je toch niet helemaal overtuigd om voor een drift trike te gaan? Dan heb je meer dan voldoende andere opties. Denk eens aan een elektrisch skateboard, elektrisch longboard, space scooter of een elektrische step voor een kind. Ook hier valt veel plezier en actie mee te beleven!


Meer elektrische voertuigen:


Categorieën: Outdoor