Elektrisch skateboard kopen? Top 3 & Aandachtspunten

Last updated by Simon on

Elektrisch skateboard kopen

Gaat jouw voorkeur uit naar het elektrisch skateboard? Dan zit je in dit artikel goed.

In dit artikel vertellen wij alles over de wetgeving over dergelijke skateboards en over de beste elektrische skateboards van dit moment.

Tevens geven we je enkele handige tips voor het kopen van een nieuw elektrisch skateboard.

Beste elektrische skateboards om te kopen

Zie jij het al helemaal voor je? Je staat op een stoer elektrisch skateboard en je rijdt behoorlijk hard over de weg. Door één van de beste e-skateboards te kopen, kun je dit voor jezelf mogelijk maken.

Wij adviseren je hierbij om voor één van onderstaande skateboards te kiezen. Uit onze test is gebleken dat dit de beste e-skateboards van dit moment zijn.

Let op: de skateboards die wij hieronder bespreken, kun je ook zien als een elektrisch longboard. Een skateboard gebruik je normaal gesproken om trucjes in een halfpipe mee te doen, maar dat lukt niet met een elektrische skateboard.

Een longboard gebruik je normaal gesproken voor het afleggen van langere afstanden; dat is precies wat je met onderstaande elektrische skateboards kunt doen.

1. Cool&fun Elektrisch 4-wiel skateboard

Cool & fun Elektrisch 4-wiel skateboard

Ben je op zoek naar het beste en tofste skateboard? Dan kom je al snel bij dit stoere skateboard van Cool&fun uit. Dit skateboard ziet er tof uit, beschikt over een krachtige batterij en is van de juiste materialen vervaardigd.

Met dit elektrische skateboard behaal je een snelheid van wel 32 kilometer per uur. De maximale belasting is bovendien 120 kilogram, waardoor dit skateboard voor de meeste mensen geschikt is. Mocht de accu leeg zijn, laad je deze binnen 4 uurtjes weer volledig op met de meegeleverde oplader.

Al met al zijn wij erg te spreken over dit e-skateboard. Dat is ook te danken aan de handige handgreep voor het vervoeren van het skateboard, aan de stevige wielen en de handige draadloze afstandsbediening.

👍 Voordelen:

 • Maximale snelheid van 32 kilometer per uur
 • Relatief snel opgeladen
 • Maximale belasting van 120 kilogram
 • Beschikt over veel handige extra’s
 • Ziet er tof uit

👎 Nadelen:

 • Geen waterdichte behuizing
2. Hozard Elektrisch Skateboard

Hozard©Elektrisch Skateboard

Toen wij dit skateboard van het merk Hozard uit mochten proberen, werden wij om meerdere redenen enthousiast. Dit zogeheten elektrische penny board ziet er waanzinnig uit, biedt handige extra’s en kost niet de hoofdprijs.

Bovendien kun je met dit skateboard wél de halfpipe in. Dat is te danken aan de samenstelling van het board, waaronder de wielen en de vormgeving van het board zelf.

Met dank aan de meegeleverde afstandsbediening kun je alles regelen. Zo bepaal je via deze afstandsbediening de snelheid; de maximale snelheid bedraagt 20 kilometer per uur. Dit is niet zo hard als bij de hierboven besproken variant, maar dit zorgt er wel voor dat dit skateboard óók voor kinderen geschikt is.

👍 Voordelen:

 • Voor zowel kinderen als volwassenen geschikt
 • Ook geschikt om trucjes mee te maken
 • Optimale bediening via de draadloze afstandsbediening
 • Kan ook achteruit rijden
 • Makkelijk mee te nemen en op te bergen

👎 Nadelen:

 • Maximale snelheid van slechts 20 kilometer per uur
3. MEEPO – V3

MEEPO - V3

Gaat je voorkeur uit naar een stoer en hoogwaardig elektrisch skateboard? En vind je het niet erg om hier de hoofdprijs voor te betalen? Dan is dit elektrisch skateboard van het merk MEEPO de beste optie voor je. Dit skateboard is alles behalve goedkoop, maar is wel uniek in zijn soort.

Bij dit skateboard geniet je van een snelheid van maar liefst 46 kilometer per uur. Niet alleen deze snelheid is prima, maar ook de acceleratie hiernaartoe. Dit skateboard rijdt namelijk binnen 4 seconden al 30 kilometer per uur.

Verder kun je bij dit e-skateboard uit 4 verschillende standen kiezen: beginner, gevorderde, professioneel en expert. Met dank aan deze standen is dit elektrische skateboard eigenlijk voor iedereen geschikt.

Tevens is het ideaal dat je maar liefst 20 kilometer op één acculading kunt rijden. Op dit elektrische cruiser board leg je dus probleemloos langere afstanden af. Mocht de accu nadien leeg zijn, laad je deze binnen 2 uur volledig op.

👍 Voordelen:

 • Maximale snelheid van 46 kilometer per uur
 • Zit binnen 4 seconden op de 30 kilometer per uur
 • Tof en stoer design
 • Actieradius van wel 20 kilometer
 • Binnen 2 uur volledig opgeladen

👎 Nadelen:

 • Behoorlijk duur
Voordelen van een elektrisch skateboard

Is het aan te raden om voor een elektrisch skateboard te kiezen? Ja, zonder enige twijfel. Met zo’n skateboard op accu geniet je van echt veel voordelen.

Bewegingsvrijheid

Ten eerste geniet je van onbeperkte bewegingsvrijheid. Je kunt met een goed elektrisch skateboard namelijk overal naar toe. Je kunt je vrienden in het dorp verderop bezoeken, je kunt naar school skaten en je kunt naar je werk toe gaan op het skateboard.

Snel van A naar B

Ten tweede is het ideaal dat je niet meer in de file hoeft te staan. Met een elektrisch skateboard scheur je over het fietspad heen, zonder dat je achter stilstaande auto’s plaats hoeft te nemen.

Houd hierbij wel rekening met het feit dat zo’n skateboard niet legaal in Nederland is. Daar komen we later graag nader op terug.

Makkelijk mee te nemen

Ten derde is het super dat je een elektrisch skateboard overal mee naar toe kunt nemen. Ga je naar het buitenland op vakantie en wil je daar de beschikking over een e-skateboard hebben?

Dat is heel goed mogelijk; het skateboard neemt in de kofferbak van je auto niet veel ruimte in beslag.

Grote actieradius in combinatie met hoge snelheden

Ten vierde zijn de maximale snelheid en actieradius veelal indrukwekkend. Dat je op een skateboard een snelheid van 30 kilometer per uur kunt behalen, is uiteraard subliem.

Dat het elektrische skateboard dit ook nog heel wat kilometers vol kan houden, maakt het totaalplaatje compleet.

Enorm veelzijdig

Ten vijfde is de veelzijdigheid van een elektrisch skateboard ideaal. Wil je graag je conditie trainen? Dan kun je ervoor kiezen om alles op het skateboard zelf te doen.

Wil je graag snel van plek A naar plek B rijden? Dan zet je de elektromotor van het skateboard aan de slag. Deze combinatie zorgt ervoor dat een e-skateboard ook voor iedereen geschikt is.

Tot slot willen we graag het volgende benoemen: je kunt uit veel soorten e-skateboards kiezen. Sommige boarden zijn meer geschikt voor de langere afstanden, terwijl je met andere boarden beter trucjes kunt doen.

Is een elektrisch skateboard legaal in Nederland?

Nee, een elektrisch skateboard is in ons land niet legaal. Het is volgens de wet niet toegestaan om met dit elektrische board van het wegennet gebruik te maken.

Waarom dit niet toegestaan is? Omdat een elektrisch skateboard niet aan de wensen voldoet waar een voertuig wél aan moet voldoen. Zo beschikt een skateboard niet over een stuur of over verlichting.

Dat zijn slechts twee van de vele eisen die aan een elektrisch voertuig gesteld wordt. En waar een elektrisch skateboard dus niet aan voldoet.

Kun je off road met een e-skateboard?

Ja, het is zeker mogelijk om off road te rijden met een e-skateboard. Het is echter wel goed om te weten dat dit niet met alle skateboards kan.

Wil je per sé met een elektrisch skateboard off road rijden? Dan moet dit skateboard aan de volgende eisen voldoen:

 • Het board moet hoger zijn dan normaal. Des te groter de afstand tussen het board en de grond is, des te beter dit is voor off road gebruik.
 • De wielen moeten erg robuust zijn. Op off road terrein krijgen wielen het nodige te verduren, waardoor de wielen heel erg robuust moeten zijn.
 • Het board moet ook robuust zijn. Net zoals de wielen moet ook het board robuust zijn. Dit heeft tot gevolg dat een elektrisch skateboard voor off road gebruik behoorlijk zwaar is.

Graag wijzen wij je op onderstaande video. In deze video zie je hoe je met een elektrisch skateboard off road kunt rijden:

Hoeveel kost een goed elektrisch skateboard?

Als je een goed elektrisch skateboard wilt hebben, betaal je hier tussen de 200 en 400 euro voor. Wat je precies voor dit board moet betalen, is wel van veel factoren afhankelijk.

Wil je liever niet zoveel geld uitgeven? Dan kun je ook voor een simpelere variant kiezen. Die varianten kosten tussen de 100 en 200 euro, maar bieden wel minder mogelijkheden. Zo kunnen dergelijke skateboards een minder hoge snelheid behalen.

Zie je het helemaal niet zitten om zoveel geld uit te geven? Dan kun je ook een eigen elektrisch skateboard maken.

Dit is uiteraard niet gemakkelijk; je moet bijvoorbeeld een goede accu/batterij creëren en gebruiken. Kies hier dan ook alleen voor als je hier veel verstand van hebt.

Waar moet je op letten?

Heb je interesse om een goed elektrisch skateboard aan te schaffen? Dan willen wij je graag op onderstaande aandachtspunten letten.

Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten bij het uitkiezen van een nieuw elektrisch skateboard.

Soort skateboard

Ten eerste moet je goed kijken naar de verschillende soorten skateboarden:

 • Elektrisch skateboard: een dergelijk skateboard is vooral bedoeld om trucjes mee te doen. Doordat een elektrisch skateboard een andere vormgeving dan een normaal skateboard heeft, is dit in veel gevallen niet al te makkelijk. Dit komt ook doordat een elektrisch skateboard (veel) meer weegt dan een normaal skateboard.
 • Elektrisch longboard: met een dergelijk skateboard ben je in staat om langere afstanden af te leggen. Op zo’n skateboard kun je heerlijk cruisen, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. Ideaal als je bijvoorbeeld elke dag naar werk of school toe wilt gaan op je skateboard.

Waar wil je het skateboard voor gebruiken?

Je moet ook goed nadenken over het gewenste gebruik van het skateboard. Wil je dit skateboard op de openbare weg gebruiken? Houd er dan rekening mee dat dit niet legaal is.

Wil je dit skateboard op off road terreinen gebruiken? Houd er dan rekening mee dat het skateboard aan bepaalde eisen moet voldoen.

Maximale snelheid

Heb je meerdere interessante elektrische skateboards gevonden? Dan is het advies om goed naar de maximale snelheid te kijken.

Sommige skateboards halen een snelheid van ruim 40 kilometer per uur, terwijl andere skateboards op 20 kilometer per uur blijven steken.

Het is aan jou om te bepalen welke maximale snelheid je wilt kunnen behalen.

Actieradius

Let niet alleen op de maximale snelheid, maar ook op de actieradius. Dit geeft aan hoeveel kilometer je op één acculading kunt rijden. In een ideale wereld is dit uiteraard zo lang mogelijk.

Oplaadtijd

Ook moet je goed naar de oplaadtijd van de accu kijken. Uiteraard moet dit bij voorkeur zo kort mogelijk duren.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Let tot slot goed op de prijs-kwaliteitsverhouding van het e-skateboard. Bepaal een maximum budget voor jezelf en ga binnen dat budget op zoek naar het beste elektrische skateboard. 
Bekijk ook:


Categorieën: Outdoor

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *