De 5 beste Space Scooters voor 5-10 jarigen

Last updated by Kaz on

beste space scooters

De Space Scooter is een unieke step die je op een unieke manier moet ‘bedienen’. Dit doe je door op de voetenplank te staan en deze vervolgens van voren naar achteren te bewegen.

Hiermee worden de wielen aangedreven, waardoor je snel van plek A naar plek B kunt rijden. Mogelijk had je het al verwacht, maar deze step is (bijna) niet voor volwassenen geschikt.

Heb je een kind tussen de 5 en 10 jaar oud? Dan is de Space Scooter onwijs interessant voor je kind. Dit is simpelweg één van de leukste gadgets om te hebben voor je kind.

Dit zijn de beste Space Scooter steps

Een Space Scooter step is een super leuk cadeau voor je kind. Wil je voor je kind van 5, 6, 7, 8, 9 of 10 jaar oud een nieuwe Space Scooter kopen? Dan raden wij je graag de onderstaande Space Scooters aan. Dit zijn volgens onze test de beste Space Scooter steps van dit moment.

1. Space Scooter Junior Roze

De Space Scooter Junior Roze is de leukste Space Scooter step voor een meisje. Deze step is in een opvallende roze kleur uitgevoerd, waardoor je de step al van een afstand aan ziet komen. De step zelf ziet er tof uit, is erg veilig en beschikt over enkele handige features.

Zo is deze elektrische step makkelijk opvouwbaar. Ook is deze step voorzien van een handrem, waarmee je kind veilig af kan remmen voor bijvoorbeeld een bocht.

Deze Space Scooter step is geschikt voor kinderen tot 60 kilogram. De step zelf weegt slechts 6 kilogram; ook dat spreekt ons erg aan!
2. Space Scooter Junior Blauw

Wil je voor je zoon een toffe Space Scooter step kiezen? Dan kun je niet om de Space Scooter Junior in het blauw heen.

Deze step is gelijk aan bovenstaande step, maar is dan speciaal voor jongens ontwikkeld. Dit blijkt onder meer uit de blauwe kleur van deze toffe elektrische scooter step.

Bij aanschaf van de Space Scooter Junior krijg je een beschermset geleverd. Met deze set van beschermers beschermt je kind onder meer zijn/haar polsen, ellebogen en knieën.

De Space Scooter Junior beschikt over een handrem, stevige banden en luchtvering. Na gebruik is deze 6 kilogram zware step moeiteloos op te vouwen.
3. Space Scooter X5

Ben je op zoek naar een Space Scooter voor volwassenen? Die ga je nagenoeg niet vinden, aangezien de steps veel te klein zijn voor een volwassen persoon. Een eventueel alternatief is de Space Scooter X5.

Deze Space Scooter heeft namelijk een maximaal draaggewicht van 115 kilogram. Dankzij dit forse gewicht kunnen kleinere volwassenen alsnog gebruik maken van dit product.

Deze step is van staal en aluminium vervaardigd, in een lichtgroene kleur uitgevoerd en voor kinderen vanaf 8 jaar oud geschikt.

Deze Space Scooter step is voorzien van geschroefde handvatten, een goed remsysteem en een fijne voetenplank. Door op deze voetenplank heen en weer te bewegen, komt de step in beweging.
4. Space Scooter X580

De Space Scooter X580 is eigenlijk het kleinere broertje van bovenstaande variant. Deze Space Scooter step is bijvoorbeeld maximaal belastbaar tot 80 kilogram, terwijl bovenstaande variant dus tot 115 kilogram belastbaar is.

Deze step ziet er in ieder geval stoer uit. Dit is te danken aan de zilveren kleur in combinatie met de blauwe details.

De step beschikt verder over een stil aandrijfsysteem, een veilig remsysteem, een inklapmogelijkheid en stevige wielen. Bij aanschaf krijg je ook nog een set van beschermers meegeleverd.
5. Space Scooter Mini X260

Heb je een kind van 3 of 4 jaar oud? Dan is de Space Scooter Mini X260 de beste optie. Deze Space Scooter is voor kinderen vanaf 3 jaar oud geschikt en is een stuk compacter uitgevoerd.

Zo is de voetenplank een stuk kleiner en lichter, waardoor ook kleinere kinderen zich kunnen voortbewegen op deze step.

Deze step beschikt over een in hoogte verstelbaar stuur, over verlichte wielen en over een veilige rem. De step is in een kleurencombinatie van rood en blauw uitgevoerd, maar je kunt ook voor een combinatie van geel en roze kiezen.
Voor wie is een Space Scooter geschikt?

Een Space Scooter is in de basis geschikt voor kinderen. Vanaf een leeftijd van 3 á 4 jaar oud kun je je kind gebruik laten maken van de Space Scooter Mini X260. Naarmate je kind ouder wordt, kun je voor één van de andere varianten uit deze top 5 kiezen.

Belangrijk is wel dat je kind in staat is om zijn/haar evenwicht te behouden. De Space Scooter beschikt immers niet over zijwieltjes én je kind moet op de step bewegingen maken.

Als hij/zij door deze bewegingen uit evenwicht raakt, maakt je kind een lelijke val. Leer je kind daarom goed rijden op een Space Scooter.

Is een Space Scooter ook voor volwassenen geschikt?

In principe zijn de Space Scooter steps puur voor kinderen ontwikkeld. Ben je echter als volwassene niet al te lang? En voldoe je aan het maximaal belastbare gewicht van één van bovenstaande steps? Dan kun je alsnog gebruik maken van de Space Scooter step.

Hoe werkt een Space Scooter?

De werking van een Space Scooter is vrij eenvoudig:

  • Stap 1: je kind moet zijn/haar beide op de voetenplank zetten. Zorg ervoor dat de voeten netjes achter elkaar staan.
  • Stap 2: je kind kan nu zijn/haar voeten één voor een optillen op het voetenplankje.
  • Stap 3: de step komt nu vanzelf in beweging. Je kind kan de step uit laten rollen, maar kan de beweging ook blijven maken. Daarmee blijft de snelheid constant, waardoor je kind moeiteloos grotere afstanden af kan leggen.

Waarom een Space Scooter step voor je kind kopen?

Ben je op zoek naar een leuk, nieuw vervoermiddel voor je kind? Dan kun je kijken naar een elektrische step, elektrisch skateboard of monowheel. Veel van deze vervoermiddelen bieden veel plezier, maar kunnen niet tippen aan de voordelen van een Space Scooter.

Hieronder omschrijven we de diverse voordelen van een Space Scooter:

Voldoende beweging

Het eerste voordeel is terug te vinden in de beweging. Als je kind op zijn/haar Space Scooter step vooruit wilt komen, moet je kind bewegen.

Dit is goed voor de conditie, goed voor de motoriek en goed voor het verbranden van calorieën. Met name in vergelijking met een elektrische step is dit een belangrijk voordeel van de Space Scooter step.

Goede oefening

Het tweede voordeel is terug te vinden in de progressie. Aan het begin is het vrij lastig om op een Space Scooter te rijden, maar je kind krijgt dit vanzelf onder de knie.

Dit is goed voor zijn/haar zelfvertrouwen en je kind wil vervolgens waarschijnlijk alleen nog maar op deze step rijden.

Veiligheid

Het derde voordeel is te vinden in de veiligheid. Zolang je kind zijn/haar evenwicht kan behouden, is een Space Scooter step behoorlijk veilig. Dit komt onder meer door het zwaartepunt en door het veilige remsysteem.

Als je voor één van bovenstaande steps kiest, is de kans ook nog groot dat je een beschermset meegeleverd krijgt. Met die beschermers is je kind tijdens het rijden nog beter beschermd bij/tijdens een val.

Prijskaartje

Het vierde voordeel is te vinden in de investering. Als je een Space Scooter step koopt, hoef je hier niet overdreven veel geld voor te betalen.

Dit is zeker het geval als je ‘m in de outlet bij Bol.com, Decathlon of Lidl kunt bestellen. Een andere optie is om de Space Scooter tweedehands aan te schaffen; daarmee bespaar je nog meer geld.

Inklapbaar

Het vijfde voordeel is de inklapbaarheid. Je kunt een Space Scooter makkelijk in- en uitklappen, waardoor je ‘m probleemloos overal mee naar toe neemt. Grote kans dat je kind maar al te graag zijn/haar Space Scooter step mee op vakantie wil nemen!

Ruim aanbod

Het laatste voordeel is terug te vinden in het diverse aanbod. Space Scooter biedt meerdere steps in meerdere varianten in meerdere kleuren aan.

Gaat je voorkeur uit naar een zwarte, blauwe of roze variant? Ongeacht wat je voorkeuren zijn, kun je altijd een geschikte Space Scooter vinden.

Hoe vind je de beste Space Scooter?

Wil je voor je kind van 5 tot 10 jaar oud een Space Scooter aanschaffen? Je hebt volledig gelijk! Zoals hierboven al besproken, brengt een dergelijke scooter step veel voordelen met zich mee.

Het uitkiezen van de beste variant is niet al te makkelijk. Om dit makkelijker voor je te maken, bespreken we graag hieronder de belangrijkste aandachtspunten.

  • Leeftijd van je kind. Je moet goed naar de leeftijd van je kind kijken en daarbij ook naar het gewicht van je kind. Beide aspecten moet je afstemmen op de Space Scooter, bijvoorbeeld op het maximaal belastbare gewicht.
  • Afmetingen van de step. Je moet ook de lengte van je kind goed afstemmen op de afmetingen van de step. Als je kind nog wat jonger is, kies je het beste voor de Mini variant van Space Scooter.
  • Kleur van de step. Zoals we hierboven al besproken hebben, heb je bij Space Scooter de keuze uit meerdere kleuren. Bepaal wat de beste kleur is voor jouw kind.
  • Veiligheid. Je zou ook heel goed naar de veiligheid van de step en je kind moeten kijken. Alle Space Scooters zijn veilig uitgevoerd, maar bij sommige varianten krijg je nog een beschermset meegeleverd. Erg wenselijk wat ons betreft, aangezien dit de veiligheid alleen maar ten goede komt.
  • Prijskaartje. Uiteraard moet je ook goed naar het prijskaartje kijken. De meeste Space Scooters zijn niet overdreven duur, maar er zijn wel meerdere manieren om kosten te besparen. Daarvoor vind je hieronder nog wat handige tips.

Tips om kosten te besparen bij de aanschaf van een Space Scooter

Heb je interesse om een nieuwe Space Scooter aan te schaffen? Zie je het alleen niet zitten om hier de volle pond voor te betalen? Volg dan onderstaande tips op.

Houd een aanbieding goed in de gaten

Meerdere van onze partners stunten regelmatig met een aanbieding op de Space Scooter steps. Met zo’n aanbieding krijg je bijvoorbeeld 10 tot 20% korting. Dat is een makkelijke besparing, aangezien je hier niks verder voor hoeft te doen.

Kies voor een iets ouder model

Space Scooter komt voortdurend met nieuwe modellen op de markt. Als je zo min mogelijk geld wilt betalen, kies je het beste voor een ouder model. De oudere modellen zijn mogelijk iets minder vooruitstrevend, maar zijn veelal wel een heel stuk goedkoper.

Overweeg een tweedehands variant

Tot slot kun je ook kiezen voor de aanschaf van een tweedehands variant. Dit is niet altijd de betere keuze, maar je bespaart hier uiteraard wel veel geld mee.

Waar kun je een Space Scooter step kopen?

Een Space Scooter step kopen doe je het beste bij een online specialist. Onderstaand specialist biedt meerdere Space Scooter steps aan, hanteert scherpe prijzen en staat graag klaar om je te helpen/adviseren:


Meer voor kinderen:

Categorieën: Outdoor