Kinderscooter kopen? De beste (elektrische) mini scooters

Last updated by Kaz on

kinderscooter

Een kinderscooter valt bij 9 van de 10 kinderen in de smaak. Op zo’n mini scooter kan je kind heerlijk rondcrossen, veel plezier beleven en ook nog zijn/haar vaardigheden ontwikkelen.

Voldoende reden dus om voor de aanschaf van een goede kinderscooter te kiezen. In dít artikel ontdek je wat de beste (elektrische) mini scooters van dit moment zijn.

5 beste mini scooters uitgelicht

Denk je dat je kind groot genoeg is voor een mini scooter? Graag raden wij je dan aan om onderstaande 5 reviews op je gemakje door te nemen.

In deze reviews bespreken wij de beste kinderscooters van dit moment. Als je voor één van deze speelgoed scooter kiest, gaat je kind hier ongetwijfeld veel plezier aan beleven.

1. Vespa Elektrische Kinderscooter

De Vespa Elektrische Kinderscooter vinden wij de beste kinderscooter van dit moment. Deze mini Vespa is uiteraard gebaseerd op de welbekende Vespa scooters.

Deze scooters zijn tot een begrip uitgegroeid, waar men dan ook slim op inspeelt met deze mini scooter. Dit speelgoed scootertje is uiterst geschikt voor kinderen tot 3 jaar.

Deze scooter kan maximaal 6 kilometer per uur rijden. De scooter is belastbaar tot 20 kilogram en is van een krachtige accu voorzien.

Dankzij deze krachtige accu is de gebruiksduur maar liefst 1 uur op één acculading. Door de zijwieltjes hoef je je geen zorgen over de veiligheid van je kind te maken. 
2. Chipolino Patrol Elektrische Kinderscooter

Ben je voor bijvoorbeeld je zoon op zoek naar een stoere kinderscooter? Dan raden wij je graag de Chipolino Patrol Elektrische Kinderscooter aan. Zoals je op de foto van deze kinderscooter kunt zien, is dit min of meer een motor.

De motor is in ieder geval van twee zijwieltjes voorzien, waardoor je kind moeiteloos zijn/haar evenwicht kan behouden.

Deze scooter is geschikt voor kinderen tot maximaal 5 jaar oud. Dit komt door de afmetingen, maar ook door het maximaal belastbare gewicht. Het is hoe dan ook een elektrische mini scooter waar je kind jarenlang plezier aan gaat beleven.

De scooter is voorzien van verlichting en muziek, maar ook van een achteruitrijversnelling.
3. Vespa Blauw 12V met Windscherm

Wil je graag een Vespa kinderscooter voor je zoon of dochter aanschaffen? De Vespa Blauw 12V met Windscherm is in dat geval een geweldige optie. Ook deze scooter is op de welbekende Vespa scooter gebaseerd, waarbij met name de waarheidsgetrouw opvalt.

Zo is deze mini scooter voorzien van een windscherm, koffer, lederen zitting en spiegels. Door de zijwieltjes behoud je kind moeiteloos zijn/haar evenwicht, waardoor hij/zij nog meer plezier aan deze mini scooter beleeft.

Deze scooter is geschikt voor kinderen tot maximaal 30 kilogram.
4. NiceGoodz Elektrische Kinderscooter

Wil je speciaal voor je dochter een fraaie elektrische kinderscooter kijken? Kies dan voor de NiceGoodz Elektrische Kinderscooter.

Deze scooter past volledig bij een meisje met een maximale leeftijd van pakweg 3 á 4 jaar oud. Dit heeft met de kleurstelling te maken, maar ook met het draaggewicht van 25 kilogram.

Deze roze scooter ziet er super leuk uit. Met dank aan de kleurstelling, maar ook het leuke koffertje aan de achterzijde. Wat bij deze mini scooter wel opvalt, is het gebrek aan zijwieltjes. Je kind moet hierdoor zelf goed het evenwicht weten te behouden.
5. Aprilia Dorsoduro 900

Deze top 5 sluiten we af met de Aprilia Dorsoduro 900. Dit vinden wij één van de stoerste kinderscooters van dit moment om te zien. Deze scooter is gebaseerd op een heuse motor van Aprilia, ziet er stoer uit en is ook nog van zijwieltjes voorzien.

Met dank aan deze zijwieltjes weet je kind moeiteloos zijn/ahar evenwicht te behouden.

Deze mini scooter heeft een maximale snelheid van 8 km/h. Voor de begrippen van een mini scooter is dat een aanzienlijke snelheid. De scooter is zelf belastbaar tot 25 kilogram en heeft een zithoogte van 50 cm.

Door de krachtige accu maakt je kind tussen de 3 en 6 uur lang gebruik op één acculading van deze mini scooter.
Waar moet een goede kinderscooter aan voldoen?

Heb je je pijlen gericht op de aanschaf van een goede kinderscooter? Dan is het aan te raden om niet zomaar voor de eerste de beste kinderscooter te kiezen. Nee, idealiter voldoet een goede kinderscooter aan een paar eisen:

  • De kinderscooter heeft een hoog maximaal belastbaar gewicht. Als dit het geval is, kan je kind jarenlang gebruik van de scooter maken. Dit is niet alleen voor je kind ook erg fijn, maar ook voor jezelf. Je weet immers dat je de kinderscooter niet voor slechts een jaartje koopt.
  • De kinderscooter is veilig te gebruiken. Dit houdt onder meer in dat ‘ie idealiter van zijwieltjes voorziene is. Ook houdt dit in dat de kinderscooter een niet al te hoge snelheid kan behalen. Als een mini scooter plots 10 km/h of harder kan rijden, levert dit alleen maar gevaarlijke situaties op.
  • De kinderscooter moet er leuk uitzien. In dit geval is ‘leuk’ een nogal ruim begrip. Dit komt onder meer doordat het aanbod van mini scooters op dit moment erg divers is. Dit blijkt niet alleen uit de vormgeving van de mini scooters, maar ook uit de kleurstellingen. Voor zowel jongens als meisjes kun je in ieder geval uit leuke kinderscooters kiezen.
  • De kinderscooter moet van een goede kwaliteit zijn. Wil je voor je zoon of dochter graag een kinderscooter aanschaffen? In de meeste gevallen ben je hier ruim 100 euro aan kwijt. Als je zo’n bedrag uitgeeft, wil je uiteraard dat je kind hier lang gebruik van kan maken. Dat lukt als je voor een kinderscooter van een goede kwaliteit kiest.

Voor wie is een kinderscooter geschikt?

Een kinderscooter is voor alle jonge kinderen geschikt. Je kunt hierbij denken aan een leeftijd van pakweg 2 tot 6 jaar.

Hoe lang je kind precies van de mini scooter gebruik kan maken, hangt van zijn/haar lengte en gewicht af. Bij elke mini scooter heb je namelijk met een bepaald belastbaar gewicht te maken.

Is een kinderscooter dan niet geschikt voor een kind van 10 jaar? Nee, dat is niet het geval. Ook als je kind 8 jaar oud is, is een mini scooter veelal niet meer geschikt voor hem/haar. In plaats daarvan kies je beter voor een elektrische auto voor je kind van 8 jaar.

Is een kinderscooter voor elk de beste keuze? Nee, dat is niet het geval. Weet je van je kind dat hij/zij gek op auto’s is? Dan kies je het beste voor bijvoorbeeld een elektrische kinderauto 2-persoons.

Of weet je van je kind dat hij/zij gek op fietsen is? Kies dan voor een elektrische mini fiets. Let er hierbij wel op dat veel varianten ook geschikt zijn voor volwassenen.

Of weet je van je kind dat hij/zij gek op steppen is? Kies dan voor een elektrische step voor je kind. Ook een space scooter kan een interessante optie voor je kind zijn.

Waarom een kinderscooter voor je kind kopen?

Kan je kind leven zonder een kinderscooter? Ja, zeker. Weet je het leven van je kind leuker te maken met een kinderscooter? Ja, ook dat is zeker het geval. Met een mini scooter geniet je kind simpelweg van een paar voordelen:

  • Je kind beleeft veel plezier aan een kinderscooter. Als je bijvoorbeeld graag een wandeling maakt, kan je kind lekker met je mee rijden. Je kind wordt hier zelf niet al te moe van, aangezien hij/zij alleen maar op de mini scooter hoeft te zitten. Je kind vindt dit ongetwijfeld heel erg leuk.
  • Je kind traint meerdere vaardigheden. Zet je je kind op een mini scooter? Dan gaat je kind – onbewust – meerdere vaardigheden trainen. Zo wordt onder meer de coördinatie van de ogen en handen verbeterd. Ook werkt je kind onbewust aan het behouden van zijn/haar evenwicht.
  • Een kinder scooter is overal te gebruiken. Als je voor een elektrische mini scooter kiest, weet je zeker dat je kind overal de scooter kan gebruiken. Grote kans dat je kind ook wil dat deze scooter mee op vakantie gaat.
  • De kinderscooters zijn van veel leuke extra’s voorzien. Bijkomend voordeel is dat de meeste kinderscooters van veel leuke extra’s zijn voorzien. Beschikt een mini scooter bijvoorbeeld over muziek en verlichting? Dan weet je zeker dat je kind hier nóg meer plezier aan beleeft.
  • Een goede kinderscooter gaat jarenlang mee. Kies je voor de aanschaf van één van bovenstaande kinderscooters? Dan weet je zeker dat de kinderscooter jarenlang mee gaat. Voordeel hiervan is dat eventueel je andere kind ook nog van de mini scooter gebruik kan maken. Je hoeft dus maar één investering te doen, waarna je kinderen allemaal plezier beleven aan de mini scooter.

Mini scooter kopen: waar moet je precies op letten?

Ben je overtuigd geraakt van de voordelen van een mini scooter? Dan is het de hoogste tijd om op zoek naar de beste mini scooter te gaan. Daarvoor wijzen wij je graag op onderstaande aandachtspunten.

Zithoogte & maximale belasting

Het is allereerst belangrijk om naar je kind te kijken. Hoe oud is je kind, hoe lang is je kind en wat is het gewicht van je kind? Dit zijn belangrijke aspecten die je af moet stemmen op zowel de zithoogte als de maximale belasting.

Onze tip: kies voor een mini scooter met een forse maximale belasting. Op zo’n scooter geniet je kind jarenlang van veel plezier, aangezien hij/zij over een paar jaar nog steeds van de scooter gebruik kan maken. Met dank aan de forse maximale belasting.

Design

Bij een mini scooter moet je ook goed naar het design kijken. Let bijvoorbeeld op de vormgeving van de mini scooter, waarbij uiteraard direct de Vespa mini scootertjes in positieve zin opvallen.

Ook is het aan te raden om goed naar de kleurstelling te kijken. Een roze scooter geef je bijvoorbeeld niet zo snel aan een jongen.

Veiligheid

Let bij een mini scooter altijd op de veiligheid. Zeker als je kind nog vrij jong is, kies je het beste voor een mini scooter met zijwieltjes. Door de zijwieltjes is de kans op een val een heel stuk kleiner.

Snelheid en accuduur

Je moet ook goed nagaan wat de maximale snelheid van de mini scooter is. Idealiter is deze maximale snelheid niet al te fors, aangezien dat alleen maar gevaarlijke situaties op kan leveren.

In het verlengde van de snelheid moet je ook naar de accuduur kijken. Deze duur geeft aan hoe lang je kind op de scooter van één acculading gebruik kan maken.

Let hierbij ook goed op de oplaadtijd. Idealiter kun je de accu van een mini scooter zo snel mogelijk opladen.

Leuke extra’s

Heb je meerdere kinderscooters op je verlanglijstje voor je kind gezet? Dan is het belangrijk om goed naar de extra’s per mini scooter te kijken.

Veel mini scooters zijn namelijk van extra’s voorzien, zoals een gashendel, gaspedaal, verlichting, geluid of opbergkoffer. Ook zijn meerdere mini scooters van een lederen zadel voorzien.

Wat kost een mini scooter voor je kind?

Voor een elektrische mini scooter betaal je veelal tussen de 100 en 200 euro. De prijzen lopen op zich niet al te veel uiteen, dus dit is volgens ons een minder belangrijk aandachtspunt. Het is veel belangrijker om voor pure kwaliteit te gaan.

Waar koop je een goede mini scooter?

Wil je direct een mini scooter voor je kind aanschaffen? Dit doe je niet bij een reguliere scooterwinkel, maar wel bij bijvoorbeeld Bol.com. Bij deze aanbieder geniet je van een divers aanbod en scherpe prijzen.

Voor zowel jongens als meisjes vind je snel een geschikte kinderscooter bij Bol.com!


Categorieën: Outdoor