Beste elektrische auto voor een kind van 8 jaar? Bekijk ze hier!

Last updated by Joni on

Elektrische kinderauto kopen (8 jaar)

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor je kind van 8 jaar?

Voor zowel een jongen als voor een meisje is een elektrische auto een onwijs leuk cadeau. In dit artikel vind je daarom alles over de beste elektrische auto’s voor een kind van 8 jaar.

Is een elektrische auto voor een kind van 8 jaar iets bijzonders? Ja, dat is zeker het geval.

Als je dit vergelijkt met een elektrische auto voor een kind van 12 jaar, beschikken beide auto’s over unieke kenmerken.

Juist door deze kenmerken is het belangrijk om de juiste auto voor je kind te kopen. Ook daar vertellen we je in dit artikel graag van alles over.

Hoe kies je de beste elektrische auto voor 8 jarigen?

Als je een elektrische auto voor een 8 jarig kind wilt kopen, moet je op meerdere punten goed letten. Dit zijn punten bij het uitkiezen van de auto, maar ook tijdens het aankoopproces.

Om de beste elektrische auto voor 8 jarigen uit te kiezen, volg je het beste onderstaande tips op. Met deze tips voorkom je dat je één van de veelgemaakte fouten maakt.

Tip 1: let goed op de zithoogte

Zithoogte kinderauto jongen

Je moet de zithoogte van de auto afstemmen op de lengte van je kind.

Houd hierbij niet alleen met de huidige lengte rekening, maar ook met de komende groeispurt van je kind.

Het is immers wel zo prettig als je kind jarenlang van zijn/haar nieuwe elektrische auto kan genieten.

Tip 2: kijk naar het geslacht van je kind

Deze tip klinkt wellicht een beetje vreemd, maar is dat allerminst. Er bestaan namelijk auto’s speciaal voor jongens én auto’s speciaal voor meisjes.

Op basis van het geslacht van je kind kun je dus alvast een flinke schifting in het aanbod maken.

Maar, je kunt uiteraard voor ‘genderneutrale’ auto’s kiezen. Dit zijn auto’s die niet zozeer voor een jongen óf voor een meisje ontwikkeld/ontworpen zijn, maar voor elk kind.

Tip 3: let goed op de maximale snelheid

Van een kind van 8 jaar oud kun je nog niet al te veel rijvaardigheden verwachten. Je kunt bovendien niet verwachten dat alle motorische vaardigheden al volledig ontwikkeld zijn.

Alleen al hierom is het erg wenselijk dat de elektrische auto niet al té hard kan rijden.

Wij adviseren je daarom om goed naar de maximale snelheid te kijken. Kies altijd voor een elektrische auto met een maximale snelheid van pakweg 10 km/u.

Gaat de auto harder? Dan kan dit gevaarlijke situaties opleveren.

Tip 4: let goed op de maximale belastbaarheid

Bij elke auto staat de maximale belastbaarheid vermeld. Dit betekent dat de auto het betreffende gewicht kan dragen, maar niet méér dan dat gewicht.

Je moet dit gewicht daarom goed afstemmen op het gewicht van je kind.

Ook hierbij moet je goed rekening met de toekomst houden. Je kind gaat ongetwijfeld nog hard groeien, waardoor je kind ook zwaarder wordt.

Indien je de elektrische auto ‘op de groei’ kunt kopen, geniet je kind hier nóg langer van.

Tip 5: kijk goed naar het design van de auto

Elektrische kinderauto Mercedes design

Uiteraard is het ook aan te raden om goed naar het design van de auto te kijken. Als je de auto aan je kind als verrassing geeft, is dit niet iets dat je kunt overleggen.

Mocht je kind wel weten dat hij/zij de auto krijgt, kun je samen met hem/haar op zoek naar de mooiste auto gaan.

Tip 6: houd altijd de veiligheid in de gaten

Je doet er verstandig aan om altijd de veiligheid in de gaten te houden. Dit doe je bijvoorbeeld door voor een auto met een beperkte maximale snelheid te kiezen.

Verder is het advies om te kiezen voor een elektrische auto met een gordel. De voorkeur gaat uit naar een 5 punt gordel; dit is erg veilig voor je zoon of dochter.

De beste elektrische auto’s voor een kind van 8

Wil je dolgraag een elektrische auto voor je kind van 8 jaar aanschaffen? Maak je borst dan maar nat.

Er worden namelijk veel auto’s aangeboden die niet helemaal aan de wensen voldoen. Met onderstaande auto’s doe je gelukkig wél een goede koop.

Deze auto’s zijn als beste uit onze test naar voren gekomen. Je kunt daardoor met een gerust hart één van onderstaande elektrische auto’s bestellen.

1. Off Road Beach Buggy 2 persoons

Off Road Beach Buggy 2 persoons 8 jaar

Wil je voor je zoon of dochter een stoere elektrische auto aanschaffen? Dan kun je niet om deze Off Road Beach Buggy heen.

Deze buggy biedt plek aan twee personen, waardoor ook nog een broertje of zusje in deze auto kan stappen. De buggy zelf ziet er stoer uit, rijdt erg fijn en is door jou makkelijk te besturen.

Deze auto behaalt een maximale snelheid van 5 kilometer per uur. Zoals hierboven al aangegeven, is dat meer dan voldoende voor een kind van 8 jaar oud.

De maximale belastbaarheid is 59 kilogram, waardoor je kind de komende jaren van deze auto gebruik kan maken.
2. Jamara Elektrische Kinderauto Audi TT R

Jamara Elektrische Kinderauto Audi Tt R

Ben je op zoek naar een stoere kinderauto voor je zoon of dochter? Dan kun je niet om deze Audi TT van het merk Jamara heen.

Deze cabriolet ziet er gelikt uit, is groot genoeg voor een kind van 8 jaar en behaalt een maximale snelheid van 5 kilometer per uur.

Wat ons erg aanspreekt, is de zithoogte van 43 centimeter.

Ook als je kind in de komende jaren nog groeit, kan je kind gebruik blijven maken van deze kinderauto. De maximale belastbaarheid is namelijk 30 kilogram; ook dat is prima.

Voor het design hoef je deze auto ook niet links te laten liggen. De auto ziet er echt geweldig uit.
3. Sevils Trike

Sevils Elektrische kinderauto trike

Tot slot raden wij je ook nog de Sevils Trike aan. Deze auto beschikt over twee wielen aan de voorzijde en één wiel aan de achterzijde.

De zogeheten trike ziet er hierdoor sportief en stoer uit. Bovendien is deze auto in vier kleuren te verkrijgen; rood, blauw, zwart en geel.

De auto heeft een maximale snelheid van 8 km/h, een zithoogte van 40 centimeter en een maximale belastbaarheid van 30 kilogram.

Al deze facetten sluiten dus prima aan op een kind van 8 jaar oud. Wel moet je even rekening houden met het vrij forse prijskaartje. Voor deze auto betaal je namelijk ruim 300 euro.
Waar op letten bij het kopen van een elektrische auto voor kind 8 jaar?

Een elektrische auto voor je kind van 8 jaar kopen? Dat is waarschijnlijk iets dat je niet elke dag doet.

Om deze aankoop een stuk makkelijker voor je te maken, hebben wij onderstaande tips opgesteld.

Volg deze tips op en koop makkelijk én snel de juiste elektrische auto voor je kind van 8 jaar.

Ga niet voor de goedkoopste variant

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ gaat zeker op bij een elektrische kinderauto. Ons advies is daarom om te durven investeren in de beste auto.

Dit kost uiteraard meer geld, maar je beleeft hier wel veel meer plezier aan. Het is immers onbetaalbaar om je kind te zien genieten met zijn/haar auto.

Koop de auto bij een betrouwbare aanbieder

Elektrische kinderauto kopen 8 jaar

Tijdens onze test zijn wij geschrokken van de kwaliteit die soms aangeboden wordt.

Wij adviseren je hierom om alleen de auto bij een betrouwbare aanbieder te kopen. Je kunt er bij een betrouwbare aanbieder vanuit gaan dat de kwaliteit wél naar wens is.

Houd rekening met de rijvaardigheden van je kind

Koop nooit een elektrische kinderauto die te hard gaat. Een kind van 8 heeft namelijk nog niet de benodigde vaardigheden om de auto onder controle te houden.

Kies daarom altijd voor een auto met een maximale snelheid van een paar kilometer per uur.

Misschien ook interessant:

Categorieën: Outdoor