Bestuurbare auto voor je kind: Wat zijn de beste in 2024?

Last updated by Joni on

RC auto's voor kids

Is jouw kind gek op auto’s, vrachtwagens of andere voertuigen? Hoe leuk zou het dan zijn om een bestuurbare auto voor je kind aan te schaffen?

Met een RC auto beleeft je kind veel plezier, traint je kind meerdere vaardigheden én geniet je kind optimaal.

Een terechte vraag hierbij is wel tussen wat voor soort bestuurbare auto’s je zoal kunt kiezen. En wat de beste bestuurbare auto’s van dit moment zijn.

De antwoorden op deze twee vragen geven wij je graag in dit uitgebreide artikel. In dit artikel zoomen wij namelijk volledig in op de RC auto’s die voor kinderen geschikt zijn.

Beste RC auto’s voor kinderen (2 t/m 12 jaar)

Denk je dat je kind heel blij gaat zijn met een nieuwe RC auto? Neem dan vooral onderstaande reviews op je gemakje door.

In deze vijf reviews bespreken wij namelijk de beste RC auto’s voor kinderen. Met één van deze RC auto’s doe je sowieso een goede aankoop!

1. Exost RC 360 Cross II Stuntauto

Exost RC 360 Cross II

Als je kind gek op stuntauto’s is, is deze RC auto van Exost de beste keuze.

Deze RC auto beschikt over vier grote wielen en een vrij groot chassis. Dankzij deze vormgeving is je kind met deze auto in staat om de meest vette stunts uit te voeren. 

Bijkomend voordeel: voor deze RC kinderauto betaal je nog geen 24 euro. Als je niet zeker weet of je kind dit leuk gaat vinden, is deze ‘gok’ prijstechnisch gezien niet al te groot.

Deze RC auto is voor binnen geschikt, behaalt snelheden van 12 kilometer per uur en wordt met een handige afstandsbediening geleverd. Het enige dat hieraan ontbreekt, zijn batterijen.

Deze auto is uitstekend geschikt voor jongere kinderen van 2 tot 6 jaar, maar ook voor oudere kinderen tot en met 12 jaar.
2. Maisto RC Team Red Bull F1 2018 RB14

Maisto Radiografische bestuurbare auto Red Bull F1

In de afgelopen jaren zijn de Formule 1 en Max Verstappen erg populair geworden.

Zijn jij en je kind ook gek op dit wonderkind en deze toffe sport? Dan is deze RC auto van Red Bull een super leuke koop. Dit is een leuke auto voor met name kinderen van 6 tot 12 jaar.

Deze RC auto is volledig gebaseerd op de auto waarin Max Verstappen in het seizoen 2018 reed.

Met deze auto gaat je kind ongetwijfeld veel plezier beleven. Dit komt door het toffe design, maar ook door de specificaties.

Zo behaalt deze auto een maximale snelheid van slechts 5 kilometer per uur. Ideaal voor de jongere kinderen.
3. Reely Brushed RC auto Elektro Crawler

Reely Brushed RC auto Elektro Crawler

Is je kind al iets ouder? Dan raden wij je van harte deze Reely Brushed 1:10 RC auto Elektro Crawler aan.

Deze stoere auto lijkt enigszins op de populaire Mercedes G Klasse en is om meerdere redenen ideaal voor oudere kinderen.

Dit is onder meer aan de snelheid te danken; deze auto behaalt een maximale snelheid van 10 kilometer per uur.

Wel is dit een vrij geavanceerde en complexe RC auto. Dit blijkt uit de samenstelling van de auto, maar ook uit het prijskaartje.

Koop daarom deze RC auto absoluut niet voor je jonge kind. Wij adviseren een minimale leeftijd van 10 á 12 jaar voor deze RC auto.
4. Exost Gyrotex 1:12

Exost Gyrotex RC auto

Wil je een relatief grote RC kinderauto aanschaffen? Dan is deze variant van Exost de beste koop voor je.

Deze auto is in schaal 1:12 gemaakt, waardoor de auto zo’n 22 centimeter lang is. Door de grote wielen is je kind in staat om met deze auto allemaal vette stunts uit te voeren.

Met deze auto kan je kind maar liefst 12 kilometer per uur rijden. Voor een volwassene is dit niet al te hard, maar voor een kind is dit een behoorlijke snelheid.

Hij is dus minder geschikt voor hele jonge kinderen van bijvoorbeeld 4 of 5 jaar. Maar vanaf een leeftijd van ca. 7 jaar is hij perfect te gebruiken.

Bijkomend voordeel is dat deze RC kinderauto voor alle ondergronden geschikt is. Zo kan je kind óók buiten met deze auto vette stunts maken.
5. Amewi Blauw Brushed 1:18 RC auto

Amewi Blauw Brushed RC auto monstertruck

Is je kind dol op trucks en in het specifiek monstertrucks? Dan is dit een waanzinnige leuke truck.

De Amewi Blauw Brushed 1:18 RC auto is een toffe monstertruck die hoog op z’n wielen staat. Met dank aan de grote wielen is je kind in staat om op meerdere ondergronden met deze RC auto te rijden.

Zelfs op onverharde paden beleeft je kind veel plezier met deze auto.

Verder beschikt deze auto over leuke extra’s. Zo beschikt de auto over licht en geluid effecten, een handige afstandsbediening en een flinke snelheid.

Je kind kan een snelheid van wel 15 kilometer per uur rijden. Geef deze auto daarom niet aan jonge kinderen, maar aan de iets oudere kinderen.
Voor welke leeftijden is een RC kinderauto geschikt?

Het leuke is dat er heel veel soorten RC auto’s bestaan. Je kunt voor een RC auto voor je kind van 2 jaar kiezen, maar ook voor je kind van 4 jaar oud.

Verder is het mogelijk om voor alle tussenliggende leeftijden een geschikte RC auto te vinden. Denk hierbij aan een leeftijd van 3, 5 jaar, 7 jaar en 10 jaar.

Is je kind nog ouder, bijvoorbeeld een tiener? Dan moet je voor jezelf de afweging maken: ga je een RC auto voor kinderen kopen of kies je voor een RC auto voor volwassenen?

Als je kind al enige ervaring met bestuurbare auto’s heeft, is een RC auto voor volwassenen wellicht verstandiger.

Tot een leeftijd van 10 jaar zou je echter sowieso voor een RC kinderauto moeten kiezen.

Hoe vind je een goede RC kinderauto?

Heb je je pijlen op een RC kinderauto gericht? In het huidige aanbod is het wellicht lastig om snel een knoop door te hakken.

Het aanbod is namelijk heel divers, je moet op veel punten letten en het is ook geen alledaagse aankoop.

Wij doen er daarom alles aan om de zoektocht zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Dit hebben we reeds gedaan door bovenstaande auto’s te bespreken, maar doen we ook met deze koopgids.

In deze koopgids bespreken wij namelijk wat de belangrijkste aandachtspunten zijn tijdens het uitkiezen van een goede RC kinderauto.

Hoe oud is je kind?

Kind bestuurbare auto

Allereerst is het verstandig om naar de leeftijd van je kind te kijken. Hoe oud is je kind op dit moment? En welke RC auto sluit goed aan op de leeftijd van je kind?

Als je dit eenmaal achterhaald hebt, kun je gericht op zoek gaan naar de beste koop.

Bestuurbare auto’s zijn namelijk geliefd onder peuters van 2 en 3 jaar, maar ook onder kleuters van 4 tot 6 jaar. Én onder kinderen van 7 tot 12 jaar en zelfs ouder.

Het is daarom handig om goed rekening te houden met de tips hieronder.

Tip 1: koop voor jongere kinderen geen auto’s die al te hard kunnen. Een snelle bestuurbare auto is voor een jong kind gewoonweg niet onder controle te houden. Grote kans dat zo’n auto dan al snel beschadigd raakt.

Tip 2: koop voor kinderen nooit een bestuurbare auto die voor volwassenen geschikt is. Ook deze auto’s gaan te hard en zijn in sommige gevallen lastig te besturen. Door de lastige besturing raakt je kind al snel de controle kwijt.

Soort RC auto

Wil je voor je kind een RC straatauto aanschaffen? Wil je voor je kind een bestuurbare raceauto aanschaffen? Of wil je voor je kind een bestuurbare vrachtwagen aanschaffen?

Dit zijn slechts enkele varianten waar je op dit moment tussen kunt kiezen.

Om op dit punt de juiste keuze te maken, zou je goed naar je kind moeten kijken. Wat vindt je kind precies leuk? En welk soort RC auto past het beste bij de voorkeuren van je kind? 

Tip: kijk hierbij ook naar het gewenste gebruik. Wil je een RC auto voor buiten aanschaffen? Kies dan voor een variant met een hoog chassis en grote wielen. Dankzij deze onderdelen is de RC auto in staat om over oneffen paden heen te rijden.

Binnen of buiten gebruiken

RC auto kinderen

Ook zou je goed naar het gewenste gebruik van de RC auto moeten kijken.

Denk je dat je kind de auto vooral binnen wilt gebruiken? Of heb je het vermoeden dat je kind de auto zowel binnen als buiten wilt gebruiken? 

Veel RC auto’s zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. De auto’s die voor de jongste kinderen geschikt zijn, zijn uitsluitend binnen te gebruiken.

Ga in ieder geval heel goed na waar de voorkeur naar uitgaat.

Maximale snelheid

Snelheid RC auto

Het is onwijs belangrijk om goed naar de maximale snelheid van de RC auto te kijken.

Is je kind bijvoorbeeld 3,4 of 5 jaar oud? Dan zou de auto maximaal een paar kilometer per uur moeten gaan.

Als je aan je jonge kind een te snelle auto geeft, is de kans heel groot dat deze al snel beschadigd raakt. Dat is uiteraard onwijs zonde van de investering die je gedaan hebt.

Is je kind inmiddels al 10 jaar of ouder? Dan kun je prima voor een snellere RC auto kiezen.

Ga hierbij echter niet voor een professionele bestuurbare auto, aangezien zó’n auto alsnog veel te snel voor je kind is. Nee, voor een kind van 10, 12 of 14 jaar oud is een maximale snelheid van 15 km/u prima.

Tip: stem de maximale snelheid op de ervaring van je kind af. Is je kind behoorlijk bedreven met het besturen van een bestuurbare auto? Dan kun je prima voor een auto met een hogere maximale snelheid kiezen.

Meegeleverde accessoires

De meeste RC kinderauto’s die je kunt kopen, werken op een accu.

Krijg je bij aanschaf deze accu standaard meegeleverd? En krijg je bij aanschaf ook nog een bijbehorende oplader meegeleverd?

Dit zijn twee voorbeelden van accessoires die idealiter altijd meegeleverd zouden moeten worden.

Ga ook goed na in wat voor staat je de afstandsbediening geleverd krijgt. Krijg je bijvoorbeeld ook batterijen voor de afstandsbediening geleverd?

Dit zou toch wel erg prettig zijn; je hoeft dan zelf geen investeringen meer te doen.

Design van de auto

Stoere RC auto

Uiteraard is het ook aan te raden om naar het design van de auto te kijken.

Hoe ziet de RC kinderauto er precies uit? Om wat voor soort auto gaat het? En in welke kleur(en) is de auto uitgevoerd? Dit zijn slechts enkele vragen waar je goed naar moet kijken.

Het design van de auto zou je op de voorkeuren van je kind af moeten stemmen.

Wil je kind vooral buiten gebruik van de RC kinderauto maken? Dan kun je het beste kiezen voor een soort van buggy die hoog op z’n wielen staat.

Zo’n auto is perfect in staat om op onverharde ondergronden te rijden.

Het verschil tussen een bestuurbare auto voor kids en volwassenen

Eerder in dit artikel gaven we je de volgende tip: koop alleen een RC kinderauto voor je kind en nóóit een RC auto die voor volwassenen geschikt is.

De reden hiervoor? Dit heeft vooral met onderstaande verschillen te maken:

Snelheid

Een RC kinderauto behaalt een beperkte maximale snelheid. Erg gewenst, aangezien een kind nog niet de optimale controle over zo’n auto heeft.

Bij een RC auto voor volwassenen ligt de snelheid een stuk hoger. Zo zijn er veel auto’s die een snelheid van wel 50 kilometer per uur behalen.

Kies je voor een professionele bestuurbare auto? Dan kan de auto zelfs een snelheid van 80 of 100 kilometer per uur behalen.

Design

Qua design is een RC kinderauto uiteraard goed te herkennen. Een RC kinderauto is vrij simpel qua design en ziet er hierdoor ietwat kinderlijk uit.

Maar, bovenstaande varianten laten wel duidelijk zien dat dit per auto verschillend is. Er worden namelijk meer en meer auto’s voor kinderen uitgebracht die wél een realistisch en fraai design hebben.

Bediening

Besturing kids RC auto

De bediening van een RC kinderauto geschiedt met een simpele afstandsbediening.

Met deze afstandsbediening kan een kind vaak maar drie dingen: sturen, gas geven en remmen.

Bij een afstandsbediening voor een volwassenen zijn echter veel meer knoppen te vinden. De bediening van een RC auto voor volwassenen is gewoonweg een stuk complexer.

Dit blijkt duidelijk uit de bijbehorende afstandsbediening.

Complexiteit

Een RC auto voor kinderen is een vrij simpele auto om te zien. Dit komt door het design, maar ook door de gebruikte onderdelen.

Vaak bestaat zo’n auto uit meerdere grote plastic delen, terwijl dit bij een RC kinderauto heel anders is.

Zo’n auto is een stuk complexer gemaakt, onder meer doordat er allerlei complexe onderdelen gebruikt worden. Dit is overigens goed aan de rijprestaties te merken.

Prijskaartje

Voor een RC kinderauto betaal je veelal een stuk minder geld dan voor een RC auto voor volwassenen. Dit heeft onder meer met de complexiteit te maken, maar ook met de kracht van de auto.

Des te krachtiger de accu is, des te hoger de maximale snelheid is. En des te krachtiger de accu is, des te duurder accu is. En daarmee ook de RC auto.

Afmetingen

Grootte bestuurbare auto

In de meeste gevallen is een RC auto voor kinderen vrij compact. Een RC auto voor volwassenen kan daarentegen behoorlijk groot zijn.

Voor kinderen wordt bijvoorbeeld voor schaal 1:12 gekozen, terwijl voor volwassenen voor schaal 1:5 gekozen wordt.

Totale plaatje

Al met al kunnen we stellen dat het totale plaatje compleet verschillend is. Van een grote afstand zie je in ieder geval duidelijk het verschil tussen een RC kinderauto en een RC auto voor volwassenen. 

Waar koop ik een bestuurbare auto voor mijn kind?

Denk je dat je kind een bestuurbare auto erg leuk gaat vinden? Zorg er dan voor dat je voor een goede RC auto kiest, zodat je kind hier zo lang mogelijk van kan genieten.

Bij onder meer onderstaande aanbieders vind je betaalbare RC kinderauto’s die van een prima kwaliteit zijn:


Misschien ook interessant:


Categorieën: Outdoor