RC drift auto kopen? De beste bestuurbare drift auto’s

Last updated by Joni on

RC Drift Auto kopen

Ben je op zoek naar een leuke bestuurbare auto voor buiten? Om tot de juiste koop te kunnen komen, moet je bepalen wát je precies met de auto wilt doen.

Wil je vooral hard kunnen rijden? Kies dan voor een snelle bestuurbare auto.

Wil je vette trucjes uitvoeren en de totale controle over de auto hebben? Kies dan voor een RC drift auto. Een drift RC auto biedt onwijs veel plezier én is op verschillende terreinen te gebruiken.

In dit artikel laten wij je kennis maken met de drift bestuurbare auto’s. We bespreken wat een bestuurbare drift auto is, wat de voordelen zijn en wat de beste varianten zijn.

Verder voorzien wij je van tips om de beste afstandsbestuurbare drift auto uit te kunnen kiezen.

Wat is een RC drift auto precies?

Een RC drift auto is een auto waarmee je kunt driften. Dit betekent dat je de achterkant van de auto ‘uit kunt laten breken’, waarna je driftend bochtjes kunt maken. 

Hoe dit er precies uitziet, zie je in onderstaande video. In deze video zie je meerdere RC drift auto’s tegen elkaar strijden.

Zoals je kunt zien, gaan ze schuin door de bochten heen. De bedoeling van dergelijke auto’s is dus absoluut niet om hard te rijden.

Wat in dit filmpje opvalt, is het wedstrijdelement. Bij deze wedstrijd strijden namelijk teams tegen elkaar.

Elk team bestaat uit 2 auto’s, waarbij het de bedoeling is dat de auto’s synchroon door de bochten heen driften. Dit levert indrukwekkende plaatjes op.

Kortom: wil je ook driften, zoals in bovenstaande video? Dan heb je hier een RC drift car voor nodig.

Deze auto’s beschikken over enkele unieke kenmerken, waardoor ze in staat zijn om te driften:

  • Wegligging. De wegligging van een RC drift auto is uniek te noemen. Normaal wil een auto zo snel mogelijk rechtdoor, maar bij een RC drift auto ligt de nadruk juist op de achteras. Hierdoor gaat de auto niet overdreven hard, maar is de auto wel in staat om prachtig te driften.
  • Design. Het design van een RC drift auto is ook op z’n eigen manier uniek te noemen. Deze auto’s zien er allemaal niet even gelikt uit, aangezien een drift wel eens fout kan gaan. Als dat het geval is, wil je de onderdelen makkelijk kunnen vervangen. Hier wordt tijdens het ontwerpen van de RC drift cars al rekening mee gehouden.
  • Bediening. Het bedienen van een RC drift auto vraagt om de nodige oefeningen. Je kunt zo’n auto niet zomaar bedienen zonder enige ervaring. Het advies is daarom om veel te oefenen en om de totale controle over de RC auto te krijgen.
  • Naar wens aanpasbaar. Ga je op serieuze voet met een RC drift auto aan de slag? Dan is het goed om te weten dat je de auto naar wens aan kunt passen. Door de auto aan te passen, maak je de auto geschikt voor de ondergrond waar je op wilt rijden. Ook ben je hiermee in staat om de auto aan de weersomstandigheden aan te passen. Op een nat wegdek driften is immers compleet anders dan op een droog wegdek driften.

Al met al ga je met de drift auto’s veel plezier beleven. Voordat het zover is, moet je wel de beste RC drift car kopen. Dáárvoor vind je in dit artikel alle benodigde informatie.

Waarom een RC car drift kopen?

RC drift auto circuit

Er zijn meerdere redenen om een RC drift car te kopen:

  • Unieke manier van rijden. Met een RC drift car ben je in staat om op een unieke manier te rijden. Normaal gesproken snij je een bocht van buiten naar binnen aan, zodat je zo snel mogelijk door de bocht heen rijdt. Bij een RC drift auto is het juist de bedoeling om de bocht anders aan te snijden, waardoor je een prachtige drift kunt maken.
  • Op meerdere ondergronden te gebruiken. Zoals we eerder al stelden, is een RC auto op meerdere ondergronden te gebruiken. Je kunt een RC drift car prima binnen gebruiken, zoals je in bovenstaande video kunt zien. Maar, je kunt met een RC drift car ook buiten rijden. Dit doe je op bijvoorbeeld asfalt, maar ook op andere ondergronden. 
  • Auto is naar wens aan te passen. Het unieke van een RC drift car is dat je ‘m naar wens aan kunt passen. Zo kun je de wegligging aanpassen, waarmee je de auto voor de betreffende ondergrond geschikt is. Het is hierbij ook mogelijk om bijvoorbeeld de snelheid van de auto aan te passen.
  • Het is uitdagend. Het rijden met een RC drift auto is oprecht uitdagend te noemen. Je moet hier veel tijd aan besteden, je moet een hoop oefenen en je moet de volledige controle over de auto krijgen. Als je die controle eenmaal hebt, is het onwijs leuk om continu de grenzen op te zoeken. Dáármee heb je én behoud je veel plezier aan je RC drift auto.

Al met al kunnen we stellen dat een RC drift auto uniek is. Als je dit ten opzichte van andere modellen vergelijkt, is de manier van rijden echt uniek.

Daarnaast is het zo dat rijden met een RC drift auto erg uitdagend is.

Wil je met een RC auto hard in een rechte lijn rijden? Dat kan in principe iedereen. Wil je met een RC auto een prachtige drift maken? Dan moet je echt geoefend zijn.

Doordat dit iets is dat niet iedereen kan, is het onwijs leuk om op deze manier met je RC drift auto aan de slag te gaan.

Tot slot is het super dat je met zo’n auto aan wedstrijden deel kunt nemen. Je kunt in je eentje aan zo’n wedstrijd deelnemen, maar ook met een partner.

Zoals je in bovenstaande video kunt zien, is het een hele uitdaging om synchroon te driften.

RC drift car kopen: Dit zijn de allerbeste

Spreekt het principe van een RC drift car je aan? En is dit nou precies het soort bestuurbare auto waar je naar op zoek bent?

Dan raden wij je aan om voor één van onderstaande drie varianten te kiezen.

Wij hebben veel RC drift auto’s uit mogen proberen. Uiteindelijk hebben wij op basis van onze bevindingen drie auto’s als ‘beste koop’ aan kunnen wijzen.

Dat dit om onderstaande drie auto’s gaat, is niet zonder reden. Nee, dit zijn volgens ons om meerdere redenen de beste bestuurbare auto’s om mee te driften.

1. HPI RS4 Sport 3 Drift Auto RTR – Dai Yoshihara’s Subaru BRZ

HPI RS4 Sport 3 Drift RC Auto Dai Yoshihara s Subaru

Een RC drift auto zoals een RC drift auto hoort te zijn. Dat is absoluut deze prachtige HPI RS4 Sport 3 electro drift auto.

De auto ziet er geweldig uit, is vierwiel aangedreven en beschikt over talloze instelmogelijkheden.

Daarbij is het ook uniek dat deze auto bijvoorbeeld olie gevulde schokbrekers heeft; hierdoor voelt het driften met deze auto erg realistisch aan.

Voordat je deze auto onder de knie hebt, ben je enige tijd verder. Dit komt door de uitdagende bediening, maar ook door de maximale snelheid van 45 km/h.

Verder is deze auto vrij groot met een totale lengte van 43,1 centimeter. Echt een geweldige RC auto om mee te driften in ieder geval!
2. FTX Banzai Drift Auto RTR

FTX Banzai Drift Auto RTR

Geef je liever iets minder geld aan de beste RC auto uit? Kies dan voor deze FTX Banzai Drift Auto RTR.

Ook deze auto ziet er geweldig uit en is vrij complex opgebouwd. Dankzij de complexe opbouw voelt het rijden realistisch aan én kun je de auto geheel naar wens aanpassen.

Deze auto is 44 centimeter lang, beschikt over meerdere waterdichte onderdelen en beschikt over driftbanden.

Ook deze RC auto beschikt over olie gevulde schokdempers; dankzij deze dempers voelt het driften nog realistischer aan.
3. Kyosho Audi R8 LMS 2015 RTR

Kyosho Audi R8 LMS 2015 RTR

De Kyosho Audi R8 LMS 2015 RTR is volgens ons een geweldige RC auto.

Je kunt met deze RC auto prima driften, maar je kunt ‘m ook als ‘normale’ RC auto gebruiken. Zeker als je met je afstandbestuurbare auto wilt variëren, is dit dus een geweldige aankoop.

Deze auto is 46 centimeter lang, ziet er fraai uit en beschikt over duurzame onderdelen. De onderdelen zijn tegen een stootje bestand, waardoor een drift wel eens mis kan gaan.

Bovendien vinden wij de meegeleverde regelaar fijn. Deze regelaar ligt fijn in de hand en is ook nog waterdicht.
Aandachtspunten bij een bestuurbare drift auto kopen:

Het kopen van een bestuurbare drift auto is niet gemakkelijk. Het is geen alledaagse aankoop, terwijl je ook nog eens uit veel varianten kunt kiezen.

Om tot de beste koop te komen, raden wij je aan om op onderstaande aandachtspunten te letten.

Waar wil je de auto voor gebruiken?

RC drift auto wedstrijd

Wil je de auto alléén voor het driften gebruiken? Dan raden wij je een echte RC drift auto aan.

Deze auto’s zijn maar voor één ding bedoeld: om een prachtige drift mee te maken. 

Wil je de auto echter ook voor andere doeleinden kunnen gebruiken? Dan kun je het beste voor bovenstaande Kyosho Audi R8 LMS 2015 RTR kiezen.

Die RC auto kun je als drift auto gebruiken, maar kun je ook voor ‘normale’ doeleinden gebruiken.

Wie gaat de auto gebruiken?

Is het de bedoeling dat jij van de auto gebruik gaat maken? Of wil je wellicht voor je kind een RC drift auto aanschaffen?

Als je voor je kind een RC drift auto aan wilt schaffen, moet je goed naar de maximale snelheid kijken. Die snelheid moet bij voorkeur niet al te hoog liggen.

Voor een kind kan een RC mini drift car ook een prima optie zijn.

Als je voor jezelf een RC drift auto gaat kopen, moet je voor een bestuurbare auto voor volwassenen kiezen.

Die auto’s gaan hard(er), zijn net iets lastiger onder de knie te krijgen en bieden daarmee nóg meer plezier.

Aanpasmogelijkheden

RC drift auto aanpassen

Het unieke van een RC drift car is dat je de auto deels naar wens aan kunt passen. Ga daarom goed na wát je precies bij een bepaalde RC drift car aan kunt passen.

Design

Uiteraard moet je bij een RC drift auto ook goed naar het design kijken. Zoals bovenstaande varianten laten blijken, kun je in ieder geval uit prachtige designs kiezen.

Overigens kun je ook voor een RC drift auto in de vorm van een bouwpakket kiezen.

Die auto moet je nog (helemaal) zelf in elkaar zetten, waarbij je nog de nodige invloed op het design uit kunt oefenen.

Waar te koop?

Check de beste RC drift auto deals bij de onderstaande winkels:


Misschien ook interessant:


Categorieën: Outdoor