Beste professionele bestuurbare auto

Last updated by Joni on

Professionele bestuurbare auto's

Doe je graag mee aan wedstrijden met een bestuurbare auto? Dan is het advies om voor een professionele bestuurbare auto te kiezen.

Zo’n auto beschikt over enkele specifieke kenmerken, waardoor je aan dergelijke wedstrijden mee kunt doen.

Eén van de kenmerken is bijvoorbeeld dat de auto op benzine rijdt. Doordat de professionele RC auto op benzine rijdt, is de auto bijzonder snel.

Het aanbod van professionele bestuurbare auto’s is niet super divers. Binnen het aanbod valt bovendien de prijsstelling op; de meeste professionele bestuurbare auto’s zijn behoorlijk prijzig.

In dit artikel vertellen we je hier graag meer over!

Beste RC auto’s voor professioneel gebruik

Een RC auto kun je op meerdere manieren professioneel gebruiken.

Je kunt met een snelle RC auto aan een circuitrace mee doen, terwijl je met een bestuurbare vrachtwagen aan een vrachtwagenrace mee kunt doen.

Wat voor jou de beste RC auto is, hangt dan ook volledig af van je eigen voorkeuren. Wij helpen je in ieder geval graag een handje met het uitkiezen van de beste RC auto voor professioneel gebruik.

Hieronder vind je namelijk informatie over de drie beste RC auto’s voor professioneel gebruik.


1. Losi DBXL 2.0 Magnaflow

Losi DBXL 2.0 benzine RC auto

De Losi DBXL 2.0 4WD 32cc Benzine Buggy RTR – Magnaflow is eveneens een prima RC auto voor professioneel gebruik.

Deze buggy is voor meerdere ondergronden geschikt en staat z’n mannetje. Zo geeft het merk Losi zelf aan dat je deze RC auto prima voor ‘de ruige paden’ kunt gebruiken.

Bij deze auto heeft Losi voor een 32cc motor gekozen. Deze motor werkt op benzine, is krachtig en duurzaam.

Daarnaast zijn het stuurhuis, de servo en versnellingsbak van het hoogste niveau. Met deze RC auto kun je echt hoge ogen gooien tijdens RC wedstrijden.
2. Carson Modellsport Wild GP Attack

Carson Wild GP Attack RC auto benzine buggy

Ook de Carson Modellsport Wild GP Attack uiterst geschikt voor professioneel gebruik.

Deze RC auto rijdt op benzine, beschikt over achterwielaandrijving en over een geavanceerd veringsysteem. Dankzij deze onderdelen is geen uitdaging of ondergrond teveel gevraagd.

Met deze auto behaal je een maximale snelheid van 65 km/u. Een meer dan prima snelheid voor veel RC wedstrijden.

Door de samenstelling van de auto, waaronder de hoge rijhoogte, is deze auto bovendien goed te manoeuvreren.

Met de 2,4 GHz afstandsbediening behoud je de optimale controle over deze hoogwaardige RC auto!
3. Reely Carbon Fighter III

Reely Carbon Fighter III RC auto benzine

De Reely Carbon Fighter III is volgens ons een ideale bestuurbare auto voor volwassenen.

Deze auto is uiterst geschikt om professioneel te gebruiken, onder meer door de bouwkwaliteit.

Daarnaast is het zo dat dit een RC auto op benzine is; dit uit zich onder meer in de hoge maximale snelheid. Met de Reely Carbon Fighter III kun je een snelheid van wel 80 km/u behalen.

Met een dergelijke snelheid kun je prima de strijd aangaan met andere deelnemers aan een RC wedstrijd.

En door de vormgeving is deze auto ook nog geschikt voor offroad rijden.
Wat onderscheidt een professionele bestuurbare auto?

Een professionele bestuurbare auto herken je aan een paar punten. De belangrijkste punten bespreken we graag hieronder.

Snelheid

RC auto wedstrijd professioneel

Een professionele bestuurbare auto behaalt een behoorlijke snelheid. Je kunt hierbij denken aan een snelheid van 60 kilometer per uur, 80 kilometer per uur of zelfs nog harder.

Op zich kun je dit vergelijken met een Formule 1 auto. Een Formule 1 auto gaat eveneens gigantisch hard, puur om de wedstrijd te kúnnen winnen. Dit is ook het principe bij een RC auto.

De meeste wedstrijden die met een RC auto gehouden worden, worden op een circuit verreden. Dáár moet je met je RC auto zo snel mogelijk zijn.

Brandstof

Een professionele bestuurbare auto rijdt in principe altijd op benzine. Dit heeft met het bovenstaande punt te maken; de snelheid.

Een RC auto die op benzine rijdt, behaalt een (veel) hogere snelheid dan een RC auto met een accu.

Uiteraard brengt benzine wel enkele uitdagingen met zich mee. Zo moet je benzine bij een benzinepomp tanken en deze vervolgens overgieten in de RC auto.

Daarbij krijg je wellicht met vieze handen én de vervelende geur van brandstof te maken.

Verder krijg je met de geur van verbrande brandstof te maken. Als je op een circuit met RC auto’s staat, ruik je alleen maar de geur van brandstof en rubber.

Design

Professionele bestuurbare auto snelheid

De meeste professionele bestuurbare auto’s zijn soort van buggy’s. Deze buggy’s behalen een hoge maximale snelheid, zijn voor meerdere ondergronden geschikt en zijn tegen een stootje bestand.

Dat laatste is uiteraard belangrijk tijdens een professionele wedstrijd. Bij zo’n wedstrijd komt het niet alleen op snelheid aan, maar ook op de strijd van andere spelers winnen.

Dit doe je door af en toe een klein tikje te geven; dit is onoverkomelijk tijdens een RC wedstrijd op professioneel niveau.

Besturing

Het besturen van een RC auto voor professioneel gebruik vraagt om de nodige stuurmanskunsten. Zo’n auto is voor een kind absoluut niet te besturen.

Zo moet je rekening houden met de maximale snelheid van de auto.

Een RC benzine auto gaat behoorlijk hard, waardoor elke stuurbeweging grote gevolgen kan hebben. Je moet daarom met beleid sturen en niet té hevig insturen.

Verder vraagt de afstandsbediening mogelijk om enige gewenning. Maar, dit is ook het geval bij een ‘normale’ bestuurbare auto voor volwassenen. Gun jezelf tijd om aan de afstandsbediening te wennen.

Complexe onderdelen

Voor de grap moet je eens een normale RC auto en een RC auto voor professioneel gebruik naast elkaar neerzetten.

Je ziet dan direct het volgende:

  • De RC auto voor professioneel gebruik heeft veel meer onderdelen. De auto is een stuk complexer vormgegeven, waardoor de auto een stuk beter rijdt. Dit merk je aan de maximale snelheid, maar ook aan de wegligging. De rijprestaties van een RC auto voor professioneel gebruik zijn gewoonweg ongeëvenaard.
  • De RC auto voor professioneel gebruik beschikt over complexe onderdelen. De onderdelen van een RC auto voor professioneel gebruik zijn ook nog eens complex. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het stuurhuis, de versnellingsbak en/of de vierwielaandrijving van zo’n auto. Deze onderdelen zijn oprecht complex te noemen en zorgen daarmee voor de geweldige rijprestaties.

Veelzijdigheid

RC auto wedstrijd racen

De meeste RC auto’s voor professioneel gebruik zijn veelzijdig in te zetten.

Dit betekent onder meer dat je met zo’n auto op meerdere ondergronden kunt rijden. Zo kun je op een circuit hoge snelheden behalen, terwijl je ook op oneffen ondergronden (hard) kunt rijden.

Ben je juist op zoek naar een RC auto voor offroad gebruik? Dan zit je met één van bovenstaande RC buggy’s sowieso goed.

Deze buggy’s hebben een hoge rijhoogte, waardoor ze voor talloze ondergronden geschikt zijn. Bij deze buggy’s dienen daar ook het veringsysteem en de vierwielaandrijving voor.

Prijskaartje

Wil je een professionele bestuurbare auto kopen? Dan moet je behoorlijk diep in de buidel tasten.

Voor sommige varianten betaal je bijvoorbeeld 1500 euro. Dit prijskaartje is door bovenstaande punten echter goed te verklaren.

De auto gaat gigantisch hard, is complex samengesteld en beschikt over de beste onderdelen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de auto erg geschikt is voor professioneel gebruik. 

Maar, je moet een dergelijk bedrag wel kunnen én willen betalen. Zie je het zitten om een RC auto voor bijvoorbeeld 1000 of 1500 euro te kopen?

Dat is een belangrijke vraag waar je even goed bij stil moet staan.

Let ook goed op de onderhoudskosten voor de auto. Je moet de RC auto mogelijk af en toe onderhouden óf onderdelen van de auto vervangen. Daarnaast moet je rekening houden met de brandstofkosten. Zeker als je bijvoorbeeld elk weekend aan RC wedstrijden mee doet, verbruik je met de auto de nodige brandstof. Dit kan op den duur ook prijzig worden.

Banden

RC auto professioneel

Tot slot onderscheidt een professionele RC auto zich ook nog met hoogwaardige banden. Deze banden zijn vrij groot, zijn van de beste kwaliteit en bieden veel grip.

Deze grip heb je nodig om op hoge snelheden over het circuit te kunnen scheuren. Bij offroad gebruik zijn de banden uiteraard minstens net zo belangrijk.

Voor wie zijn professionele RC auto’s geschikt?

De professionele RC auto’s zijn voor de professionele RC berijders geschikt. Doe je graag mee aan RC wedstrijden of wil je dit in de toekomst gaan doen? Dan is zo’n auto geschikt voor je.

Zo’n auto is niet voor kinderen geschikt. Dit heeft met de samenstelling van de auto te maken, maar ook met de hoge maximale snelheid.

Een kind moet je niet laten rijden met een RC auto die wel 50 kilometer per uur (of harder) kan. 

Daarnaast is een professionele RC auto niet voor elke volwassene geschikt.

Heb je nog geen ervaring met het rijden met een RC auto? Kies dan eerst voor een tragere variant. Na verloop van tijd kun je prima ‘overschakelen’ op een snellere, professionele RC auto.

Waar koop je een professionele bestuurbare auto? 

Een professionele bestuurbare auto koop je bij één van onderstaande aanbieders.

Deze aanbieders zijn ware specialisten en bieden RC auto’s van de beste merken aan. Veel van deze auto’s zijn uitermate geschikt voor professioneel gebruik.

Misschien ook interessant:


Categorieën: Outdoor