Bestuurbare auto op benzine kopen? De beste benzine RC auto’s

Last updated by Joni on

RC auto's op benzine

Vind je het heerlijk om met een op afstand bestuurbare auto te rijden? En streef je continu naar hogere snelheden, nog meer spanning en sensatie?

Dan zit je met een RC auto op benzine goed. Een RC benzine auto beschikt over nóg meer kracht, waardoor nog hogere snelheden behaald kunnen worden.

Als je veel plezier met je RC auto wilt maken, is een bestuurbare auto op benzine daarom een prima optie.

Maar, wat is nou de beste bestuurbare auto op benzine? En wat zijn de voordelen van een radiografisch bestuurbare auto op benzine?

Op deze twee vragen geven wij je graag een uitgebreid antwoord in dit artikel. Ga er even goed voor zitten; je maakt onder meer kennis met de vijf beste bestuurbare auto’s op benzine van dit moment!

Dit zijn de beste RC benzine auto’s

Wil je met je RC auto op hoge snelheden kunnen rijden? Kies dan altijd voor een variant die op benzine rijdt. Dankzij deze brandstof kunnen hoge snelheden behaald worden.

Daarbij is het wel zaak om voor een goede RC auto op benzine te kiezen. Voor deze auto’s betaal je namelijk relatief veel geld, waarbij je uiteraard wel waar voor je geld wilt krijgen.

Om dát voor elkaar te krijgen, kun je het beste voor één van onderstaande varianten kiezen. Deze varianten zijn als beste uit onze test naar voren gekomen.

1. Losi DBXL 2.0 Benzine Buggy

Losi DBXL 2.0 benzine RC auto

Wil je graag met je RC benzine auto offroad kunnen rijden? Dan is de aanschaf van deze Losi DBXL 2.0 4WD 32cc Benzine Buggy een logische aankoop.

Deze buggy is namelijk geoptimaliseerd voor het offroad gebruik. Dit blijkt uit de banden, aandrijving en de hoogte van het chassis.

Deze auto beschikt over een 32cc tweetakt benzinemotor. Deze motor zorgt voor een hoge maximale snelheid en voor heel veel beleving.

Wel is dit een benzine RC auto waar je relatief veel geld aan uit moet geven. Wij adviseren je echter om dit te doen; deze auto levert zóveel plezier op!
2. Reely Carbon Fighter III

Reely Carbon Fighter III RC auto benzine

Een andere buggy waar wij enthousiast over zijn, is de Reely Carbon Fighter III.

Deze buggy ziet er onwijs stoer uit, beschikt over achterwielaandrijving en levert onwijs veel plezier op.

Dit is te danken aan de snelheid waarmee je kunt rijden, maar ook aan het design. Met deze snelle RC auto is het namelijk mogelijk om stunts uit te halen en om offroad te rijden.

Met deze auto behaal je een snelheid van wel 80 km/u. Alleen als je een geoefende RC-bestuurder bent, is het daarom aan te raden om met deze auto te rijden.
3. Carson Modellsport Wild GP Attack

Carson Wild GP Attack RC auto benzine buggy

Wil je graag een nóg grotere RC benzine auto hebben? Dan kies je voor deze variant van Carson Modellsport.

Deze stoere buggy is op schaal 1:5 nagebouwd, waardoor deze buggy een stuk groter dan bovenstaande variant(en) is. Die variant is namelijk op schaal 1:6 nagebouwd.

Met deze benzine RC auto geniet je in ieder geval van veel plezier. Deze auto rijdt bijzonder hard, vormt een heuse uitdaging om te besturen en is ook geschikt om offroad te rijden.

Overigens rijdt deze RC benzine auto wel iets trager; maximaal 65 kilometer per uur.
4. Losi 5IVE-T Short Course BND

Losi 5IVE-T 4WD RC auto

De Losi 5IVE-T 2.0 V2 4WD 32cc Short Course BND RC auto is wat ons betreft een ware aanrader.

Zeker als je al veel ervaring met een RC auto op benzine hebt, is dit een geschikte variant. Deze auto is lastig te besturen, heeft een hoge maximale snelheid en is zeer geavanceerd samengesteld.

Dit blijkt uit de vering van de auto, maar ook uit gehele chassis. Dit is echter ook te merken aan het prijskaartje; dit is één van de duurste RC auto’s op benzine die je kunt kopen.

Bij onze partner Toprc.nl vind je alle informatie over deze geweldige RC auto op benzine.
5. King Motor 002SS RTR

King Motor 002SS RC auto

Deze top 5 sluiten we af met deze stoere RC auto van King Motor.

Deze auto is stijlvol vormgegeven, beschikt over een 29 cc benzine motor en heeft een maximale snelheid van 80 kilometer per uur.

Voordat je met deze auto gaat rijden, moet je zeker enige ervaring hebben.

Wat bij deze RC auto opvalt, zijn de uitzonderlijke rijprestaties. Het rijden met deze RC auto voelt erg realistisch aan.

Hierbij is het ook nog een groot voordeel dat de auto voor alle ondergronden geschikt is.
Wat zijn de grootste voordelen van een RC benzine auto?

Bestuurbare auto benzine

De keuze voor een RC benzine auto is een logische keuze. Met zo’n auto kun je namelijk flinke snelheden behalen.

Aangezien snelheid veelal gelijk aan spanning en sensatie staat, is de aanschaf van een RC benzine auto aan te raden.

Maak maar eens het vergelijk met een RC auto met accu. De accu kan veel kracht leveren, maar lang niet zoveel kracht als benzine.

Met dank aan deze brandstof behaalt de RC auto dus hoge snelheden, waardoor je nóg meer plezier maakt.

Een ander voordeel is terug te vinden in het gemak. Je hoeft immers geen accu op te laden en je bent ook niet afhankelijk van elektriciteit.

Het enige waar je wel afhankelijk van bent, is van brandstof. Je moet immers wel voldoende benzine in huis hebben om de RC benzine auto af te kunnen tanken.

Tevens is het zo dat je met een RC benzine auto aan wedstrijden mee kunt doen. Dit zijn wedstrijden waarbij je tegen andere coureurs strijdt.

Jullie staan langs de kant van een circuit, waarvandaan jullie je RC auto moeten besturen. Elke auto rijdt hierbij op benzine, aangezien dit dé brandstof is voor het behalen van hoge snelheden.

Verder is het super leuk om met een bestuurbare auto op benzine te trainen. Zo’n auto is echt niet makkelijk te besturen, waardoor je het een en ander goed onder de knie moet krijgen.

Dit vergt doorzettingsvermogen, maar ook geduld en een klein beetje talent. Als je nou echt veel talent hebt, kun je succesvol meedoen aan bovenstaand besproken wedstrijden.

Met een radiografisch bestuurbare auto op benzine kun je jezelf echt uitdagen. Niet alleen nu, maar ook in de komende jaren.

De leercurve is lang, de RC auto op benzine gaat niet vervelen en de RC auto blijft erg leuk.

Bij een RC auto met accu is dit een ander verhaal. De topsnelheid is daarbij beperkt, waardoor je al snel tegen bepaalde grenzen aanloopt.

Al met al is de aanschaf van een RC auto op benzine aan te raden. Maar, onthoud goed dat je ook met enkele nadelen rekening moet houden.

De belangrijkste nadelen zetten we even voor je op een rijtje:

  • Geur van de benzine. Tijdens het bijvullen van de tank van de RC auto krijg je de intense geur van benzine in je neus. Grote kans dat deze geur de uren daarna alleen maar in je neus blijft hangen. Dit is overigens ook het geval als je met de RC auto op benzine gaat rijden. Ook hierbij komt de benzinegeur vrij. Maar, lang niet iedereen vindt deze geur vervelend. Er zijn ook genoeg mensen die de geur van benzine juist wel lekker vinden.
  • Kosten van de benzine. Een RC auto op benzine vraagt om een bepaalde investering. Dit geldt voor het aanschaffen van de auto, maar ook voor het rijden met de auto. Voor elke meter die je met de auto rijdt, verbruikt de auto immers benzine. Zeker met de hoge brandstofprijzen is het geen feestje om de tank van je RC auto met benzine vol te gooien. Overigens is een RC auto op benzine qua aanschaf eveneens niet goedkoop te noemen.
  • Niet voor iedereen geschikt. Tot slot moet je er rekening mee houden dat een RC auto op benzine niet voor iedereen geschikt is. Een RC auto voor kids is bijvoorbeeld per definitie geen RC auto op benzine. Ben je op zoek naar een RC auto voor volwassenen? Dan kun je op zich wel voor een bestuurbare auto op benzine kiezen. Maar, voordat je op topsnelheid kunt rijden, moet je wel de nodige uurtjes oefenen.

Bestuurbare auto op benzine kopen? Belangrijke tips!

Wil je graag een snelle bestuurbare auto aanschaffen? Dan kom je al snel bij een RC auto op benzine uit. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn dit immers de snelste op afstand bestuurbare auto’s. 

Maar, hoe vind je nou de beste op afstand bestuurbare auto die op benzine rijdt? Om je met de zoektocht een handje te helpen, hebben wij enkele tips voor je verzameld.

Neem onderstaande tips door en ga direct op zoek naar de beste bestuurbare auto op benzine.

Tip 1: bepaal goed wáár je met de auto wilt rijden

Offroad RC auto benzine

Ben je op zoek naar een bestuurbare auto voor offroad gebruik? Wil je met je nieuwe RC auto deelnemen aan wedstrijden? Of wil je met je nieuwe RC auto vooral heel veel plezier op straat maken?

Als je weet waar je de auto wilt gebruiken, kun je gericht op zoek naar een geschikte variant gaan.

Voor offroad gebruik heb je immers een speciale RC auto nodig. Dit is ook het geval als je met je nieuwe RC auto op benzine aan wedstrijden deel wilt nemen.

Bijkomende tip: wil je het nóg leuker maken? Kijk dan eens naar een RC auto op benzine in bouwpakket. Je moet deze auto zelf maken, waarna je nóg meer plezier met de auto gaat beleven. Belangrijk is uiteraard wel dat je over enige handigheid moet beschikken om zo’n auto zelf te kunnen maken.

Tip 2: kijk goed naar de maximale snelheid

Hoe hard een RC auto op benzine gaat, is per variant verschillend. Kijk daarom per variant goed wat de maximale snelheid is. En bepaal hierbij ook goed voor jezelf hoe hard je met de auto wilt kunnen rijden.

Is een snelheid van 60 á 80 km/h voldoende voor je? Of wil je met je nieuwe RC auto op benzine meer dan 150 km/h per uur kunnen rijden? Alles is mogelijk.

Tip 3: kijk goed naar het design van de auto

Bij een RC auto gaat het niet alleen om de snelheid, maar ook om het design van de auto. Je moet daarom heel kritisch naar het design kijken.

Wat ons betreft is dit design voor twee zaken bepalend:

  • De manier waarop je van de RC auto gebruik kunt maken. Indien je met de auto offroad wilt kunnen rijden, moet de auto bijvoorbeeld hoog op z’n wielen staan. Als je vooral zo hard mogelijk wilt rijden, moet de auto juist een aerodynamisch design hebben.
  • De uitstraling van de RC auto. Het design is uiteraard ook bepalend voor de uitstraling van de RC auto. Zeker als je aan wedstrijden deel gaat nemen, is het min of meer een strijd om de mooiste auto te hebben.

Tip 4: kijk goed naar het benzinereservoir

Radiografisch bestuurbare auto

Hoe lang een RC auto op één lading benzine kan rijden, is van twee zaken afhankelijk.

Ten eerste van het verbruik van de auto en ten tweede van de inhoud van het benzinereservoir. Ga daarom heel goed na hoe groot het reservoir van de auto precies is.

Ga hierbij ook goed na hoe je dit reservoir bij kunt vullen. Uiteraard wil je dat dit op een zo’n makkelijk mogelijke manier gaat. 

Hoe hard kan een afstand bestuurbare auto op benzine?

De maximale snelheid van een afstand bestuurbare auto op benzine kan wel 200 kilometer per uur zijn. De meeste auto’s die op benzine rijden, gaan echter tussen de 60 en 150 kilometer per uur.

Op dit gebied heb je in ieder geval voldoende om uit te kiezen. Zoals hierboven al aangegeven, is dit ook één van de belangrijkste punten waar je goed over na moet denken.

Waar kun je een benzine auto RC kopen?

Een benzine auto RC kopen? Dit doe je niet bij elke aanbieder van radiografisch bestuurbare auto’s.

Veel van deze aanbieders richten zich alleen op de varianten op een accu of batterijen werken.

Gelukkig kun je bij onderstaande aanbieders wél een benzine auto RC kopen:


Misschien ook interessant:


Categorieën: Outdoor