RC truck kopen? De Top 5 beste bestuurbare vrachtwagens

Last updated by Joni on

Alles over RC trucks

Vind je het rijden met een RC auto erg leuk? Als je zo’n auto wilt kopen, heb je in ieder geval voldoende keuze.

Je kunt bijvoorbeeld voor buggy’s kiezen die heel hard gaan, voor een snelle bestuurbare auto én voor een bestuurbare truck.

In dit artikel lees je alles over de beste RC truck van dit moment.

Het rijden met een RC vrachtwagen is oprecht uniek te noemen. De bestuurbare vrachtwagen is vrij groot, rijdt meestal niet al te hard/snel en levert onwijs veel plezier op.

Als je met je afstand bestuurbare vrachtwagen over straat rijdt, is de kans bovendien groot dat je hier meerdere reacties over krijgt.

Een ander leuk detail: een bestuurbare vrachtwagen is ook voor een kind geschikt. Een kind beleeft hier eveneens veel plezier en ontwikkelt mogelijk een flinke liefde voor vrachtwagens.

De beste RC vrachtwagens/trucks

Klinkt een RC vrachtwagen bij jou als muziek in de oren? Dat is goed voor te stellen. Zeker als je zelf een liefhebber van vrachtwagens bent, is een bestuurbare vrachtauto geweldig.

Maar, voor welke RC vrachtwagen kun je nou het beste kiezen? En waar moet je rekening mee houden tijdens je zoektocht naar de beste bestuurbare truck?

Dat zijn twee vragen waar je in dit artikel een passend antwoord op gaat vinden.

Als eerste geven we antwoord op de eerste vraag. Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de beste RC vrachtwagens van dit moment.

Bij onze test hebben wij tientallen varianten uitgeprobeerd, waarna wij bij een top 5 uitgekomen zijn. Hieronder lees je in korte reviews meer over deze 5 beste RC trucks.

1. Jamara RC Vrachtwagen Met Trailer

Jamara RC Vrachtwagen

Wil je voor je kind een RC vrachtwagen aanschaffen? Kijk dan zeker naar deze bestuurbare vrachtwagen met oplegger van het merk Jamara.

Deze RC truck is niet de mooiste om te zien, maar is wel super leuk voor je kind om mee te spelen.

Dit komt onder meer doordat je kind met alleen een vrachtwagen los kunt rijden, maar ook inclusief de trailer.

Deze totale combinatie is ook nog eens bijna 50 centimeter lang. Door de maximale snelheid van 4 kilometer per uur is deze RC truck wel voornamelijk voor jongere kinderen geschikt.
2. Tamiya 56327 Scania R620

Tamiya 56327 Scania R620 Elektro RC truck

Deze bestuurbare vrachtwagen van Scania is een ware aanrader. Tamiya heeft het voor elkaar gekregen om een prachtig schaalmodel van de Scania R620 te produceren.

Maar, dit is wel een bouwpakket. Je moet de vrachtwagen dus zelf in elkaar zetten, waarna je met deze RC truck kunt rijden.

Deze vrachtwagen beschikt over meerdere unieke features. Wat te denken van een cabine met aerodynamische voorzieningen én een versnellingsbak met 3 versnellingen.

Bij aanschaf krijg je bovendien een krachtige accu meegeleverd.

Leuk detail: deze RC vrachtwagen is ongeveer een halve meter lang!
3. Tamiya RC Vrachtwagen 23805 Volvo FH16 Globetrotter 750

Tamiya RC vrachtwagen 23805 Volvo

Tamiya heeft niet alleen een schaalmodel van een Scania vrachtwagen uitgebracht, maar ook van een model van Volvo.

Deze Volvo FH16 Globetrotter 750 RC vrachtwagen is absoluut een aanrader. Dit komt onder meer doordat dit géén bouwpakket betreft; de vrachtwagen krijg je volledig gemonteerd geleverd.

Met deze vrachtwagen kun je veel kanten op. De vrachtwagen rijdt namelijk erg realistisch, is op een fijne manier te bedienen en vraagt om de nodige aandacht van je.

Doordat het een 1:14 schaal is, is deze RC truck vrij groot te noemen. Let wel op: bij onze partner Bol.com krijg je deze RC vrachtwagen zonder lader en accu geleverd.
4. Tamiya 56356 Grand Hauler Matte Black Edition

Tamiya 56356 Grand Hauler RC truck

Ben je een liefhebber van de unieke vrachtwagens uit Amerika? Dan sluit déze Tamiya RC vrachtwagen perfect op je wensen aan.

Deze vrachtwagen is een prachtige Amerikaanse vrachtwagen met de lange voorkant. Ook de twee grote uitlaatpijpen zijn een lust voor het oog.

Net zoals de eerder benoemde Scania variant is dit een bouwpakket. Je krijgt meerdere onderdelen geleverd die je vervolgens als bouwpakket in elkaar moet zetten.

Het fijne hierbij is dat de delen wel al gespoten zijn; in een fraaie matzwarte kleur. Ook deze RC truck beschikt over een transmissie met 3 versnellingen.
5. Tamiya 331056332 MAN TGX 2A

Tamiya 331056332 MAN Elektro RC Truck

Deze top 5 sluiten we af met nóg een model van Tamiya. Bij deze RC truck krijg je niet alleen de truck zelf geleverd, maar ook een heuse oplegger.

Met deze oplegger is het een nóg grotere uitdaging om een stuk te rijden of om bijvoorbeeld in te parkeren.

Deze Tamiya voordeelset is echt een lust voor het oog. Dit is te danken aan de stijlvolle (rode) Man vrachtwagen én aan de rode trailer.

Op deze trailer is de huisstijl van het transportbedrijf Fliegl aangebracht. Qua techniek is dit ook een plaatje.

Deze RC truck beschikt bijvoorbeeld over een aluminium ladderchassis, een transmissie met 3 versnellingen en bladveerophanging.
Voor wie is een RC vrachtwagen geschikt?

RC vrachtwagen besturing

Een RC vrachtwagen is absoluut niet voor iedereen geschikt.

Heb je bijvoorbeeld niet al te veel met vrachtwagens? Dan kun je logischerwijs beter voor een ander op afstand bestuurbaar voertuig kiezen. 

Heb je het idee dat je niet met een vrachtwagen kunt rijden? Ook dan kun je beter voor een ander RC voertuig kiezen.

Over het algemeen is het namelijk vrij lastig rijden met een truck. Dit is zéker het geval als je voor een combinatie van een bestuurbare vrachtauto en een oplegger kiest. 

Voor wie een radiografisch bestuurbare vrachtwagen dan wél geschikt is? Wij zetten de twee doelgroepen graag even voor je op een rijtje:

  • Voor kinderen. Meerdere RC trucks zijn uitsluitend voor kinderen geschikt. Deze trucks rijden niet al te snel, zijn niet overdreven groot en zijn makkelijk te besturen. Dit zie je ook duidelijk aan de afstandsbediening terug. De afstandsbediening is namelijk zo simpel mogelijk gehouden.
  • Voor volwassenen. Veel RC trucks zijn voor volwassenen uiterst geschikt. Dit geldt voor de vier varianten van Tamiya die wij hierboven besproken hebben. Als volwassene kun je ook nog eens uit veel varianten kiezen. Wil je bijvoorbeeld een RC vrachtwagen op benzine of op accu? En van welk merk moet de RC vrachtwagen bij voorkeur zijn? Dit zijn belangrijke vragen waar je als volwassene goed over na moet denken.

RC truck kopen? Belangrijkste zaken om op te letten

Heb je interesse om een nieuwe RC truck te kopen? Dan raden wij je graag aan om op meerdere punten te letten.

Wat de belangrijkste van deze aandachtspunten zijn, zetten we graag hieronder op een rijtje.

Soort RC truck

Bouwpakket RC Truck

Ten eerste moet je heel goed naar het soort RC truck kijken. Je kunt hierbij uit twee varianten kiezen:

  • Voorgemonteerd. Dit is een RC truck die je volledig voorgemonteerd geleverd krijgt. Je hoeft de truck en afstandsbediening alleen maar uit de doos te halen, waarna je direct kunt rijden.
  • Bouwpakket. Je kunt ook voor een RC truck bouwpakket kiezen. In zo’n bouwpakket vind je talloze onderdelen die je vervolgens zelf aan elkaar vast moet maken. Volg hiervoor goed de handleiding en zorg ervoor dat je het nodige geduld hebt. Alleen als dat het geval is, krijg je zo’n bouwpakket op de gewenste manier in elkaar.

Wat is op dit gebied aan te raden? Ons advies is vooral om je eigen voorkeuren aan te houden.

Sommige vinden een bouwpakket erg leuk, terwijl andere mensen juist de voorkeur aan een voorgemonteerde bestuurbare vrachtwagen geven.

Aandrijving

Ten tweede zou je goed naar de aandrijving moeten kiezen. Ook op dit gebied kun je uit twee mogelijkheden kiezen:

  • Op accu: de meeste RC trucks die aangeboden worden, werken op een accu. Dit betekent dat je alleen maar de accu op hoeft te laden, waarna je met de RC vrachtwagen kunt rijden. Ga wel heel goed na of je de accu (en lader) bij aanschaf standaard meegeleverd krijgt.
  • Op benzine: vrij weinig RC trucks worden door benzine aangedreven, maar ze bestaan wel. Mocht dit je voorkeur genieten, moet je wel rekening houden met de nadelen van benzine. Zo kan het lastig zijn om de benzine bij te vullen én kun je last krijgen van de vervelende geur van benzine.

Schaal & afmetingen

RC vrachtwagen volwassenen

Ten derde zou je goed naar de schaal van de RC truck moeten kijken. Hoe groot is de RC truck precies? En welke schaal heeft de fabrikant aangehouden?

Veel RC trucks zijn in ieder geval op schaal 1:14 gemaakt. Dit betekent dat de RC vrachtwagen 14 keer in een normale vrachtwagen zou passen.

Je kunt je vast al voorstellen dat veel RC trucks hierdoor vrij groot zijn.

Kijk sowieso goed naar de afmetingen van de RC truck. En verlies hierbij ook het totale gewicht van de RC truck niet uit het oog. Veel RC trucks wegen een paar kilo.

Specificaties van de truck

Ten vierde zou je goed naar de specificaties van de truck moeten kijken.

Wat is bijvoorbeeld de maximale tijd waarop je met één acculading kunt rijden? En wat is de maximale snelheid van de RC truck?

Ben je op zoek naar een snel RC voertuig? Kies dan vooral niet voor een RC truck. De RC trucks die je tegenwoordig kunt kopen, rijden bijvoorbeeld geen 60 kilometer per uur.

Nee, je moet het met veel lagere snelheden doen. Iets wat perfect bij een normale vrachtwagen past.

Met of zonder oplegger

Ten vijfde moet je nog een keuze tussen twee varianten maken:

  • Met oplegger: bij zo’n RC truck krijg je de truck én een bijpassende oplegger geleverd. Dit betekent dat het nog uitdagender is om met de truck te rijden. Je moet niet alleen de truck in de gaten houden, maar ook de oplegger.
  • Zonder oplegger: met een RC truck zonder oplegger ben je iets flexibeler. Zo’n truck kun je bijvoorbeeld makkelijker opbergen of meenemen. Ook heb je geen omkijken naar het aan- en afkoppelen.

Design van de truck

Scavia RC Truck

Ten zesde zou je heel goed naar het design van de truck moeten kijken. Wat ons betreft moet je ook bij dit punt op twee zaken letten:

  • Kleurstelling & vormgeving: sowieso is het van belang om goed naar de kleurstelling en vormgeving te kijken. Vind je de truck qua kleuren mooi? En spreekt de stijl van de RC truck je aan? Als je naar bovenstaande vrachtwagens kijkt, zie je in ieder geval dat de vrachtwagens behoorlijk verschillend zijn.
  • Merk: kijk ook heel goed naar het merk van de vrachtwagen. Ben je zelf bijvoorbeeld een liefhebber van Scania, Man of Volvo? Dan kun je het beste voor een RC vrachtwagen van het betreffende merk kiezen. Erg leuk om met zo’n RC vrachtwagen te rijden!

Voor wie is de RC truck?

Ten zevende moet je goed naar de eindgebruiker van de RC truck gebruiken.

Ga je zelf met de RC truck rijden? Of koop je de RC kinderauto voor je kind?

In dat laatste geval moet je écht voor een kindervariant kiezen. De varianten die voor volwassenen geschikt zijn, zijn veel te snel voor kinderen.

Meegeleverde accessoires

RC Truck accessoires

Tot slot adviseren wij je om goed naar de accessoires te kijken.

Welke accessoires krijg je standaard meegeleverd? En aan welke accessoires heb je sowieso behoefte? Dit zijn belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken.

Kies je voor een RC truck op accu? In veel gevallen krijg je hier standaard geen accu en/of oplader bij meegeleverd. Dit betekent dat je deze nog separaat aan moet schaffen, waardoor de totale investering verder oploopt. Houd hier goed rekening mee.

Waar kun je een RC truck kopen?

Als je een RC truck wilt kopen, kun je hiervoor terecht bij meerdere specialisten.

De beste specialisten uit ons land vind je hieronder, maar je kunt ook voor een specialist uit het buitenland kiezen. In onder meer Duitsland zijn meerdere specialisten te vinden.

Koop in ieder geval je RC truck altijd bij een specialist.

Kom je voor je kind een aantrekkelijke aanbieding bij Action tegen? Het kan geen kwaad om eens met zo’n goedkopere RC truck te starten.

Als je kind de RC vrachtwagen erg leuk vindt, kun je altijd nog voor een duurdere variant kiezen.


Meer RC voertuigen:


Categorieën: Outdoor