Wat is de beste RC buggy? Vergelijk ze snel!

Last updated by Joni on

RC Buggy kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe bestuurbare auto voor buiten? En wil je met deze RC auto ook op oneffen terreinen kunnen rijden?

Dan kom je al snel bij een RC buggy uit. Een bestuurbare buggy staat relatief hoog op z’n wielen, waardoor de auto voor tal van ondergronden geschikt is.

Bijkomend voordeel is dat de meeste RC buggy’s vrij snel zijn. Als je op zoek bent naar een snelle bestuurbare auto, zit je in dit artikel dus ook goed.

In dit artikel vind je namelijk alle informatie over de beste bestuurbare buggy’s van dit moment. Neem de korte reviews door en schaf direct de beste bestuurbare buggy aan!

Vind de beste RC buggy voor jou – Top 5

Heb je wel oren naar de aanschaf van een nieuwe RC buggy? Dan adviseren wij je graag om voor één van onderstaande RC buggy’s te kiezen.

Uit onze test is gebleken dat dit de beste RC buggy’s van dit moment zijn, onder meer dankzij de prima kwaliteit. 

Tevens beschikken deze buggy’s over handige extra’s, waarover in onderstaande reviews meer informatie. Met deze RC buggy’s ga je in ieder geval heel veel plezier beleven.

1. Arrma TLR Tuned Typhon Race Buggy Roller

Arrma TLR Tuned Typhon Race Buggy

Wil je het liefste een razendsnelle buggy hebben? Dan raden wij je deze Arrma TLR Tuned Typhon 1/8 Race Buggy 4WD Roller aan.

Deze buggy behaalt – dankzij de krachtige accu’s – een hoge topsnelheid. Deze buggy leent zich hierdoor uitstekend voor professionele wedstrijden.

De buggy ziet er ook nog eens tof uit. Dit is onder meer aan de grote (en dichte) wielen te danken, maar ook aan de grote spoiler en kleurstelling.

De buggy is op schaal 1/8 gemaakt, waardoor de buggy maar liefst 51 centimeter lang is. Met een gewicht van 2,876 is de buggy alsnog handzaam.
2. Absima ASB1BL Brushless Elektro Buggy

Absima ASB1BL RC auto buggy

Geef je liever iets minder geld aan een RC buggy uit? Dan is de Absima ASB1BL buggy een prima optie voor je.

Deze buggy kost zo’n 269 euro, maar levert onbetaalbaar veel plezier op. Dit is te danken aan de grote wielen, ophanging en fijne bediening.

Tevens is het super dat de maximale snelheid 60 km/u is. Je kunt hierdoor ontzettend hard met deze auto rijden, waarbij je wel uiterst geconcentreerd moet zijn.

Eén verkeerde beweging kan immers fataal zijn. Door de vormgeving is deze buggy ook uiterst geschikt voor oneffen terreinen.
3. Reely Carbon Fighter III RC Buggy

Reely Carbon Fighter III RC Buggy

Wil je aan professionele wedstrijden mee doen met je nieuwe RC buggy? Dan raden wij je van harte deze Reely Carbon Fighter III 1:6 RC auto Benzine Buggy aan.

Deze buggy rijdt op benzine, waardoor de buggy razendsnel is. De buggy zit binnen mum van tijd op zijn maximale snelheid van 80 km/u; wauw!

Het rijden met deze buggy voelt erg realistisch aan. Dit komt onder meer door de achterwielaandrijving, het stijve chassis en het kegelrad-differentieel.

De buggy ligt relatief laag op de weg, waardoor je wel bij oneffen terreinen goed op moet letten.
4. Gear2Play Buggy Bionic

Gear2Play Buggy Bionic RC auto

Wil je voor je kind een RC buggy kopen? Kies dan voor de Gear2Play Buggy Bionic. Deze buggy ziet er onwijs tof uit, rijdt fijn en is voor zowel binnen als buiten geschikt.

Dat dit een buggy voor kinderen is, blijkt duidelijk uit de maximale snelheid van 12 km/u. Met deze maximale snelheid beleeft je kind ongetwijfeld heel veel plezier.

Bij deze buggy is bewust voor grote banden gekozen. Deze banden zorgen er voor dat de buggy zich prima staande houdt op oneffen terreinen.

Maar, de banden zorgen ook nog eens voor extra grip. Met dank aan deze extra grip heeft je kind snel de optimale controle!
5. Reely Stagger RC auto Elektro Buggy

Reely Stagger RC auto Elektro Buggy

Als je zelf graag de handen uit de mouwen steekt, raden wij je deze RC buggy van Reely aan. Deze buggy krijg je namelijk in de vorm van een bouwpakket geleverd.

Nadat je de buggy helemaal in elkaar hebt gezet, rijd je met nóg meer plezier met deze bestuurbare buggy.

Heb je onverhoopt een ongeluk met deze buggy? Geen probleem. Doordat het een bouwpakket is, kun je het kapotte onderdeel relatief makkelijk vervangen.

Doordat dit een bouwpakket is, biedt deze buggy nét dat beetje extra. Feit is wel dat zo’n bouwpakket niet voor iedereen even geschikt is.
Wat zijn de kenmerken van een RC buggy?

Een RC buggy beschikt altijd over onderstaande kenmerken:

  • Grote banden. Als een RC auto géén grote banden heeft, is het niet mogelijk om een RC buggy te zijn. Alle RC buggy’s die je in het huidige aanbod vindt, hebben namelijk grote banden. Deze banden zorgen voor de gewenste grip, ongeacht het terrein waar je met de buggy op rijdt.
  • Hoge snelheden. Als je naar het huidige aanbod van RC buggy’s kijkt, valt de hoge maximale snelheid per auto erg op. Met de meeste RC buggy’s kun je probleemloos 50, 60 of zelfs 80 km/u per rijden. De buggy’s worden dan ook veelvuldig ingezet voor wedstrijden.
  • Complexe samenstelling. Ten opzichte van een normale RC auto is een RC buggy een stuk complexer. De gehele samenstelling is complexer, terwijl dit ook voor de verschillende onderdelen geldt. Op een ‘normale’ RC auto tref je bijvoorbeeld niet zo snel een vierwielaandrijvingsysteem aan.
  • Chassis op grote hoogte. Indien je voor een RC buggy kiest, kies je indirect voor een auto met een chassis dat zich op een grote hoogte bevindt. De ruimte tussen het chassis en de grond is vaak een paar centimeter. Met dank aan deze ruimte is de RC buggy in staat om op oneffen terreinen te rijden. En om alle klappen tijdens het rijden op dergelijke terreinen goed op te vangen en te verwerken.

Waarom kiezen voor een RC buggy?

RC buggy racen

Er zijn meerdere redenen om voor een RC buggy te kiezen. Ten eerste is het erg leuk om met zo’n auto te rijden. Wat ons betreft is dit vooral aan de complexe samenstelling van de buggy te danken.

De complexe samenstelling zorgt ervoor dat het rijden erg realistisch aanvoelt.

Je ziet en voelt de auto bijvoorbeeld door de veren gaan, je ziet ‘m werken en je ziet ‘m over de meest oneffen ondergronden probleemloos heen scheuren.

Daarnaast is de veelzijdigheid een belangrijk voordeel. Met een RC buggy kun je in principe over alle ondergronden rijden. Je kunt ‘m in de duinen, in het park en op de openbare weg gebruiken. 

Doe je graag aan RC wedstrijden mee? Dan is een RC buggy ook hetgeen waar je naar op zoek bent. De RC buggy’s zijn immers voor alle ondergronden geschikt, maar behalen ook nog eens flinke snelheden.

Met een RC buggy pakweg 80 km/u rijden? Het is met veel RC buggy’s mogelijk én het is ook noodzakelijk als je aan RC wedstrijden deelneemt.

Een ander voordeel is terug te vinden in het design. Als wij naar een bestuurbare auto buggy kijken, worden wij direct blij. De auto ziet er complex, gaaf en stoer uit.

Daarbij is het volgens ons ook nog een voordeel dat elke RC buggy op z’n eigen manier uniek is. Als je naar bovenstaande varianten kijkt, zie je immers vijf verschillende designs naar voren komen.

Tot slot is het een groot voordeel dat RC buggy’s voor jong en oud geschikt zijn.

Ben je op zoek naar een geschikte RC buggy voor je kind? Dan kies je voor een variant die speciaal voor kinderen ontwikkeld is.

Voor jezelf is het zaak om voor een bestuurbare auto voor volwassenen te kiezen.

Bestuurbare buggy kopen: Waar let je op?

Heb je het plan om een bestuurbare buggy te kopen? Dan kun je op voorhand je borst natmaken.

Het aanbod is namelijk heel uitgebreid én divers. Om tot de beste koop te komen, zou je daarom belangrijke knopen door moeten hakken.

Om welke knopen dit precies gaat, bespreken we graag in deze koopgids. In deze koopgids vind je de belangrijkste aandachtspunten tijdens het uitkiezen van een nieuwe bestuurbare buggy.

Voor wie is de RC buggy bestemd?

RC buggy kind en volwassen

Ten eerste moet je bepalen wie de bestuurder van de RC buggy wordt. Wil je de buggy voor je kind kopen?

Kies dan voor een buggy die speciaal voor kinderen ontwikkeld is. Die buggy’s rijden niet al te hard en zijn relatief makkelijk te besturen.

Wil je voor jezelf een nieuwe RC buggy kopen? Dan kies je het beste voor een RC buggy die voor volwassenen ontwikkeld is.

Op accu of op benzine

Gaat je voorkeur uit naar een bestuurbare auto op accu of op benzine? Met een accu geniet je van veel gemak; je hoeft de accu alleen maar op te laden.

Bij een variant die op benzine rijdt, moet je eerst de benzine bij een pomp tanken.

Vervolgens moet je dit overgieten in de tank van de RC buggy, waarbij je met een vervelende geur in aanraking komt.

Maar, een RC buggy op benzine rijdt wel een stuk harder. Als je aan RC wedstrijden deel wilt nemen, is de keuze voor een RC buggy op benzine daarom de meest verstandige keuze.

Aandrijving

Aandrijving RC buggy

Bij een RC buggy moet je goed naar de aandrijving kijken:

  • Achterwielaandrijving: bij deze aandrijving komt alle kracht op de achterwielen te staan. Dit zorgt ervoor dat je leuke stunts met de buggy uit kunt voeren.
  • Vierwielaandrijving: bij deze aandrijving worden alle vier de wielen aangedreven. Dit zorgt ervoor dat de RC buggy zich ook in bijvoorbeeld mul zand prima staande houdt.

Maximale snelheid

RC buggy snelheid

Uiteraard is het bij een RC buggy ook aan te raden om goed naar de maximale snelheid te kijken.

Wil je bijvoorbeeld 40 km/u met de buggy kunnen rijden? Of zou je graag 80 km/u met je nieuwe RC buggy kunnen rijden?

De mogelijkheden op het gebied van de maximale snelheid zijn in ieder geval eindeloos.

Design

Wij raden je ook aan om goed naar het design van de buggy te kijken.

Hierbij zou je op de volgende punten moeten letten:

  • Hoogte: hoe hoog is de buggy precies? Let hierbij vooral op de hoogte tussen de grond en het chassis.
  • Wielen: hoe groot zijn de wielen? En hoe zien de wielen eruit? Sommige fabrikanten kiezen ervoor om de velgen in een fraaie kleur uit te voeren.
  • Kleurstelling: let uiteraard ook goed op de kleurstelling van de RC buggy. Op dit gebied heb je in ieder geval meer dan voldoende keuze.

Waar koop je een goede RC buggy?

Wil je verder met vergelijken? Check dan direct het aanbod bij de onderstaande winkels:


Meer snelle RC voertuigen:

Categorieën: Outdoor