RC Helikopter: De 3 beste op afstand bestuurbare helikopters

Last updated by Simon on

RC helikopter Header

Wil je graag een toffe bestuurbare helikopter aanschaffen? Dan heb je momenteel de keuze uit behoorlijk veel soorten RC helikopters. De afkorting RC staat in dit geval voor ‘Radio Control’.

Zo’n helikopter kun je op afstand bedienen, waaraan je ongetwijfeld veel plezier gaat beleven. Zo’n RC helikopter is overigens ook erg leuk voor kinderen.

Welke bestuurbare RC helikopter kan je het beste kopen?

Lijkt het je heerlijk om met een afstand bestuurbare helikopter te spelen? Bepaal dan goed wat je precies met de RC helikopter wilt doen. Aan de hand van je wensen kun je vervolgens op zoek gaan naar de beste bestuurbare helikopter.

Graag helpen wij je hier een handje bij. Wij zijn namelijk al op zoek gegaan naar de beste helikopters die je op afstand kunt besturen.

Neem onderstaande reviews door en bepaal naar welk bestuurbaar helikopertje je voorkeur uitgaat. Díe RC helicopter kun je direct via onze website bestellen.

1. Beste bestuurbare helikopter voor een kind – Syma S107G

helicopter_syma_s107g_blauw_RC_Helikopter

Wil je voor je kind graag een toffe RC helikopter aanschaffen? Dan raden wij je deze toffe helikopter van het merk Syma aan. Deze helikopter is in zowel rood als in blauw te verkrijgen en is ideaal voor kinderen.

Je kunt deze helikopter zien als een ideale helicopter voor beginners. De maximale snelheid bedraagt bijvoorbeeld 10 kilometer per uur. Nadat de accu binnen 30 minuten opgeladen is, kan je kind er 7 minuten lang mee vliegen. Dit kan je kind zowel binnen als buiten doen.

Deze RC helikopter beschikt over een aluminium frame. De helikopter oogt hierdoor erg stoer, kan tegen een stootje en is licht van gewicht. Syma heeft ervoor gekozen om deze helikopter 22 centimeter lang te maken. Een prima lengte naar onze mening.

👍 Voordelen:

 • Ideale RC helikopter voor kinderen
 • 22 centimeter lang en prima te besturen
 • In twee kleuren te verkrijgen
 • Maximale snelheid van 10 kilometer per uur
 • Interessant geprijsd

👎 Nadelen:

 • Slechts 7 minuten vliegen op een acculading
2. Beste helikopter drone – Leap afstandsbestuurbare helikopter drone

leap_afstandsbestuurbare_helikopter_drone

Ben je op zoek naar een helikopter in de vorm van een drone? Dan raden wij je dit RC voertuig van Leap van harte aan. Dit ziet er wellicht niet direct als een helikopter uit, maar toch heeft Leap dit als een helikopter op de markt gebracht. Of beter gezegd: als een drone in de vorm van een helikopter.

Wat je met deze drone helikopter kunt doen? Je kunt met deze helikopter heerlijk vliegen, maar je kunt met deze helikopter ook gave opnames maken. Precies dát is ook wat je met een ‘normale’ drone kunt doen. Met deze helikopter drone geniet je in principe van een win-win situatie.

Bij aanschaf van deze RC helikopter krijg je de nodige accessoires geleverd. Het gaat hierbij onder meer om 8 reserve propellers, om batterijen voor de afstandsbediening, om 2 accu’s en om een oplader. Doordat je twee accu’s geleverd krijgt, kun je te allen tijde met deze helikopter drone vliegen.

Verder is deze helikopter drone voor zowel binnen als buiten geschikt. Het advies is wel om deze helikopter drone vooral buiten te gebruiken; deze RC helikopter behaalt namelijk een snelheid van maar liefst 25 kilometer per uur.

Leuk detail: je kunt deze helikopter ook naar een motor ombouwen. Nadat je dát gedaan hebt, kun je met de motor veel plezier beleven. Ook deze motor is uiteraard op afstand bestuurbaar.

Let wel op: deze drone is niet uitgevoerd met een camera. Mocht je onderweg opnames willen maken, dien je hier een kleine action camera voor aan te schaffen. Deze action camera kun je vervolgens op deze drone bevestigen.

👍 Voordelen:

 • Combinatie van een RC helikopter en drone
 • Maximale snelheid van 25 kilometer
 • Met 2 accu’s geleverd
 • Inclusief 8 reserve propellers
 • Voor kinderen en volwassenen geschikt

👎 Nadelen:

 • Beschikt niet over een camera
3. Beste afstand bestuurbare helikopter voor volwassenen – A-Life Helikopter

a_-_life_helikopter

Ben je op zoek naar een geschikte helikopter voor jezelf? Dan raden wij je deze A-life helikopter van harte aan. Zoals je op de foto al kunt zien, is dit een serieuze helikopter om te zien.

Zo beschikt deze helikopter met afstandsbediening over een dubbele rij propellers; daardoor blijft de helikopter perfect in de lucht hangen.

Het ontwerp van deze RC helikopter spreekt ons aan. De helikopter ziet er tof uit, is van LED lampjes voorzien, is van sterk materiaal gemaakt en kan daardoor tegen een stootje. Volgens de fabrikant kan deze helikopter meerdere crashes doorstaan. Kijk, dat klinkt bij ons als muziek in de oren.

Verder is het fijn dat je de accu van deze helikopter behoorlijk snel oplaadt. Binnen een uur is de accu volledig opgeladen, maar de vliegtijd bedraagt daarna slechts 7 minuten. Dat had van ons toch wel iets langer gemogen.

Bij aanschaf krijg je alles geleverd wat je nodig hebt. Je kunt hierbij denken aan de afstandsbediening, aan de accu en aan de oplader. Wat ons betreft betaal je voor deze gehele set een marktconforme prijs!

👍 Voordelen:

 • Ideaal voor volwassenen
 • Met alle toebehoren geleverd
 • Binnen 60 minuten opgeladen
 • Fraai en robuust design
 • Zowel binnen als buiten te gebruiken

👎 Nadelen:

 • Slechts 7 minuten vliegen op een acculading
Waar moet je op letten bij RC helikopters?

Heb je interesse om een RC helikopters aan te schaffen? En heb je reeds bovenstaande reviews doorgenomen? Dan heb je ongetwijfeld opgemerkt dat je uit meerdere RC helikopters kunt kiezen.

Om je met de aanschaf nóg een handje te helpen, hebben wij deze koopgids opgesteld. In deze koopgids bespreken wij wat de belangrijkste aandachtspunten zijn.

Afmetingen

Ten eerste moet je goed kijken naar de afmetingen van de RC helikopter. Ga je voor een RC helikopter die groot is? Of gaat je voorkeur uit naar een compacte RC helikopter?

Voor wie is de RC helikopter bestemd?

Wil je de helikopter voor jezelf aanschaffen? Of wil je ‘m voor je kind aanschaffen? Dit is van essentieel belang voor de RC helikopters waar je uit kunt kiezen.

Soort RC helikopter

Door de jaren heen zijn er allerlei soorten RC helikopters op de markt gebracht. Je kunt bijvoorbeeld voor een normale helikopter kiezen, voor een chinook, voor een helikopter drone en voor een RC helikopter op benzine. Over de soorten op afstand bestuurbare helikopters vertellen we je hieronder meer.

Snelheid en accuduur

Verder moet je goed naar de snelheid van de RC helikopter kijken. Check ook goed hoe lang je op één acculading kunt vliegen en hoe lang het opladen van de accu vervolgens duurt.

Welke soorten bestuurbare helicopters zijn er?

Je kunt, zoals gezegd, uit behoorlijk veel soorten RC helikopters kiezen:

 • Coaxiale helikopter: dit is een geschikte helikopter voor beginners. Mocht je voor een kleine coaxiale helikopter kiezen, is de helikopter ook geschikt voor binnengebruik.
 • Fixed Pitch radiografische helikopter: zo’n helikopter beschikt over één hoofdrotor en ééns staartrotor.
 • Collective Pitch helikopters: dit is een geschikte RC helikopter voor de ervaren gebruikers. Met zo’n helikopter kun je perfect in de wind vliegen en kun je behoorlijke snelheden bereiken.
 • Quadrotor helikopters: deze helikopters staan ook wel bekend als een drone helikopter. Dergelijke helikopters beschikken over vier propellers en kunnen van een camera voorzien worden. Dáármee kun je vanuit de lucht opnames maken.

Het grote verschil tussen een quadcopter en RC helikopter

quadkopter_of_helikopter

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, bestaan er de nodige soorten RC helikopters. Zo kun je tegenwoordig tussen een normale RC helikopter kiezen én een quadcopter.

Een quadcopter is een RC helikopter met vier propellers. Een normale RC helikopter heeft in veel gevallen slechts twee propellers.

Dat is echter niet het enige verschil. Een RC helikopter heeft namelijk géén symmetrisch hellende bladen, terwijl een quadcopter wel dergelijke bladen heeft.

Concreet beschikt een quadcopter over 4 motoren, 4 elektronische regelaars, 4 propellers en aanvullende onderdelen.

Is een RC helikopter besturen moeilijk? Dat ligt maar net aan het soort RC helikopter waar je voor gekozen hebt. Als je een beginner bent, is het advies om voor een coaxiale helikopter te kiezen. Dergelijke helikopters zijn niet al te lastig te besturen.

Als je een ervaren piloot bent, kun je voor een uitgebreidere helikopter kiezen. Dat vraagt dan om de nodige uitdagingen qua vliegen, maar je bent niet voor niets een ervaren piloot!

Hoeveel kost een goede bestuurbare helikopter?

Dit hangt volledig van je voorkeuren en situatie af. Voor 50 euro koop je een prima RC helikopter voor je kind, maar je kunt ook honderden/duizenden euro’s aan een grote RC helikopter uitgeven.

Handige tip vanuit onze kant: koop je RC helikopter bij een specialist. Bij Action vind je bijvoorbeeld ook dergelijke helikopters, maar die zijn niet van de gewenste kwaliteit.

Ga tevens goed na of je de RC helikopter als geheel geleverd krijgt. Of dat er sprake van een bouwpakket is. In een webshop of winkel vind je hier meer informatie over. Mocht het niet helemaal duidelijk zijn, kun je dit het beste even goed navragen.

Veel vliegplezier! 

Ook interessant:


Categorieën: Outdoor

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *