Bestuurbare auto volwassenen: De beste vergeleken

Last updated by Joni on

bestuurbare auto kopen

Het rijden met een RC auto klinkt wellicht kinderlijk, maar dat is het absoluut niet.

Er is een grote groep van volwassen mensen die hier onwijs veel plezier uit haalt.

Geldt dit ook voor jou? En ben je op zoek naar een bestuurbare auto voor volwassenen? Dan zit je in dit artikel goed.

Wij zijn recentelijk op zoek gegaan naar de beste RC auto voor volwassenen. De ervaringen en bevindingen die wij opgedaan hebben, delen we graag met je in dit artikel.

Hierbij wijzen wij je op de beste varianten, maar ook op allerlei andere handige informatie.

Zo geven wij je tips waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van een geschikte RC auto.

Top 3 RC auto’s geschikt voor volwassenen

Lang niet elke RC auto is geschikt voor volwassenen. Een RC auto met een kinderlijk design en een maximale snelheid van 15 km/h is dit bijvoorbeeld niet.

Nee, een RC auto die voor volwassenen geschikt is, kenmerkt zich onder meer door een hoge topsnelheid.

In dit artikel vertellen we je hier graag meer over. Voordat we dit doen, vertellen wij je eerste wat de drie beste varianten zijn.

De drie varianten die we hieronder bespreken, voldoen aan al onze eisen.

1. Losi DBXL 2.0 Benzine Buggy RTR – Icon

Losi DBXL Benzine buggy RTR Icon

Als volwassene kun je prima kiezen voor een RC auto op benzine. Zo’n auto rijdt hard, biedt veel plezier en is voor meerdere ondergronden geschikt.

Dit geldt zéker voor de Losi DBXL 2.0 4WD 32cc Benzine Buggy RTR – Icon. Dit is naar onze mening één van de beste RC auto’s voor volwassenen.

Met deze RC auto beleef je hoe dan ook veel plezier. De auto rijdt hard, de auto is voor alle ondergronden geschikt en het rijden voelt erg realistisch aan.

Dit komt onder meer door de samenstelling van de auto. Al met al een geweldige buggy voor volwassenen.
2. Traxxas E-Revo 4×4 VXL

Traxxas E-Revo 4x4 VXL RC auto volwassenen

Heb je liever een RC auto op elektro? Dan raden wij je van harte de Traxxas E-Revo 4×4 VXL aan.

Deze RC auto werkt volledig op accu, heeft een maximale snelheid van 50 kilometer per uur en is voor meerdere ondergronden geschikt. Als je graag met je RC auto offroad wilt rijden, is dit een prima optie.

Deze buggy staat hoog op z’n wielen, heeft een geavanceerd veringsysteem en beschikt over vierwielaandrijving.

Geen weg of obstakel is teveel gevraagd voor deze RC auto.

Door de maximale snelheid van 50 km/h brengt deze RC auto ook nog eens veel plezier, sensatie en spanning met zich mee.
3. Overmax Hooligan

Overmax Hooligan RC auto

Geef je liever zo min mogelijk geld aan je nieuwe RC auto uit? Maar, wil je wel voor een RC auto gaan waar je veel plezier mee kunt beleven?

Dan is de Overmax Hooligan de perfecte keuze voor je. Deze RC auto behaalt een snelheid van 50 kilometer per uur, kan 40 minuten op één acculading rijden en ziet er stoer uit.

Het stoere design zorgt ook nog voor veel mogelijkheden. Zo kun je met deze RC auto op nagenoeg alle ondergronden rijden.

De auto beschikt daarvoor ook nog over vierwielaandrijving én een innovatief veringsysteem.
Wat is het verschil tussen een RC auto voor volwassenen en kind?

RC auto kinderen

Een bestuurbare auto voor een kind is op meerdere punten anders dan bovengenoemde varianten:

 • Afmetingen: over het algemeen is een RC auto voor een kind een stuk kleiner. Dit komt onder meer doordat die auto’s voor zowel binnen als buiten geschikt zijn. Het is niet al te praktisch om met een grote RC auto binnen te rijden. Bovendien wordt met een kleinere auto getracht het rijden zo makkelijk mogelijk voor de kinderen te maken.
 • Snelheid: de maximale snelheid van een RC auto voor kinderen ligt een heel stuk lager. Zo’n auto gaat bijvoorbeeld 12 kilometer per uur, terwijl een RC auto voor volwassenen moeiteloos 60 of 80 kilometer per uur gaat. Er zijn zelfs varianten die nog veel harder gaan.
 • Gebruik: de meeste RC auto’s voor kinderen zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Deze auto’s zijn prima te gebruiken op een vloer of op een verharde ondergrond buiten. Een RC auto voor volwassenen is ook offroad te gebruiken, maar is in principe niet binnen te gebruiken. Er zijn bovendien weinig volwassen mensen die met hun RC auto binnen willen rijden.
 • Design: zet een RC auto voor volwassenen en voor kinderen naast elkaar. Je ziet dan direct dat beide auto’s een heel ander soort design hebben. De auto’s voor kinderen zijn kinderlijk en eenvoudig vormgegeven, terwijl de auto’s voor volwassenen juist een unieke uitstraling hebben.
 • Techniek: de techniek van een RC auto voor kinderen is simpel te noemen. De auto doet wat het moet doen, maar doet niet heel veel meer. Dit is bij een RC auto voor volwassenen toch wel anders. De afstand bestuurbare auto’s voor volwassenen zijn in veel gevallen een technisch hoogstandje.
 • Aandrijving: alle RC auto’s voor kinderen rijden op een accu of op batterijen. Bij de auto’s voor volwassenen heb je op dit gebied echter een stuk meer keuze. Je kunt kiezen voor een RC auto op accu, maar ook voor een RC benzine auto. Een RC auto die op benzine rijdt, gaat nóg harder. Dit levert nog meer plezier, sensatie en spanning op.

Al met al zijn de verschillen fors. Mocht je een RC auto voor volwassenen willen kopen, moet je daarom uitsluitend naar het aanbod van afstand bestuurbare auto’s voor volwassenen kijken.

Andersom geldt dit echter ook zo. Indien je voor je kind een RC auto wilt kopen, moet je voor een RC auto voor kinderen kiezen.

Afstandbestuurbare auto volwassenen: Waar let je op?

RC auto volwassenen zwart

Vind je het super om met een RC auto buiten te rijden? En vind je het de hoogste tijd om hier een nieuwe RC auto voor te kopen?

Zoals bovenstaande varianten laten zien, heb je op dit gebied meer dan voldoende keuze. Je hebt de keuze uit verschillende aandrijvingen, designs en specificaties.

Een terechte vraag is dan ook hoe je de beste afstandbestuurbare auto voor volwassenen vindt.

Het antwoord op die vraag is niet makkelijk te geven. Nee, je moet namelijk op alle onderstaande punten letten.

Soort RC auto

Ten eerste moet je goed naar het soort RC auto kijken.

Wil je een op afstand bestuurbare buggy hebben? Heb je het liefste een sportauto als RC auto?

Of wil je een rallyauto in de vorm van een RC auto hebben? De keuze is reuze én de keuze is volledig aan jou.

Waarom deze keuze zo belangrijk is? Dit heeft onder meer met de geschiktheid van de auto’s te maken.

Als je voor een RC sportauto kiest, kun je hiermee niet offroad rijden. Kies je voor een op afstand bestuurbare buggy? Dan is het wél mogelijk om offroad te rijden.

Aandrijving

RC auto op benzine volwassenen

Ten tweede moet je goed kijken naar de aandrijving van de auto.

In de basis heb je als volwassene de keuze uit twee soorten aandrijvingen:

 • Op accu: een RC auto met accu werkt vrij simpel, rijdt niet al te hard en is makkelijk in gebruik. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je de accu regelmatig op moet laden. Het kan overigens geen kwaad om een reserve accu voor je RC auto te kopen.
 • Op benzine: wil je graag een snelle bestuurbare auto hebben? Dan kom je al snel uit bij een auto die op benzine rijdt. Door de benzine is de auto erg krachtig én kun je dus op hoge snelheden met de auto rijden.

Wat voor jou de beste keuze is, hangt van je voorkeuren af. Bepaal voor jezelf bijvoorbeeld wát je belangrijk vindt aan een RC auto.

Bepaal ook of je het een probleem vindt om benzine te tanken en dit vervolgens over te gieten in de RC auto. Voor sommige mensen vormt dit een obstakel, onder meer door de geur van benzine.

Wil je graag een professionele bestuurbare auto kopen? Dan kom je direct bij een variant uit die op benzine rijdt. De varianten die op accu rijden, zijn prima als je minder eisen stelt.

Specificaties

Snelle RC auto kopen

Ten derde raden wij je aan om goed naar de specificaties te kijken. Wat is bijvoorbeeld de maximale snelheid van de auto?

Zoals we eerder in dit artikel al besproken hebben, loopt de maximale snelheid behoorlijk uiteen.

Wil je met je nieuwe RC auto aan wedstrijden deelnemen? Dan moet je uiteraard voor een zo’n snel mogelijke auto gaan. Deze auto’s zijn echter relatief prijzig, maar hier krijg je wel een hoop voor terug.

Let ook goed op andere specificaties van de RC auto. Zo raden wij je aan om ook goed naar de afmetingen en het gewicht te kijken.

Mocht je een echt grote bestuurbare auto willen hebben, kies je het beste voor een auto in schaal 1 op 5.

Samenstelling

Ten vierde wijzen wij je graag op de samenstelling van de RC auto’s. Als je naar de foto’s van bovenstaande auto’s kijkt, zie je direct dat deze auto’s anders vormgegeven zijn.

Voor deze samenstelling hebben de fabrikanten specifieke onderdelen en technologieën moeten gebruiken.

Ga goed na wáár de fabrikant precies voor gekozen heeft. Als je bijvoorbeeld voor een hoogwaardige RC auto voor volwassenen gaat, beschikt de auto over de volgende kenmerken:

 • Differentieel van aluminium
 • Gun metall chassis
 • Schokdempers voor en achter
 • Carbon bovenplaat voor en achter
 • Carbon remschijf
 • Carbon tandwielplaat
 • Carbon motorsteunen

Door dergelijke onderdelen te gebruiken, is de auto van de hoogste kwaliteit. Dit merk je aan de levensduur, maar merk je ook aan de rijprestaties.

Een auto met bovengenoemde onderdelen rijdt erg lekker, zorgt voor veel beleving en voelt ook nog eens realistisch aan.

Kwaliteit

Tot slot wijzen wij je graag op de kwaliteit van een RC auto. Indien je veel geld aan een RC auto uit gaat geven, wil je uiteraard van een bepaalde kwaliteit verzekerd zijn.

Wij adviseren je hierom om altijd voor een afstand bestuurbare auto van een A-merk te kiezen.

Wat een A-merk is? Dit zijn de merken die in dit artikel de revue gepasseerd zijn. Maar, dit zijn ook de merken die je in het aanbod van de beste aanbieders aantreft. 

Door voor kwaliteit te gaan, geniet je van meerdere voordelen. Zo gaat de RC auto minder snel kapot, blijft deze langer mooi én blijft deze het ook langer doen.

Deze combinatie zorgt ervoor dat je nog meer plezier haalt uit je nieuwe RC auto.

Bestuurbare auto voor volwassenen: Waar te koop?

RC auto kopen A-merk

Wil je graag een bestuurbare auto voor volwassenen kopen? Je kunt hiervoor het beste terecht bij één van onderstaande aanbieders.

Deze aanbieders bieden meerdere auto’s, kwaliteit aan en een prima after sales service aan.

Mocht er onverhoopt iets mis met je auto zijn óf gaan, komt de prima after sales service maar al te goed van pas!


Meer RC auto’s:


Categorieën: Outdoor