RC zeilboot kopen? De 5 beste afstandbestuurbare zeilboten

Last updated by Joni on

RC zeilboot kopen

Afstandbestuurbare voertuigen bieden veel plezier en vertier.

Dit geldt voor een RC auto, RC helikopter, RC vliegtuig én RC zeilboot. In dit artikel richten wij onze pijlen volledig op de RC zeilboten.

We bespreken wat je aan een radiografische zeilboot hebt én wat de beste afstandbestuurbare zeilboten van dit moment zijn.

Verder voorzien wij je van handige tips. Met de tips uit dit artikel vind je snel de beste radiografisch bestuurbare zeilboot.

Met dit model zeilboot ga je ongetwijfeld veel plezier beleven én onvergetelijke herinneringen maken.

Vergelijk snel de beste RC zeilboten

Ben je op zoek naar het leukste RC zeilbootje? Als je naar het huidige aanbod kijkt, zie je in ieder geval voldoende interessante zeilbootjes.

De bootjes zien er allemaal net iets anders uit, zijn net iets anders geprijsd en hebben net iets andere specificaties.

Je doet er daarom verstandig aan om een goede vergelijking te maken.

Zelf hebben wij een uitgebreide test achter de rug. Bij deze test hebben wij veel RC zeilboten uitgeprobeerd, waarna wij onze top 5 aan hebben kunnen wijzen.

Over deze vijf beste RC zeilbootjes lees je hieronder alles.

1. Volantex Compass Zeilboot RTR

Volantex Compass Zeilboot RTR

Heb je nog niet al te veel ervaring met het besturen van een radiografische zeilboot? Dan is de Volantex Compass Zeilboot RTR de beste koop voor je.

Deze zeilboot krijg je voor 95% voorgemonteerd, waardoor je na levering nog slechts een paar kleine dingen zelf hoeft te doen.

Laat de boot vervolgens in het water en geniet van veel (water)plezier. Dit komt onder meer door de fijne besturing, het toffe design en het kleinere formaat.

Met dank aan het kleinere formaat kun je deze RC zeilboot ook prima in de kleinere wateren gebruiken.

Doordat de romp van deze zeilboot van ABS kunststof vervaardigd is, is de zeilboot ook nog tegen een stootje bestand.
2. Reely Sail Force 435 RC

Reely Sail Force 435 RC Zeilboot

Heb je het liefste een relatief kleine RC zeilboot? Dan raden wij je van harte de Reely Sail Force 435 RC aan.

Deze zeilboot heeft een lengte van 26 centimeter en een hoogte van 29,5 centimeter. Door deze afmetingen is de zeilboot compact en kun je ‘m gemakkelijk in kleinere wateren gebruiken.

De zeilboot ziet er ook geweldig uit. Dit komt onder meer door de bedrukte zeilen en de toffe kleurstelling.

Met dank aan de meegeleverde afstandsbediening is de bediening relatief simpel. Doordat de romp van kunststof vervaardigd is, is de kwaliteit prima.
3. Amewi Dragonforce 65

Amewi Dragonforce 65 RC zeilbootRTR

Maak je van het zeilen met je radiografische zeilboot een ware sport? Dan sluit de Amewi Dragonforce 65 het beste op je wensen aan.

Dit is een vrij dure RC zeilboot, maar het is wel één van de beste RC zeilbootjes van dit moment.

Dit komt onder meer door de gebruikte materialen en de bootstandaard. Met deze handige standaard berg je de RC zeilboot moeiteloos op.

De zeilboot heeft een lengte van maar liefst 65 centimeter. De mast is ook nog eens 91,5 centimeter hoog, waardoor het een flinke boot is.

Dit betekent dat je ‘m niet op de kleinere wateren kunt gebruiken. Met deze RC zeilboot moet je van de grotere wateren gebruik maken.
4. Jamara Atlantique RTR

Jamara Atlantique RC zeilboot RTR

Weet je nog niet zeker of een RC zeilbootje iets voor jou is? Dan opteren wij voor de aanschaf van de Jamara Atlantique RTR.

Deze zeilboot is relatief makkelijk te besturen én kost slechts een paar tientjes. Als je er vervolgens achter komt dat je dit niet zo leuk vindt, valt de investering reuze mee.

Deze boot is 53 centimeter hoog, 38 centimeter lang en 8,5 centimeter breed. De zeilboot is hierdoor prima op de kleinere wateren te gebruiken.

Dankzij de 2 aandrijfmotoren behaalt deze RC zeilboot ook nog een acceptabele snelheid.
5. Volantex Racent Hurricane Zeilboot RTR

Volantex Racent Hurricane Zeilboot RTR

De Volantex Racent Hurricane Sail Yacht Boat 1M RTR is volgens ons de mooiste radiografisch bestuurbare zeilboot.

Deze zeilboot ziet er waanzinnig uit, is 1 meter lang en maar liefst 213 centimeter hoog. Dit is dus een zeilboot die je alleen in de grotere wateren kunt gebruiken.

In de grotere wateren biedt deze RC zeilboot echter onwijs veel plezier.

Deze boot is van de nodige extra’s voorzien, is van de juiste materialen vervaardigd en wordt met een afstandsbediening geleverd.

Met dank aan de 2,4Ghz ontvanger geniet je van een fijne en nauwkeurige bediening.
RC zeilboot kopen: Waar moet je op letten?

Lijkt het je heerlijk om met een RC zeilboot op wateren te ‘zeilen’? Dat is goed voor te stellen.

Tijdens het besturen van de zeilboot beleef je veel plezier, kom je tot rust en ervaar je een gevoel van vrijheid.

Voordat het zover is, moet je uiteraard wel de beste RC zeilboot uitkiezen. Door op onderstaande punten te letten, maak je de zoektocht zo makkelijk mogelijk voor jezelf.

Waar wil je de zeilboot gebruiken?

RC zeilboot Volantex

Ten eerste moet je goed nadenken over het gewenste gebruik van de RC zeilboot.

Op welke wateren wil je de RC zeilboot gebruiken?

Op de kleinere wateren is het verstandig(er) om voor een kleinere variant te kiezen. Indien je alleen op grotere wateren wilt varen, biedt een grotere zeilboot meer vertier.

Afmetingen 

Ten tweede moet je goed kijken naar de afmetingen van de boot. Met name de hoogte en lengte van de boot zijn wat ons betreft belangrijke aandachtspunten.

Heb je al naar bovenstaande zeilboten gekeken? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat deze boten qua afmetingen compleet verschillend zijn.

Sommige bootjes zijn slechts 25 centimeter lang, terwijl andere boten bijna een meter lang zijn.

Je moet daarom heel goed bepalen waar je de boot wilt gebruiken. Als je dat eenmaal weet, kun je ook bepalen hoe groot de boot ongeveer moet worden.

Houd hierbij overigens ook nog rekening met het verplaatsen en opbergen van de RC zeilboot.

Design

RC zeilboot meer

Ten derde wijzen wij je graag op het design van een RC zeilboot. Zoals je ook aan bovenstaande varianten kunt zien, heeft elk RC zeilbootje zijn eigen design.

Dit design wordt door meerdere facetten bepaald:

  • Kleurstelling. De meeste RC zeilboten zijn in het wit uitgevoerd, maar beschikken dan wel over gekleurde details.
  • Vormgeving. Ga goed na of de vormgeving van de RC zeilboot naar je wens is. Let bijvoorbeeld op de hoeveelheid zeilen, en op de vorm van deze zeilen.
  • Bedrukking. Veel RC zeilboten zijn van een gave bedrukking voorzien. Ga goed na of de bedrukking naar je wens is.

Materiaal

Ten vierde is het heel belangrijk om naar het materiaal te kijken. Wij geven in ieder geval de voorkeur aan een RC zeilboot met een romp van kunststof.

Kunststof is licht van gewicht, maar is wel onwijs robuust. Dát zorgt ervoor dat de afstandbestuurbare zeilboot tegen een stootje bestand is.

Het gebruikte materiaal gaat hand in hand met het merk & de kwaliteit.

De beste merken kiezen namelijk voor de juiste materialen, waardoor de zeilbootjes van de beste merken van de gewenste kwaliteit zijn.

Check daarom heel goed van welke materialen de zeilboot precies gemaakt is.

Afstandsbediening

Afstandsbediening RC zeilboot

Ten vijfde wijzen wij je graag op de afstandsbediening.

Hoe ziet de afstandsbediening eruit die je meegeleverd krijgt? En krijg je voor de afstandsbediening de toebehoren geleverd, zoals batterijen? 

Standaard model of zelfbouw?

Tot slot moet je goed nadenken over het soort RC zeilboot dat je gaat kopen.

Je hebt hierbij uit twee varianten de keuze:

  • Modelbouw: vind je modelbouw zeilboten leuk? Dan is het erg leuk om je eigen RC zeilboot zelf te maken. Dit kost wel de nodige tijd en aandacht, maar levert mogelijk veel plezier voor je op.
  • Standaard model: je kunt uiteraard ook voor standaard modellen kiezen. Dat zijn alle hierboven besproken modellen. Deze modellen krijg je voor bijvoorbeeld 90% of 95% voorgemonteerd geleverd.

Tips voor het zeilen met een RC zeilboot

afstand bestuurbare RC zeilboot

Ben je van plan om met een RC zeilboot het ruime sop te kiezen?

Voordat je dit gaat doen, is het zaak om onderstaande tips goed op te slaan:

  • Houd heel goed rekening met de wind. Als de wind té hard is, is het niet verantwoord om met een RC zeilboot te varen. Maar, als er helemaal geen wind staat, komt de RC zeilboot uiteraard niet vooruit.
  • Oefen, oefen en oefen. Het is onwijs belangrijk om goed te oefenen met je nieuwe RC zeilboot. Start daarom eerst met het varen op kleine wateren, waarna je ook op grotere wateren het ruime sop kunt kiezen.
  • Maak de RC zeilboot regelmatig schoon. Als je RC zeilboot over het water heen danst, komt er altijd vuil op de boot terecht. Na elke vaarbeurt is het advies daarom om de zeilboot even goed schoon te maken. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een vochtig doekje. Doe dit uiteraard wel met beleid, aangezien je geen kleine onderdelen onverhoopt af wilt breken.


Meer RC voertuigen:


Categorieën: Outdoor