Traxxas bestuurbare auto kopen? Bekijk het beste aanbod!

Last updated by Joni on

Traxxas bestuurbare auto's

Wil je voor de allerbeste RC auto gaan? Dan kom je al snel bij het merk Traxxas uit.

Dit merk staat al geruime tijd aan de top binnen het aanbod van RC auto’s. In onze ogen is dit te danken aan de kwaliteit, maar ook aan de diversiteit binnen het aanbod.

In dit artikel vertellen wij je graag alles over het huidige aanbod van Traxxas.

Over het merk Traxxas

Traxxas logo

Het Amerikaanse merk Traxxas werd al in het jaar 1986 opgericht. Vanaf dat moment lag de focus binnen het aanbod op één soort product: RC voertuigen. 

In 1987 kwam Traxxas met de eerste RC buggy’s en RC vrachtwagens op de proppen. In 1989 bracht Traxxas de eerste RC boot uit en in 1992 kwam het eerste nitro model op de markt.

In de jaren daaropvolgend heeft Traxxas ook nog monster trucks en vliegtuigen op de markt gebracht.

De omzet van het merk is door de jaren heen door het dak geschoten. Als wij zeggen dat dit merk ongeveer 50 miljoen dollar omzet per jaar draait, ben je mogelijk direct verbaasd.

Wij zijn dat allerminst; dit merk heeft haar zaakjes namelijk prima op orde.

Waarom een RC car van Traxxas kopen?

Wereldwijd gezien is Traxxas het meest verkochte RC merk.

Dit heeft het merk aan meerdere facetten te danken:

 • Divers aanbod. In het aanbod van Traxxas zijn allerlei soorten RC auto’s te vinden. Ongeacht voor welke Traxxas RC car je kiest, je geniet van veel mogelijkheden.
 • Naar wens aan te passen. Traxxas levert niet alleen RC auto’s, maar ook zogeheten hop ups. Dit zijn onderdelen waarmee je je RC auto van een upgrade kunt voorzien. Op deze manier maak je je Traxxas RC auto sneller, beter en leuker!
 • Waterdicht. Nagenoeg alle Traxxas bestuurbare auto’s zijn waterdicht. Dit betekent dat je door plassen heen kunt rijden, in de regen kunt rijden en dat je niet bang hoeft te zijn voor vochtige ondergronden.
 • Meerdere soorten motoren. Voor de RC auto’s maakt Traxxas gebruik van meerdere motoren. Zo biedt men brushed motoren aan, maar ook brushless motoren. Beide soorten motoren bieden zo hun eigen voordelen.
 • Unieke wegligging. Eén van de unieke voordelen van een RC voertuig van Traxxas is de besturing. Dit merk zorgt voor een unieke, realistische en fijne wegligging. Je hebt – tijdens het rijden – het idee dat je zelf in de RC auto zit. Door deze geweldige wegligging kun je overigens tijdens het rijden het beste in jezelf naar boven halen.
 • Uitmuntende kwaliteit. Een op afstand bestuurbare auto van Traxxas is van uitmuntende kwaliteit. Dit is te danken aan de gebruikte onderdelen, afwerking en de ontwikkelingen door de jaren heen. Traxxas is niet alleen een leverancier van RC auto’s, maar staat ook aan de wieg van nieuwe onderdelen en technologieën.

De beste Traxxas bestuurbare auto’s vergeleken

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe auto? Dan doe je er verstandig aan om voor één van onderstaande Traxxas bestuurbare auto’s te kiezen.

Dit zijn volgens ons namelijk de top 10 Traxxas bestuurbare auto’s van het moment.

1. Traxxas X-Maxx

Traxxas X-Maxx 8S Monster Truck RTR

De Traxxas X-Maxx is een unieke monstertruck van dit Amerikaanse merk. Al in 1999 kwam het eerste model van de Traxxas X-Maxx uit, waarna nog velen zouden volgen.

Deze monstertruck is waanzinnig groot, biedt geweldige rijeigenschappen en is voor alle terreinen geschikt. Dat laatste is onder meer aan het unieke Cush Drive systeem te danken.

Op dit moment kun je uit vijf varianten kiezen:

 • Traxxas X-Maxx 8S brushless monster truck RTR – Orange Edition
 • Traxxas X-Maxx 8S brushless monster truck RTR – Groen
 • Traxxas X-Maxx 8S brushless monster truck RTR – RoodX
 • Traxxas X-Maxx 8S brushless monster truck RTR – Rock & Roll
 • Traxxas X-Maxx 8S brushless monster truck RTR – Solar Flare
2. Traxxas Rustler

Traxxas Rustler RC auto

Jaren geleden kwam Traxxas met de Rustler op de markt. Deze RG truggy is vanaf dat moment uitgegroeid tot één van de meest verkochte modellen.

Dit is te danken aan de rijeigenschappen, de veelzijdigheid en de robuustheid. Met deze RC auto kun je meerdere ondergronden aan én kun je indrukwekkende snelheden behalen. 

Op dit moment kun je uit 31 verschillende modellen van de Rustler kiezen. Je hebt de keuze uit benzine en nitro varianten.

Daarnaast kun je voor tweewiel- en vierwielaandrijving kiezen. Je hebt al met al voldoende mogelijkheden.
3. Traxxas Slash

Traxxas Slash RC truck

Ben je op zoek naar een RC auto waarmee je elk terrein aan kunt? Dan is de Traxxas Slash lijn interessant voor je.

In deze lijn vind je allerlei stoere auto’s waarmee je op alle mogelijke ondergronden kunt rijden. De auto staat relatief hoog op z’n wielen, is tegen een stootje bestand en haalt indrukwekkende snelheden.

Spreekt een Traxxas Slash RC auto je aan? Dan moet je wel een goede vergelijking maken: je kunt op dit moment uit 45 varianten kiezen.

Elke variant is op z’n eigen manier uniek en beschikt over een uniek design.
4. Traxxas E-Revo

Traxxas E-Revo Electro Truggy

In de afgelopen jaren is de Traxxas E-Revo tot één van de populairste RC auto’s uitgegroeid. Deze auto’s zien er geweldig uit en vormen een combinatie van een truggy en monstertruck.

Door de samenstelling/het design is de auto voor verschillende ondergronden geschikt en beleef je veel plezier aan de auto.

Leuk detail: de E-Revo is voorzien van het Ready-To-Race radiosysteem en een krachtige elektromotor. Op dit moment heb je uit 9 modellen de keuze.
5. Traxxas Stampede

Traxxas Stampede Electro Monster Truck

Ben je gek op monster trucks? Dan sluit de Traxxas Stampede mogelijk op je RC-wensen aan.

In deze lijn vind je namelijk allerlei soorten monstertrucks. Deze trucks staan hoog op hun wielen, beschikken over een uniek veringsysteem + dempers en rijden onwijs hard.

De gemiddelde snelheid van de monstertrucks uit de huidige Stampede serie ligt op 55 kilometer per uur!

Indien deze monster truck je aanspreekt, moet je een goede vergelijking maken. Op dit moment heb je namelijk uit 19 verschillende modellen de keuze.
6. Traxxas Summit

Traxxas Summit Electro Monster Truck RTR

Wil je met je nieuwe RC auto over alle mogelijke terreinen heen kunnen rijden? Dan sluit één van de Traxxas Summit modellen mogelijk op je wensen aan.

Deze auto’s zijn groot, voor offroad gebruik geschikt en beschikken over een unieke RC zenderset.

Met dank aan deze zenderset is het mogelijk om de versnellingsbak op afstand te besturen. Uniek! 

Op dit moment kun je uit drie Summit modellen kiezen:

 • Traxxas Summit electro monster truck RTR – Oranje
 • Traxxas Summit electro monster truck RTR- Paars
 • Traxxas Summit 1/16 electro monster truck RTR – Rock & Roll
7. Traxxas 4Tec

Traxxas Chevrolet Corvette Stingray 4Tec

RC auto maakt bij veel auto’s zelf het design, maar maakt ook gebruik van bestaande modellen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de modellen uit de 4Tec lijn.

In deze lijn tref je onder meer meerdere modellen van Chevrolet aan. Zo kun je voor een afstand bestuurbare Chevrolet Corvette kiezen. Hoe vet?
8. Traxxas TRX-6

Traxxas TRX-6 Mercedes Benz G 63 AMG

Enige tijd geleden kwam Traxxas met een uniek model op de proppen: een RC auto met maar liefst zes wielen.

Deze wielen zijn ook nog eens allemaal aangedreven, waardoor het rijden met deze auto’s onwijs leuk is.

Op dit moment biedt Traxxas meerdere van deze modellen in de TRX-6 lijn. Al deze modellen zijn gebaseerd op de welbekende G 63 AMG 6×6 van Mercedes.
9. Traxxas XO-1

Traxxas XO-1 Supercar RTR

Ben je op zoek naar de allersnelste RC auto van dit moment? Neem dan een kijkje in/bij de XO-1 serie van Traxxas.

Dit is een serie van Traxxas die bekend staat als de snelste serie ooit. Met de auto’s uit deze serie kun je een snelheid van wel 160 kilometer per uur behalen!

En deze snelheid wordt ook nog eens in slechts 5 seconden behaald.
10. Traxxas Slayer

Traxxas Slash RC truck

Als je graag een RC nitro auto wilt, biedt de Traxxas Slayer mogelijk uitkomst. Deze RC auto beschikt over een nitro motor, waardoor je met deze auto hard kunt rijden.

De auto is ook nog eens veelzijdig te gebruiken, onder meer doordat de auto hoog op zijn wielen staat.

Met dank aan enkele complexe onderdelen behoud je tijdens het rijden de optimale controle!
Is Traxxas het beste RC automerk?

Traxxas RC Trucks

Ja, naar onze mening is Traxxas het beste RC automerk. Dit merk biedt talloze interessante RC auto’s aan, bedenkt continu nieuwe technologieën en is oprecht een pionier te noemen.

De auto’s zijn bovendien van een geweldige kwaliteit, beschikken over uitmuntende rijeigenschappen en zien er tof uit.

Dat je uit zoveel Traxxas modellen kunt kiezen, maakt het plaatje volgens ons compleet.

Ben je op zoek naar een bestuurbare auto voor volwassenen? Dan doe je er dus verstandig aan om direct naar het aanbod van Traxxas te kijken.

Tegelijkertijd is het ook belangrijk om hierbij met één nadeel rekening te houden: het prijskaartje.

De gemiddelde Traxxas auto is een geweldige bestuurbare auto voor buiten, maar het is tegelijkertijd een prijzige auto. Voor sommige modellen betaal je wel 800 of 900 euro.

Er bestaan ook enkele voordeligere auto’s, maar ook die kosten al snel 300 euro. Je moet hoe dan ook diep in de buidel tasten voor één van de modellen van Traxxas.

Traxxas vs. Himoto

Himoto bestuurbare autos

Een ander merk dat hoge ogen weet te gooien, is Himoto. Dit merk is afkomstig uit China/Taiwan en richt zich hoofdzakelijk op het aanbieden van monstertrucks.

Deze trucks zijn eveneens van een geweldige kwaliteit en tegen heel veel stootjes bestand.

Net zoals Traxxas biedt ook Himoto ongekend veel modellen aan. Dit blijkt duidelijk als je op de website van dit merk een kijkje neemt.

Je kunt uit honderden modellen kiezen, waarbij je opmerkt dat de focus niet alleen op monster trucks ligt. Je kunt bijvoorbeeld ook voor een truggy of RC motor kiezen.

Wij geven zelf de voorkeur aan Traxxas. Dat merk levert in onze ogen meer kwaliteit en is ook meer een pionier dan Himoto.

Neemt niet weg dat een RC auto van Himoto ook een prima aankoop is.

Wat is de beste Traxxas winkel?

Een Traxxas bestuurbare auto bestel je bij een Traxxas winkel.

De beste winkels hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:


Meer RC auto’s:


Categorieën: Outdoor