Elektrische kinderauto 2 persoons kopen? Bekijk de Top 5!

Last updated by Joni on

2 persoons elektrische kinderauto's

Heb je twee jonge kinderen? Of heb je wellicht een tweeling of gaat je kind goed om met neefjes/nichtjes?

In deze situaties is het leuk om een elektrische kinderauto 2 persoons aan te schaffen.

In zo’n auto passen 2 kinderen, waardoor er dubbel zoveel plezier beleefd kan worden!

Aan een elektrische kinderauto voor 2 personen heb je veel. Zo’n auto kan prima in je tuin gebruikt worden, maar kan ook prima op straat gebruikt worden.

Vind je het bijvoorbeeld lekker om met je kinderen een stuk te wandelen? Jij kunt wandelen en je stopt je kinderen in de kinderauto voor 2 personen.

Grote kans dat je kinderen dan maar al te graag met de ‘wandeling’ mee gaan.

Wat is de beste kinderauto voor 2 personen?

Wil je graag een kinderauto op accu voor twee personen aanschaffen? Zet dan goed je wensen op een rijtje.

Waar hecht je waarde aan bij de kinderauto op accu 2 persoons? Hoeveel geld wil je uitgeven aan de elektrische auto voor twee kinderen? En hoe moet de auto er bij voorkeur uitzien?

Als je over deze vragen nadenkt, maak je alvast een flinke schifting in het aanbod. Dit hebben wij echter ook alvast voor je gedaan.

Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste elektrische kinderauto voor twee personen van dit moment.

Uiteindelijk hebben we vijf varianten als ‘beste koop’ aan kunnen wijzen. Check onderstaande reviews voor meer informatie.

1. Mercedes Benz GLC 63 S 2 persoons

Mercedes-Benz Elektrische Kinderauto GLC 63 S

De Mercedes Benz GLC 63 S 2 persoons 12V vinden wij de beste elektrische kinderauto van dit moment.

Deze auto ziet er geweldig uit, is groot genoeg voor 2 kinderen en is ook nog eens makkelijk te bedienen. Dit doe je met de afstandsbediening die bij aanschaf standaard meegeleverd wordt.

Het leuke is dat deze auto er ook nog realistisch uitziet. Zo tref je in het interieur leren zitjes, openslaande deuren en 5-punt gordels aan.

De auto ziet er van de buitenkant ook geweldig uit en beschikt bijvoorbeeld over verlichting. Je kinderen gaan hier oprecht veel plezier aan beleven!
2. Ford Raptor 2 persoons

Ford Raptor elektrische politie kinderauto

Een andere auto waar wij erg enthousiast over zijn, is deze Ford Raptor.

Deze auto is relatief hoog, waardoor je kinderen heerlijk om zich heen kunnen kijken tijdens het rijden.

Ook bij deze elektrische kinderauto 2 persoons krijg je een afstandsbediening meegeleverd.

De auto ziet er erg netjes uit. Dit is te danken aan de gebruikte materialen, maar ook aan de afwerking en gekozen kleur.

Deze elektrische auto behaalt een maximale snelheid van 6 kilometer per uur. Houd wel rekening met de maximale belasting van 40 kilogram.
3. Ford Ranger F650 2 persoons

Ford Ranger F650 elektrische kinderauto

Is de Ford Raptor qua design niet helemaal naar je wens? Dan kun je wellicht beter voor deze Ford Ranger kiezen.

Deze Ford ziet er nóg stoerder uit en biedt voldoende plek aan twee kinderen. Je kinderen zitten erg comfortabel in de auto en kunnen heerlijk om zich heen kijken.

Met de meegeleverde afstandsbediening bedien je de auto geheel naar wens. De maximale snelheid is overigens 6 kilometer per uur; in veel situaties is dit meer dan voldoende.

De auto beschikt ook nog over handige extra’s, waaronder openslaande deuren, leren zitjes en een MP4 speler!
4. Off Road Beach Buggy 2 persoons

Off Road Beach Buggy elektrische kinderauto 2 persoons

Deze Off Road Beach Buggy 2 persoons is een lust voor het oog. De buggy staat relatief hoog op z’n wielen, beschikt over twee aangename zitjes en ziet er gelikt uit.

Doordat de zijkant, voorkant en achterkant nagenoeg volledig open zijn, zitten je kinderen volledig in de spotlights. En ze kunnen ook nog heerlijk om zich heen kijken.

Deze auto staat stevig op z’n wielen; de maximale belasting is namelijk 59 kilogram. Ook als je kind(eren) wat ouder zijn, is dit dus een prima elektrische kinderauto.

De maximale snelheid van deze auto is 5 kilometer per uur.
5. Beach Buggy Grizzly 2 persoons

Beach Buggy Grizzly 2 persoons

Heb je een meiden-tweeling? Of heb je twee dochters die nog relatief jong zijn? Dan is dit de leukste kinderauto voor twee personen.

Deze kinderauto is namelijk in het roze en zwart uitgevoerd, waardoor de auto ideaal voor meisjes is. De auto zelf behaalt een snelheid van 6 km/u en is belastbaar tot 50 kilogram.

Wij vinden deze auto een lust voor het oog. Dit komt door de kleurstelling, maar ook door de vormgeving en de stoere banden.

Met dank aan de stoere lampen valt de auto ook nog in het donker op. De auto zit verder comfortabel en is van een prima kwaliteit.
2 persoons kinderauto met accu: Waar op letten?

Welke van deze twee persoons kinderauto’s met accu spreekt je het meeste aan? Om tot de beste koop te komen, zou je een goede vergelijking moeten maken.

Zoals we eerder al stelden, doe je er verstandig aan om je wensen op een rijtje te zetten.

Voor wie wil je de kinderauto voor 2 personen kopen? Welke eisen stel je aan de auto? En waar en hoe wil je de auto gebruiken? Dit zijn belangrijke vragen om op voorhand al over na te denken.

Vervolgens is het een kwestie van vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Om je met deze vergelijking een handje te helpen, hebben wij deze koopgids opgesteld.

In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria van een kinderauto 2 persoons.

Leeftijd van je kinderen

Kinderauto op accu buiten

Ten eerste moet je goed naar de leeftijd van je kinderen kijken.

Zijn je kinderen bijvoorbeeld 4 jaar oud? Dan hoef je voor een niet al te grote elektrische kinderauto te kiezen.

Als je kinderen echter ouder zijn, heb je wel een grotere elektrische kinderauto 2 persoons nodig.

Is je kind bijvoorbeeld 8 jaar of 12 jaar oud? Dan kun je het beste respectievelijke voor een elektrische auto kind 8 jaar of een elektrische auto kind 12 jaar kiezen. 

Het lastige van deze auto’s is namelijk het maximaal belastbare gewicht.

Bij sommige auto’s is het maximaal belastbare gewicht slechts 40 kg; dit is zeker niet voldoende voor twee kinderen die al wat ouder/groter zijn.

Comfort

In een elektrische kinderauto zitten twee kinderen relatief dicht op elkaar.

Je doet er daarom verstandig aan om goed naar het comfort te kijken:

  • Wat voor zitjes zitten er in de elektrische auto? Als je voor één van de betere varianten kiest, gaat het veelal om leren zitjes. Deze zitjes zitten erg comfortabel.
  • Hoe groot zijn de zitjes? Let niet alleen op het materiaal van de zitjes, maar kijk ook goed naar de afmetingen. De afmetingen van het zitje moet je uiteraard afstemmen op de grootte van je kinderen.

Veiligheid

Veiligheid elektrische kinderauto

Wil je twee kinderen in de elektrische kinderauto ‘vervoeren’? Dan is het dubbel zo belangrijk om altijd de veiligheid in de gaten te houden. Dit begint eigenlijk al door te kiezen voor een veilige kinderauto.

Een veilige kinderauto moet aan de volgende eisen voldoen:

  • De auto moet de beschikking over gordels hebben. Dit is zéker van belang bij de auto’s met een open zijkant, zoals bij de buggy’s het geval is. Met de gordels zitten je kinderen veilig en goed vast.
  • De auto moet fijn te bedienen zijn. Jij, als ouder, bent de baas over de afstandsbediening. Het is met het oog op de veiligheid erg belangrijk dat de auto fijn te bedienen moet zijn. Kijk hier daarom kritisch naar.
  • De auto moet niet te hard gaan. Een auto waar twee kinderen in zitten, ligt stevig op de weg. Dat is echter alleen het geval bij lagere snelheden. Als je de elektrische kinderauto té hard laat rijden, breng je de veiligheid in het geding. Kies daarom altijd voor een elektrische kinderauto met een maximale snelheid van bijvoorbeeld 5 of 6 km/u.

Maximaal belastbaar gewicht

We hebben het eerder al benoemd; let goed op het maximaal belastbare gewicht.

Bij dit maximaal belastbare gewicht moet je uitgaan van het feit dat er twee kinderen in de auto komen te zitten.

Weegt je ene kind 20 kilogram en je andere kind 25 kilogram? Dan moet het maximaal belastbare gewicht dus minimaal 45 kilogram zijn.

Investering

Elektrische kinderauto politie

Wil je een goedkope elektrische kinderauto aanschaffen? Dan kom je al snel uit bij een auto die plek aan één kind biedt.

Dergelijke auto’s kunnen kleiner en simpeler uitgevoerd worden, waardoor die auto’s goedkoper zijn.

Heb je echter behoefte aan een elektrische kinderauto voor 2 personen? Dan moet je dus dieper in de buidel tasten.

Wij raden je aan om dit ook te doen; een elektrische kinderauto die goedkoop is, is vaak niet van de gewenste kwaliteit.

Durf daarom te investeren in de beste elektrische auto kind twee persoons. Dit kost uiteraard het nodige geld, maar je krijgt hier wel een hoop voor terug.

Je geniet van een lange levensduur en je kinderen beleven hier onwijs veel plezier aan. En laten we eerlijk zijn; je kinderen zien genieten, is toch onbetaalbaar?


Misschien ook interessant:


Categorieën: Outdoor