Beste elektrische auto voor kind van 12 jaar? Kijk snel!

Last updated by Joni on

Elektrische auto's kids van 12 jaar

Is je kind recent 12 jaar oud geworden? Of ben je voor de 12-jarige verjaardag van je kind op zoek naar een leuk cadeau?

Het geven van een elektrische auto aan een kind van 12 jaar oud is altijd een goed idee. Een elektrische auto is stoer, biedt veel plezier en is op veel manieren te gebruiken.

Zo’n elektrische auto kan je kind namelijk in de tuin gebruiken, maar ook op straat. Als je het leuk vindt om met je kind een stuk te wandelen, kan je kind op dat moment lekker zijn/haar elektrische auto pakken.

Met dit accuvoertuig rijdt hij/zij gezellig naast je, terwijl jij sportief in beweging komt.

Hoe kies je de beste elektrische auto voor 12 jarigen?

Klinkt een accu auto voor je kind van 12 jaar als muziek in de oren? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de beste variant.

Bij het uitkiezen van de beste variant zijn er talloze punten waar je goed op moet letten. De belangrijkste tips zetten we hieronder voor je op een rijtje.

Tip 1: let goed op de maximale snelheid

Een kind van 12 jaar beschikt – als het goed is – over de nodige motorische vaardigheden. Dit betekent dat je kind de auto prima onder controle kan houden, ook bij een hogere maximale snelheid.

Ga daarom goed na hoe hard de auto precies gaat.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een elektrische auto kind 8 jaar? Dan is het wenselijk dat de auto nog niet al te hard kan.

Een kind van 8 jaar moet nog meerdere vaardigheden ontwikkelen, terwijl hier bij een kind van 12 jaar veel minder sprake van is.

Tip 2: let goed op de zithoogte

Elektrische auto kind 12 jaar wit

Een kind van 12 jaar oud is ongeveer tussen de 140 en 170 centimeter lang. Met deze lengte in het achterhoofd rekening houdend moet je goed naar de zithoogte kijken.

Een zithoogte van slechts 15 of 20 centimeter is geen doen voor een kind van 12 jaar oud.

Kies daarom voor een zithoogte van bijvoorbeeld 35 of 40 centimeter. Dit maakt het zitten en rijden voor je kind een stuk comfortabeler.

Tip 3: let goed op de maximale belastbaarheid

Elke elektrische auto heeft een bepaalde maximale belastbaarheid. Dít gewicht moet je volledig afstemmen op het gewicht van je kind.

Richt je hierbij niet alleen op het huidige gewicht van je kind, maar óók op het toekomstige gewicht van je kind.

Als je kind 13 jaar oud is, wil hij/zij ongetwijfeld ook nog van de elektrische auto gebruik maken.

Tip 4: kijk goed naar het design van de auto

Vanaf een leeftijd van 12 jaar oud krijgt een kind toch andere wensen. Zo wil een jongen vooral stoer zijn; hier moet je het design van de auto dan ook op afstemmen.

De elektrische auto’s die we verderop in dit artikel aan je voordragen, passen qua design bij een kind van 12 jaar oud.

Tip 5: durf te investeren

Als je een goede elektrische kinderauto wilt kopen, moet je vrij diep in de buidel tasten. Het advies is om dit te doen.

Heeft je zoon of dochter van 12 jaar oud toevallig nog een broertje of zusje? Dan is het al helemaal aan te raden om te investeren in de elektrische kinderauto.

Je andere kind kan na verloop van tijd immers óók van de auto gebruik gaan maken.

Top 3 elektrische auto’s voor een kind van 12

Elektrische motor kind 12 jaar

Met bovenstaande tips kun je gericht op zoek naar de beste koop. Hier helpen wij je graag een handje bij. Dat hebben we reeds gedaan door een uitgebreide test uit te voeren.

Bij deze test hebben we meerdere auto’s uitgebreid bekeken en geprobeerd, waardoor we een duidelijk beeld van de auto’s hebben gekregen.

Dit stelde ons in staat om een top 3 samen te stellen. Over de drie beste elektrische auto’s voor een kind van 12 jaar lees je hieronder meer.

1. Jamara Quad Ride-on Junior

Jamara Quad Ride-on Junior

Deze stoere quad van het merk Jamara vinden wij een geweldige elektrische auto voor een kind van 12 jaar.

De auto ziet er stoer uit, beschikt over 2 versnellingen en heeft een maximaal draaggewicht van 30 kilogram.

Wat ons ook aanspreekt, is de zithoogte. De zithoogte is 35 centimeter, waardoor zelfs langere kinderen aangenaam op deze auto zitten.

Tijdens het rijden geniet je kind van de FM radio, USB aansluiting en gave verlichting. Met de claxon voelt je kind zich al helemaal de koning(in) op de weg.
2. Razor MX125 Dirt Rocket

Razor MX125 Dirt Rocket 12 jaar

Voor je kind van 12 jaar hoef je niet per sé een auto te kopen. Wat te denken van deze gave en stoere motor?

Deze motor is belastbaar tot 50 kilogram en is hierdoor ook voor zwaardere/langere/grotere kinderen geschikt. De maximale snelheid is bovendien 13,8 kilometer per uur; super gaaf.

Deze motor biedt alles waar je kind naar op zoek kan zijn. Zo leent de motor zich prima voor verharde paden, maar óók voor onverharde paden.

Nadat de accu opgeladen is, kan je kind tot wel 40 minuten van één acculading genieten. Dit staat garant voor 40 minuten aan plezier.
3. Kijana Outlaw Quad

Kijana Outlaw Quad 12 jaar

Met deze kinderauto spelen we eigenlijk een beetje vals. Deze auto rijdt namelijk niet op een accu, maar op benzine.

Met dank aan de benzine behaalt deze quad een snelheid van wel 45 kilometer per uur. Deze quad is dan ook alleen geschikt voor kinderen die al veel ervaringen met gemotoriseerde voertuigen hebben.

De quad zelf ziet er stoer uit, heeft een zithoogte van 54 centimeter en is belastbaar tot 120 kilogram.

Je kind beleeft de komende (tientallen) jaren dan ook veel plezier aan deze quad.
Punten van aandacht bij de aankoop

Ben je van plan om een auto voor je kind van 12 jaar oud te kopen?

Let dan nog goed op de volgende punten van aandacht:

  • Durf te investeren. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, is het verstandig om te investeren in de beste elektrische auto voor een kind van 12 jaar. Tijdens onze test is des te meer gebleken waarom: de beste elektrische auto’s zijn allemaal prijzig.
  • Stem de auto af op de rijvaardigheden van je kind. Heeft je kind nog weinig ervaring met het rijden op/in een auto? Kies dan voor een variant die trager gaat. Heeft je kind wel al veel ervaring? Dan kun je ook prima kiezen voor de hier bovenstaande quad die op benzine rijdt.
  • Koop de auto alleen bij een betrouwbare aanbieder. Het aanbod van elektrische auto’s is wat ons betreft niet al te transparant. Dit komt onder meer doordat er meerdere aanbieders zijn die het niet al te nauw met bijvoorbeeld de kwaliteit en veiligheid nemen. Ons advies is daarom om de auto alléén bij een betrouwbare aanbieder te kopen.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Outdoor