Senzo Balance: Review & Ervaringen (2024)

Last updated by Kaz on

senzo balance review

De Senzo Balance staat te boek als een betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige scooter. Maar, hoe scoort deze elektrische scooter ten opzichte van andere elektrische scooters?

In deze Senzo Balance review vind je alle mogelijke informatie over deze populaire elektrische scooter. Lees snel verder!

De Senzo Balance in het kort

De Senzo Balance is met recht een populaire scooter. Deze elektrische scooter rijdt comfortabel, is onderhoudsvrij en biedt prima specificaties. Onder meer de actieradius van maximaal 60 kilometer is geweldig te noemen.

Het feit dat je uit twee soorten scooters kunt kiezen, maakt het plaatje voor ons compleet. Dit is één van de betere elektrische scooters die wij getest hebben.

👍 Voordelen van de Senzo Balance

 • Verkrijgbaar in een snor (25 km) uitvoering & een brom (45 km) uitvoering
 • Uitmuntende rijeigenschappen
 • Accu is uitneembaar = makkelijk op te laden
 • Standaard van veel handige extra’s voorzien
 • Onderhoudsarme motor & onderdelen
 • Uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen van de Senzo Balance

 • Vrij lange oplaadduur (zo’n 7 uur)
 • Niet het meest vlotte design


Verschillende uitvoeringen van de Senzo Balance

Heb je je pijlen op de beste elektrische scooter gericht? Mogelijk sluit de Senzo Balance dan op je wensen aan. Eén van de pluspunten van deze scooter is namelijk dat ‘ie in meerdere uitvoeringen uitgebracht wordt:

 • Snor- en bromfiets. Je kunt allereerst kiezen tussen een snor- en bromfiets. Als je voor de snorfiets gaat, rijdt ‘ie maximaal 25 kilometer per uur. Als je voor de bromfiets gaat, rijdt ‘ie maximaal 45 kilometer per uur.
 • Accupakket. Je hebt op dit moment ook de keuze uit 2 accupakketten. Met het normale accupakket is de actieradius maximaal 60 kilometer, terwijl je met het uitgebreidere accupakket van een actieradius van maximaal 70 kilometer geniet.
 • Kleuren. Senzo heeft ervoor gekozen om deze elektrische scooter in meerdere kleuren uit te brengen. Je kunt ‘m in het matzwart, matgroen, zwart of blauw bestellen. Naar welke kleur gaat jouw voorkeur uit?

De belangrijkste specificaties van de Senzo Balance uitgelicht

Voordat je de knoop doorhakt, zou je meerdere scooters met elkaar moeten vergelijken. Daarbij is het ook zaak om goed naar de specificaties te kijken.

De specificaties van de Senzo Balance zijn in ieder geval grotendeels top te noemen.

Snelheid: 25 of 45 km/h

Bij de Senzo Balance kun je dus uit twee uitvoeringen wat betreft de snelheid kiezen. Dit is op zich opmerkelijk, aangezien je sinds kort ook op een snorfiets een helm moet dragen. Het is daarom eigenlijk logisch om voor een bromfiets te kiezen.

Kies je voor de bromfiets? Dan rijd je op de Senzo Balance probleemloos 45 kilometer per uur. Door de gehele samenstelling van de e-scooter voelt dit erg comfortabel uit. De rijeigenschappen zijn gewoonweg heel goed te noemen.

Motorvermogen van 500 Watt

Dit motorvermogen zegt je waarschijnlijk niet al te veel. Het geeft in ieder geval aan dat de scooter snel optrekt en nooit om vermogen verlegen zit.

Wat nog veel belangrijker is, is dat het om een koolborstelloze motor gaat. Deze motor brengt één belangrijk voordeel met zich mee:

 • De motor is onderhoudsarm. Je kunt probleemloos tienduizenden kilometers op de Senzo Balance rijden, zonder dat de motor onderhoud nodig heeft. Dit komt puur doordat er in de motor geen sprake van wrijving is. De interne onderdelen slijten hierdoor niet.

10 inch wielen

Net zoals veel andere elektrische scooters is de Senzo Balance van 10 inch wielen voorzien. Deze wielen brengen fijne rijeigenschappen met zich mee en zorgen voor de gewenste manoeuvreerbaarheid.

Zowel de voor- als achterwielen zijn in deze maat uitgevoerd.

👍 Nadere blik op de belangrijkste voordelen van de Senzo Balance

In 2023 is de Senzo Balance uitgebracht. Al snel bleek dat dit een populaire e-scooter was, mede door de prima prijs-kwaliteitsverhouding.

We kunnen oprecht stellen dat dit een goedkope elektrische scooter is. Met name als je van een korting bij Voordeelscooters.nl profiteert, geniet je van een geweldige prijs.

Uiteraard heeft de Senzo Balance nog veel meer te bieden. De belangrijkste voordelen van deze elektrische scooter lichten we graag nader toe.

Uitmuntende rijeigenschappen

Onder meer door de 10 inch wielen is het uitermate fijn rijden op de Senzo Balance. Dit komt echter ook door de volgende onderdelen:

 • Perfecte gewichtsverdeling. Senzo heeft het voor elkaar gekregen om het gewicht perfect te verdelen over de scooter. Dit betekent dat je relatief hard bochten kunt nemen en dat je over je veiligheid niet in hoeft te zitten.
 • Dubbele achtervering. Senzo heeft bewust voor een dubbele achtervering gekozen, waardoor je van nog meer rijcomfort verzekerd bent. Door deze achtervering ligt deze e-scooter overigens ook nog beter op de weg.
 • Digitaal scherm. Tijdens het rijden komt het digitale scherm ook goed van pas. Op dit scherm lees je onder meer het accupercentage en je snelheid af. Dit heeft uiteraard niet zozeer met de rijeigenschappen zelf te maken, maar maakt het wel een stuk plezieriger om op deze scooter rond te rijden.
 • Ideale zithoogte. Senzo heeft gekozen voor een zithoogte van 60 cm. Uit de vele reviews blijkt dat dit een ideale zithoogte is. Zowel langere- als kleinere mensen zitten aangenaam en comfortabel op de Senzo Balance.

Uitneembare accu

Heb je deze Senzo Balance review tot zover doorgenomen? Dan heb je al gelezen dat je uit twee soorten accupakketten kunt kiezen.

Ongeacht voor welk accupakket je kiest, is de accu uitneembaar. Dit stelt je in staat om de accu binnenshuis op te laden, terwijl de Senzo Balance zelf buiten staat. Ideaal, niet waar?

Overigens betreft het een lithium accu. Deze accutechnologie brengt een lange levensduur en aanzienlijke actieradius met zich mee. Dit blijkt ook wel van de maximale actieradius van 60 km/h bij het normale accupakket.

Veel handige extra’s

Kies je voor de Senzo Balance? Dan kies je voor een elektrische scooter met veel handige extra’s. Deze scooter beschikt standaard over de volgende extra’s:

 • Alarmsysteem
 • Keyless Driving
 • Duidelijke LED verlichting, zowel voor als achter
 • Koffer
 • Midden- en zijstandaard

Top prijs-kwaliteitverhouding

Zoals al in de Senzo Balance review aangegeven, is de prijs-kwaliteitsverhouding top. Senzo is met een A-kwaliteit scooter op de proppen gekomen, maar vraagt hier niet de hoofdprijs voor.

Bij Voordeelscooters.nl betaal je normaal gesproken €1899 voor deze scooter. Dat valt op zich nog mee, maar je geniet regelmatig van een korting van €500. Dat je slechts €1399 voor deze scooter hoeft te betalen, vinden wij oprecht uniek!

👎 Nadere blik op de belangrijkste nadelen van de Senzo Balance

De Senzo Balance is zeker geen perfecte elektrische scooter. Vooralsnog is deze review vrij positief, maar we willen je ook graag over onderstaande nadelen informeren.

Lange oplaadduur

Wil je even snel de accu van de Senzo Balance opladen? Dat kun je wel vergeten. Voor het opladen van de accu moet je normaal gesproken zo’n 7 uur wachten.

Laad je de accu ’s nachts op? Dan is dit uiteraard geen probleem. Vergeet je dit onverhoopt? Dan zit je toch met een klein probleem. Het duurt simpelweg (te) lang om de accu volledig op te laden.

Niet het meest vlotte design

Kijk je naar de Senzo Balance? Dan zie je niet direct dat deze scooter in 2023 uitgebracht is. Wij vinden zelf dat het design ietwat ouderwets danwel oubollig oogt.

Hoe dit komt? Dit heeft mogelijk met het koffertje aan de achterzijde te maken. Ook de spiegels vinden wij ietwat gedateerd ogen. Uiteraard valt over smaak niet te twisten; mogelijk vind jij het wel een prachtige elektrische scooter.

Voor wie is de Senzo Balance geschikt?

Deze scooter van het merk Senzo is voor veel mensen geschikt. Dit heeft meerdere redenen:

 • Voor divers gebruik geschikt. Je kunt de Senzo Balance prima als een scooter voor recreatieve ritjes gebruiken. Hij is echter ook uiterst geschikt voor woon-werkverkeer. Dit komt onder meer door de rijeigenschappen, maximale actieradius en het koffertje. In dat koffertje kun je bijvoorbeeld je werkattributen vervoeren.
 • Hoog maximaal belastbaar gewicht. Het maximaal belastbare gewicht van de Senzo Balance is maar liefst 200 kilogram. Deze e-scooter is hierdoor ook voor zwaardere mensen geschikt.
 • Voor 2 personen geschikt. Wil je graag met je partner de omgeving ontdekken? Ook dat is mogelijk op deze elektrische scooter. Hij biedt namelijk plek voor 2 personen!

Wat zeggen andere mensen over de Senzo Balance?

Bij Voordeelscooters.nl zijn inmiddels al meer dan 90 reviews achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score érg hoog. Veel kopers beoordelen deze e-scooter namelijk met de maximale score van 5 sterren.

Veel mensen roemen de rijeigenschappen, de actieradius en de algehele samenstelling. Ook geven meerdere kopers aan dat het een mooie scooter is om te zien.

Onze conclusie over de Senzo Balance

De Senzo Balance is zeker één van de beste e-scooters van dit moment. Hij biedt prima rijeigenschappen, is voor veel mensen geschikt en is opvallend betaalbaar. Bovendien is de kwaliteit méér dan prima te noemen.

Onder aan de streep raden wij je deze elektrische scooter van harte aan. Wel zijn wij genoodzaakt om je op het design te wijzen. De Senzo Balance is zeker niet de mooiste elektrische scooter om te zien, maar dit is natuurlijk een persoonlijke keuze.Meer scooter reviews:


Categorieën: Outdoor